Reanimatiecursussen van het Rode Kruis Hattem – vv Hattem

Reanimatiecursussen van het Rode Kruis Hattem

Aan alle leden/belangstellenden:

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat iemand die een hartstilstand krijgt, direct hulp krijgt. De kans op het overleven daarvan is beduidend groter wanneer binnen hele korte tijd gestart wordt met reanimeren en het gebruik van de AED. Dit kan voetballers overkomen, maar ook toeschouwers en andere aanwezigen. Maar ook in jouw privé-omgeving kan het zomaar gebeuren. Het overkomt elke week 300 mensen!

Om dan goed te weten wat je kan en moet doen organiseert het Rode Kruis Hattem in het komende najaar gratis reanimatiecursussen, inclusief instructie over het gebruik van een AED.

Deze cursussen vinden plaats op: 30 augustus, 6 september, 27 september, 18 oktober en 15 november. De cursus wordt in het Rode Kruis gebouw aan de van Galenstraat 40 gegeven (naast het politiebureau en de brandweerkazerne). Aanvangstijd is 19.00 uur en de deur is vanaf 18.30 uur open. De cursus duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De kosten van de cursus zijn 25,– euro waarvoor de deelnemers een nota thuisgestuurd krijgen. Deze nota kan je vervolgens declareren bij je zorgverzekeraar. Vergoed de zorgverzekeraar de nota niet, dan neemt de Gemeente Hattem de kosten voor haar rekening.

Denk hier niet langer over na en schrijf je in bij het Rode Kruis.
De aangeleverde gegevens zullen in het kader van de AVG alleen worden gebruikt voor deze reanimatiecursussen.

Door het aanbieden van deze reanimatiecursussen hoopt het Rode Kruis zo veel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om zich deze vaardigheden eigen te maken. Elke seconde helpt bij het redden van een leven, ook op de sportvelden!

Met vragen kan je ook terecht bij:

* info@rodekruishattemwapenveld.nl

* het Nederlandse Rode Kruis: 038 4445006

* Afdeling Hattem-Wapenveld: 06 53419706