Competitie-indelingen Hattem 1 en 2 bekend

De indelingen voor de selectieteams senioren van de vv Hattem voor het seizoen 2022/’23 zijn op 8 juli jl. gepubliceerd. Vanaf dit moment zijn de indelingen te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app.

Wijziging in het aanbod van teams

Teams hebben afgelopen seizoen voor het eerst de mogelijkheid gehad om aan te geven of ze in het seizoen 2022/’23 horizontaal willen over stappen. Dit betekent dat teams konden overstappen van speeldag met behoud van speelniveau. In totaal hebben 53 teams gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Voor het seizoen 2022/’23 heeft het aanbod van teams op de zaterdag als gevolg van het overstappen van speeldag een behoorlijke verschuiving ondergaan. Het aantal poules wijkt daarom af ten opzichte van afgelopen seizoen. Daarnaast is het door het totaalaantal beschikbare teams, soms ook regionaal, niet meer vanzelfsprekend dat een poule bestaat uit 14 teams. Om te voorkomen dat er situaties ontstonden waarbij verenigingen, met name in de lagere klassen, werden geconfronteerd met verre reisafstanden is in voorkomende gevallen gekozen voor een kleiner aantal teams per poule.

Voor de 3e klasse zaterdagvoetbal, het niveau waarop Hattem 1 zal uitkomen, betekent dit dat er landelijk gezien sprake is van een uitbreiding van in totaal 2 poules. Gevolg hiervan is dat bijvoorbeeld in het district Oost voor het komende seizoen 5 poules zijn geformeerd in plaats van de 4 in het vorige seizoen en dat de teams van de 3e klasse C van het afgelopen seizoen zijn verdeeld over 3 verschillende poules. Hattem is voor de nieuwe competitie opgenomen in de 3e klasse waarin het 3 teams zal ontmoeten waartegen het afgelopen seizoen is gespeeld, maar ook 9 “nieuwe” tegenstanders zal ontmoeten. Met een tegenstander als Heerde keert de derby van weleer vanuit het zondagvoetbal weer terug.

3e klasse C: ASC’62 (Dalfsen), Avereest, DVC Dedemsvaart, Dieze West (Zwolle), Fc Ommen, Hardenberg ’85, Hattem, Heerde, sc Lutten, Olympia ’28 (Hasselt), sc Rouveen, VHK (St. Jansklooster) en Zwolsche Boys.

Het 2e elftal van vv Hattem is na het kampioenschap van vorig jaar voor het komende seizoen opgenomen in de reserve 2e klasse. Hierin treft het tegenstanders afkomstig uit de nabije omgeving met een uitschieter naar Lelystad.

Reserve 2e klasse C: ‘t Harde 2, Batavia ’90 2 (Lelystad), DSV ’61 2 (Doornspijk), Elspeet 2, Epe 2, Fc Horst 2, Hattem 2, Hierden 3, Oene 2, SEH 2,  Swift ’64 2 (Swifterbant), VIOS Vaassen 2, VSCO ’61 2 (Oosterwolde) en WZC Wapenveld 2.