Oranjefestival was voetbalfeest voor Hattemse jeugd

Het Oranje festival dat v.v.Hattem zaterdag samen met de KNVB organiseerde is een waar voetbalfeest geworden.
Zo’n 80 jeugdige voetballers/ters hebben op het mooie hoofdveld met de geur van vers gemaaid gras en op de achtergrond “oranje-muziek” de voetbal-dag van hun leven beleefd.

De deelnemertjes werden al ontvangen bij de ingang waarna ze werd verteld in welk groepje ze waren ingedeeld en welke Hattem 1 speler zijn/haar begeleider zou zijn.
Na een welkomstwoord door hoofdtrainer Herman Oosterhaar die vertelde hoe belangrijk plezier hebben is tijdens het voetballen, en een korte uitleg over het thema Oranje, EK en dat alle spelers van het Nederlands elftal ook begonnen zijn bij een amateurclub werd er gestart met een warming up en de voetbalonderdelen.

Het oefeningen-circuit bestond uit leuke mik en partijvormen met “oranje hesjes” waardoor spelertjes zich echt Donny, Lieke, Matthijs of Vivianne voelden.
RTV Hattem maakte opnames van dit voetbalfestival, waarbij opviel dat de oranje spelertjes hier al erg professioneel mee omgingen en zich niet lieten afleiden tijdens de oefeningen.
Voetballen in de unieke v.v.Hattem Mini Arena maakte natuurlijk deel uit van het circuit en viel erg in de smaak viel bij de jonge talentjes.
Onderbroken door een gezonde fruitpauze werd er samen veel plezier beleefd aan de leuke oefeningen en de diverse soorten partijvormen.

Het Oranje Festival werd rond half één samen afgesloten door Herman Oosterhaar waarna iedereen met een echt Oranje voetbaldiploma en een goodiebag huiswaarts ging.
Woensdagmiddag staat de volgende open jeugdactiviteit op het programma:

v.v.Hattem organiseert dan de voetbalmiddag waarbij PEC Zwolle trainer Bert Konterman en EC Zwolle speler Eliano Reijnders te gast zijn.