Walking Football

Wie doet mee met Walking Football?

Aanvang elk seizoen per 1 september.

09.15 inloop = 1ste helft
09.40 training = 2e helft
11.00 napraten = 3e helft

 

Iedere woensdagmorgen gaat een aantal Hattemers op sportpark Het Achterveen sportief aan de slag met Walking Football. Deze sport wordt ook wel Old Stars genoemd. De sport is een unieke kans om als 55-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te komen. De organisatie is een samenwerkingsverband tussen v.v. Hattem en s.v. Hatto-Heim.

Spelplezier staat voorop bij de deelnemers. Daarom start een training altijd met een kopje koffie of thee. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen en vrouwen onder elkaar’ gevoel. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk.

“Met Walking Football is een heel leven voetballen mogelijk. Je begint als pupil en je kunt uiteindelijk je favoriete spelletje ook op latere leeftijd spelen. Walking Football is een voetbalvorm die is aangepast voor maximaal spel- en bewegingsplezier. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 25 bij 40 meter met kleine doelen. Geen keeper, geen buitenspel en het belangrijkste geen fysieke duels. Én de bal mag maximaal op heuphoogte gespeeld worden. Bij de spelregels wordt de fysieke belasting laag gehouden, zodat blessures worden voorkomen. Op dit moment zijn er ruim twintig vaste deelnemers, waaronder ook vrouwen.

Doel is dat ook de wat oudere Hattemers nog actief kunnen zijn in de voetbalsport. Alle faciliteiten worden geboden zoals een sporter gewend is: clubhuis voor ontmoeten, kleedkamer voor omkleden en douchen, kunstgrasveld, materialen en de vaste trainer, Herman van Raalte.

Afhankelijk van de vitaliteit kunnen alle mannen en vrouwen vanaf een jaar of 50 deelnemen aan Walking Football. Je hoeft geen voetbalverleden te hebben.
Walking Football verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud.
Bovenal is een balletje trappen heel gezond. Je voelt je fitter en je conditie verbetert.
Oók als je de zestig of zeventig gepasseerd bent. En ja er is een derde helft na het omkleden.

Kom gewoon op de woensdagmorgen aanlopen, bakkie doen en niet te lang de kat uit de boom kijken. Belangstellenden mogen vrijblijvend een aantal keren meetrainen.
Na de inloop rond half tien, start de training om tien uur op de velden van s.v. Hatto-Heim. Besluit je uiteindelijk om vast bij de groep aan te haken dan wordt er van je verwacht dat je lid wordt van sv Hatto Heim óf van vvHattem, dit naar eigen keuze.