Nieuws

Het nieuwe seizoen is begonnen en wat zijn we blij dat iedereen weer op de velden staat! 

Na een lastig seizoen is het fantastisch jullie weer te kunnen verwelkomen bij v.v.Hattem. De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten, ook op financieel vlak. Om amateurclubs financieel te steunen, hebben Albert Heijn en de KNVB Voetbalpassie opgezet. Een spaarprogramma, waarmee je onze club kunt sponsoren, gewoon door boodschappen te doen bij Albert Heijn. Met Voetbalpassie proberen we zoveel mogelijk geld op te halen om materialen aan te schaffen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Het werkt heel simpel. Van 13 september t/m 3 oktober 2021 kun je bij Albert Heijn Voetbalpassiepunten sparen. Deze punten spaar je bij meer dan 1.500 huismerk- en A-merkproducten waaronder al het verse fruit van Albert Heijn en heel veel aantrekkelijke A-merken. Elke bestede euro aan de deelnemende producten levert één punt op. En met iedere volle spaarkaart van tien punten sponsor je onze club al met één euro. Dus dat spaart lekker door! Sparen gaat heel makkelijk via Voetbalpassie in de AH app. Hoe meer mensen er sparen voor onze club, hoe hoger het bedrag dat we kunnen ophalen. Breng dus ook je familie en vrienden op de hoogte van de actie en vraag hen mee te sparen! Met Voetbalpassie helpen we dus samen onze club, maar het kan jou persoonlijk ook iets opleveren. Wanneer je mee spaart, maak je namelijk kans op prachtige prijzen! Zo kun je onder meer een meet & greet met Lieke Martens in Barcelona winnen, een dag leven als voetbalprof en worden er kaarten voor het Nederlands elftal beschikbaar gesteld. Spaar je mee? Bevestig dan nu je deelname aan Voetbalpassie in de AH app en kies onze club! Kijk voor meer informatie op   https://www.ah.nl/voetbalpassie

Hattem wint in en tegen Wijthmen ook de tweede bekerwedstrijd. In een matige eerste helft gaan de geel-blauwen met een 0-2 voorsprong rusten terwijl de tweede helft, waarbij een betere prestatie op de mat wordt gelegd, de score wordt opgevoerd naar 0-5. Los van deze uitslag waren er in de tweede helft nog voldoende kansen en mogelijkheden om de score nog hoger te laten uitvallen. Achteraf gezien een terechte overwinning in een wedstrijd met, vanuit Hattem-perspectief gezien, een wedstrijd met twee gezichten.

In de tweede bekerwedstrijd moest trainer Herman Oosterhaar wat aanpassingen in de basis doorvoeren vanwege een zestal (kleinere) blessures. Het gevolg was dat er wat onwennigheid in het team sloop, spelers uit de positie liepen en zij zo af en toe wat weifelend optraden. Wijthmen had op dat moment het idee dat er wat te halen was, maar ging slordig om met de mogelijkheden. Hattem had desondanks het betere van het spel. Ondanks dat men veelal de bal naar de verkeerde kleur speelde was het balbezit nooit lang voor Wijthmen. Goed druk zetten leverde heel snel weer balbezit op voor Hattem waarbij men van daaruit toch de druk op de ploeg uit Wijthmen kon blijven houden.

Door goed optreden van de doelman van Wijthmen bleef een treffer van Hattem lang uit, maar ca. 10 minuten voor rust was hij kansloos op een inzet van Felix Noordberger. Hij anticipeerde goede op een afgemeten voorzet van Rick Dalhuisen en wist de doelman bij de 1e paal te verrassen. Kort voor rust was het Silvan Kersbergen die met een mooie pass Thomas de Raad in balbezit bracht die met een mooie uithaal met zijn “chocoladebeen” prachtig de 0-2 binnen schoot.

Na de rust betraden Uzair Goelab en Daan van Enk na hun blessure weer het veld zodat ook zij weer wedstrijdritme konden opdoen. Hattem voerde de druk op het Wijthmen-doel nu op en dat had al snel succes. Via een goede combinatie snijdt Hattem door de verdediging van Wijthmen waarbij de inzet van Jens Borger met de hand wordt geblokt. Strafschop. Felix Noordberger weet wel raad met deze kans en brengt de stand op 0-3. Kort hierop kopt Noordberger de bal net aan de verkeerde kant van de bal naast maar mag hij kort daarna toch de 0-4 laten noteren. Uzair Goelab wordt wat ongecontroleerd omver geduwd binnen de beruchte lijnen en Felix Noordberger weet opnieuw vanaf 11 meter te scoren. Hierna blijft Hattem de baas op het veld, volgen mogelijkheden, waaronder een mooi schot van Jasper v.d. Stouw op de paal, een prachtige volley van Uzair Goelab net over, maar veelal vindt men de goed keepende doelman van Wijthmen als een lastig te nemen hindernis. Toch wordt het 0-5. Een mooie pass van achteruit van Daan van Enk bereikt Thomas de Raad die de bal goed controleert en zijn inzet mooi onder de doelman door in net het ziet belanden.

Het laatste kwartier zijn er nog mogelijkheden voor de goed ingevallen jeugdspeler Felix Besseler (schot net over en een kopbal net naast) maar in de stand komt geen verandering meer. Door deze overwinning verstevigt Hattem de koppositie in de bekerpoule. Voor zaterdag 18 september staat in deze poule de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen op het programma. Beide hebben twee wedstrijden gewonnen, Hattem heeft het betere doelsaldo en daardoor een optisch voordeel, maar het team wat zaterdag weet te winnen plaatst zich voor de volgende bekerronde. Hattem zal zeker vol vertrouwen afreizen naar Nieuwleusen alwaar de aftrap om 14.30 uur zal zijn.

Zaterdag 4-september stond voor het seizoen 2021/2022 van de HMC vrouwen 1 de eerste officiële wedstrijd op het programma. Na een intensief voorprogramma hadden de dames nu de eerste echte uitdaging in de vorm van een eerste bekerwedstrijd van het KNVB bekertoernooi uit tegen de dames van vv Heerde 2. De dames begonnen sterk aan de wedstrijd en namen vanaf het beging het heft in handen. Het team stond goed gepositioneerd en hadden veel balbezit maar dat resulteerde niet echt in grote kansen.

Uit de spaarzame kansen die de thuisploeg Heerde kreeg haalde ze wel het meeste rendement. Een goed schot werd door stand-in keeper Beau van Essen uit JO-19-1, prima via de lat over getikt. De HMC kwam met de schrik vrij en ging weer verder met wat het aan het doen was, druk op de tegenstander en voetballen op hun helft, hetgeen resulteerde in een aantal kansen van onze spits Jip Muller die het lastig had tegenover het centrale duo van Heerde. In de 38e minuut voerde Heerde een snelle en goede counter uit over onze linker kant die uiteindelijk resulteerde, geheel tegen de verhouding in, in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na de aftrap ontstond weer hetzelfde spelbeeld als de gespeelde minuten daarvoor en dat resulteerde in de 43e minuut een goede actie van Jip maar het schot werd gestopt door de Heerder goalie en kon rechtsbuiten Isa van der Kolk de rebound niet in de touwen krijgen  zodat we met een 1-0 achterstand  aan de thee gingen.

Ook na de rust was het de HMC dat wederom het spel maakte en goed uit de startblokken kwam. Romy Suiker raakte vervolgens de lat en schoot goed in maar daar stond de keeper bij in de weg. Bij wederom een spaarzame maar goed uitgevoerde counter van de thuisploeg ging de bal rakelings over. En in de 67e minuut waar de concentratie bij de Hattemer defensie iets verslapte was het een te korte terugspeelbal die de 2-0 inleidde voor de  Heerder vrouwen. Ook na een 2-0 achterstand was de wedstrijd nog niet gespeeld. Hattem bleef drukken wat resulteerde in een goed schot van Chanoek en een goede individuele actie van Jip in de 16″, echter de doelpoging werd wederom tegengehouden door de keepster van Heerde en de rebound die daar op volgde kon niet door Chanoek omgezet worden in een doelpunt. Het schot ging over. In de 73e minuut kwam Hattem zelfs nog met 10 man te staan omdat Kim Busscher na een gele kaart 10 minuten naar de klant moest maar zelfs hier kon de thuisploeg geen voordeel uit halen. De HMC bleef de aanvallende partij. In de 81e minuut kreeg de HMC eindelijk waar het de gehele wedstrijd naar op zoek was, de aansluitingstreffer. Deze mag centrale middenvelder Chanoek Holtland op haar conto bijschrijven. 2-1. In de 83e minuut, waar de afkoelperiode van Kim voorbij was en de HMC weer met 11 mocht spelen werd Kim gewisseld voor aanvaller Suzanne Koster. De HMC speelde al 1:1 achterin en een extra aanvaller was dus een prima optie. In de 89e minuut kreeg de HMC  eindelijk loon naar werken. De Heerder verdediging moest uiteindelijk de meerdere erkennen in de Hattemer aanval waar Jip Muller 1 minuut voor de officiele speeltijd de 2-2 mocht aantekenen. Na 90 minuten officiele speeltijd vond de scheidsrechter het mooi geweest en was 2-2 de eindstand in deze eerste bekerwedstrijd.

 

 

Op 4 september was het na 11 maanden wachten dan eindelijk zover; de selectie van Hattem mocht weer een officiële wedstrijd spelen. In het kader van de bekercompetitie ontving het EZC ’84 uit Epe. De geel-blauwen lieten er geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd zou winnen en poetste de tegenstander met grote cijfers van het veld. Bij de rust was de stand al 4-1 in het voordeel van Hattem, al had dat nog hoger kunnen zijn ware het niet dat er 2 doelpunten werden afgekeurd (buitenspel?). Na rust werd het voor de bezoekers nog vervelender en stond er uiteindelijk een eindstand van 10-1 op het scorebord.

Hattem begon fel aan de wedstrijd wat al binnen 5 minuten twee doelpunten opleverde. Beide werden echter al dan niet terecht afgekeurd. Afbreuk aan de dadendrang deed dat voor de mannen van trainer Herman Oosterhaar niets. Thomas de Raad strafte een fout van de Eper doelman af en opende de score. Kort daarna haalde Wesley van Winsum verwoestend uit waarop de doelman van EZC geen antwoord had. Een fout in de verdediging van Hattem bracht de spits van EZC vrij voor Hattem-doelman Stefan de Weerdt die kansloos was. Voor de rust was het daarna weer Hattem wat de baas was op het veld. Dit ondanks het feit dat men te veel de lange bal hanteerde wat voor EZC makkelijk te verdedigen was. Felix Noordberger trof met een schot de paal, maar wist ook tweemaal het net te vinden (schuiver en strafschop).

Na de rust waren er direct weer kansen via Felix Noordberger (intikker net tot corner verwerkt) en Rick Dalhuisen (afstandschot). Kort daarna leek de stand op 5-1 te komen maar werd een doelpunt van Felix Noordberger wederom afgekeurd. De periode hierna was een beetje gezapig. Hattem leek het wel te geloven en EZC kon geen enkel gevaar stichten. Wesley van Winsum schudde de boel weer wakker door een assist van de attente Thomas de Raad mooi in het netje te prikken. Kort daarna was Felix Noordberger scherper in het duel dan zijn tegenstander en wist de 6-1 koel en zakelijk binnen te schieten. Met nog zo’n 10 minuten te spelen herhaalde hij datzelfde kunststukje nog een keer en noteerde zijn 4e doelpunt van de middag. Hattem hield de druk er op en EZC had uiteraard al lang en breed de handdoek geworpen.

Het slotakkoord van deze middag was wel een bijzondere. Eerder in de wedstrijd hadden de jeugdspelers Niels Schiphorst en Wesley Augustinus het veld betreden en maakten beiden zo hun debuut in een officiële wedstrijd waarbij ze beide kunnen terugkijken op een verdienstelijke prestatie. Wesley Augustinus maakte het zelfs heel bijzonder om binnen een tijdsbestek van 6 à 7 minuten een glaszuivere hattrick te maken. Niet alleen bracht hij de eindstand hiermee op 10-1, maar liet ook merken dat de jeugdspelers aan de poort rammelen. Voor trainer Herman Oosterhaar geen verrassing uiteraard, maar hij was content met het feit dat dit ook op deze manier werd getoond. Gezien deze uitzonderlijke prestatie mocht Wesley na afloop van de wedstrijd dan ook de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

    Wesley Augustinus ontvangt uit handen van trainer Herman Oosterhaar de wedstrijdbal van deze middag.

Natuurlijk volop tevredenheid met deze uitslag, al kan het spel nog wel een tikkeltje beter. In de oefenwedstrijd tegen IJVV (31 aug.) werd dat niveau in de 1e helft zeker wel aangetikt, maar wellicht door het gemak rondom deze bekerwedstrijd was het niveau toch wat minder als wat de jongens in hun mars hebben. Voor zaterdag 11 september staat opnieuw een bekerwedstrijd op het programma. Dan speelt Hattem in en tegen Wijthmen, aanvang 14.30 uur.

De 13 doelpunten van de middag (2 buitenspel)

Voor de selectie van Hattem stond op 28 augustus de 2e oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was Heerde die vanaf het komende seizoen zal gaan spelen in de zaterdagcompetitie waar het voorheen uitkwam in de 2e klasse van het zondagvoetbal in District Noord. Hattem speelde met veel meer overtuiging dan vorige week en was van meet af aan de betere ploeg. De selectie van Hattem speelde een prima wedstrijd wat zich ook uitte in de score. Nadat Heerde voor rust al op een 4-0 achterstand was gezet werd het uiteindelijk een afgetekende 6-2 overwinning voor de geel-blauwen.

Vanaf het begin van de wedstrijd wist Hattem de tegenstander haar wil op de leggen en creëerde dan ook de nodige kansen. Al vroeg wist Felix Noordberger het net te vinden maar werd het doelpunt afgekeurd door een vermeend buitenspel van Thomas de Raad. Na een kwartier kwam Hattem dan toch verdiend op voorsprong. Een hoekschop werd door veel spelers gemist maar was het Jasper van der Stouw die de bal via zijn borst in het doel wist te werken. In de fase na het doelpunt wist Heerde wat meer uit haar schulp te komen en waren beide teams gelijkwaardig.

Toch wist Hattem met twee doelpunten in 2 minuten de stand op 3-0 te brengen en de wedstrijd al min of meer te beslissen. Silvan Kersbergen maakte wellicht de mooiste van de middag. Hij zag de doelman van Heerde te ver voor zijn doel staan en wist de bal met afgemeten trap vanaf eigen helft in het doel te plaatsen. Kort hierop werd een goede combinatie door Felix Noordberger, die zich goed vrij speelde, prachtig afgewerkt. Silvan Kersbergen kon de stand voor rust nog op 4-0 brengen doordat hij met een droge schuiver in de benedenhoek het net wist te vinden. Smetje op de wedstrijd was het wegzenden van verdediger Jeffrey van Ommen die, nadat Heerde nog een strafschop had gemist, iets zei wat de scheidsrechter niet kon accepteren.

Na de rust speelde Hattem dus met een man minder en leek Heerde daarvan bij aanvang van de 2e helft te willen profiteren. Ondanks het feit dat Hattem een man minder had en trainer Herman Oosterhaar de nodige wisselspelers inzette, bleef Hattem echter makkelijk overeind. Het weet zelfs weer het wedstrijdbeeld te bepalen, Heerde onder druk te zetten en de voorsprong uit te breiden naar 5-0. Het was Bram de Boer die zijn goede wedstrijd beloonde met een doelpunt. Hierna heeft Hattem nog de nodige kansen om de voorsprong uit te breiden. Inzetten van Wesley van Winsum en Yannick Rave worden echter goed gekeerd. Heerde maakt uit een goede aanval evenwel 5-1 terwijl Silvan Kersbergen kort daarna ziet dan zijn inzet van de lijn gehaald wordt waardoor de 6-1 uit blijft.

Hierna krijgt Hattem kans op kans, worden inzetten van Yannick Rave en Wesley van Winsum geblokt en wordt een inzet van Thomas de Raad van de lijn gehaald. Toch is het Yannick Rave die de stand alsnog op 6-1 zet na goed voorbereidend werk van Rick Dalhuisen. Heerde maakt in de slotminuten nog wel 6-2, maar de wedstrijd was natuurlijk al lang en breed gespeeld.

Zoals gezegd een prima wedstrijd van de geel-blauwen waarmee de technische staf de komende weken verder kan. Op dinsdag 31 augustus speelt Hattem een oefenwedstrijd in IJsselmuiden tegen 2e klasser IJVV (20.00 uur) en op zaterdag 4 september speelt het thuis een bekerwedstrijd tegen EZC ’84 uit Epe, aanvang 14.30 uur.

Het voetbalseizoen van HMC-dames1 is weer van start gegaan.

De dames hebben om het seizoen leuk te starten een andere activiteit gedaan dan ze gewend zijn. Zaterdagochtend zijn de meiden op de fiets gestapt en zijn gezamenlijk naar Heerde gefietst om na de 3 veldtrainingen zich te melden bij fitnessstudio THE FUNKY FACTORY

 

Na een korte introductie hebben de meiden onder leiding van Desiree een jumping fitness les gevolgd die conditioneel verrassend veel vroeg, maar ook erg leuk was.

 

 

Aankomende week gaat er weer twee keer getraind worden waarna de 2e voorbereiding week wordt afgesloten met een oefenwedstrijd in Heerde tegen SEH om 14:30 uur.

Zaterdag 4 september speelt HMC vr 1 de eerste bekerwedstrijd uit tegen v.v.Heerde

Na een periode van 2 weken stond er voor de selectie van Hattem 1 een oefenwedstrijd tegen sv Zalk op het programma. Gelet op de grootte van de selectie van trainer Herman Oosterhaar had hij er voor gekozen om alle spelers speelminuten te geven waardoor er tijdens en na de rust veel wisselingen ontstonden. Dat dit gevolgen had voor de wedstrijd van Hattem is duidelijk.

Hattem startte wat onwennig en Zalk kreeg na fout uitverdedigen aan Hattem-zijde al direct een dot van een kans. De inzet was echter te wild en ongecontroleerd waardoor de bal naast werd geschoten. Ook opbouwend ging er meer mis dan goed bij geel-blauwen. Desondanks probeerde men toch wat kansen te creëren maar ook hier was het enthousiasme te groot en de controle bij de afronding niet goed. Zalk daarentegen had de zaakjes beter voor elkaar maar wist nog niet echt tot grote kansen te komen. Door een ongelukkige botsing lag het spel even stil (hoofdwond speler Zalk) en kreeg Hattem na deze pauze iets meer rust in het spel. Toch leidde balverlies aan Hattem-kant een snelle counter van Zalk in waarbij de bal via een afgemeten voorzet over links precies op de knikker viel van de vrijstaande spits van de bezoekers waarbij doelman Alec van Dijk (JO19) kansloos was.

Na de rust zoals gezegd bijkans een ander team namens Hattem (met o.a. jeugdspelers Jort Steenman en Niels Schiphorst) waarbij ook nu het spel er nog niet beter op werd voor de Hattemers. Met passes die bij de verkeerde kleur belanden kom je simpel gezegd niet echt in je spel. Dat Zalk in die periode ook nog eens een tweede doelpunt maakt (na een hoekschop via een klutsbal met veel spelers dicht bij elkaar) betekent dat de opdracht om een goed resultaat te behalen er niet beter op werd. Desondanks weten de geel-blauwen elkaar gaandeweg de 2e helft beter te vinden en zijn er momenten dat het de tegenstander wat onder druk kan zetten. In die periode zijn er ook zeker wel mogelijkheden maar blijkt dat de scherpte er in de afwerking nog niet is en de spelers het net nog niet konden vinden. Bij Zalk vloeien de krachten weg en kon het voor de resterende minuten, met de voorsprong in de achterzak, loeren op de counter. In de stand komt evenwel geen wijziging meer.

Trainer Herman Oosterhaar: “Werk aan de winkel”

De kop is er dus af met deze eerste wedstrijd. Voor trainer Oosterhaar en zijn spelers is wel duidelijk geworden dat er nog werk aan de winkel is richting de start van de competitie op 25 september. Het resultaat en het getoonde spel van deze wedstrijd geeft voor de trainersstaf gelukkig voldoende informatie om hier in de komende periode mee aan de slag te gaan. Op zaterdag 28 augustus (14.30 uur) staat voor Hattem opnieuw een oefenwedstrijd in Hattem op het programma. Tegenstander is Heerde dat met ingang van het nieuwe seizoen niet meer uitkomt in de competitie zondag maar zal gaan spelen in de 4e klasse zaterdagvoetbal. Aansluitend spelen de geel-blauwen op dinsdag 31 augustus een uitwedstrijd tegen IJVV uit IJsselmuiden, aanvang 20.00 uur.

 

Nadat eerder al de overige indelingen bekend zijn gemaakt, heeft de KNVB op 21 augustus de competitieprogramma’s bekend gemaakt voor alle teams. Naast het feit dat veel gebruikers deze zelf kunnen nazien indien gebruikt wordt gemaakt van de app van voetbal.nl, zijn de competitieprogramma’s ook na te lezen op deze website. Kies hiervoor het team naar keuze in het menu van de homepage.

Clubs in het amateurvoetbal in de senioren (Hattem 1 en 2) en de oudste jeugdcategorieën in categorie A  (Hattem JO19-1) mogen in het seizoen 2021/’22 vijf wissels doorvoeren. In alle betaald voetbalcompetities was daar in het seizoen 2020/’21 al sprake van, in het amateurvoetbal alleen in de bekercompetities. Voor komend seizoen betekent dit dus een uitbreiding van de wisselmogelijkheden.

In het seizoen 2020/’21 ging de KNVB al mee met het besluit van de internationale spelregelcommissie (IFAB) om spelers in het – door de coronapandemie veroorzaakte – extra drukke voetbalseizoen te ontlasten. Omdat er nog veel onzekerheden zijn met betrekking tot het verloop van het coronavirus en de gevolgen die dit heeft voor de competities, bevelen medici aan om ook komend seizoen vijf wissels aan te houden. Het amateurvoetbal bij de senioren en de oudste jeugdcategorieën in de categorie A sluiten aan bij de regelgeving van het betaald voetbal. De vijf wissels mogen in het amateurvoetbal gebruikt worden in de competities en in de beker, afgelopen (afgebroken) seizoen was dit nog slechts mogelijk in de beker.

Hoe werken de vijf wissels tijdens reguliere wedstrijden?

Tijdens de wedstrijd mag elk team maximaal vijf spelers wisselen;

Voor die vijf wissels mogen tijdens de wedstrijd drie wisselmomenten worden gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt;

Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.

 

Voor de overige competities (HMC VR1, de lagere senioren en alle andere jeugdteams) geldt dat bij 7 wisselspelers zijn toegestaan waarbij het ook toegestaan is om door te wisselen. De aanpassing voor deze competities is dus niet zozeer het doorwisselen, maar wel dat dit nu voor al deze competities wordt toegestaan tot 7 wisselspelers (waar dit voorgaande seizoenen nog 5 was).

Afgelopen seizoen is er door de selectie van Herman Oosterhaar na 4 competitiewedstrijden heel veel getraind. Eerst nog als voorbereiding mocht de competitie herstart worden, later als voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022.

Geen moment is er “bij de pakken neergezeten” integendeel zelfs. Er is een plan uitgewerkt om in januari 2022 in de voorbereiding op het 2e deel van de competitie op trainingskamp te gaan in Benalmádena bij Malaga.

Om de reis naar en het onderkomen tijdens het trainingskamp te bekostigen is er afgelopen seizoen begonnen met sparen en gaat de selectie acties organiseren om de kosten enigszins te drukken en dit mogelijk te maken.

De Malaga actie met unieke producten

Zo worden er tijdens de  “Malaga actie” unieke bierpakketten en zomerse rosé aangeboden waarbij bij ieder product een lot is toegevoegd waarmee meer dan leuke en prachtige prijzen te winnen zijn.

Fles rosé Seleccion v.v.Hattém in cadeau verpakking

Bierpakket “Malaga” 3 ploppers met Grolsch bierglas op pootje

Leuk voor jezelf en/of als cadeau

Heerlijk toch om tijdens de komende zomeravonden te genieten van heerlijk koele Beugelflesjes “ploppers” Grolsch in het bijbehorende mooie glas, of te genieten van de Rosé Seleccion v.v.Hattém met het unieke etiket.

En hoe leuk is het om het bierpakket of de Rosé cadeau te geven aan een jarige of zomaar aan iemand wanneer je weet dat het bijbehorende lot kans geeft op hele verassende prijzen.

Bestellen en/of een “blik” op het prijzenpakket kan via onderstaande link 

https://www.vvhattem.nl/trainingskamp-selectie-naar-malaga/ 

Betalen
Bij de bestelling kun je aangeven of je graag contant betaalt bij aflevering of dat je liever een Tikkie ontvangt op het door je aangegeven tel. nummer

Leveren
Wanneer je iets lekkers bestelt wil je dit natuurlijk ook graag ontvangen
Bestellingen in Hattem, Zwolle en Kampen leveren we graag af op het aangegeven adres.

 foto impressie “de selectie aan het werk”

        

             

Wegens gewijzigde werkomstandigheden van de huidige trainer, zoekt v.v.Hattem met spoed nieuwe hoofdtrainer voor haar JO17-1 selectie, dat het aankomende seizoen 2021/2022 uitkomt in de 1e klasse. v.v.Hattem is een bloeiende en ambitieuze vereniging. De vereniging investeert voortdurend in het verder verbeteren van de jeugdopleiding. Plezier en prestatie dienen daarbij hand in hand te gaan.

Profiel:

  • in het bezit is van het diploma TC3 / UEFA C of bereid dit te gaan halen;
  • ervaring heeft met het trainen van jeugd op minimaal 1e klasse niveau;
  • zelf op selectieniveau voetbalt of heeft gevoetbald;
  • beschikt over goede contactuele vaardigheden;
  • kan individuele ontwikkeling van spelers combineren met het ontwikkelen van het team;
  • heeft ervaring met / staat open voor het gebruik van video-analyse;
  • toont betrokkenheid bij de vereniging als geheel.

Werkzaamheden:

  • verzorgen van twee trainingen per week;
  • afstemming met fysiek trainer;
  • wedstrijdcoaching van het team op zaterdag;
  • bijdragen aan de verdere uitwerking van het Jeugdvoetbalbeleidsplan;
  • deelnemen aan het Technische Overleg (gemiddeld 4x per seizoen).

Wat bieden wij:

  • een betrouwbare en stimulerende omgeving;
  • de mogelijkheid jezelf als trainer verder te ontwikkelen. Het doen van een KNVB vervolg-cursus wordt gestimuleerd;
  • een passende financiële vergoeding;
  • een mooi kledingpakket;
  • een schitterende accommodatie waar het zeer prettig sporten is.

Als jij jezelf herkend in bovenstaand profiel en een bijdrage wil leveren aan de ambities van de vv Hattem, stuur dan je CV naar:

Anton Rave

Hoofd Jeugd Opleidingen vv Hattem

voetbaltechnischezaken@vvhattem.nl

International Sports Revolution organiseert een Voetbal Summer Camp bij v.v. Hattem. Op sportpark ’t Achterveen krijgen kinderen van 7 tot en met 15 jaar de kans om drie dagen ondergedompeld te worden “in de wereld van voetbal.” Het voetbalkamp wordt georganiseerd van 16 tot en met 18 augustus.

Profspelers
De Summer Camps worden georganiseerd door gerenommeerde trainers die jarenlange ervaring hebben opgedaan bij de in heel Europa bekende Ajax life skills & clinics. Persoonlijke aandacht en werken in kleine groepjes zijn kenmerken van de Summercamps.  “Ervaring van de vorige editie heeft geleerd dat het een grandioos Summercamp is onder leiding van Jesse Betaze en Mehran Ali Pour Asli, waarbij deelnemers/sters gecoacht worden door professionele trainers uit het betaalde voetbal.

eDivisie FIFA
Home of e-sports is op woensdag 18 augustus aanwezig zijn en zij nemen Tony Kok mee. Hij is de winnaar van de eDivisie FIFA. Deelnemers krijgen een masterclass en kunnen met en tegen Tony Kok spelen. Daarnaast worden ook de FIFA Skill Games uitgezet.

Unieke ervaring
“Kortom, een niet te evenaren driedaagse ISR Summer Camp voor de echte voetballer/ster uit de regio, georganiseerd in Hattem op de velden van v.v. Hattem”,
De kosten voor het Summer Camp bedragen € 149.95.

Meer info en aanmelden
internationalsportsrevolution.com/summercamp/

 

Zie ook de After Movie van het Summercamp bij Olde Veste

 

De 1e trainingen voor de jeugd starten weer vanaf medio augustus volgens onderstaand schema.

Hier kunnen nog wijzigingen op komen i.v.m. het nog niet beschikbaar zijn van de velden (als gevolg van inzaaien).

De keeperstrainingen voor de jeugd gaan in september van start.

Week 33:

Maandag 16 augustus / Woensdag 18 augustus

JO13-1                  19.00 uur  – 20.15 uur

JO17-1                  19.00 uur  – 20.15 uur

 

Dinsdag 17 augustus / Donderdag 19 augustus

JO15-1                  17.45 uur – 19.00 uur

JO19-1                  19.00 uur – 20.15 uur

 

Week 34:

Maandag 23 augustus / Woensdag 25 augustus

JO11-1                  17.45 uur – 19.00 uur

JO13-2                  17.45 uur – 19.00 uur (op maandag, niet op woensdag)

JO15-2                  19.00 uur – 20.15 uur

JO17-2/JO19-2  20.15 uur – 21.30 uur

 

Dinsdag 24 augustus / Donderdag 26 augustus

JO8 t/m JO10     17.45 uur – 19.00 uur

JO13-2                  17.45 uur – 19.00 uur (op donderdag, niet op dinsdag)

JO23-1                  19.00 uur – 20.15 uur

 

En voor wie al eerder wil starten met voetbal: van maandag 16 t/m woensdag 19 augustus vindt op ons sportpark het ISR voetbal Summercamp plaats. Schrijf je in! https://internationalsportsrevolution.com/summercamp/

PRIJZEN MALAGA ACTIE V.V.HATTEM 1 

Bij ieder bierpakket en/of fles Rosé selección v.v.Hattém ontvang je een “lot”

Trekking: 29 november

      • Houten loungebank (steigerhout) t.w.v. €250,- door Timmerbedrijf Zwiggelaar
      • BBQ All-in voor 10 personen t.w.v. €160,- door Slagerij van Guilik
      • 1 uur padellen bij Tennisclub Hattem  door T.C. Hattem
      • 3 kwartier live optreden van huiszanger Gerben Tijssen
      • Masita wedstrijdbal Pro 1 t.w.v. €98,- door Spijkerman Sports
      • Contactgrill door fam. Landman
      • Giftcard t.w.v. € 25,- door Whair kappers
      • Wedstrijdshirt De Graafschap door Julian Lelieveld
      • Een Personal Training door Yannick Rave
      • Wasbeurt voor auto. (3 benjamins selectie Hattem 1)
      • Masita wedstrijdbal pro 2 t.w.v. € 80,- door Spijkerman Sports
      • v.Hattem shirt met opdruk eigen naam
      • VIP arrangement rond wedstrijd Hattem 1
      • “Sport” Massage door Gert Rave
      • Giftcard t.w.v. € 25,- door Whair kappers
      • Zeer gewilde basisplek bij Hattem 4 door selectie Hattem 4
      • Knipbeurt bij kapsalon door Knippen bij de dames
      • Tafeltennis set compleet: batjes, netje, balletjes
      • Origineel Pim Pam Pet spel
      • Giftcard t.w.v. € 25,- door Whair kappers
      • Rondrit in militaire terreinwagen
      • Jako voetbal t.w.v. € 25,-
      • Visbon t.w.v. € 20,- door Ten Have’s Viswinkel
      • Masita wedstrijdbal pro 2 t.w.v. € 80,- door Spijkerman Sports
      • Craft shirt Progress Jersey Contrast maat: S

Wilt je/u een prijs ter beschikking stellen? Laat het even weten bij een van de spelers/staf Hattem 1

Trekking: 29 november

 

Zowel sportief als financieel gezien was het voor veel voetballers en verenigingen een pittig jaar. Daarom organiseert de KNVB voor alle voetbalverenigingen in Nederland de Amateurvoetbal Loterij. Een initiatief om verenigingen een financieel steuntje in de rug te geven. En onze vereniging doet ook mee!

In de top 10 van Nederland

Als we iets doen bij v.v.Hattem doen we het graag goed. . . . . We staan wat betreft het aantal verkochte loten in de top 10 van deelnemende verenigingen in Nederland.

Gaan we 500 loten verkopen?

Kijk op:

https://www.amateurvoetballoterij.nl/tussenstand

 

Hoe kan je meedoen?

Van alle verkochte loten waarbij onze vereniging is aangevinkt, gaat €2,- (80%) per lot naar onze club!

 Loten zijn t/m 12 juli 2021 te koop.

 

Kijk voor alle prijzen op: https://www.amateurvoetballoterij.nl/club/hattem

Op 13 juli worden de winnaars bekend gemaakt.

Zaterdagmiddag werd het sportpark in Hattem tijdens de HMC open dag bezocht door zo’n 60 voetballende meiden.
Meiden uit Hattem en omstreken, waren van harte welkom om te ontdekken of voetbal iets voor haar is. Er waren diverse oefeningen uitgezet, geschikt voor de ervaren en beginnende voetbalsters.
Jasmijn Dijsselhof was ook aanwezig om de meiden iets te leren en te vertellen hoe zij door haar voetbalcarrière in Amerika is beland.
De deelneemsters konden, dankzij sponsoren, genieten van fruit en ranja en na afloop kregen de meiden een goodie bag mee naar huis.
HMC kijkt terug op een zeer geslaagde middag!
Eerdaags te zien bij RTV Hattem. Ben jij nieuwsgierig en wil je meer informatie over HMC?
Stuur een mail aan secretaris@hmchattem.nl.

HMC (Hattemer meiden combinatie)  is de naam waaronder onze vereniging samenwerkt met s.v.Hatto Heim en waaronder de meisjes en vrouwenteams in Hattem uitkomen in de verschillende KNVB competities.

Populariteit groeit door

Het meisjes en vrouwen voetbal wint in de hele wereld en speciaal in Nederland door de vele successen van het Nederlands dameselftal al jaren enorm aan populariteit.

Wie ken ze niet?

Lieke Martens, Vivianne Miedema, Chanice v d  Sanden,  Sari van Veenendaal of Jacky Groenen, allemaal Nederlandse speelsters die in heel Europa bij topclubs spelen.

Om in Hattem nog meer meiden te laten kennismaken met meidenvoetbal organiseert HMC zaterdagmiddag 3 juli van 13:00 tot 15:00 uur een voetbalfestival.

Tijdens het voetbalfestival staan er een keur aan activiteiten op het programma. Op een ongedwongen manier kunnen deelneemsters kennismaken met voetballen en een begin maken aan hun voetbal-skills. Natuurlijk is er alle ruimte om kennis te maken met meiden die voetballen bij HMC en de trainers/sters. Tijdens het voetbalfestival is Jasmijn Dijsselhof gasttrainster. Jasmijn komt uit Hattem, heeft in Hattem en bij PEC Zwolle gevoetbald en is nu voor vakantie terug uit Amerika waar ze studeert en voetbalt.

Naast het voetballen is er ook een ontspanning programma met schminken en een springkussen. Ook zijn ouders, broertjes en zusjes weer welkom op sportpark ’t Achterveen aan de konijnenbergerweg.

Opgeven voor het meidenvoetbalfestival is niet nodig. Als je in sportieve kleding gympen of voetbalschoenen meeneemt kun je overal aan meedoen. Voor informatie kun je bellen met: Susanne Leurink 06-15509896

Voor het eerst sinds bijna 9 maanden kon Hattem 1 weer een “echte” wedstrijd spelen. Tegenstander Fc Horst speelt in de 2e klasse en is afkomstig uit een regio waar veel verenigingen op een hoog niveau spelen waardoor spelers nog al eens overstappen. Ondanks de late datum van 26 juni waren beide teams behoorlijk in hun nopjes dat er weer sprake was van een wedstrijd en het enthousiasme spatte er aan beide kanten ook vanaf.

Bij de geel-blauwen is afscheid genomen van een handvol spelers maar had trainer Herman Oosterhaar de beschikking over 17 spelers waarbij ook de nieuwelingen Jasper van der Stouw, Thomas de Raad en O19-doelman Alec van Dijk aanwezig waren.

Foto: Marcel Senz

In het begin van de wedstrijd was het te merken dat de spelers even moesten wennen aan alles wat een wedstrijd interessant maakt. Veel duels op het middenveld en aan beide kanten soms plots balverlies. Na een kwartier spelen kwamen beide teams beter in de wedstrijd en werd het spel beter. Ondanks een optisch overwicht van de thuisploeg kon Hattem goed partij bieden en wist het zich telkens onder de druk zettende tegenstander uit te spelen. Verdedigend gaf Hattem daarbij geen kans weg en was het 10 minuten voor tijd zelfs bijna bij de openingstreffer. Silvan Kersbergen ging op links goed door en was het jammer dat zijn voorzet op Yannick Rave nog net geblokt werd.

Na de rust kwam Hattem flitsend uit de startblokken en was het bij Fc Horst alle hens aan dek. Schoten van de ingevallen Thomas de Raad en Felix Noordberger gingen net voorlangs. Een overtreding door Fc Horst leverde een vrije trap op voor Hattem die door Jasper van der Stouw werd genomen kon ternauwernood bij de 1e paal kon worden gekeerd. In de aansluitende hoekschop had Silvan Kersbergen pech dat zijn kopbal tegen de lat ketste. Hattem weet Fc Horst goed onder druk te zetten en kan bij vlagen gevaarlijk doorkomen. Na de eerste “storm” pakt de thuisploeg de draad weer op en weet het onder de druk uit te komen. Na een foutje bij het uitverdedigen aan Hattem-kant pikt het de bal op en na een gave voorzet komt de thuisploeg, op dat moment toch wat verrassend, op een 1-0 voorsprong.

Hattem laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en probeert direct weer de weg te zoeken naar het doel van de tegenstander. Thomas de Raad onderbreekt een combinatie van Fc Horst, pikt de bal op, omspeelt twee man en brengt de bal bij de vrijstaande Felix Noordberger die de doelman van Fc Horst met een mooi schot kansloos laat; 1-1. Hierna gaat het spel wat op en neer en heeft Felix Noordberger zelfs de kans op 2-1. Helaas stuitert de bal net te ver buiten zijn bereik en gaat de kans verloren. In de aanval direct aansluitend weet Fc Horst wel het doel te vinden. Na een goede counter weet men de vrije man te vinden en laat het doelman Alec van Dijk kansloos. Een inzet van Uzair Goelab, na een goede actie van Daan van Enk, gaat net langs de verkeerde kan van de paal en dus blijft de 2-2 uit. Uiteindelijk wordt het via een ongelukkige klutsbal tegelijk met het eindsignaal nog 3-1.

Al met al een welkome maar ook verdienstelijke wedstrijd van de selectie van Hattem. Over de hele wedstrijd gezien kon men zich goed meten met de tegenstander en heeft trainer Herman Oosterhaar voldoende aanknopingspunten richting de voorbereiding voor de nieuwe competitie. Deze zal starten met de eerste training op zaterdag 7 augustus.

Bekijk hier de wedstrijdfoto’s van Marcel Senz fotografie

Hierbij de teamindeling van HMC voor het nieuwe seizoen.

Teamindeling HMC

 

Bijgaand de voorlopige teamindeling voor het volgende seizoen. Het streven van de vereniging is te komen tot teamindelingen waarbinnen iedere speler zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Omdat de achterliggende motivatie van onze jeugdvoetballers uiteenloopt van ‘gewoon lekker ballen’ tot ‘het maximale uit mijzelf halen’ wordt er behalve op leeftijd ook op voetbaltechnische en tactische kwaliteit geselecteerd bij vv Hattem.

De indeling is dit Corona-seizoen tot stand gekomen op basis van waarnemingen tijdens onderlinge voetbalactiviteiten op de zaterdagen en de reguliere trainingen. Uitgezonderd de jongste aanwas, zijn de spelers natuurlijk geen onbekenden van de trainers waardoor het ontbreken van een volledige voetbalcompetitie niet onoverkomelijk is voor een adequate indeling. De hoofdtrainers doorlopen het indelingsproces, onder begeleiding van het Hoofd Jeugd Opleidingen en het bestuurslid technische zaken, op zorgvuldige wijze.

De indelingen betreffen voorlopige indelingen. Ervaring leert dat er tot kort voor aanvang van het seizoen nieuwe aanmeldingen binnenkomen, met name bij de jongere leeftijdscategorieën. In de hogere leeftijdscategorieën zijn er soms spelers die twijfelen om door te gaan of juist zin hebben om weer te gaan voetballen.

AVG en indelingen

Ook v.v. Hattem heeft als voetbalvereniging te maken met strenge regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Daarom publiceren we als vereniging de teamindeling op de website van v.v. Hattem zonder volledige naam. Helaas is publiceren met volledige naam niet langer toegestaan zonder expliciete toestemming van het lid of de ouder.

Vragen en opmerkingen t.a.v. de indeling kun je via de mail richten aan jeugdzaken@vvhattem.nl

Voorlopige indelingen