Medische verzorging

De vv Hattem en medische verzorging

Verzorger Arie Broere heeft na om en nabij de 10 jaar besloten dat het tijd werd voor een andere invulling van zijn vrije tijd en heeft in die hoedanigheid afscheid genomen van de vv Hattem. Uiteraard blijft hij zich inzetten voor supportersvereniging van de club (Vriendenkring der vv Hattem) waarbij hij als voorzitter nauw betrokken zal blijven bij het wel en wee van de club. Dat hij dan nog afscheid neemt met de promotie van de 1e selectie is een prachtige bijkomstigheid. Inmiddels heeft zowel het bestuur alsook de 1e selectie op gepaste wijze afscheid van Arie genomen en hem veel succes gewenst in zijn functie voor de supportersvereniging.

Als gevolg van deze situatie heeft het bestuur van vv Hattem besloten om vanaf het komende seizoen de medische verzorging wat anders in te vullen, meer uit te breiden en gebruik te maken van de kennis van specialisten op dit vlak. De club heeft Bart Reurink bereid heeft gevonden om als verzorger, van met name de 1e en 2e selectie van de vv Hattem, de vrijgekomen vacature in te vullen. Daarnaast zijn de contacten met Irma Spin bijgespijkerd en zal zij als sportfysiotherapeut meer betrokken worden binnen de club. Een korte introductie van beide personen.

Bart

Bart Reurink zal met ingang van het nieuwe seizoen als verzorger bij devv Hattem actief zijn. Hij is 53 jaar, woont samen met vrouw Yvonne enheeft 3 kinderen. Momenteel woont hij nu ongeveer 12 jaar in Hattemen had na enkele werksituaties besloten een praktijk voorfysiotherapie te runnen. Als fysiotherapeut is hij niet meer werkzaam maar al die zaken hebbenmet elkaar 20 jaar geduurdwaarvan de laatste jarenvan zijn praktijk in Hattem aan de Vliegenstein.

In het verleden heeft hij o.a. sportverzorging bij de voetbalselecties van de KNVB ingevuld en heeft ook al eens tijdelijk de verzorging van de eerste selectie van Hattem ingevuld. Bart is sportief ingesteld, heeft zelf gevoetbald, is nog steeds actief met tennis en hardlopen en speelt nog graag een partijtje voetbal mee.

In de loop der jaren is hij door ervaring en de in studie opgedane kennis een aantal therapien gaan combineren om sportblessures en chronische aandoeningen te behandelen. Bart is van oorsprong fysiotherapeut maar heeft tevens opleidingen gevolgd tot acupuncturist, orthomoleculair voedingstherapeut en lichaamstaal consultant. Hij gebruikt ook effectieve behandelingsmethodes bij pijn en ontstekingsklachten.

“In de benadering van blessurevrij sporten moet je soms veranderingen doorvoeren. Om vitaal en gezond te blijven sporten heb je zelfs soms meer in de hand dan je denkt. Het doorvoeren van leefstijlveranderingen op het gebied van voeding, beweging, training en ontspanning vormen een goede basis voor herstel bij blessures. Kleine levensstijl aanpassingen maken vaak al dat blessures sneller herstellen, conditie en andere belangrijke zaken en je prestaties verbeteren.”, aldus de inzichten en zienswijze van Bart.

Bart heeft een rijke ervaring aan het behandelen van (top)sportblessures. Combinaties van massages, oefeningen, training, supplementen, acupunctuur, microcurrent en het actief begeleiden hiervan, leiden veelal tot snelle verbetering en herstel van blessures en gezondheid. Het belangrijkste is echter dat een sporter zijn lichaam goed moet blijven verzorgen. Stapsgewijs samenwerken tot herstel met de kennis en de ervaring die Bart hierin heeft zullen succes moeten geven.

IrmaDaarnaast zal Irma Spin als sportfysiotherapeut aan vv Hattemverbonden zijn. Zij is 49 jaar en is getrouwd en heeft twee zonen van 21 jaar; de tweeling Ivar en Olav. Beide zijn overigens in hun jeugdjaren ook actief geweest bij de vv Hattem.

In 1988 heeft Irma de opleiding voor fysiotherapie afgerond in Deventer. Direct na haar opleiding is zijn in dienst gekomen bij de praktijk Tory/Krisman/Spin, waar ze nog steeds met veel plezier werkt. In 2009 is ze toegetreden tot de maatschap. In 2001 heeft Irma de specialisatie Allround Sportfysiotherapie afgerond. Naast haar werk in deze praktijk werkt ze tevens als bedrijfsfysiotherapeut voor GDF SUEZ/Electrabel te Zwolle.

Irma beschrijft haar relatie met de sport als divers. Zelf heeft ze volleybal gespeeld en heeft ze tot 2006 op het niveau van de 3e divisie een behoorlijke (volley)bal geslagen. Daarnaast bleek ze ook talent te hebben voor atletiek, was ze vaak op de atletiekbaan te vinden waar discuswerpen haar favoriete onderdeel was. De affiniteit met medische begeleiding in de voetbal heeft Irma al sinds 1989. Bij SVI, HTC en de dames van, destijds hoofdklasser, Be Quick?28 heeft ze zich vooral bezig gehouden met advisering en begeleiding van geblesseerde spelers of speelsters. Op dit moment is ze naast het voetbal ook verbonden aan de handbalvereniging sv Zwolle.

Als de verzorger of trainer van een sportteam de ernst van een blessure niet kan inschatten, komt Irma in beeld. Omdat de fysiotherapie direct toegankelijk is geworden, kun je als voetballer wat eenvoudiger en sneller een afspraak maken. Er is dus geen verwijzing van de huisarts meer nodig. Wel is het belangrijk aanvullend verzekerd te zijn. Irma is door de vv Hattem via Arjen Noordberger benaderd een verder invulling te geven van haar kennis ten behoeve van de vv Hattem. In het verleden heeft ze dit ook al gedaan en dus worden de banden op deze manier weer aangehaald. De vv Hattem is blij dat Irma niet lang heeft hoeven na te denken en ze laat weten dat ze hoopt dat er sprake zal zijn van een prettige samenwerking met de gehele vereniging.

Het bestuur van de vv Hattem is vanzelfsprekend verheugd met de bereidheid en aanstelling van beide personen. Beide hebben in hun vakgebied een schat aan ervaring in de richting van sportblessures en het herstel hiervan. Uiteraard zullen zij die in noodzakelijke situaties kunnen toepassen waarbij te allen tijde de persoon in kwestie belangrijk zal blijven. Binnenkort zullen nadere afspraken worden gemaakt om verdere invulling te geven aan de medische verzorging binnen de club.