Nieuws

Met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld bij v.v. Hattem was het tijd om te investeren in een moderne trekker voor het wekelijkse onderhoud, uitgevoerd door de vrijwilligers van de club. Al snel werd er overlegd en waren de sponsoren Alex Voskuil van de “Vriendenkring”, Koen van Tiel van “Traffic Supply”, Axel Jansen van “Topclad”, en Gerrit van Keulen van “GvK Supply Management” het erover eens dat ze de vereniging graag een multifunctionele trekker wilden aanbieden.”

Op de foto het overhandigingsmoment waarbij Gerrit van Keulen de sleutels in ontvangst neemt uit handen van Alex Voskuil

       

Het is het eerste elftal van vv Hattem niet gelukt het goede spel van de laatste wedstrijden door te trekken en delft het onderspit in en tegen het team van ’s Heerenbroek. De thuisploeg start de wedstrijd goed en Hattem is in het eerste kwartier niet bij de les. In die periode moet het twee tegendoelpunten slikken en kijkt het met de rust dus tegen een achterstand aan. Na de rust is Hattem naarstig op zoek naar doelpunten maar de aansluitingstreffer komt te laat in de wedstrijd waardoor het de wedstrijd niet meer kan kantelen.

De thuisploeg begint scherp, Hattem mist de slag

Daar waar de thuisploeg van meet af aan bij de les is, lijkt het alsof de mannen van trainer ten Hove nog niet beseffen dat de wedstrijd is begonnen. Het is Daan Broersma die namens de thuisploeg over rechts opstoomt, Bram van Regteren uitspeelt en een puntgave voorzet aflevert op spits Sem Pruim die doelman Alec van Dijk met een kopbal kansloos laat. De geel-blauwen proberen hierna wel wat in de wedstrijd te komen maar missen in de duels de gewenste intensiteit. Balverlies in de opbouw op de rechterflank zorgt er voor dat ’s Heerenbroek weer kan doorkomen en is het uiteindelijk Jonno Pruim die al de 2-0 op het scorebord laat noteren. Hattem probeert de rug te rechten en is gelijk gevaarlijk via Kevin Veger. Hij gelooft in een pass vanaf het middenveld, pikt op en omspeelt de doelman. Helaas komt hij in een te lastige hoek om gevaarlijk te worden. De thuisploeg heeft daarna geluk dat de scheidsrechter coulant is bij een flying tackle van Daan Broersma die met twee gestrekte benen komt invliegen op Rick Dalhuisen. Gelukkig wordt Rick bij deze ongepaste actie niet geraakt en mag Broersma van geluk spreken dat ie binnen de lijnen mag blijven. Kort voor rust is het Felix Besseler die namens Hattem nog een kans heeft op de aansluitingstreffer. Na goed doorjagen komt hij in balbezit en heeft hij pech dat zijn schot voorlangs het doel van de tegenstander over de achterlijn gaat.

Hattem zet de druk er na rust vol op

Uiteraard gaat Hattem na de rust op zoek naar een doelpunt en zet de thuisploeg vanaf minuut 1 na de hervatting onder druk. Dat levert in het eerste kwartier bijna een handvol grote kansen op waarbij met name Felix Besseler nog de beste kans had om de 2-1 te laten aantekenen. Hattem blijft het team met het meeste balbezit en drukt de thuisploeg terug. Desalniettemin heeft het geluk wanneer ’s Heerenbroek een grote kans op 3-0 laat liggen. Balverlies op het middenveld van Hattem en een moment dat Hattem-doelman Alec van Dijk de bal mist maakt dat de wedstrijd op slot gegooid kan worden. Gelukkig voor Hattem gaat de bal in het zijnet en blijft Hattem in de wedstrijd. Trainer ten Hove wisselt aanvallend en wordt het voor ’s Heerenbroek steeds meer tegenhouden. Na een overtreding op ca. 20 meter van het doel levert Felix Noordberger een puike vrije trap af welke goed wordt gekeerd door doelman Plette. Een paar minuten voor tijd is het dan toch Felix Besseler die Hattem op 2-1 brengt. De thuisploeg krijgt de bal na een hoekschop niet uit de 16 en het is Besseler die de ruimte vindt om de bal in het net te werken. Hierna is het voor ’s Heerenbroek de bus parkeren, het credo “vrouw en kinderen eerst” overheerst en heeft Hattem pech dat de bal bij een aantal hachelijke momenten net steeds voor hen niet goed valt. Aan de stand verandert niets meer.

Een nederlaag die voorkomen had kunnen worden

Omdat de geel-blauwen zich in het begin van de wedstrijd lieten aftroeven moet het al snel twee tegendoelpunten slikken. Deze achterstand komt het helaas niet meer te boven waardoor de punten in ’s Heerenbroek blijven. Desalniettemin is er nog geen man overboord en zijn er nog voldoende mogelijkheden om de rangschikking te verbeteren. Wel is het zaak om met de juiste instelling een wedstrijd aan te vliegen om in de komende wedstrijden, waarin het teams ontmoet die strijden tegen degradatie of nacompetitie, de punten in eigen huis te houden. Volgende week gaat het team op bezoek bij Zwolsche Boys.

Komende dinsdag 26-03 staat er een wedstrijd van v.v.Hattem onder 21 op het programma

We spelen in Zwartsluis tegen DESZ onder 21, op “Sportpark Cingellanden” Cingellanden 1
8064 DC Zwartsluis. De wedstrijd begint om 19:30 uur.

De begeleiding van Hattem onder 21 is in handen van Andrei Trifan (assistent trainer 1ste elftal en trainer jo71-1) Oscar de Groot trainer JO17 en leider Arjen Noordberger

De selectie voor de komende wedstrijd bestaat uit de volgende spelers:

Viggo Vrijburg  jo17-1
Jaden Halfwerk  jo17-1
Lucas de Groot jo17-1
Sam Broekhuis 1ste
Chris Oosterveen 1ste
Bram van Regteren 1ste
Hampo Alexanian 1ste
Jort Blankvoort 1ste
Giovan Drayer 1ste
Daan ten Have jo17-1
Niels Schiphorst 2e
Remco Nijenhuis 2e
Roy Verbiesen 2e
Sen van de Horst jo19-1
Arne Landman jo19-1

Het eerste elftal van vv Hattem heeft na de goede wedstrijd bij OWIOS ook in de thuiswedstrijd tegen Oene de volle winst weten te behalen. De basis voor die overwinning werd gelegd in de eerste helft waarin het tweemaal het net wist te vinden. Voor Hattem een belangrijke overwinning waarbij het bovenaan in de derde periode staat maar ook in de totaalstand voorlopig nog steeds naar boven kan kijken.

De basis wordt in de eerste helft gelegd

Ondanks de afwezigheid van een viertal spelers kon trainer ten Hove weer beschikken over de van een langdurige blessure teruggekeerde Bram van Regteren. Nadat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor Hattem was, zijn het de bezoekers uit Oene die in het eerste kwartier meer balbezit hebben en elkaar makkelijker vinden dan de geel-blauwen. Dat spelbeeld verandert totaal vanaf het moment dat Hattem de wedstrijd open breekt. Oene krijgt de bal in de verdediging niet goed onder controle en Hattem stoort hierbij flink. Vanuit die situatie komt de bal bij Felix Besseler die attent is en Oene-doelman Steenbergen kansloos laat. Hattem is los en weet steeds meer door te breken bij de tegenstander. Heeft Giovan Drayer eerst nog pech bij een afstandsschot; even later weet hij wel het net te vinden. Via een door hemzelf opgezette aanval bereikt hij Felix Besseler waarna hij vervolgens de bal weer terug ontvangt. Hierna speelt hij zichzelf goed vrij en jaagt hij de bal met een vlammend schot tegen de touwen. Hattem blijft hierna aandringen, dwingt Oene tot fouten en krijgt mogelijkheden op meer. Oene probeert te corrigeren en zoekt het randje van het toelaatbare. Hattem staat verder geen kansen voor de bezoekers meer toe en komt kort voor rust nog bijna op een derde treffer. Helaas voor hem ziet Wesley van Winsum dat zijn goede schot wordt gekeerd door de goalie van Oene.

Na rust een wat ander beeld

Logischerwijs probeert Oene na de rust wat opportunistischer te spelen en op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Zij heeft dan wel meer de bal, maar tot echt gevaar voor de Hattem-defensie lijdt niet vooralsnog niet. Daarbij is ook doelman Alec van Dijk een zekere sluitpost. Hattem op haar beurt probeert wel op zoek te gaan naar een derde treffer, maar hiervoor is het bij de mogelijkheden die het krijgt wat te gemakzuchtig. Discutabel moment halverwege de tweede helft wanneer Wesley van Winsum binnen de beruchte lijnen onderuit gaat, al dan niet aangetikt. De scheidsrechter ziet hier niets in en laat doorspelen. Met nog zo’n 10 minuten te spelen lijkt Oene het geloof in een goed resultaat te verliezen al heeft het via Mosterd in minuut 83 nog een dot van een kans. Gelukkig voor Hattem gaat de bal hoog over het doel. In de slotfase maakt de Hattem-verdediging niet altijd even de goede keuzes maar komt het verder niet meer echt in de problemen. Hattem kan ook in deze wedstrijd weer drie punten bijschrijven en dat is zeker belangrijk gezien de stand van de ranglijst.

Een mooie overwinning met perspectief

Voor Hattem opnieuw een mooie en verdiende overwinning. Na de goede eerste helft kon het na rust controle houden en het resultaat over de streep trekken. Daarbij is het te vermelden dat in deze wedstrijd opnieuw de nul werd gehouden. Gezien de stand van de ranglijst komt deze driepunter zeker niet ongelegen en is het een mooie opsteker voor de komende wedstrijden. Voor volgende week zaterdag staat (voor de derde keer) de uitwedstrijd tegen ’s Heerenbroek op het programma.

Wie kent hem niet.. De Panenka !

De strafschop die niet hard in een hoek wordt geplaatst maar alsof er hard geplaatst geschoten wordt en dan de bal met een zacht stiftje in het doel plaatsen waar de keeper onderweg is naar een hoek. Als alles goed gaat tenminste…

En ja.. Bijna iedere voetballer kent de Panenka, maar er zijn er weinig die een strafschop zo durven te nemen en zeker niet zoals de Tsjechische voetballer Antonín Panenka zelf, die met de gestifte strafschop waarvan hij naamgever de laatste strafschop nam in de finale van de EK in 1976

Maar wat heeft v.v.Hattem nou te maken met beroemde Panenka..?

De oudere leden weten dat wel… En natuurlijk Piet Diender, de man die wanneer “het eerste” haar uitwedstrijden speelt de bar verzorgt. Hij heeft zelf nog gevoetbald tegen Panenka en zoals in het jubileumboek 75 jaar v.v.Hattem geschreven staat trok hij zich in die tijd weinig aan van de reputatie van de tegenstanders en speelde alsof het een gewone competitiewedstrijd was..

De elftalfoto met achterop de namen van de spelers zoals die voor de wedstrijd aan het bestuur en de pers werd overhandigd (met rechtsboven Panenka)

In de jaren rond de EK 76 in Engeland speelde het elftal van Tsjecho-Slowakije 3 jaar achtereen een oefenwedstrijd op het hoofdveld in Hattem tegen een combinatie elftal van v.v.Hattem en Rohda Raalte.

Ook in voorbereiding op het toernooi om het Europees kampioenschap dat in Engeland gespeeld werd waren de pre Europees Kampioenen in Hattem en gaat er het verhaal dat Panenka zijn stift penalty nog geoefend heeft op het hoofdveld op het doel aan de kant van veld 3. Dus mocht je een keer scoren in dat doel…..weet dan…..

En laat Tsjecho-Slowakije nou de Europees Kampioen zijn van 1976. Na winst in de halve finale 1 – 3 tegen het Nederlands elftal met van Hanegem, Neeskens en Johan Cruijff wint het Tsjecho-Slowaakse elftal in de finale van West Duitsland. Ook Ivo Viktor (zie foto) speelde mee in Hattem en werd nadien verkozen tot de beste doelman van het toernooi.

Het is Antonín Panenka die in de penalty reeks na de 2 – 2 eindstand de laatste en winnende strafschop met een traag stiftje over de Duitse doelman Sepp Maier schiet.

Panenka was in één klap wereldberoemd. Omdat hij de winnende penalty nam, maar vooral door de manier waarop. Vandaag de dag worden gestifte penalty’s nog altijd Panenka’s genoemd. Over de penalty zei Panenka later:

“Ik wist dat als ik zou missen, onze communistische regering zou denken dat het een politiek gebaar was. Dan zou ik misschien eindigen in de uraniummijnen.”

Voor originele beelden en info:

https://nos.nl/video/2258924-1976-de-geboorte-van-de-panenka

https://nl.wikipedia.org/wiki/Panenka-strafschop

Ivo Viktor

 

Zaterdag 23 maart staat in het teken van de ontmoeting Hattem – Oene.

Oene komt met 3 teams naar Hattem om tegen respectievelijk Hattem 4, Hattem 2 en Hattem 1 te spelen.

Drie mooie ontmoetingen waar die van Hattem 2 tegen Oene 2 en Hattem 1 tegen Oene 1 ook nog belangrijk zijn in de competitie.

Tijdens de After Party zal er een optreden zijn van onze Huiszanger Gerben Tijssen die garant staat voor een meer dan gezellig feest

 

Ook Hattem 3 speelt thuis…Als tegenstander zijn het de mannen van ZAC die graag naar Hattem komen om de sportieve strijd aan te gaan.

Hattem 5 mocht afgelopen zaterdag de degens kruisen met een geduchte tegenstander uit de competitie, Go Ahead Kampen 6.

Na een afwezigheid bij de vorige wedstrijd was de begeleiding weer op volle kracht aanwezig, wat de spirit in het team ten goede kwam. De vorige keer werd de coaching perfect waargenomen door Jasper’s vader, en deze keer was het team vastberaden om een sterke prestatie neer te zetten.

Van meet af aan was duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Ondanks een ietwat slome start, waarin al snel een tegendoelpunt viel na slechts 3 minuten, herpakte Hattem 5 zich gelukkig snel. De spelers begonnen te combineren en lieten mooi verzorgd voetbal zien. Gelukkig was keeper Coen in topvorm, en met enkele spectaculaire reddingen hield hij het team in de race.

Desondanks ging Hattem 5 de rust in met een 0-5 achterstand. Na de rust kregen ze nog steeds kansen, maar helaas werden deze niet benut. Stefan, spelend als laatste man, toonde echter uitstekend spel. Ondanks verdere tegenslagen, waaronder een oplopende achterstand, was er plotseling een sprankje hoop toen Tom een prachtige solo inzette en een fraai doelpunt scoorde.

Hoewel de stand uiteindelijk opliep tot 1-10, bleef het team hard werken en elkaar positief aanmoedigen. Zowel de scheidsrechter als de tegenstander verdienden lof voor hun sportiviteit en goede spel. Volgende week staat er opnieuw een uitdagende wedstrijd op het programma, maar het team put vertrouwen uit de positieve ontwikkelingen die ze hebben laten zien.

Wel groot dat hoofdveld . .  even uitrusten

Na afloop van de wedstrijd werd de gezelligheid voortgezet tijdens de derde helft, waar zelfspot en humor centraal stonden. Op naar een mooie voortzetting van het seizoen!

Omdat aankomende 2 weken het kunstgrasveld volledig gerenoveerd gaat worden waarbij ook een nieuwe bovenlaag kunstgras met belijning, nieuwe infill en op het veld nieuwe doelen worden geplaatst is er een trainingsschema gemaakt waarbij er alleen op veld 3 en 4 wordt getraind

Op veld 3 kan tot het invallen van de duisternis rond 19:00 uur worden getraind. Op het trainingsveld 4 kan met de lichtinstallatie de hele avond worden getraind.

We hebben getracht de pijn zo goed mogelijk te verdelen.

Kijk goed waar en hoe laat er getraind kan worden en hou rekening met elkaar met de aanvang/einde tijden en het opruimen van het trainingsmateriaal.

 

Op bezoek bij OWIOS uit Oldebroek heeft Hattem goede zaken gedaan. Vooraf kenden beide teams een ander vertrekpunt. OWIOS had de laatste drie wedstrijden de volle buit behaald terwijl het team van Hattem juist alle wedstrijden had verloren. Het was voor Hattem afwachten hoe de boys hiermee om zouden gaan en of ze de negatieve serie vandaag konden omdraaien. Uiteindelijk was Hattem in deze wedstrijd heer en meester en stapte het na afloop met een klinkende 5-0 overwinning van het veld.

Hattem begint scherp en zet de toon

Van meet af aan zit Hattem scherp in de wedstrijd. Het legt gelijk druk op de thuisploeg en dat resulteert al binnen 3 minuten in twee doelpunten (Felix Besseler en Felix Noordberger). De grensrechter vlagt echter beide keren voor buitenspel dus gaat dat feest niet door. Hattem laat zich niet van de wijs brengen en houdt de druk er vol op, maakt goed gebruik van de ruimte en is in de duels simpelweg veel feller dan de groenhemden. Nadat twee mogelijkheden onbenut blijven komt Hattem halverwege de eerste helft dan toch verdiend op voorsprong. Wesley van Winsum komt over rechts goed door, passt op Felix Noordberger die de bal vervolgens in de loop meegeeft aan Felix Besseler die oog in oog met de OWIOS-doelman geen fout maakt en de bal binnen werkt. OWIOS zou ondertussen wakker geschud moeten zijn maar het zijn de geel-blauwen die de wedstrijd blijven dicteren. Tien minuten na de openingstreffer weet Jort Blankvoort met een vrije trap van eigen helft de bal achter de verdediging van OWIOS te leggen. Wesley van Winsum gelooft in succes en zodra hij kan vuurt hij een diagonaal schot af en weet de bal bij de verste paal doel te treffen. Kort voor rust had Hattem OWIOS zelfs nog meer pijn kunnen doen, maar Felix Noordberger komt net niet goed uit om deze kans af te ronden.

Na rust heeft Hattem de controle

Met de voorsprong in de achterzak weet Hattem ook de tweede helft het betere van het spel op de mat te leggen. OWIOS probeert wel een tandje bij te zetten, maar kan desondanks niet voor gevaar stichten in de Hattem-verdediging. Het is zelfs Hattem die juist wel kansen krijgt. Na tien minuten spelen weet het opnieuw door de OWIOS-verdediging heen te spelen. Over rechts wordt een aanval opgezet door Sietse Witteveen en Jort Steenman. Jort vindt Felix Noordberger die de bal simpel op randje 16 legt. Wesley van Winsum laat lopen waardoor de volledig vrijstaande Bram de Boer de ruimte heeft en de bal met een mooie curve in de kruising jast. OWIOS wisselt hierna maar liefst 5 spelers om nog wat te bewegen, maar veel helpt dat niet. Net na een uur voetballen is het Jort Blankvoort die de bal uit een prima hoekschop van Giovan Drayer simpel binnen kan tikken. OWIOS dringt hierna nog wel aan waarbij Hattem iets gas lijkt terug te nemen. Echt gevaarlijk wordt de thuisploeg echter nooit. Tien minuten voor tijd gooit Hattem nog iets meer zout in de wonden bij OWIOS. Opnieuw weet Giovan Drayer vanuit een hoekschop weer de vrije man te vinden. Felix Besseler staat geheel vrij en kan ongehinderd de vijfde treffer van zijn team binnen koppen.

Een goede wedstrijd met een mooi resultaat

Voor Hattem een mooie en verdiende overwinning waarop eigenlijk niets aan te merken is. Met de juiste instelling en spelopvatting weet men vandaag OWIOS in de rol van figurant te dwingen en kunnen verdiend de drie punten worden bijgeschreven. Dit geeft ook aan wat er nodig is in deze competitie om resultaat te halen waarbij de komende weken van cruciaal belang zijn. Volgende week wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen het lastige Oene.

Het eerste elftal van vv Hattem heeft in de thuiswedstrijd tegen Swift ’64 opnieuw een nederlaag geleden. Doordat het team in de 1e helft totaal niet in de wedstrijd zat, moest doelman Alec van Dijk voor rust maar liefst tot driemaal toe de bal uit het net halen. Na rust herstelde het team zich wel enigszins al kon het niet verder komen dan twee treffers waardoor de nederlaag een feit was.

Spel voor rust ver onder de maat

Ondanks het goede begin van de geel-blauwen, waarbij Jerensley Hooi bij toeval dichtbij de openingstreffer was, zakte het niveau van Hattem gaandeweg de eerste helft te ver naar beneden. De bezoekers uit Swifterbant pikten dat goed op en maakten grif gebruik van de mogelijkheden die het hierdoor werden geboden. Eerst kwam de verdediging van Hattem nog goed weg bij een klutssituatie in het strafschopgebied waarna Swift even later uit een hoekschop alsnog op 0-1 kwam. De bal werd bij de 1e paal doorgekopt en kon Posthuma bij de 2e paal ongehinderd inkoppen. Swift rook dat er meer in zat en wist halverwege de eerste helft binnen twee minuten 2 doelpunten te maken waardoor Hattem tegen een 0-3 achterstand aankeek. Na balverlies van Hattem op de helft van Swift weet Venverloo razendsnel de ruimte te vinden en laten de Hattem-spelers het gebeuren. Zijn diagonale schuiver is Alec van Dijk vervolgens te machtig. Kort daarna een diagonale lange bal valt achter Rick Dalhuisen waarna Swift-speler Verhoeven vanuit dezelfde hoek als net daarvoor de 0-3 laat aantekenen. Kort voor rust is Hattem toch alsnog dichtbij de aansluitingstreffer. Via een flipperkastsituatie valt de bal echter helaas niet goed.

Hattem probeert na de rust te repareren

Een totaal ander Hattem probeert na de rust de meubelen te redden en gaat vol energie op zoek naar de aansluitingstreffer. De mannen zetten vol druk op het doel van de tegenstander en dwingt Swift terug. Swift kan zich er op een aantal momenten onderuit voetballen, maar dat leidt niet tot al te veel paniek in de Hattem-verdediging. Hattem daarentegen krijgt wel mogelijkheden, hebben de ingevallen Kevin Veger en Wesley van Winsum pech als zij beide een goede actie van Giovan Drayer niet kunnen promoveren tot doelpunt. Net na het uur is er dan toch de aansluitingstreffer. Hattem wint duels op het middenveld waarna Kevin Veger zich via duel vrij speelt voor Swift-doelman Dijkstra welke hij via een afgemeten schuiver kansloos laat. Hattem gaat vol door op de aanval en krijgt een aantal kansen waarbij het laatste zetje net steeds ontbreekt. Met nog 10 minuten te spelen is het alles of niks. Na een mooie pass vanuit achteren van Jerensley Hooi komt Wesley van Winsum vrij en prikt hij met een mooi schot de tweede treffer van zijn team binnen. Hierna probeert Hattem het nog wel, is het wat te gehaast in de afwerking en krijgt het helaas niet voor elkaar om de gelijkmaker te laten aantekenen.

Een wedstrijd met twee gezichten

Als je in de eerste helft drie treffers moet incasseren en je er in de tweede helft zelf toch nog twee weet te maken, weet je dat je het in de eerste helft behoorlijk hebt laten liggen. Het team schiet zich in de eerste helft in de eigen voet en komt de opgelopen achterstand halverwege de wedstrijd dan ook niet meer te boven. Een harde les voor de mannen van trainer ten Hove wat duidelijk maakt dat het de komende weken wel anders zal moeten. Er komen belangrijke weken aan en het zou jammer zijn als de boys zichzelf in een vervelende rangschikking manoeuvreren. Voor volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen OWIOS op het programma.

Whair kappers staat voor professionaliteit…
de combinatie van creativiteit en uitzonderlijke service

Of je nu komt voor alleen ‘de puntjes’, ‘n heerlijke trendy zomer-coupe of voor een complete make-over… De Whair-professionals geven je altijd het beste advies mét persoonlijke aandacht. We leggen je volledig in de watten, want service blijft bij Whair altijd nummer 1. Je voelt je zeker meer dan welkom in één van onze unieke salons …en dat al bijna 60 jaar!
Je ervaart ’t bij Whair…
1e led-salons van Nederland
Touchscreen internetten (exclusief in Hattem)
Unieke was-units mét massagestoelen
Playstation 5 voor de kids
Afspraak sms-reminder
Hairextension en featherextension-specialist
Uitgebreide koffiekaart
100% grijsdekkende plantaardige kleuringen
Een eigen Whair App voor afspraken en info.

Whair
Kruisstraat 18
8051 GE Hattem
Tel: 038-4447600
Email: info@whair.nl

Zaterdag stond sportpark ’t Achterveen een groot deel van de dag in het teken van de presentatie van de nieuwe wedstrijd tenues van Hattem 5.
Met een sponsorgroep van gerenommeerde regionale bedrijven als Consmema, van Galen Keukens, Fleetgo en AH Hattem op het shirt waar menig hoofdklasser jaloers op zou zijn straalt Hattem 5 sportieve trots uit.
Voor de wedstrijd werden de sponsoren verrast met bloemen als dank en gingen de sponsoren samen met het team op de foto.
Nadat de wedstrijdbal voor de wedstrijd tegen SVI aangeboden door firma Rodink in beweging werd gebracht ontspon zich een sportieve strijd waar SVI een geweldig offensief startte dat de verdedigers Hidde en Tobias en de teruggekeerde Jasper B met hard en fair voetbal weerstonden.
Na de eerste helft overleeft te hebben was Hattem de 2e helft de bovenliggende partij. Was het Niek die een grote kans liet liggen maar gelukkig was het kort daarna dat Merlijn een vrije trap tot doelpunt promoveerde waarbij de ingeschoten bal prachtig in de kruising verdween.
Om de overwinning binnen te slepen werden er nog wissels gebracht waarbij Tom en Rasim opvielen door hun sterke optreden.
Na de overwinning genoten spelers en sponsoren in het gezellige clubhuis van een warm frituur-buffet waarbij de prestaties van de verschillende spelers nog eens werden besproken en er vertrouwen werd getankt en uitgesproken over de aankomende wedstrijden.

Ondanks het goede gevoel uit de twee laatst gespeelde wedstrijden moet het eerste elftal van vv Hattem in en tegen Zeewolde erkennen dat de thuisploeg, zijnde het beste team in de competitie, een maatje te groot bleek. Hattem kwam al vlot op achterstand, herstelde zich gaandeweg de eerste helft goed maar kon in de tweede helft, waarin Zeewolde vlak na rust de voorsprong verdubbelde, geen vuist meer maken.

Snel op achterstand, aardig herstel

Zeewolde wilde al vroeg in de wedstrijd proberen de voorsprong te pakken en zette vol druk op het Hattem-doel. Al snel een hachelijke situatie in het strafschopgebied van Hattem waarbij de verdediging nog redding kon brengen. Daar waar Hattem via een aanval over links gevaarlijk lijkt te worden, is het de thuisploeg die scoort. Na een verre uittrap door de Zeewolde-doelman is de aanvaller Karim Arzini attenter dan de Hattem-verdediging, weet de bal te veroveren en laat Alec van Dijk kansloos. Zeewolde heeft veel bewegende mensen, is fel en zit kort waar de geel-blauwen het lastig mee hebben. Gaandeweg de eerste helft komt Hattem wat beter in de wedstrijd en is de wedstrijd meer in balans. Desondanks krijgt Zeewolde nog een paar grote kansen om de score te verdubbelen. Eerst via een afstandsschot na een klutssituatie en daarna weet de Hattem-verdediging goed redding te brengen. Andersom krijgt Hattem vlak voor de rust nog wat ruimte maar ziet het twee mogelijkheden om gevaarlijk te worden in rook opgaan.

Na rust is Zeewolde de bovenliggende partij

Al vrij snel na de hervatting is het Zeewolde wat de voorsprong verdubbelt. Een pass van achteruit valt op de rug van spits Pelgrum, reageert hij snel en weet de bal met een mooie stift over doelman van Dijk in het doel te lepelen. Hattem is gelijk daarna gevaarlijk via een aanvalsopzet over de linker flank. Wesley van Winsum speelt zich vrij maar net op het moment dat hij wil schieten wordt hij gevloerd. Hattem heeft pech als de aansluitende vrije trap van Felix Noordberger op de paal belandt en Wesley van Winsum in de rebound zijn inzet over het doel ziet vliegen. Kort daarna opnieuw pech voor Hattem. Jort Steenman zet een aanval op, zoekt de 1-2 met Wesley van Winsum en vindt Felix Noordberger. Zijn fraaie schot met links raakt echter opnieuw de paal. Hierna is het de thuisploeg die de wedstrijd naar zich toe trekt en bepaalt wat er op het veld gebeurt. Hattem komt overal net een tikkie tekort en kan in feite niet echt meer gevaarlijk worden. Trainer ten Hove probeert nog wat te forceren door aanvallend te wisselen. Hierdoor krijgt Zeewolde nog wat meer ruimte al is het slordig bij een paar goede kansen die ze niet benutten. Uiteindelijk blijft de wedstrijd steken op een 2-0 eindstand en moet Hattem erkennen dat Zeewolde verdiend heeft gewonnen.

Hattem haalde niet het gewenste niveau

Doordat  Hattem vandaag tegen het sterke Zeewolde niet het niveau behaalde wat nodig is om een resultaat te halen, moet het opnieuw een nederlaag slikken. Verlies tegen deze tegenstander is ook niet erg en het hoort ook bij sport, maar de komende weken zullen belangrijk genoeg zijn om hier te lang bij stil te blijven staan. Volgende week ontvangt Hattem het team van Swift ’64, is het zaak de rug te rechten en een goed resultaat neer te zetten.

Op een winderige zaterdagmiddag, na een aantal weken van rust en beperkte voorbereiding, stond Hattem 5 weer op het veld tegen ASC 7. Ondanks de tegenslagen in de aanloop naar de wedstrijd, zoals een gebrek aan spelers tijdens de laatste training, waren de mannen vastbesloten om te laten zien wat ze waard waren.

De terugkeer van vaste keeper Coen gaf het team een boost, met enkele spectaculaire reddingen die het vertrouwen van de veldspelers versterkten. Maar het geluk was niet aan hun zijde toen ze al snel een tegendoelpunt moesten incasseren, tegen alle verhoudingen in.

Het tij leek te keren voor Hattem 5, maar na 40 minuten kreeg Coen een harde overtreding te verduren die hem dwong het veld te verlaten. De woede over deze gebeurtenis leidde tot een rode kaart voor Sven, hoewel velen van mening waren dat de overtreding van de tegenstander een zwaardere straf verdiende.

Ondanks deze tegenslag bleven de tien overgebleven spelers van Hattem 5 veerkrachtig. Ze vertoonden mooi positiespel en toonden een indrukwekkende inzet. Kansen kwamen en gingen, maar het geluk ontbrak in de afwerking. Spits Daan speelde fenomenaal en fungeerde als een waardevol aanspeelpunt voor het team.

De inbreng van drie spelers uit het 0-19-1 team, Daan, Mathijs en Sen, bleek van onschatbare waarde. Ook zij leverden een uitstekende prestatie, net als de rest van het team.

Ondanks de sterke optredens moest Hattem 5 twee tegendoelpunten slikken, wat resulteerde in een teleurstellende nederlaag. Toch waren er lichtpunten binnen het team. Coen en Daan M. vielen op, maar ook spelers als Jasper, die zich onderscheidde als een rots in de branding in de verdediging, en Merlijn, die als aanvoerder het voorbeeld gaf door hard te werken en positief te blijven.

Met dit soort inzet en teamwork lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de punten weer binnenstromen voor Hattem 5. En op 2 maart staat er iets bijzonders op het programma: de onthulling van de nieuwe tenues. Alle sponsoren zijn uitgenodigd om deze speciale gebeurtenis bij te wonen. Met dit team valt er altijd iets te beleven, dus kom gerust eens langs om het zelf te zien!

Als convenantclub van PEC Zwolle hebben wij een leuke aankondiging voor onze jeugdleden.
Voor jongens en meisjes in de leeftijd 6 t/m 15 jaar organiseert PEC Zwolle in de meivakantie en zomervakantie leuke PEC Zwolle Voetbalkampen. De PEC Zwolle Voetbalkampen zijn dagelijks van 10.00 uur – 16.00 uur en worden georganiseerd op het trainingscomplex van PEC Zwolle (Be Quick ’28) als ook bij verschillende convenantclubs in de brede regio.

Wat kunnen deelnemers verwachten?
– Een (Adidas) PEC Zwolle Voetbalkampen tenue
– 2 of 3 dagen voetbalplezier in de schoolvakantie
– Professionele en enthousiaste begeleiding
– Dagelijkse lunch, tussendoortjes en drinken
– Trainen volgens de PEC Zwolle methodiek
– PEC Zwolle Voetbalkampen certificaat

De PEC Zwolle Voetbalkampen worden georganiseerd om het voetbalplezier voor kinderen te vergroten, alle kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten- het maakt niet uit of je wel/niet op voetbal zit. Alle kinderen worden ingedeeld op leeftijd- spelniveau en uiteraard bij vriendjes/vriendinnetjes wanneer je graag samen komt.

PEC Zwolle Voetbalschool
Voor jongens en meisjes in de leeftijd 6 t/m 15 jaar start zondag 24 maart 2024 de nieuwe 10-weekse cyclus van de PEC Zwolle Voetbalschool. Onder begeleiding van gediplomeerde (PEC Zwolle) jeugdtrainers hebben kinderen 10 weken lang voetbalplezier en ontwikkelt iedereen haar of zijn voetbalvaardigheden.

Wat kunnen deelnemers verwachten:
– 10 trainingen van 75 minuten
– Trainen op het Jeugdcomplex van PEC Zwolle
– PEC Zwolle (Adidas) Voetbalschool tenue (shirt, broek en sokken)
– Begeleiding van enthousiaste (PEC Zwolle) jeugdtrainers

Meer informatie?
Wil jij meer informatie over de PEC Zwolle Voetbalkampen of PEC Zwolle Voetbalschool? Neem een kijkje op www.peczwolle.nl/voetbalkampen

Het eerste elftal van vv Hattem had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk in winst om te zetten. Ondanks een goede eerste helft van Hattem waarin het met een 1-0 voorsprong naar de thee gaat, weten de bezoekers na de rust een achterstand om te buigen. Het resultaat had voor de geel-blauwen anders kunnen, of moeten, zijn als het team de kansen die het voor zichzelf creëerde in doelpunten had weten om te zetten. Doordat dit niet gebeurt, en Zwart Wit goed stand houdt, overheerst achteraf de teleurstelling van deze nederlaag.

Voor rust is Hattem de betere

Van meet af aan probeert Hattem de aanval te zoeken en krijgt wat mogelijkheden om voor gevaar te zorgen. Als Giovan Drayer na een goede actie Wesley van Winsum weet te bereiken kan deze net niet afdrukken, is een counter van Zwart Wit kansrijk en moet Hattem-doelman Alec van Dijk handelend optreden. Kort daarop een identieke situatie waarbij Rick Dalhuisen goed verdedigt. Hierna volgen een aantal grote kansen voor Hattem Felix Besseler kan na een mooie steekpass van Sietse Witteveen vrij opstomen naar Zwart Wit-doelman. Zijn inzet blijft hangen tussen een schot en een voorzet en gaat voorlangs. Op het halve uur is het dan wel raak. Felix Noordberger krijgt na een opbouw van achteruit de bal als hij zich goed vrij loopt. Zijn inzet wordt nog geblokt door de verdediging maar in de rebound ziet Wesley van Winsum dat Zwart Wit-doelman Didari ver uit zijn doel is en hij lobt de bal over alles en iedereen in het doel. Nadat Felix Noordberger nog een kans heeft om de score uit te breiden (bal geblokt) is het Wesley van Winsum die de kans om Hattem voor rust op 2-0 te zetten. Hij is na een mooie pass van Jesse Betaze feller dan de verdediger van Zwart Wit. Oog in oog met de doelman weet hij deze niet te passeren en gaat deze 100%-kans niet te verzilveren waardoor de marge bij rust op een blijft staan.

Na rust een ander Hattem, Zwart Wit gretig

Ondanks dat Hattem direct na een rust een kans heeft via Giovan Drayer en een dot van een kans voor Felix Noordberger, die op randje buitenspel vrij komt voor de Zwart Wit-doelman, weten beide niet de trekker over te halen. Zwart Wit daarentegen is wel doortastend. Hattem is niet attent wanneer Zwart Wit in balbezit opstoomt, de spits van Zwart Wit in een duel met Rick Dalhuisen als winnaar uit de bus komt en Alec van Dijk weet te omspelen. Het intikken van de bal is vervolgens een eitje. De bezoekers voelen dat er meer in het vat zit en zorgt ervoor dat Hattem niet meer het niveau van voor de rust kan aantikken. Hattem-doelman weet een prima vrije trap van Zwart Wit nog te keren, maar uit de aansluitende hoekschop krijgt Felix Besseler de bal na een kopbal ongelukkig op zijn knie waardoor de bal in het doel verdwijnt en Zwart Wit op voorsprong komt. Trainer ten Hove wisselt aanvallend, gaat 1 op 1 spelen achterin en Hattem gaat op zoek naar de gelijkmaker. Even lijkt die er te komen wanneer Felix Noordberger plots vrij komt voor het vijandelijke doel. Zijn inzet stuitert helaas via onderkant lat weer het veld in. Ondanks alle intenties ontstaat niet echt meer grote kansen voor Hattem, houdt Zwart Wit goed stand en wijzigt niets meer aan de stand.

Er had voor Hattem wel meer in gezeten

Over de gehele wedstrijd gezien waren beide teams aan elkaar gewaagd, verzuimde Hattem zichzelf te belonen (zeker in de eerste helft) en weet Zwart Wit in een beslissende fase in de tweede helft de achterstand om te buigen in een voorsprong. Er had dus voor Hattem wel meer in gezeten, maar dan had het beter met de kansen om moeten gaan. Voor volgende week staat opnieuw een lastige pot op het programma wanneer het team op bezoek gaat bij kampioenskandidaat Zeewolde.

De balsponsor voor de wedstrijd Hattem – Zwart Wit ’63 van zaterdag 24 februari a.s. is GvK Supply Management, met als manager Gerrit van Keulen uit Hattem. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

GvK Supply Management
GvK Supply Management kent een jarenlange ontstaansgeschiedenis. Qua bedrijf jong maar in de persoon van manager Gerrit van Keulen voorzien van heel veel ervaring in de metaalindustrie. GvK Supply Management beschikt over een groot netwerk van metaalbedrijven in Nederland en Europa, specifiek Centraal en Oost Europa.

Missie
Voor een groot aantal bedrijven in de metaalindustrie is het tijd voor creatieve oplossingen. GvK Supply Management helpt u uw concurrentiepositie te verbeteren door een passend Europees productiebedrijf voor uw product te selecteren. Bedrijven met een uitmuntende staat van dienst die garant staan voor kwaliteit, betrouwbare levertijden en concurrerende prijzen. Of het nu gaat om grote- of kleine series of enkele stuks, wij vinden voor u het juiste bedrijf.

GvK Supply Management is een partner waar u op kunt bouwen.
GvK Supply Management neemt graag de zorg op zich om voor u, door Outsourcing en Technical Support, een forse kostenreductie voor uw producten te realiseren.

GvK Supply Management
Outsourcing & Technical Support
Vlijtweg 1i
8191 JR Wapenveld
Tel. +31(0)38 8536592
Tel. +31(0)6 83200837
E-mail: info@gvkmanagement.nl

Bij de vv Hattem viel op zaterdagmorgen 17 februari een onaangename en verrassende mededeling uit ’s Heerenbroek door de digitale brievenbus. De competitiewedstrijd was afgelast. Hier werd toch enigszins met gefronste wenkbrauwen en met de nodige vraagtekens op gereageerd. Gezien de weersomstandigheden op de dag zelf alsook de week hieraan voorafgaand was hiervoor geen aanleiding. Gelukkig vond men vrij snel in Go Ahead Kampen een mooie tegenstander voor een oefenpot.

Verschil in niveau, maar niet in de score

Het mag duidelijk zijn dat er tussen beide teams, ondanks dat Go Ahead met wat spelers uit het in e hoofdklasse spelende 2e elftal aantrad, sprake is van een niveauverschil. De thuisploeg acteert in de 1e klasse terwijl Hattem zoals bekend in de 3e klasse speelt. Desondanks verstopte Hattem zich allerminst en kon het zich in de eerste helft goed meten met de ploeg uit Kampen. De thuisploeg zette hoog druk in de hoop dat de Hattem-defensie fouten zou maken maar dat gebeurde in de beginfase niet of nauwelijks. Na gewenning aan het wat hogere tempo kreeg Hattem zelfs kansen via Felix Noordberger en Giovan Drayer en kwam Bram de Boer net niet goed uit met zijn passen om een goed schot af te leveren. Go Ahead heeft simpelweg te veel klasse om zich te laten foppen en zoekt in balbezit steeds de vrijlopende mensen zonder in het eerste kwart overigens echt gevaarlijk te worden. Toch komt Go Ahead op voorsprong. Een voorzet wordt door de Hattem-verdediging nog goed verwerkt maar één van de voorwaartsen anticipeert goed op een vallende bal die hij direct op de pantoffel neemt. De goed keepende Alec van Dijk is kansloos op deze pegel die snoeihard in het dak van het doel verdwijnt. Hattem heeft voor rust nog twee kansen via Felix Noordberger (goede actie maar zijn inzet wordt geblokt) en Wesley van Winsum (volley wordt gekeerd door de doelman) terwijl Go Ahead te gemakzuchtig met de gecreëerde mogelijkheden omgaat. Beide teams gaan rusten met de 1-0 stand op het scorebord.

Hattem moet na rust stapje terug

Trainer ten Hove voert tijdens de rust en gedurende de 2e helft diverse wisselingen door in het team. Tegelijkertijd zet Go Ahead een tandje bij en weet Hattem veelal op eigen helft te houden waarbij de geel-blauwen het lastig hebben om onder die druk uit te voetballen. Bovendien heeft Go Ahead veel bewegende mensen die er voor zorgen dat ze veel ruimte en vrijheid hebben om te combineren. Echte kansen ontstaat hieruit overigens niet omdat de verdediging van Hattem goed opgesteld staat. Op momenten dat Hattem er uit kan komen, heeft het wel mogelijkheden omdat Go Ahead veelal in de aanvallende modus staat. Bij één van die uitvallen is Giovan Drayer nog het dichtst bij een doelpunt maar moet hij zijn meerdere erkennen in de sluitpost van Go Ahead. Uiteindelijk weten beide teams niet meer te scoren en eindigt de wedstrijd in een overwinning voor Go Ahead.

Een nuttige oefenpot

Zoals gezegd spijtig dat de competitiewedstrijd geen doorgang vond, maar al met al kon Hattem zich in deze ingelaste oefenwedstrijd aardig staande houden tegen Go Ahead Kampen. Voor de competitie staat voor Hattem volgende week de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk op het programma. Dit team staat momenteel gedeeld tweede in de 3e klasse C en heeft Hattem op dit team een achterstand van 5 punten, zij het met een wedstrijd achterstand. De wedstrijd kent zoals gewoonlijk een aftraptijd van 14.30 uur.