Hattem wint verdiend in kanaalderby van WZC

Na de derby vorige week tegen de buren trad Hattem op 7 oktober opnieuw aan in een derby. In dit geval ontving het thuis WZC uit Wapenveld. De eerste helft van de wedstrijd had Hattem het betere van het spel en beperkten de “padden” zich tot tegen houden en hopen met een lange bal op een counter. Na rust wist Hattem al vroeg de score te openen en kwam WZC eindelijk wat meer uit de schulp. Halverwege de 2e helft kwamen de gasten nog terug in de wedstrijd maar uiteindelijk behaalde Hattem en verdiende overwinning.

Vanaf de start van de wedstrijd nam Hattem het initiatief in de wedstrijd en probeerde al vroeg het net te vinden. WZC kon daar maar weinig tegenover zetten en hield veel mensen achter de bal. Hierdoor was het druk rondom de 16 van de Wapenvelders en waren de ruimtes klein. De spaarzame keren dat WZC over de middenlijn kwam was het overigens wel oppassen voor de verdediging van Hattem, maar eigenlijk bleef het bij wat afstandsschoten die het doel misten of door doelman Stefan de Weerdt simpel geneutraliseerd werden. De enige keer dat Hattem wellicht de score had kunnen openen was vlak voor rust. Na een voorzet vanaf de zijkant kon Sven van der Hulst helaas net niet zijn voet tegen bal krijgen en zag de bal voorlangs fluiten.

Al vrij kort na rust wist Hattem dan toch de op dat moment verdiende voorsprong te verkrijgen. De opbouw via Mark de Haan en Silvan Kersbergen komt uiteindelijk bij Rick Dalhuisen. Zijn pass komt in de voeten bij Yannick Rave die zich goed vrij speelt en met een ouderwetse punter de bal in de verre en lege hoek weet te prikken; 1-0. Bijna had het al snel daarna 2-0 kunnen staan als Rabi Ezzat wat langere voeten had gehad. WZC werd in de hieropvolgende counter gelijk gevaarlijk. Door een uiterste inspanning van aanvoerder Jeroen van Maanen was het gevaar echter op tijd geweken. Hattem blijft de betere partij en komt na een kwartier spelen dan alsnog op 2-0. Via een aanval over het midden wordt Yannick Rave op links weg gestuurd. Zijn voorzet op de zojuist ingebrachte Felix Noordberger is prima en Felix weet doelman Bos met een prima kopbal te passeren.

WZC moet nu echt aanvallend gaan spelen en probeert onder de druk van Hattem uit te voetballen. Hattem kan echter nog vrij eenvoudig overeind blijven al moet het, zeker ten opzichte van de 1e helft, vaker verdedigend optreden. Uit het niets is daar opeens de aansluitingstreffer van WZC. Vanuit een goede voorzet van Nitrauw staat de ingevallen Robin de Gruijter helemaal vrij en kan ongehinderd inkoppen. Doelman Stefan de Weerdt is kansloos. Hattem heeft hierna de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Helaas springt het wat slordig om met de gecreŽerde mogelijkheden en op die manier blijft WZC nog volop in de wedstrijd. WZC was nog het dichtst bij een doelpunt met een vrije trap maar doelman de Weerdt kon deze bal simpel over tikken. Aan de andere kant had Hattem de 3-1 op de slof. Felix Noordberger kwam na een mooi steekpassje ineens vrij voor doelman Bos van WZC. Naast hem was Gerben Fredriks meegelopen. Helaas werden er verkeerde keuzes gemaakt en was het doelman Bos die deze kans van Hattem onschadelijk wist te maken.

Na enkele minuten blessuretijd blies de prima fluitende scheidsrechter Geubels voor het einde. Met name in de slotfase van de wedstrijd maakte Hattem het zichzelf nog onnodig lastig, maar uiteindelijk wist het toch een verdiende overwinning te behalen. Door dit resultaat blijft Hattem aan kop in de voorlopige stand en zal het volgende week aantreden in de uitwedstrijd tegen BAS, medekoploper met evenveel punten. Een mooie clash dus volgende week. De wedstrijd in Biddinghuizen begin om 14.30 uur.