Sinterklaas heeft laten weten dat hij dit jaar vanuit thuis werkt en het jaarlijkse bezoek aan de Mini’s en jongste pupillen geen doorgang kon vinden.

Een voetbalvereniging als v.v.Hattem met 102 jaar ervaring weet natuurlijk ook in dit soort tijden wel een feestelijke oplossing voor de kinderen die zich verheugd hebben op een echt Sinterklaasfeest.

De Sinterklaas commissie is direct in overleg gegaan met de hoofdpiet en zo kwam het dat zaterdagochtend de Mini’s en de 6 jarigen in 2 groepen door de hoofdpiet werden uitgenodigd om een gezellige sportieve ochtend een echte pietentraining te komen doen in de Marke.

In overleg met Sinterklaas en de hoofdpiet werd een parcours uitgezet met onderdelen als: Dak klimmen, Pakjes in een schoorsteen gooien, Varen op een stoomboot en pakjesvoetbal.

De pietentraining, die bij goed gevolg toegang geeft aan de officiële Pieten opleiding in Spanje werd afgesloten met een partij voetbal tegen de trainers en leiders die de kinderen dit jaar begeleiden.

De gezellige ochtend werd na  het voetballen afgesloten waarbij de deelnemertjes een zakje snoep kregen (Boni bedankt) en een mooie foto van zichzelf deze ochtend.