Nieuws – vv Hattem

Nieuws

De KNVB heeft de bekerindelingen categorie A bekendgemaakt

De selectie van Hans Roeland mag het de 3 weken vanaf 31 augustus gaan opnemen tegen de 4e klassers. Noord Veluwe Boys, EZC’84 en de 3e klasser v.v.Hellendoorn.

De mannen van Hattem 2 krijgen ook een mooie uitdaging… Om de Knock Out fase van het bekertoernooi te bereiken moeten zij afrekenen met de reserves van SEH, Hatto Heim en WVF

Hattem JO17-1 dat aankomend seizoen is ingedeeld in de hoofdklasse krijgt te maken met de hoofdklassers BWO 90 uit Hengelo en DOS Kampen maar mag ook Go Ahead Eagles JO17 dat onder leiding van ex international Ugur Yildirim uitkomt in de 2e Divisie als beker-opponent tegemoetzien. 

Gemeente Hattem gaat mogelijk tien extra parkeervakken aanleggen bij sportpark ‘t Achterveen in Hattem. En dat terwijl er volgens de eigen telmethode 125 extra plaatsen nodig zijn.

De twee voetbalverenigingen in Hattem klagen al jaren over de krapte op de parkeerplaatsen bij hun clubterreinen. Bezoekers van het sportpark zien zich vaak gedwongen hun auto (illegaal) langs de weg te parkeren omdat er geen ruimte meer is op de parkeerplaatsen. Daardoor is de verkeersveiligheid van de Konijnenbergerweg en Hazenakker in het geding. Ook wordt er bij grote drukte geregeld illegaal geparkeerd in de bermen van het fietspad langs de voetbalvelden.

Gelijk
Waarom het jaren heeft geduurd voor de gemeente met een oplossing kwam is niet duidelijk. De voetbalverenigingen vragen al bijna tien jaar aandacht voor de problemen. Volgens voorzitter Jan-Dirk Sprokkereef van VV Hattem is het nieuwe plan praktisch gelijk met het voorstel wat in 2016 in samenspraak met omwonenden en sportverenigingen is opgesteld. ,,Het enige verschil is dat de gemeente nu ook erkent dat er een tekort is aan parkeerplaatsen.’’

Het aantal beschikbare parkeervakken bij het sportpark (299) is volgens de eigen rekenmethode van de gemeente niet voldoende voor het aantal van 6 voetbalvelden en 2 hockeyvelden op het park. Het tekort volgens deze methode is 125 parkeervakken. De voetbalverenigingen denken zelf met zo’n veertig à vijftig extra vakken toe te kunnen, zegt Sprokkereef.

Tellingen
Om meer zicht te krijgen op het probleem bij piekmomenten moeten eerst parkeertellingen gehouden worden, zo blijkt uit de plannen van de gemeente.

Als daaruit blijkt dat er noodzaak is voor meer parkeerruimte, wil de gemeente op termijn extra parkeervoorzieningen aanleggen aan de zuidkant van de Konijnenbergerweg. Probleem is dat dat gebied deel uitmaakt van het Gelders Natuur Netwerk. Sprokkereef: ,,De makkelijkste oplossing en in onze ogen minst kostbare is het inrichten van een stuk grond dat nu gepacht wordt door de hockeyvereniging. Zij gebruiken het nu niet en er hoeven bijna geen bomen voor gekapt te worden.’’

Dat terrein zou ruimte bieden van 65 parkeervakken. het probleem daarvan is dat er geen overeenstemming is met de hockeyvereniging.

De Hazenakker moet, net als de Konijnenbergerweg nu al is, een parkeerverbodzone worden.

Aanwonenden
Kees van Rijckevorsel, aanwonende van de Konijnenbergerweg, moet lachen als hij hoort dat de gemeente wat wil gaan doen aan de parkeeroverlast. ,,Nu pas? Ik ken de plannen niet, maar het is een probleem wat al jaren speelt. In mijn ervaring heeft de gemeente wel heel veel aansporing nodig om maatregelen te nemen. Wij hebben jaren geleden zelf als aanwonenden aangetoond dat de parkeerplaats vooraan de Konijnenbergerweg prima dienst kan doen voor sportparkbezoekers. De gemeente deed daar niets aan, maar wij hebben daar toen een provisorisch bordje ‘P’ opgehangen, en ja hoor, de volgende dag parkeerde men daar. Gelukkig heeft de gemeente dat toen overgenomen.’’

Maar die parkeerruimte is bij lange na niet genoeg. Ook Van Rijckevorsel ziet nog vaak dat er wildgeparkeerd wordt ook op het fietspad over de voormalige spoorbaan. Zijn advies? ,,Leg maar gewoon dikke boomstronken in de bermen, dan parkeert daar niemand meer.’’

(overgenomen uit de Stentor)

De navolgende vier nieuwe spelregels worden komende seizoen ingevoerd. Dit zijn de wijzigingen:

1. Wisselen: Spelers die gewisseld worden dienen het veld bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn te verlaten en niet, zoals nu, bij de middenlijn aan de zijkant van het veld. Op die manier kan tijdrekken worden voorkomen;

2. Het muurtje: Verder is het niet meer toegestaan om als aanvaller in de muur van de tegenstander te staan bij een vrije trap. Zodoende tracht de aanvallende partij nu nog het zicht van de doelman te belemmeren. Aanvallers moeten vanaf volgend seizoen minstens een meter van de muur verwijderd zijn;

3. Handsbal: Bij een handsbal in een aanvallende situatie is de intentie ervan niet meer relevant. Hands is hands. Bijvoorbeeld: als een speler de bal met de hand raakt en daaruit scoort, of met een handsbal een aanval opzet waaruit wordt gescoord, dan wordt dat moment afgefloten. Dat klinkt logisch, maar nu wordt nog gekeken of er opzet in het spel is. Dat is vanaf volgend seizoen niet meer relevant. Let wel, dit betreft alleen aangaande de aanvallende partij;

4. Doeltrap: Dan nog de wijziging bij het nemen van een doeltrap. Het is voor de ontvanger niet meer verplicht om de bal pas aan te raken buiten het eigen zestienmetergebied. De doelman kan zijn medespeler dus ook binnen het eigen strafschopgebied bereiken.

De KNVB heeft de competitie indelingen voor  het seizoen 2019 – 2010 bekend gemaakt.

Hattem 1 is opnieuw ingedeeld in de 3e klasse C Oost waar t.o.v. vorig seizoen 4 mutaties zijn:

 

COMPETITIE INDELING

In welke competitie jouw team is ingedeeld kun je zien op www.voetbal.nl en/of op de voetbal.nl app op je mobiel. Het wedstrijd programma wordt 18 augustus bekend gemaakt.

INDELING BEKERCOMPETITIE

De indeling van bekercompetitie die voorafgaat aan de start van de competitie voor categorie A wordt 28 juli bekendgemaakt. Teams die in de B categorie uitkomen moeten hiervoor nog wachten tot 8 augustus. Op 9 augustus worden de wedstrijdprogramma’s voor de bekercompetitie voor zowel Cat. A als B bekendgemaakt

 

 

Afgelopen week hebben we: Wilkon Watermanagement & Techniek en veel vrijwilligers (dagploeg, ouders, een enkele speler) ons mooie hoofdveld voorzien van ca. 700 meter leiding en 43 sproeiers in en buiten het veld. Het hoofdveld zal aankomende weken goed worden verzorgd en onderhouden zodat het zich kan herstellen van het vele graafwerk zodat het op dinsdag 2 juli wanneer de wedstrijd oefenwedstrijd Hattem – PEC Zwolle wordt gespeeld er weer strak bij ligt.

Vraag….
Vanaf maandag 17 juni kunnen we de hele week weer hulp gebruiken bij de aanleg van de beregeningsinstallatie van veld 3. Op veld 3 (kleiner dan veld 1) zullen een kleiner aantal sproeiers worden geplaatst, maar zal ook voor iedere sproeier moeten worden gegraven en na montage het gat weer moeten gedicht en de graszode worden teruggelegd.
Hulp is nog zowel overdag als ‘s avond nodig zodat we de kosten voor de vereniging binnen de begroting kunnen houden en het werk kunnen verdelen over meerdere mensen.
Een vriendelijke uitnodiging.. 😃

p.s. zelf een spade en/of bats meenemen mag.. Maar er staan er ook een aantal klaar

Rabi Ezzat speelt aankomend seizoen weer in het geel blauw van v.v.Hattem.

Rabi gaat na een uitstapje naar Zalk weer deel gaan uitmaken van het keurcorps van Hans Roeland.
v.v.Hattem is blij met de komst van de 32 jarige Ezzat  die de clubcultuur goed kent en met zijn ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren voor de verjongde selectie van v.v.Hattem.

Voorlopige teamindelingen Jeugd

Bijgaand de voorlopige teamindeling voor het volgende seizoen. Het streven van de vereniging is te komen tot teamindelingen waarbinnen iedere speler zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Omdat de achterliggende motivatie van onze jeugdvoetballers uiteenloopt van ‘gewoon lekker ballen’ tot ‘het maximale uit mijzelf halen’ wordt er behalve op leeftijd ook op voetbaltechnische en tactische kwaliteit geselecteerd bij v.v. Hattem.

De indeling is tot stand gekomen op basis van waarnemingen tijdens wedstrijden en trainingen van het afgelopen seizoen. De trainers doorlopen het indelingsproces, onder begeleiding van het Hoofd Jeugd Opleidingen en het bestuurslid technische zaken, op zorgvuldige wijze.

De indelingen betreffen voorlopige indelingen. Ervaring leert dat er tot kort voor aanvang van het seizoen nieuwe aanmeldingen binnenkomen, met name bij de jongere leeftijdscategorieën. In de hogere leeftijdscategorieën zijn er soms spelers die twijfelen om door te gaan of juist zin hebben om weer te gaan voetballen.

AVG en indelingen

Ook v.v. Hattem heeft als voetbalvereniging te maken met strenge regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Daarom publiceren we als vereniging de teamindeling op de website van v.v. Hattem zonder volledige naam. Helaas is publiceren met volledige naam niet langer toegestaan zonder expliciete toestemming van het lid of de ouder.

Vragen en opmerkingen t.a.v. de indeling kun je via de mail richten aan jeugdzaken@vvhattem.nl

In de afgelopen periode hebben een drietal vv Hattem JO10-1 spelers meegedaan aan de Future Academy van PEC Zwolle.  Zij hebben een aantal trainingen gehad van PEC trainers en hebben dit traject afgesloten met een toernooi in het stadion (zie foto).

 

PEC heeft deze academie om meerdere redenen opgericht. Een van de redenen is dat zij extra aandacht willen geven aan talentvolle spelers, veelal geboren in de tweede helft van een kalenderjaar, die fysiek nog niet sterk genoeg zijn om een groot spelaandeel te hebben in wedstrijden. Hierdoor worden zij veelal niet in selecties opgenomen van hun eigen amateur vereniging en dus ook niet gescout door een betaald voetbalorganisatie. Het bewust maken van het bestaan van een zg. ‘Geboortemaandeffect’  is een belangrijke doelstelling van PEC zodat clubs leren onderscheid te maken tussen leeftijd (fysieke voorsprong) en kwaliteit (talent). Een andere doelstelling is dat PEC de amateurclubs in de regio wil helpen kwaliteit van de voetbalopleiding te verbeteren. De Future Academy wordt daarom gehouden bij locale deelnemende amateurverenigingen zoals vv Hattem waardoor onze trainers mee hebben kunnen kijken in de keuken van de PEC Zwolle Voetbalacademie. De ervaringen daar opgedaan kunnen zij weer meenemen in hun eigen trainingen.

De beide voetbalverenigingen in Hattem hebben in het afgelopen jaar samen hard gewerkt aan de certificering van hun scheidsrechtersopleiding. Dit heeft als resultaat dat beide verenigingen op 31 mei officieel het ARAG/KNVB-certificaat hebben ontvangen. Hierbij waren de KNVB, ARAG en eredivisie scheidsrechter Jeroen Manschot, aanwezig. Daarnaast zijn 7 scheidsrechters die onlangs hun opleiding hebben afgerond, in het zonnetje gezet.

Het betreft Robert Eisema, Wim Hoogers, Marnix van der Kruijk, Lucas van der Pol, Ties Roebersen, Quinten Verduin en Rick van Walderveen. Zij zullen in het komende jaar, bij beide verenigingen als scheidsrechter worden ingezet. Jeroen Manschot heeft hen daar, als ervaren scheidsrechter uit de eredivisie, nog een aantal goede tips voor meegegeven. Ook heeft hij alle scheidsrechters van beide verenigingen geinformeerd over de spelregelwijzigingen die in het seizoen 2019/2020 van kracht zijn.

Een mooie stap voor deze scheidsrechters en een mooie vorm van samenwerking tussen de beide voetbalverenigingen.

Als dit ook iets voor jou is, meld je dan bij één van de secretariaten: secretaris@vvhattem.nl of secretaris@svhattoheim.nl

Op de foto staan de net opgeleide scheidsrechters op het podium met hun begeleiders ervoor.

 

Afgelopen vrijdag en zaterdag streden jeugdvoetbalteams uit zes landen in Hattem en Wapenveld om de Hattem Trophy 2019. Dankzij de inzet van jullie als vrijwilligers konden zo’n tweeduizend gasten in stralende zon en groene ambiance genieten van een geslaagd evenement.

Blijkbaar bestaat er iets als Noord-Veluwse gastvrijheid, want op beide locaties werden de organisatoren overladen met complimenten over onze service en vriendelijkheid. Verder hebben we met zijn allen een strakke organisatie neergezet. Dat is heel belangrijk, want uiteindelijk komen de deelnemers voor een kwalitatief hoogwaardig voetbaltoernooi. Omdat we elk jaar nog beter willen worden, zullen de vertegenwoordigers van de drie verenigingen evaluatiepunten ophalen, zodat we daar volgend jaar ons voordeel mee kunnen doen. Voor v.v. Hattem kun je suggesties mailen naar Edward van der Kruijk evdkruijk@gmx.net

De besturen van WZC, SV Hatto heim, v.v. Hattem en de Toernooicommissie willen via deze weg alle vrijwilligers en sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun geweldige bijdrage aan het toernooi!

De viering van 100 jaar v.v. ‘Hattem’ vorig jaar staat bij velen nog vers op het netvlies. Deze mijlpaal werd uitbundig gevierd met tal van activiteiten zoals een massaal bezochte reünie en feestavond – een voetbalclinic verzorgd door PEC Zwolle en de uitreiking van de erepenning van de Koning tijdens de druk bezochte jubileumreceptie. De kers op de taart was ongetwijfeld de wedstrijd Ajax – Steau Boekarest, die afgelopen zomer op het ‘biljartlaken’ van de v.v. ‘Hattem’ werd gespeeld en die door duizenden voetballiefhebbers werd bezocht.

De slotactiviteit van de actieve jubileumcommissie van de v.v. ‘Hattem’ was het aanbieden van een blijvende herinnering aan de club. De overdracht hiervan vond zaterdag j.l. plaats aan het clubbestuur. Er was gekozen voor een wandschildering in de hal en gang bij de kleedkamers onder de tribune. Deze schitterende wandschildering werd gemaakt door de bekende Hattemer kunstschilder René Kinket, wiens werk bij velen van u bekend zal zijn.  Met schilderingen van Jan Rave – Jaap Kollen – Wichert ter Steege – Ben van Erven – Jeroen van Maanen en Lawrence van der Bend werd het een prachtig kunstwerk met helden uit het verleden en heden van de v.v. ‘Hattem’. Naast leden van de jubileumcommissie en het bestuur van de v.v. ‘Hattem’ waren alle helden aanwezig, waarbij de helaas overleden Jan Rave werd vertegenwoordigd door zijn zoon Anton. Allen waren zichtbaar blij en ontroerd dat zij hierdoor tot in lengte van jaren deel uitmaken van de historie van hun mooie traditierijke club. Gerrit van Eikenhorst, voorzitter van de jubileumcommissie, zorgde na een korte toespraak voor een symbolische overdracht van dit mooie cadeau aan clubvoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef. Deze laatste was zichtbaar in zijn nopjes en roemde de originaliteit van dit mooie cadeau. ‘Een mooie afsluiting van een fantastisch feest’ was zijn terechte conclusie.

Op de foto: kunstschilder René Kinket, clubvoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef, de helden Jaap Kollen, Anton Rave (zoon Jan Rave), Wichert ter Steege, Ben van Erven, Jeroen van Maanen en Lawrence van der Bend. Verder Edward Blankvoort, Gino de Groot, Gerrit van Eikenhorst, Richard Mulder en Hans Dijsselhof van de jubileumcommissie van de v.v. ‘Hattem’.

De 19 jarige Timo Oosterbeek gaat m.i. van seizoen 2019-2020 deel uitmaken van de vernieuwde selectie van trainer Hans Roeland.
Timo is een talentvolle jonge buitenspeler die zowel aan de rechter als de linkerkant goed uit de voeten kan. Dit seizoen komt hij uit voor Be Quick ’28 JO19-1.
Timo speelt met Be Quick ’28 aankomende weken nog nacompetitie voor promotie naar de 3e divisie na als 2e zijn geëindigd in de 4e divisie.
We heten Timo van harte welkom bij v.v.Hattem en rekenen erop dat hij aankomend seizoen een bijdrage gaat leveren aan de v.v.Hattem selectie en een succesvol seizoen bij v.v.Hattem in de 3e klasse.

Afgelopen zaterdag heeft v.v. Hattem JO15-1 met een 1-3 overwinning op sv ‘t Harde het kampioenschap in de eerste klasse bezegeld. Van spanning was geen sprake meer, want Hattem was de week ervoor al zonder te spelen kampioen geworden, omdat de directe concurrent punten had verspeeld. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Hattem was oppermachtig en ‘t Harde had geen zin om met dikke cijfers te verliezen. Met twee doelpunten van Maarten Sprokkereef en eentje van Chris Oosterveen gaven de blauwgelen het publiek toch nog een paar mooie slotakkoorden mee naar huis. Met slechts drie verliespunten en zes tegendoelpunten in de sterke eerste klasse kan er met recht gesproken worden van een uiterst succesvol seizoen voor deze talentvolle generatie uit de Hattemse jeugdopleiding. Op de foto ontbreekt pechvogel Yazan Rayan. Hij werd juist op deze belangrijke dag geveld door een blindedarmontsteking.

De Hattemse voetbalverenigingen v.v. Hattem en s.v.Hatto Heim hebben gezamenlijk het initiatief genomen om hun scheidsrechters professioneel op te gaan leiden. Daarvoor is een scheidsrechterscommissie ingesteld met leden uit beide verenigingen.

Verenigingsscheidsrechter
Vanuit deze commissie zijn, naast de al bestaande scheidsrechters, veel nieuwe scheidsrechters uit de clubs enthousiast gemaakt om de scheidsrechterscursus van de KNVB te gaan volgen. Dit is een cursus waarin de kandidaat scheidsrechters in 4 avonden worden opgeleid tot verenigingsscheidsrechter.

Bijhouden van kennis
Naast het opleiden van de scheidsrechters zorgen de beide clubs ook gezamenlijk voor goed beleid als het gaat om bijvoorbeeld het bijhouden van de kennis van de scheidsrechters, het organiseren van informatie-avonden over bijvoorbeeld nieuwe spelregels, als ook het opstellen van gedragsregels voor scheidsrechter, spelers, ouders én supporters die rondom het veld staan te kijken.

De KNVB en ARAG belonen v.v.Hattem en s.v.Hatto Heim voor deze professionalisering met het ARAG certificaat, een soort kwaliteitskeurmerk speciaal voor de scheidsrechters.

Hattem Trophy
Om dit keurmerk aan beide verenigingen uit te reiken is eredivisie scheidsrechter, Jeroen Manschot, samen met een vertegenwoordiger van de KNVB, aanwezig op Sportpark ’t Achterveen. Dit zal plaatsvinden tijdens de Hattem Trophy het grote jeugdtoernooi dat beide verenigingen, samen met WZC Wapenveld, organiseren op 31 mei en 1 juni. Jeroen Manschot is er op vrijdag 31 mei aan het eind van de middag, bij v.v.Hattem.

Informatie
Kom zeker even langs op Sportpark ’t Achterveen op deze dagen! En lijkt het jou nou ook leuk om te gaan voetballen, óf scheidsrechter te worden? Ook dan ben je op 31 mei of 1 juni van harte welkom op het sportpark. Er zijn altijd mensen van beide verenigingen aanwezig die je van meer informatie kunnen voorzien en bij wie je je aan kunt melden. Je kan ook e-mailen naar secretaris@vvhattem.nl of secretaris@svhattoheim.nl

Afgelopen zaterdag 11 mei heeft Hattem 45+ op spectaculaire wijze de titel behaalt op de laatste competitiedag. Hattem 45+ won in een rechtstreeks duel de uitwedstrijd van directe concurrent Wodanseck uit Wolfheze met 1-3.

De opdracht voor de Hattemers vooraf was simpel: winnen, dan was de titel binnen. En het team met geroutineerde krachten kan simpele opdrachten prima vervullen, zo bleek. In een zonovergoten Wolfheze werd op het sportpark “het Duitse Park” om 14.00 uur afgetrapt. Ondanks de zenuwen –vele waren voor het laatst kampioen geworden in de F-jes- begon Hattem 45+ goed. Wodanseck liet Hattem in de eerste helft het spel maken door zich flink terug te laten zakken. Hattem had dan ook in de beginfase veelvuldig balbezit en dit zorgde voor een aantal kansen door afstandsschoten. Hun verdediging brak echter niet en wist bijna alle schoten te blokken, en voor het overige stond er nog hun keeper. Dat Wodanseck in de counter gevaarlijk kon worden, bleek wel nadat hun spits Frank Reijenga (oud-betaald-voetballer bij FC Wageningen) een keer lat en een keer paal raakte. Wodankseck putte hier hoop uit en kroop na een kwartier spelen iets meer uit zijn schulp. Een slim versierde vrije trap ongeveer 10 meter van het doel werd handig genomen en de thuisploeg knalde de 1-0 binnen, onhoudbaar voor onze keeper Diekie. Daarop werden de geel-blauwe mouwen eens extra opgestroopt en al snel was Hattem veelvuldig in de aanval. Onder coaching van de geblesseerde Marc kwam er goed positiespel en werd iedereen betrokken, keeper Diekie straalde rust uit, Jan-Dirk, René en Jan deden goed mee in de opbouw,  Arthur en Erik gaven de steekpassen, onze aanvallers Thomas, Marcel –die speciaal voor deze wedstrijd 2 kilo was afgevallen- en Rob waren erg bewegelijk en dit zorgde ervoor dat Wodanseck terug moest. Er kwamen kansen voor Hattem en uiteindelijk maakte Jan Weldink de gelijkmaker nadat hij goed was doorgelopen en perfect werd bediend door een goede steekpass van Arthur. Jaja mensen, dat kunnen we bij Hattem 45+. Dit gaf een verdere boost en nog voor rust was het Arthur met een individuele actie en een prima schot die de 1-2 maakte. Omdat de verdediging met Erik, Jan, René en Jan-Dirk stond als een huis en niets weggaf, was de 1-2 ook de ruststand, die verdiend was.

Hattem begon dan ook vol goede moed aan de tweede helft in Wolfheze. Echter, Wodanseck realiseerde zich dat er een kampioenschap op het spel stond en viel nu fel aan en zette Hattem direct onder druk. Hier hadden we duidelijk moeite mee en Wodankseck kreeg de betere kansen. Het was aan Diekie te danken dat er niet werd gescoord. Het was nu meer Hattem dat op de counter speelde en terwijl iedereen het schot van dichtbij van Jan-Dirk al telde, dacht Thomas daar anders over liep precies in de weg om de bal te blokken. Normaal gesproken gebeurt dat niet, maar Thomas heeft zoveel conditie dat hij op elke plek op het veld loopt, en dus soms ook precies op de verkeerde plek. Deze gemiste kans ging er ook in de rebound niet in en daardoor bleef Wodanseck er in geloven en vol de aanval op zoeken. Keeper Diekie was echter een sta-in-de-weg van jewelste en had alle ballen. Dat was echt geweldig. In de laatste minuut gaf Jan-Dirk de bal mee naar Rob op rechts, die goed door kwam en hij schoof de bal precies voor de voeten van Thomas die de bevrijdende 1-3 maakte! Gejuich uit alle geel-blauwe kelen! Het kampioenschap was binnen handbereik! Jasper stond nog klaar om de laatste 8 seconden van de wedstrijd definitief en professioneel in het slot te gooien en daarna klonk het laatste fluitsignaal. Kampioen worden op de laatste speeldag uit bij je directe concurrent! Geweldig!

 

Het dak ging eraf in de kleedkamer en het feest ging daarna snel door in de kantine van VV Hattem. Wat er exact is gebeurd die avond, dat horen we later graag zelf ook nog een keer. Al met al een hele mooie afsluiter van een mooi seizoen.

 

IEDEREEN SUPERVEEL DANK VOOR DIT LEUKE EN MOOIE SEIZOEN EN MET NAME JAN WELDINK VOOR DE ORGANISATIE!!

 

Na een zinderende uitwedstrijd tegen Wodanseck 1-3 is v.v. Hattem 45+1 KAMPIOEN !!

Komend seizoen zal Ramon Flokstra weer in het geel blauw van v.v.Hattem acteren.
Ramon Flokstra heeft het grootste deel van zijn voetbalopleiding bij v.v.Hattem genoten waarna hij overstapte naar de jeugdopleiding van PEC Zwolle.
Via SVI kwam hij bij ESC terecht waar hij 5 jaar in de hoofdmacht uitkwam en vorig seizoen deel uitmaakte van het team dat kampioen werd in de 3e klasse C en promoveerde naar de 2e klasse.  v.v.Hattem is zeer content met de komst van Ramon die als beweeglijke en makkelijk combinerende middenvelder een belangrijke rol kan gaan spelen.

Op de foto duelleert Ramon vorig seizoen met Mijar Rojer waarmee hij volgend seizoen samen gaat uitkomen voor v.v.Hattem.

Vanwege de succesvolle eerdere edities is het toernooi uitgebreid met de locatie Monnikenbos in Wapenveld. De verenigingen WZC, Sv Hatto Heim en vv Hattem organiseren dit jaar dus gezamenlijk het evenement.

Wie speelt waar?
Elke leeftijdscategorie speelt twee dagen op een vaste locatie. De verdeling is als volgt:

Het Achterveen:
JO13
JO15
M015
M017
Vrouwen

Monnikenbos
JO9/7-tallen
JO11/7-tallen
MO13/8-tallen
JO17

Kijk voor alle deelnemende teams op www.hattemtrophy.nl

Hoe laat begint en eindigt het?
Het definitieve wedstrijdschema maken we een dag voor het toernooi bekend. Zo kunnen we onvoorziene wijzigingen op het laatste moment nog zorgvuldig verwerken. De eerste wedstrijden beginnen niet eerder dan 09:00. Houdt er rekening mee dat elk team voor en na de lunch wedstrijden speelt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de spectaculaire openingsceremonie. Het schema voor dag 2 is aan het eind van de eerste toernooidag klaar. Iedereen speelt sowieso wedstrijden voor de finalerondes. Of dat voor de Champions League, Europa League of First League is, hangt dat af van de prestaties op dag 1.

Vrijwilligers
De ouders van de deelnemende teams zijn al benaderd voor diverse leuke taken. De deelnemers zelf zorgen aan het einde van beide toernooidagen dat het Achterveen en Monnikenbos er weer netjes uit zien. Natuurlijk kunnen we altijd nog hulp gebruiken. Vind je het leuk om een paar uurtjes bij te dragen aan een sportief evenement voor internationale jeugd? Of ben je nog op zoek naar wat stage-uren voor school?

Meld je dan bij het vrijwilligersaanspreekpunt van jouw vereniging. Voor vv Hattem is dat Ineke Dalhuisen.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met een van onderstaande organisatoren.

Hans Doornink/ Bert Jager(WZC), Wim Hoogers (Sv Hatto Heim), Anne Besseler, Edward van der Kruijk (vv Hattem)

Doelman Rowan Liefers kiest voor Hattem

Met ingang van het nieuwe seizoen maakt keeper Rowan Liefers deel uit van de selectie van vv Hattem.

Rowan heeft in zijn jeugd bij v.v.Heerde gespeeld waarna hij naar Apeldoorn verhuisde. Daar keepte hij in de jeugd bij WSV en CSV Apeldoorn en werd in die periode geselecteerd voor het regionale KNVB team.

De afgelopen twee seizoenen heeft de jonge en talentvolle Rowan zijn senioren-ervaring opgedaan in het eerste elftal van TKA Apeldoorn waar oud-international Ugur Yildirim trainer is.

De vereniging is erg blij met de komst van Rowan nu Alko Sok heeft aangegeven dat hij terugkeert naar WVF en Stefan de Weerdt nog twijfelt over zijn sportieve toekomst. Rowan komt naar Hattem om zich verder te ontwikkelen als doelman. Hij kijkt ernaar uit om volgend seizoen deel uit te maken van de nieuwe verjongde selectie en te spelen op ons mooie sportpark.

Op de foto schudden Rowan Liefers en Anne Besseler, onze portefeuillehouder voetbaltechnische zaken, elkaar de hand.

Aan het laden...