Nieuws

Zaterdag a.s. speelt Hattem haar eerste thuiswedstrijd voor het echie.
De wedstrijd tegen Wilsum is de eerste van 3 wedstrijden in de bekerpoule die Hattem volgende week naar Nijverdal brengt voor een wedstrijd tegen De Zweef. Zaterdag 12 september speelt Hattem thuis de laatste poulewedstrijd thuis tegen Avereest.
Tegenstander van zaterdag, Wilsum heeft afgelopen weken 2 oefenwedstrijden gespeeld. Tegen EZC ’84 werd gewonnen met 4 -1 waarna afgelopen weekend de wedstrijd Prins Bernard met 3 -3 gelijk werd gespeeld.
 
We zijn benieuwd hoe Hattem na de oefenwedstrijden deze bekerwedstrijd gaat aanpakken en welk formatie de technische staf de wei instuurt. Hierbij aangetekend dat enkele spelers terug zijn van vakantie en anderen afgelopen week op vakantie zijn gegaan.
De wedstrijd begint om 14:30 uur. Een ieder is welkom.
 
Om deze en andere wedstrijden te kunnen spelen wordt van iedereen die aanwezig is verwacht dat eenieder zijn gezonde verstand gebruikt en zich houdt aan de afspraken die er gelden zowel landelijk als op ons sportpark.
Dat betekent dat op ons sportpark de 1,5 meter regel leidend is voor volwassen.
 
Bezoekers van het sportpark dienen zich te registreren !
Bij de ingang van het sportpark, de kantine en het terras staan sta-tafels waar je je dient te registreren.
Er zijn 3 plekken om je te kunnen registreren…
da’s goed geregeld
Kantine en terras
In de kantine is een beperkt aantal mensen welkom en mogen alleen de zitplaatsen gebruikt worden. Daarnaast zijn er looproutes naar de bar en weer naar buiten voor mensen die op het terras een consumptie willen nuttigen. Consumpties mogen zowel in de kantine als op het terras alleen zittend worden genuttigd.
 
Tijdens de wedstrijd is zowel rond het veld als op de tribune de 1,5 regel van toepassing. Uitzondering hierop geldt alleen voor mensen die deel uitmaken van 1 huishouden of jonger zijn dan 18 jaar.
We hopen dat leden, ouders en supporters elkaar aan de regels herinneren wanneer deze “even” vergeten worden en het aanspreken niet op de schouders gaat rusten van de vrijwilligers van dienst.

De camera’s van VoetbalTV op ons sportpark staan voorlopig uit. Het conflict tussen VoetbalTV en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) duurt voort. We ontvingen onderstaand bericht van VoetbalTV:

“In de afgelopen twee maanden hebben we via de media veel aandacht en steun voor onze zaak tegen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gekregen. Ook heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin ze de AP oproept om met VoetbalTV in overleg te gaan over hoe we ervoor kunnen zorgen dat we onze dienstverlening op korte termijn kunnen voortzetten. Jullie steun, niet alleen met de shirtpetitie maar ook via veel interviews in landelijke en regionale media, is hierin heel belangrijk geweest. Ik wil jullie daarvoor nogmaals enorm bedanken.

Ondanks deze breed gedragen steun heeft de AP aangegeven dat ze geen overleg met VoetbalTV wil over het voortzetten van onze dienstverlening op korte termijn. Bovendien heeft de AP besloten dat ze haar oordeel over de rechtmatigheid van de dienstverlening van VoetbalTV niet wijzigt en om die reden met een sanctie komt. Er rest ons daarom nu helaas echt niets anders dan voor de rechter ons gelijk te halen. Daarmee komt het gehele proces in een nieuwe fase terecht waarin we het besluit van de AP eindelijk inhoudelijk kunnen aanvechten. Zoals het er nu uitziet vindt de hoorzitting hiervoor in oktober van dit jaar plaats. Experts verwachten echter dat de uitspraak van de Rechtbank pas begin 2021 zal volgen, onder voorbehoud van de snelheid van behandeling.

Inhoudelijk beschikken we over sterke argumenten, ondersteund door privacy experts. Maar het moeten wachten op de hoorzitting heeft ook hele pijnlijke consequenties. Omdat VoetbalTV volgens de AP formeel in overtreding is, moeten we met pijn in ons hart aankondigen dat we genoodzaakt zijn om de dienstverlening van VoetbalTV met ingang van donderdag 27 augustus voorlopig te pauzeren en ons op de verdere toekomst te beraden. Alle camera’s en systemen laten we fysiek bij de vereniging staan, maar onze systemen nemen geen beelden meer op. Ook de app en de analysetool moeten we per 27 augustus offline halen. Er wordt vanzelfsprekend bekeken, wat dit betekent voor de betaling van abonnementsgelden.

We gaan in ieder geval via de rechter vechten voor ons gelijk, omdat we er nog steeds voor de volle honderd procent van overtuigd zijn dat VoetbalTV rechtmatig handelt. Zodra we nieuws hebben delen we dit weer met jullie.

Rest mij op dit moment niets anders dan jullie een hele goede start van het nieuwe voetbalseizoen te wensen! En natuurlijk veel gezondheid in deze bijzondere periode.”

Met sportieve groet,

Maarten Hoffer
Directeur VoetbalTV

Afgelopen zaterdag werd door de v.v.Hattem jeugdcommissie een instuif georganiseerd. De opkomst was overweldigend.

Zo’n 80 kinderen hebben genoten van de 10 verschillende speelse voetbalonderdelen met vanzelfsprekend een grote rol voor de 2 Mini Arena’s die de verenging inzet voor de jongste jeugd.

De begeleiding van het voetbalfestijn lag in handen van de jeugdtrainers en een flinke afvaardiging van spelers van de 1 ste selectie die later op de dag met 5 – 1 te sterk waren voor sv ’t Harde.

Voor de kinderen die na de instuif nog energie over hadden was er een groot springkussen dat beschikbaar werd gesteld door Fietsenspeciaalzaak Gaperslanden.

Kennis maken met voetbal en de voetbalvereniging Hattem kan altijd voor jongens en meisjes tot 7 jaar op zaterdag, waarbij er gevoetbald kan worden in de Mini Arena’s. Voor meer informatie of wil je vrijblijvend meetrainen bij een van de andere leeftijdscategorieën kan je mailen naar info@vvhattem.nl of bellen met Bert Bagerman  tel: 06 52421780

Na de twee gespeelde oefenwedstrijden tegen SVN ’69 (5-0 winst) en VSCO ’61 (4-3 verlies) was het in de derde oefenwedstrijd tegen 4e klasser ’t Harde afwachten hoe de selectie zou optreden in de aanloop naar de start van de bekercompetitie. Trainer Oosterhaar had te maken met een aantal spelers die of net terugkeerden van vakantie of op vakantie zijn, maar desondanks had hij de beschikking over een grote groep. Hattem trof in ’t Harde een felle genstander die na 2 verliespartijen (resp. 0-3 en 0-5) revanche op zichzelf wilde. De geel-blauwen begonnen wat weifelend, maar gaandeweg kwam men meer in haar spel. Desondanks ging er veel mis, kwamen veel ballen niet aan en was het spel wat onzorgvuldig. De eerste mogelijkheden kwamen via Wesley van Winsum (net te kort op een prima voorzet van Mitchell Hooisma) en een lob van Uzair Goelab die net over het doel ging.

Bij Hattem werden soms foute keuzes gemaakt en liep het balletje niet lekker. Te weinig beweging en een goed opgestelde tegenstander maakt het lastig voor het team om er doorheen te komen. Andersom kon ’t Harde ook geen vuist maken. Uit het niets komt dan evenwel de voorsprong van Hattem op het scorebord. Na een interceptie op het middenveld wordt Mijar Rojer in balbezit gebracht. Hij weet slim het buitenspel op te heffen, ook al omdat Wesley van Winsum bewust het spel aan zich voorbij laat gaan, en kan vrij op de doelman van ’t Harde aflopen. Met een afgemeten trap stuurt hij de bal keihard in het dak van het doel; 1-0.

Na de rust tapt Hattem uit een ander vaatje en maakt meer gebruik van haar eigen mogelijkheden. Binnen 10 minuten wordt in feite al meer voetbal op de mat gelegd dan de gehele 1e helft. Dit resulteert dan ook al snel in de verdubbeling van de score. Na een goede actie van Ayoub Ahlaq op links weet hij de volledig vrijstaande Uzair Goelab te vinden die de doelman van ’t Harde met een bekeken schuiver kansloos laat; 2-0. Het is Ayoub Ahlaq zelf die kort daarna met aan nonchalant ogend schot de lat raakt. ’t Harde richt zich op en wil wat forceren. Via een prima counter ontstaat voor hen een overtal situatie (4 tegen 2) wat op zich een scoringskans had kunnen zijn. Door goed anticiperen en de prima coaching van doelman Raphy Spin wordt het echte gevaar echter snel geneutraliseerd. Uit de aansluitende corner is het helaas voor Hattem alsnog raak. Bij de 1e paal wordt niet adequaat genoeg verdedigd en krijgt de linker spits van ’t Harde alle ruimte om de aansluitingstreffer vrij in te koppen; 2-1.

Daarna is het voor de bezoekers wel gedaan. Hattem recht de rug en trekt het initiatief van de wedstrijd definitief naar zich toe. Via een prima vanuit de verdediging opgezette aanval (1x raken) en goed combinatievoetbal weet Silvan Kersbergen deze aanval te belonen met een prachtige schuiver die zo simpel lijkt maar dodelijk is voor de tegenstander; 3-1. Met nog 15 minuten te spelen wordt de score opgeschroefd naar 4-1. Een afgemeten hoekschop van Silvan Kersbergen. Hij vindt de uitstekend ingelopen Kevin Isidora bij de 1e paal en laat de doelman met een schuiver met de rechter voet kansloos. Het slotakkoord komt via een mooie aanval met uiteindelijk een prima actie van Mitchell Hooisma op recht. Hij krijgt de bal met een afgemeten voorzet precies bij Uzair Goelab welke met een mooie kopbal de eindstand op 5-1 brengt. Eigenlijk had het nog 6-1 moeten zijn, maar de scheidsrechter nam een vlagsignaal van de grens van ’t Harde over omdat Felix Noordberger zogenaamd buitenspel stond (wat niet het geval was).

Voor Hattem een leerzame middag waarbij de trainersstaf weer voldoende voer heeft gevonden om de komende weken met de groep te bespreken. Uiteraard moet dit resulteren een nog beter lopende partij voetbal, maar de start van de competitie ligt nog even weg dus is er wat tijd. Voor zaterdag 29 augustus staat de 1e bekerwedstrijd op het programma. Dan treedt Hattem thuis aan tegen 4e klasser Wilsum, aanvang 14.30 uur.

Voor de 1e selectie stond op 18 augustus de 2e oefenwedstrijd op het programma en wel uit bij 2e klasser VSCO’61 uit Oosterwolde. Na een aftastende beginfase van beide kanten probeerde Hattem met verzorgd spel het initiatief naar zich toe te trekken. Waar het aanvankelijk wat lastige keuzes maakte, kwam het team echter steeds beter in het spel. Bijna was het na 11 minuten al raak geweest. Slordig spel in de verdediging bij VSCO en na goed druk zetten van Hattem kwam de bal bij Mitchell Hooisma. Hij wist de bal bij Felix Noordberger te krijgen die zijn inzet helaas nog net zag geblokt. VSCO had kort daarna meer fortuin. Een lange bal vanuit achter viel pardoes tussen twee verdedigers bij Hattem en kreeg één van de voorwaartsen van de thuisploeg ruimte om af te ronden. Ramon Flokstra leek het nog te herstellen maar de inzet van VSCO ging via de kluts over de kansloze Stefan de Weerdt.

Hattem herstelt zich en weet met goed combinatievoetbal de druk er bij VSCO op te houden. De ploeg van trainer Oosterhaar heeft in deze fase van de wedstrijd een overwicht en blijft loeren op de kansjes. Felix Noordberger ziet een kopbal op de dak van het doel landen en de voorwaartsen van Hattem zijn even later net te laat op een prima voorzet van Silvan Kersbergen. Kort voor rust komt VSCO ineens op 2-0 als de bal na wat flipperkastvoetbal bij de spits van VSCO belandt die nog net met de grote teen de bal over de doelman kan lobben. Toch weet Hattem de marge al weer snel naar 1 te brengen. Balverlies in de verdediging van VSCO en Felix Noorberger is er als de kippen bij; hij komt alleen voor de doelman van VSCO en weet keurig af te ronden.

Gelijk na de korte rust is het al bijna 2-2 wanneer Wesley van Winsum goed doorzet en de bal op randje 16 weet te veroveren. Na zijn steekpass op Felix Noordberger wordt de inzet van hem nog net op tijd door VSCO geblokt. Kort daarna is het aan de andere kant wel raak. Via een counter en een lange bal over de rechter flank bij VSCO is het na een afgemeten voorzet voor de spits van VSCO een koud kunstje om de bal in te tikken. Hattem heeft in de rust wat wisselingen ondergaan in de opstelling maar probeert toch het goede spel van de 1e helft weer op te pakken. VSCO zit er echter wat korter op en bij vlagen te kort. Een grove overtreding op Silvan Kersbergen is daarvan een verkeerd voorbeeld. De speler mag de kleedkamer opzoeken. De vrije trap die hieruit volgt brengt Hattem op 3-2. Wesley Richardson komt in balbezit en zijn uitstekende strakke voorzet wordt door Ayoub Ahlaq snoeihard ingekopt.

Hattem probeert nu de stand gelijk te trekken en heeft via beide vleugels wat opties maar VSCO probeert met counters de voorsprong weer uit te breiden. Over links weet men de ruimte te vinden. Een voorzet brengt een aanvaller van VSCO in scoringspositie waarna een aanvallende actie van doelman Stefan de Weerdt wordt bestraft met een strafschop. De scheidsrechter zendt ook hem naar de douches en vervanger Raphy Spin heeft de ondankbare taak om bij zijn entree direct te proberen deze strafschop te stoppen. De bal wordt helaas onberispelijk ingeschoten. In de fase hierna gaat de wedstrijd wat op en neer zonder dat er overwicht ontstaat en kansen gecreëerd worden. Toch komt Hattem nog op 4-3. Na goed anticiperen van verdediger Jeffrey van Ommen komt de bal bij Wesley Richardson die zich met een goede actie vrij speelt en de bal keurig onder de doelman van VSCO bij de 1e paal binnen schuift.

Uiteraard ging ook in deze wedstrijd nog lang niet alles goed, maar voor de selectie en voor trainer Oosterhaar en zijn assistenten een wedstrijd waar ze mee vooruit kunnen. Op zaterdag 22 augustus a.s. speelt de groep een oefenwedstrijd thuis tegen het elftal van ’t Harde, aanvang 14.30 uur.

‘Een beetje trots zijn we wel’, zegt Anne Besseler, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij vv Hattem. Vanwege de zomerhitte zitten we binnen in de huiskamer-achtige kantine met uitzicht over het prachtige hoofdveld waar al menig eredivisieclub in de voorbereiding een oefenpotje speelde. vv Hattem is ondanks de coronacrisis goed uit de startblokken gekomen. “Dit is mede te danken aan ons jeugdbeleid.’

‘Het stadje Hattem heeft een rijk verenigingsleven. Als club moet je hier daarom continu je best doen om leden te binden en boeien. Wij hoeven niet de grootste te worden, maar we willen wel graag dat ieder op zijn eigen niveau kan voetballen. Dat betekent dat je naast een eerste en tweede elftal ook meerdere recreatieteams moet hebben. Veel clubs maken de fout om alle energie op het prestatieve voetbal te richten. Dat doen we hier bewust niet. De kweekvijver voor topsport is breedtesport.’

Hoe vertaalt zich dat naar het voetbal?
‘De kern is trainingsuren en kwaliteit. We bieden nu al ruim tien jaar voor alle jeugdteams twee trainingsmomenten per week’, aldus Besseler. En op zondag is er voor de enthousiastelingen nog een voetbalschool. Onze keepers worden daarnaast afzonderlijk getraind door specialisten Wim Snijders en Henry Karrenbelt. Dit jaar zijn we verder gestart met fysiek training in de zomerperiode. Als technische staf vinden wij het belangrijk dat spelers fit aan het seizoen beginnen. Dit voorkomt de bekende blessures in het najaar. De fysiek training is een pilot. Voetballers hebben de naam een hekel te hebben aan lopen. Maar je ziet eigenlijk dat een substantieel deel van de leden heel blij is met het extra aanbod. En Ed, onze fysiektrainer maakt het ook een beetje leuk, hoor. Er wordt veel gelachen.’

 

Wat versta je onder kwaliteit?
‘Je kunt nog zoveel uren maken, maar als daar geen gedachte achter zit of je hebt geen trainers met voldoende didactische vaardigheden, schiet niemand daar wat mee op. Sinds twee jaar beschikt vv Hattem daarom over een Hoofd Opleidingen, oud-eerste elftalspeler Anton Rave. Hij formuleert het jeugdvoetbalbeleidsplan, coacht de trainers en bewaakt de Hattemse voetbalcultuur. Besseler: ‘We houden hier van verzorgd voetbal. Wie de bal zomaar het bos in schiet, wordt gelijk gewisseld.’

Jullie werken veel met vrijwilligers?
‘De trainingen draaien op vrijwilligers. Voor elke leeftijdscategorie zijn er trainers beschikbaar met minimaal een TC 3 diploma. Voor specifieke gedragssituaties kunnen trainers en jeugdleiders terugvallen op onze pedagogische commissie. Daar zijn we heel blij mee, want je kunt nou eenmaal niet overal verstand van hebben. Onze vereniging is gezegend met een breed pallet aan professionals die hun beroepsmatige expertise graag inzetten voor de club.’

Maar wat heeft het tot nu toe opgeleverd?
‘Onze inspanning vertaalt zich om te beginnen in een hogere gemiddelde kwaliteit. In het afgelopen seizoen speelden alle groot-veld prestatie-jeugdteams (JO13 – JO19) 1e klasse of hoger. Dat is voor een vereniging met 450 leden heel knap. Exact vijf jaren geleden was dat 2e klasse of lager. Onze prestatie-teams speelden in die periode op het niveau van onze huidige breedteteams. ‘

‘Maar het belangrijkste is dat we onze jeugd langer vast weten te houden. Hiermee gaan we in tegen de landelijke trend van het dalende aantal KNVB leden bij de oudere jeugd en de recreatieve senioren. Volgend jaar hebben we bijvoorbeeld weer een vierde senioren elftal en opnieuw een extra Onder 19-elftal waardoor we ook in die leeftijdscategorie het volume hebben om ieder op zijn niveau te laten voetballen.’

Hoe staat het 1e elftal van vv Hattem er in de coronacrisis voor?
‘Eigenlijk spreek ik liever over de selectie, want zonder Hattem 2 kan Hattem 1 niet functioneren. Ik ben blij met deze grote groep. We hebben acht jeugdspelers doorgeschoven naar de brede seniorenselectie, onze ervaren krachten blijven de club trouw en een handvol spelers vond hun weg naar het Achterveen. Dit zijn vooral talenten uit de regio, maar ook Silvan Kersbergen en Felix Noordberger die na een periode bij hoofdklasser vv Berkum terugkeren op het oude nest.’

Dat wordt dus nog flink puzzelen voor de nieuwe hoofdtrainer Oosterhaar?
‘Met Herman hebben we een ervaren trainer aangetrokken. Hij is als geen ander in staat om de dynamiek in zo’n diverse groep vanuit prestaties te managen. De vonken vliegen er vanaf op de training. Voor jou twee anderen, zeg maar. Dat is anders dan andere jaren. De lat kan voor het eerste dit jaar weer een stukje omhoog. Maar de afvallers willen we het ook naar de zin houden. Bijvoorbeeld in een ambitieus Hattem 2 of één van de andere senioren elftallen waar de gezelligheid ook hoog in het vaandel staat.’

En de jaren daarna?
Besseler klapt zijn laptop open. ‘Er komen een paar mooie generaties aan. Ik kan je van elk seizoen tot en met 2030 precies vertellen wat er doorstroomt. Als een jeugdspeler de doelstelling heeft om ooit voor het ‘vlaggenschip’ van vv Hattem uit te komen, moeten we als vereniging dat perspectief kunnen bieden. Andersom moet Hattem 1 ook hoog genoeg blijven spelen om te voorkomen dat onze beste talenten de vereniging verlaten. Maar ik ben pas echt tevreden als iedereen uiteindelijk zijn plekje bij de vereniging gevonden heeft. Kijk die mannen bijvoorbeeld (het 45-plus elftal komt voorbij). Je wilt niet weten hoe fanatiek die zijn. Verliezen kan nog een keer, maar matig gespeeld. Dan zijn ze echt chagrijnig.’

Zaterdag 22 augustus organiseert v.v.Hattem een grote Voetbal Instuif voor jongens, meisjes, leden, niet leden, vrienden en vriendinnen. Iedereen is welkom.
Wat kun je doen…? Van alles.. ! ! Allerlei leuke voetbalonderdelen begeleid door “jeugd” trainers en spelers van de selectie

 

Na een periode van 5 maanden speelde de 1e selectie van Hattem op 15 augustus weer haar eerste oefenwedstrijd als voorbereiding op het komende seizoen. Tegenstander was SVN ’69 uit Nijeveen, uitkomende in de 3e klasse van het district Noord. Met een nieuwe technische staf – onder leiding van Herman Oosterhaar – is een uitgebreide selectie, met een aantal nieuwe spelers, twee weken hiervoor gestart met de trainingen. Omdat het al even geleden is dat iedereen een wedstrijd heeft mogen spelen, is er bij de geel-blauwen deze dag sprake van een teamsamenstelling die in de 1e helft zeker voor 75% afwijkt van de opstelling in de 2e helft. Zodoende krijgt iedereen speelminuten en kan worden voorkomen dat de meeste spelers direct al in de beugels moeten.

In de 1e helft was het aan beide kanten wat onwennig maar pikte Hattem toch snel het initiatief. Het resulteerde al snel in de voorsprong. Nadat Wesley Richardson een mooie bal net achter de verdediging kon leggen, werd Yannick Rave gevloerd binnen de beruchte lijnen en wist nieuweling Jens Borger wel raad met de strafschop; 1-0. Hattem liet de bal goed rond gaan en temporiseerde op momenten dat het moest, maar kon ook versnellen en druk zetten als hiervoor de ruimte bestond. Nog net voor de drinkpauze was Bram de Boer dicht bij de 2-0. Zijn mooie lob viel echter net naast de verkeerde kant van de paal.

Na de drinkpauze bleef Hattem de meest gevaarlijke ploeg al waren de gasten uit Nijeveen in een aantal momenten dichtbij de gelijkmaker. De voorwaartsen van Hattem bleven het de verdedigers lastig maken en zo ontstonden kansjes. Helaas vooralsnog niet met het gewenste resultaat. Kort voor rust weten beide teams nog het ijzerwerk te raken; SVN met een mooie schuiver de paal en Wesley Richardson met iets wat blijft hangen tussen een voorzet en schot op de lat.

Bij aanvang van de 2e helft zoals gezegd veel wisselingen in het team van Hatttem (7 stuks) en dat betekende even wat schakelen. Voetballend bleef Hattem de betere ploeg en kon SVN ’69 onder druk houden. In de aanval werd kort combinatievoetbal goed afgewisseld met de lange bal als hiervoor de ruimte was. Met name met Mitchel Hooisma op rechts en Ayoub Ahlaq op links gaf dit bij vlagen goede mogelijkheden. Na goed doorgaan van Hooisma kon hij op de achterlijn met een pass Felix Noordberger in balbezit brengen. Hij stond helaas echter net niet goed opgesteld waardoor een schijnbare 2-0 even werd uitgesteld.

Tegen het laatste kwart van de wedstrijd was de pijp leeg bij SVN, bleef Hattem goed druk zetten op de verdediging van de gasten en wist het met goed positiespel steeds weer mogelijkheden te creëren. Uiteindelijk liep Hattem uit naar een 5-0 overwinning. Doelpunten van Kevin Isidora (vrij inschieten), Felix Noordberger (kopbal na een puike voorzet van Uzair Goelab), Uzair Goelab (omspeelt de doelman na fout uitverdedigen) en Mitchel Hooisma (snoeihard schot) maakten de eindstand compleet.

Al met al is de kop er af en kan worden teruggekeken naar een nuttige oefenwedstrijd. Trainer Herman Oosterhaar en zijn assistenten zullen de komende weken nog de nodige mogelijkheden hebben om de spelers aan het werk te zien en zich kunnen voorbereiden op de start van de competitie op 19 september. Op dinsdag 18 augustus speelt Hattem de volgende oefenwedstrijd. Dat zal zijn in Oosterwolde tegen VSCO ’61. De wedstrijd zal aanvangen om 20.00 uur.

Het seizoen gaat gelukkig weer van start.

Zaterdag a.s. komt SVN ’69 naar Hattem en spelen beide teams hun eerste oefenwedstrijd van dit seizoen.

Velen zijn benieuwd naar de nieuwe selectie waar trainer Herman Oosterhaar, Fred Zwiggelaar, Henry Karrenbelt en Ed v d Bergh nu zo’n 6 weken aan hebben gekneed. Wie zowel voor de vakantie als de afgelopen 2 weken trainingen hebben bezocht hebben gezien dat de energie eraf straalt, en zijn vast benieuwd hoe de spelers zich presenteren tijdens de eerste oefenwedstrijd.

Om deze en andere wedstrijden te kunnen spelen wordt van iedereen die aanwezig is verwacht dat eenieder zijn gezonde verstand gebruikt en zich houdt aan de afspraken die er gelden zowel landelijk als op ons sportpark.

Dat betekent dat op ons sportpark de 1,5 meter regel leidend is voor volwassen.

Kantine en terras

In de kantine is een beperkt aantal mensen welkom en mogen alleen de zitplaatsen gebruikt worden. Daarnaast zijn er looproutes naar de bar en weer naar buiten voor mensen die op het terras een consumptie willen nuttigen. Consumpties mogen zowel in de kantine als op het terras alleen zittend worden genuttigd.

Tijdens de wedstrijd is zowel rond het veld als op de tribune de 1,5 regel van toepassing. Uitzondering hierop geldt alleen voor mensen die deel uitmaken van 1 huishouden.

We hopen dat leden, ouders en supporters elkaar aan de regels herinneren wanneer deze “even” vergeten worden en het aanspreken niet op de schouders gaat rusten van de vrijwilligers van dienst.

UPDATE:

Bezoekers van het sportpark dienen zich te registreren !

Bij de ingang van het sportpark, de kantine en het terras staan sta-tafels waar je je dient te registreren naam en tel.nr.

3 plekken om je te kunnen registreren… da’s goed geregeld !

Volgende oefenwedstrijden:

Di 18 augustus

VSCO ’61- Hattem 20:00 uur

Za 22 augustus

Hattem – ‘t Harde 14:30 uur

Di 4 september

Robur et Velocitas – v.v.Hattem 20:00 uur

De bekerwedstrijden voor jeugd en senioren zijn bekend gemaakt door de KNVB.
Kijk in je voetbal.nl App wanneer jij je bekerwedstrijden gaat spelen.

We gaan het voetbalseizoen weer opstarten. Om goed voorbereid aan de beker en competitiewedstrijden te kunnen deelnemen gaan we trainen.

Aanvang 1e trainingen jeugdteams

Week 33:
JO15-1 – maandag 10/8 – 19.00 – 20.15 uur
JO17-2/JO19-2 – maandag 10/8 – 20.15 – 21.30 uur
JO17-1 – dinsdag 11/8 – 19.00 – 20.15 uur
Mini’s/JO7 – zaterdag 15/8   09.00 – 10.00 uur

Week 34
JO11-1 – maandag 17/8 – 17.45 – 19.00 uur
JO14-1/JO15-2 maandag 17/8 – 19.00 – 20.15 uur
JO7 t/m JO12 – dinsdag 18/8  – 17.45 – 19.00 uur
Keepers – woensdag 19/8 – Keeperstraining Aanvang i.o.m. de keepers
JO19-1 – donderdag 20/8 – 19.00 – 20.15 uur

Indeling van de velden tijdens de trainingsavonden, klik hier

Vandaag precies 29 jaar geleden op 1 augustus 1991 waren 6000 toeschouwers getuige van de 0 -10 overwinning van het Ajax van Leo Beenhakker op v.v.Hattem

 

Vandaag precies 21 jaar geleden op 29 juli 1999 speelde Real Sociedad in Hattem een wedstrijd tegen Hatto Heim (1ste helft) en v.v.Hattem (2e helft).

De wedstrijd in het kader van 700 jaar stad Hattem werd serieus genomen door de Spanjaarden en met 0 – 14 gewonnen.

Vandaag precies 24 jaar geleden op 28 juli 1996 is Feyenoord te gast op sportpark ‘t Achterveen en wint met 0 – 8 van v.v.Hattem. Hans Schiphorst legt Gaston Taument aan de ketting en Ronald Koeman vraagt zich af waarom Hattem “maar” in de derde klasse speelt.

Het bekerprogramma van Hattem 1 en 2 is bekend gemaakt door de KNVB.
Beide teams spelen 2 keer thuis en 1 keer uit

Hattem 1
29 aug    14:30 Hattem – Wilsum
05 sept   14:45 De Zweef – Hattem
12 sept   14:30 Hattem – Avereest

Hattem 2
29 aug    11:45 Hattem 2 – Helios 2
05 sept   13:00 WVF 2 – Hattem 2
12 sept   11:45 Hattem 2 – Be Quick’28 2

De voorbereiding voor beide selecties start op zaterdag 1 augustus.
Hattem 1 en 2 gaan de volgende oefenwedstrijden spelen:

15 augustus
12:30   Hattem 2 – Swift’’64 2
14:30   Hattem – SVN ’69

18 augustus
20:00   VSCO ’61 – Hattem

22 augustus
12:30   Hattem 2 – SVI 2
14:30   Hattem – ’t Harde

25 augustus
20:00   KHC 2 – Hattem 2

1 september
20:00   Robur et Velocitas – Hattem

v.v. Hattem talent wordt Most Value Player op Ajax Camp Summer 2020

Deze zomer is Mulle Middendorp (10), jeugdspeler van V.V. Hattem, op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam gekozen tot meest waardevolle speler van het Ajax Summer Camp 2020, waar jaarlijks duizenden spelers aan meedoen uit binnen- en buitenland. De prijs wordt uitgereikt aan de speler die niet alleen moet beschikken over een enorm voetbaltalent, maar ook speelt volgens de kernwaarden van Ajax. Respect hebben, samenwerken, verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag en ontwikkeling, discipline hebben en plezier maken tijdens het voetballen zijn belangrijke eigenschappen waarnaar gekeken wordt. Mulle zegt trots: “Voetbal is mijn leven en deze prijs geeft mij veel vertrouwen. Wat ik het leukste vond aan het kamp was dat ik vijf dagen achter elkaar kon voetballen en nieuwe vrienden heb gemaakt! Ik heb veel bij kunnen leren zoals de Ajax dribbel, de Donny van de Beek-actie. Ook weet ik weet nu wat mijn wapen is en wat ik verder nog moet verbeteren. Volgend jaar ga ik zeker weer meedoen.”

Mulle speelt bij V.V. Hattem in team JO12-1 en traint sinds twee seizoenen aan de PEC Zwolle Future Academy

Vandaag precies 27 jaar geleden op 21 juli 1993 speelde Hattem ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan tegen Feyenoord Rotterdam. Een wedstrijd in een fantastische ambiance.

Vandaag 19 jaar geleden op 14 juli 2001 speelde Hattem tegen Vitesse. De wedstrijd werd voorafgegaan door een middag met noodweer waardoor er minder toeschouwers waren dan verwacht die Vitesse met 1 – 14 zagen winnen. Matthew Amoah en Riga namen beiden 5 treffers voor hun rekening.

Vandaag precies 58 jaar geleden op 8 juli 1962 promoveerde Hattem na het winnen van de promotieklasse/nacompetitie naar de 2e klasse.