Vers Hattem 5 gaat gehaktballen testen op ambachtelijke wijze.

Hoewel de derde dinsdag van september al enige tijd achter ons ligt, was het afgelopen zaterdag om 11:00 uur minstens zo’n belangrijk ceremonieel “koffer” moment.
Oud keurmeester B. Brink (speler van het legendarische Hattem 5, vino en bal oloog en tegenwoordig ook bekend als scheidsrechter) overhandigde de authentieke gehaktballen-testkoffer aan N. van ‘t Ende, the founding father van het nieuwe Hattem 5.
Met ingang van direct zal de net benoemde gehaktballencommissie van het 5e bij uitwedstrijden in de regio de in de kantine geserveerde gehaktbal gaan testen.
De test zal aan de hoogste eisen voldoen waarbij de resultaten vastgelegd worden volgens ISO-norm; 22000 en 22003, waarbij ook aandacht is besteedt aan de bestelprocedure van de bal gehakt om een zo gelijk mogelijk speel en testveld te creëren.
Testonderdelen zijn o.a. Afkomst: fabriek/slagerij/zelf gemaakt, smaak, temperatuur, stevigheid, presentatie, gewicht, sausdikte.
Nu in deze tijd “transparantie” een belangrijk politiek item is zal Hattem 5 alles in het werk stellen om zowel de test procedure als de uitkomsten via sociale media te delen.
Dat het opnieuw in ere herstellen van deze Hattem 5 traditie ook een positieve invloed heeft op het voetbalresultaat werd enkele uren later duidelijk toe Hattem 5 haar eerste overwinning behaalde op WVF 15.