Hattem onbeperkt

“Hattem onbeperkt”: voetbal voor autisten

De v.v. Hattem meent dat voetballen voor iedereen die dat wil mogelijk moet zijn. Daarom hebben wij ook voor deze specifieke groep een passend aanbod willen creren.

In 2011 is een projectgroep gestart bestaande uit de jeugdcordinator van de vereniging, een student van de opleiding Psychomotorische Therapie (PMT) aan de Calo Windesheim, een ouder van een kind met autisme, een Sportmanagement student van de Calo Windesheim en vrijwilligers die de training willen verzorgen. Sinds maart 2012 biedt de vereniging voetbaltrainingen aan voor kinderen met een gedragsstoornis.

Deze activiteit richt zich op kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar met een stoornis in het autistische spectrum. Kinderen met een stoornis binnen het autistische spectrum, of een andere gedrag- of concentratiestoornis (ADHD, ADD) kunnen om verschillende redenen vaak niet meekomen binnen het reguliere voetbal en horen eveneens niet thuis bij het G-voetbal. Deze kinderen hebben behoefte aan structuur in hun omgeving en kunnen alleen goed worden aangestuurd door ze op een duidelijke en heldere wijze tegemoet te treden.

Het project wordt niet aangeboden aan kinderen waarbij de verstandelijke handicap dominant is. Zij kunnen terecht bij G-voetbal, wat al veel verder is ontwikkeld.

Onder de naam ‘Hattem Onbeperkt’ organiseert de voetbalvereniging voor deze groep kinderen iedere woensdagmiddag van 18.00 tot 19.00 uur voetbalactiviteiten. Het project ‘Hattem Onbeperkt’ wordt ondersteund door MEE Veluwe.

2014-2015_Teamfoto_HattemOnbeperkt

Team Hattem Onbeperkt 2014-2015

Heeft u belangstelling of wilt u informatie:

Contactpersoon: Arjen Noordberger 06-44938269 of mail naar: jeugdzaken@vvhattem.nl

Hattem Onbeperkt blijft ongeslagen

Het is lastig om de jongens en meiden van Hattem Onbeperkt te verslaan. Dat ondervond Genemuiden enkele weken geleden al op eigen veld, waar het met 5-1 klop kreeg. Berkum kwam woensdagavond dichtbij, maar moest uiteinde ..

Hattem Onbeperkt gelijk tegen A.S.S. Genemuiden

Op woensdag 20 mei  jl. speelde 'Hattem Onbeperkt' de lang verwachte returnwedstrijd tegen het Aangepast Sport en Spelteam (A.S.S.) van sc Genemuiden, een voortzetting van de eerste ontmoeting op woensdag 22 oktober 201 ..

Hattem Onbeperkt in actie tegen Berkum

Op woensdag 18 maart jl. was het eindelijk dan zover: de returnwedstrijden van Hattem Onbeperkt tegen de teams van Berkum United welke werden gespeeld op het veld van Berkum. Een voortzetting dus van de eerste ontmoeting ..

Meedoen is winnen

Op woensdag 10 december werd bij v.v. Hattem op Sportpark het Achterveen in Hattem  de wedstrijd gespeeld tussen Berkum United en Hattem Onbeperkt. De wedstrijd begon om 17.30 uur. Omdat Berkum United in totaal 15 spele ..