Gasttrainers I.S.R. sluiten unieke serie voetbalmiddagen af

Afgelopen 2 maanden heeft v.v.Hattem leuke, gevarieerde én leerzame voetbalmiddagen georganiseerd voor zowel haar eigen jeugdleden als niet-leden uit de regio die gewoon even lekker wilden voetballen. Het was immers onze premier Rutte zelf, die sportverenigingen opriep actief te blijven voor haar jeugdleden en deze ook open te stellen voor niet-leden. De oproep was koren op de molen van v.v.Hattem, dat het concept van 6 open voetbalmiddagen lanceerde waarbij iedere week andere gasttrainers de activiteiten verzorgen. Dit om de zo broodnodige afwisseling te creëren in dit wedstrijd loze voetbaljaar.

Variatie en kwaliteit
Wanneer v.v. Hattems Hoofd Jeugdopleidingen Anton Rave gevraagd wordt naar deze voetbalmiddagen begint hij te glunderen. “We doen het natuurlijk voor de kinderen in Hattem. Dat de reacties van de professionele voetbalopleidingen uit de regio zo enthousiast waren, heeft ons positief verrast en eigenlijk ook wel gestreeld. Welke club kan nou zeggen dat dat de trainingen afgelopen weken werden verzorgd door jeugdtrainers van PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en de ISR Voetbal Academy? Of door oud-profs als Jan van Raalte, Khalid Farj en Piet Diender?”
Dat zelfs PEC Zwolle hoofdtrainer en Oranje bondscoach O19 Bert Konterman aantrad om een voetbalmiddag te verzorgen samen met PEC Zwolle 1e elftal speler Eliano Reijnders mag inderdaad bijzonder genoemd worden. De aanwezige jeugdspelertjes zullen dit niet snel vergeten. En als klap op de vuurpijl gaf International Sports Revolution aan graag de afsluitende voetbalmiddag te verzorgen. Volgens Anton Rave was de laatste ISR voetbalmiddag één groot voetbal- en beweegfeest voor zo’n 60 jonge kinderen.

Terugkijkend
Op de vraag hoe hij terugkijkt op het afgelopen Corona-seizoen, zegt Rave dat hij veel waardering heeft voor alle jeugdtrainers bij de club. We hebben naast de voetbalmiddagen nog veel meer jeugdactiviteiten georganiseerd zoals het Oranje Festival. Daarnaast hebben we erop gehamerd dat alle jeugdteams 2 keer in de week blijven trainen en erna gestreefd dat er op de wedstrijd loze zaterdag ook telkens een sportactiviteit werd georganiseerd.