JO13-1 naar Kickboxing Sansaar – vv Hattem

JO13-1 naar Kickboxing Sansaar

Trainers Oscar en Lawrence zijn 2019 goed begonnen.

Ze hebben het team van JO13-1 op 9 januari verrast met een training kickboksen van Marvin Sansaar, NL Kampioen Kickboksen.
Kickboxing Sansaar traint vooral op techniek, uithoudingsvermogen en kracht.
Enthousiast begon het team aan de warming up. Deze duurde 5 minuten maar was toch al super intensief. Een halve minuut opdrukken afgewisseld met een halve minuut knieën hoog.
Ouders en trainers verheugden zich al snel op een stel afgematte kids en een rustige avond.
Regels werden duidelijk gecommuniceerd en de voetballers luisterden goed. Onder de indruk van Marvin, voerden ze de opdrachten goed uit, want het is beter geen ruzie te krijgen met een Nederlands Kampioen Kickboksen.
Niet alleen werd uitgelegd wat een linkse directe, een rechtse directe en een rechtse hoek was, maar ook is er aandacht besteed aan respect, gelijkwaardigheid en het teamgevoel. De training werd afgewisseld met goede tips: bokshandschoenen hoog voor je hoofd, nee niet voor je ogen, want dan zie je niks meer.
Krachttraining van armen en benen wisselen elkaar snel af, en het team deed super zijn best, spieren verzuren en armen begonnen te trillen. De blije gezichten veranderden in ingespannen rode hoofden. Opgeven is geen optie!
Wat kickboksers en voetballers gemeen hebben is de wil om te winnen! Daar heb je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen voor nodig en daar werd hard op getraind.
Marvin speelde goed in op het teamgevoel, “als je ziet dat je maatje naast je het moeilijk heeft, sleep je hem erdoor! Praat tegen hem, moedig hem aan, we doen het samen!”
Aan het eind van de training gaf Marvin het uitgeputte team een groot compliment. Jullie hebben goed gewerkt en elkaar erdoorheen gesleept. Super gedaan!
Het kostte bloed, zweet en tranen. Kinderen uitgeput, ouders een rustige avond. Missie geslaagd.

Oscar en Lawrence super bedankt voor deze topavond!

Laat een reactie achter