Gelijke kansen voor alle jeugdvoetballers is succes.

Voetbalvereniging Hattem is vorig jaar begonnen met alle jeugdleden van 7 t/m 11 jaar tegelijkertijd te laten trainen in circuit. Het idee erachter is dat ieder kind talent heeft en gelijke kansen krijgen.

De circuittraining is een oplossing omdat je vaak ziet dat pupillen teams getraind worden door ouders waarbij het ene team een trainer heeft met veel ervaring en andere teams een trainer hebben met minder of weinig voetbal of trainers ervaring.

v.v.Hattem wil gelijke kansen op ontwikkeling borgen door de jeugdige voetballers tegelijkertijd de dezelfde training te geven in circuitvorm. De oefeningen worden samengesteld door een diplomeerde hoofdtrainer met ruime ervaring met het trainen van jeugdvoetballers. Om de kwaliteit verder te verbeteren hebben alle jeugdtrainers in de onderbouw de KNVB opleiding voor pupillentrainer gevolgd. De vereniging heeft de Pilot geëvalueerd.

De conclusie was dat 2 keer per week het plezier er af spat bij de kinderen terwijl ze hun voetbaltalent ontwikkelen en er kinderen zijn die zich spectaculair ontwikkelen.  De jeugdtrainingen voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar zijn op dinsdag en donderdag van 17:45 tot 19:00 uur en starten weer op dinsdag 28 augustus.

Meedoen kan altijd, voor meer info: Bel met Bert Bagerman: 06-28872851