Medische verzorging

Bart Reurink is met ingang van het 2015 actief als verzorger bij de vv Hattem. Hij woont samen met vrouw Yvonne en heeft 3 kinderen. Momenteel woont hij nu ongeveer 12 jaar in Hattem en had na enkele werksituaties besloten een praktijk voor fysiotherapie te runnen. Als fysiotherapeut is hij niet meer werkzaam maar al die zaken hebben met elkaar 20 jaar geduurd waarvan de laatste jaren van zijn praktijk in Hattem aan de Vliegenstein.

In het verleden heeft hij o.a. sportverzorging bij de voetbalselecties van de KNVB ingevuld en heeft ook al eens tijdelijk de verzorging van de eerste selectie van Hattem ingevuld. Bart is sportief ingesteld, heeft zelf gevoetbald, is nog steeds actief met tennis en hardlopen en speelt nog graag een partijtje voetbal mee.

In de loop der jaren is hij door ervaring en de in studie opgedane kennis een aantal therapieën gaan combineren om sportblessures en chronische aandoeningen te behandelen. Bart is van oorsprong fysiotherapeut maar heeft tevens opleidingen gevolgd tot acupuncturist, orthomoleculair voedingstherapeut en lichaamstaal consultant. Hij gebruikt ook effectieve behandelingsmethodes bij pijn en ontstekingsklachten.

“In de benadering van blessurevrij sporten moet je soms veranderingen doorvoeren. Om vitaal en gezond te blijven sporten heb je zelfs soms meer in de hand dan je denkt. Het doorvoeren van leefstijlveranderingen op het gebied van voeding, beweging, training en ontspanning vormen een goede basis voor herstel bij blessures. Kleine levensstijl aanpassingen maken vaak al dat blessures sneller herstellen, conditie en andere belangrijke zaken en je prestaties verbeteren.”, aldus de inzichten en zienswijze van Bart.

Bart heeft een rijke ervaring aan het behandelen van (top)sportblessures. Combinaties van massages, oefeningen, training, supplementen, acupunctuur, microcurrent en het actief begeleiden hiervan, leiden veelal tot snelle verbetering en herstel van blessures en gezondheid. Het belangrijkste is echter dat een sporter zijn lichaam goed moet blijven verzorgen. Stapsgewijs samenwerken tot herstel met de kennis en de ervaring die Bart hierin heeft zullen succes moeten geven.