De Veluwe Trophy: praktische zaken voor deelnemers en vrijwilligers

Het is al weer bijna zover! Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei (de dagen na Hemelvaart) komen er zo’n 90 teams uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Tsjechië, Zwitserland, Ierland en Frankrijk naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Veluwe Trophy.

Dit grote internationale evenement wordt gespeeld op de locaties ’t Achterveen in Hattem en Monnikenbos in Wapenveld. De verenigingen WZC, Sv Hatto Heim en v.v.Hattem organiseren dit evenement wederom gezamenlijk.

Wie speelt waar?

Elke leeftijdscategorie speelt twee dagen op een vaste locatie. De verdeling is als volgt:

 

Het Achterveen: Monnikenbos:
JO13/9-tallen JO11/7-tallen
JO15 JO12/8- tallen
JO16 MO13/8-tallen
  JO13

 

 

Hoe laat begint en eindigt het?

Het definitieve wedstrijdschema maken we een dag voor het toernooi bekend. Zo kunnen we onvoorziene wijzigingen op het laatste moment nog zorgvuldig verwerken. De eerste wedstrijden beginnen niet eerder dan 09:00. Houdt er rekening mee dat elk team voor en na de lunch wedstrijden speelt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de spectaculaire openingsceremonie. De laatste wedstrijden eindigen rond 17.00 uur. In Wapenveld eindigen de laatste wedstrijden op de zaterdag rond 13.45 uur.

Een extra uitdaging ligt in het feit dat de eerste elftallen van zowel WZC als Hattem een thuiswedstrijd dienen te spelen op de zaterdag die op last van de KNVB niet verplaatst mag worden naar een ander tijdstip.

Download The Euro-Sportring Match Schedule App voor alle deelnemende teams en het actuele wedstrijdschema dat begin volgende week beschikbaar komt.

 

Nog steeds vrijwilligers nodig!

De ouders van de deelnemende teams dienen er rekening mee te houden dat zij een aantal taken voor hun rekening moeten nemen op de toernooidagen. De deelnemers zelf zorgen aan het einde van beide toernooidagen dat het Achterveen en Monnikenbos er weer netjes uit zien. Natuurlijk kunnen we altijd nog hulp gebruiken. Vind je het leuk om een paar uurtjes bij te dragen aan een sportief evenement voor internationale jeugd? Of ben je nog op zoek naar wat stage-uren voor school?

Meld je dan aan bij een van onderstaande organisatoren. Met name zijn we nog dringend op zoek naar scheidsrechters. Er worden zo’n 250 wedstrijden gespeeld dit toernooi en het is wel zo prettig deze inspanning te verdelen over een grotere groep scheidsrechters. Weet dat je tijdens het toernooi goed verzorgd wordt in een alleen voor scheidsrechters toegankelijke rustruimte.

 

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met een van onderstaande organisatoren.

 

Hans Doornink (WZC), Wim Hoogers (Sv Hatto Heim), Anne Besseler (vv Hattem)