Nieuws

Zaterdag 13 november stond voor MO13 de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen op het programma. Go Ahead is met een voorlopige 6de plaats in de competitie nog niet bepaald een hoogvlieger, maar wel een tegenstander die met fysiek spel en wat dispensatie het elke tegenstander lastig kan maken.

En dat bleek ook zaterdag het geval te zijn. Waar HMC het initiatief vanaf het begin nam, was het zaak om continu gefocust blijven bij de counters van de thuisploeg. Achterin had Britt de verdediging weer prima staan en zo bleven in het eerste kwart echt grote kansen uit voor Go Ahead. Zelf kwam HMC een aantal keren goed door via de zijkanten waar Evy met haar snelheid voor dreiging zorgde en het was ook wachten op de 0-1. Uiteindelijk viel het doelpunt voor HMC waarna ook snel de 0-2 volgde. Een prima velddoelpunt van Suzanne en een benutte penalty door Lieke waardoor er met een mooie 2-0 voorsprong van helft gewisseld kon worden.
In de 2de helft bleef het oppassen voor de counters van de ploeg uit Kampen. Roos moest als keepster een aantal keren ingrijpen maar liet zich niet verrassen. Ook de strafschop die Go Ahead kreeg na een handsbal werd door Roos vakkundig gestopt waarna het doelpunt aan de andere kant viel door een strak schot van Lieke in de kruising. Na de 0-3 leek de wedstrijd beslist tot het moment dat alsnog de 1-3 werd binnen geschoten. HMC kreeg het zelfs even lastig maar kon vertrouwen op een sterke verdediging waar Lycke en Naomi een prima pot speelden en menig aanval onschadelijk maakten. Aan beide kanten werd niet meer gescoord waardoor na een prima wedstrijd van beide teams uiteindelijke HMC de 3 punten mee naar huis mocht nemen.
Al met al een goede generale voor de komende 2 wedstrijden tegen DOS Kampen, de trotste koploper uit de competitie en eerst volgende tegenstander in de beker.

Komende woensdag 17 november spelen beide teams eerst in Hattem tegen elkaar in de 3de ronde van de beker waarna HMC op zaterdag 20 november wil proberen de koploper in punten te achterhalen in de thuiswedstrijd voor de competitie. Leuke wedstrijden om naar uit te kijken, maar die we helaas wel zonder publiek moeten spelen.

De nieuwe coronamaatregelen betekenen dat iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) moet laten zien in de kantine en bij andere binnenruimtes zoals kleedkamers, toiletten en vergaderruimtes. Om de coronatoegangsbewijzen te controleren hebben we op de zaterdagen extra vrijwilligers nodig.

Hoe werkt de controle van een coronatoegangsbewijs?
Download de Coronacheck Scanner app op je telefoon, scan de QR-code en check de identiteit met een controle vraag. Bij akkoord geef je een stempel.

De coronacheck scanner zet je eenvoudig op je telefoon. Met de app check je eenvoudig de QR-code op de mobiele telefoon van de bezoeker of vanaf een geprint formulier. Bij mensen met een geldig toegangsbewijs check je vervolgens de identiteit door middel van een controle vraag over geboortedatum of eerste letter van de achternaam. Deze informatie verschijnt na het ‘groene vinkje’ op je scherm. Daarna krijgt de bezoeker een stempel op de hand zodat hij/zij vrij in en uit kan lopen door het tonen van de stempel.

Per zaterdag zoeken we vrijwilligers (18+) die in tweetallen tussen 8.00 en 18.00 maximaal twee uur de controle bij de ingang voor hun rekening nemen. Als vrijwilliger kun je altijd terugvallen op de kantinebeheerders en/of bestuur. Hoe meer vrijwilligers zich melden, hoe korter de ‘dienst’! Wil je een langere dienst draaien? Geef dat dan ook aan.

Om de kantine open te kunnen houden is het noodzakelijk dat we extra hulp krijgen! Dat betekent dat alle tijdstippen in het rooster gevuld moeten zijn. Rooster jezelf in op de dagen/tijden dat jij beschikbaar bent. Dat kan via de voetbal.nl app op de telefoon of geef het door aan Wieneke, Bob, Arjen of Bert. Met elkaar houden we dan ons terras en de kantine open!

Contact

Heb je vragen, neem dan contact op met bestuurslid Wieneke van Regteren via secretaris@vvhattem.nl 
Wil je gelijk al uren invullen, dat kan op de voetbal.nl app op jouw mobiel

 

Alvast bedankt voor je inzet!

Bestuur v.v. Hattem

In de uitwedstrijd tegen Swift ’64 heeft Hattem niet voor de gewenste punten kunnen zorgen. De eerste helft was hiervoor te matig waardoor de kleedkamers met een 1-0 achterstand opgezocht werd. In de tweede helft werd van meet af aan beter gespeeld, zat er meer spirit in het team en werd de thuisploeg goed onder druk gezet. Helaas lukte het niet om uit de vele mogelijkheden de gelijkmaker te maken maar viel het doelpunt uit het niets aan de verkeerde kant. De aansluitingstreffer van Felix Noordberger kwam te laat waardoor de wedstrijd verloren ging.

Hattem start goed maar zakt weg

Vanwege het ontbreken van de nodige spelers had trainer Herman Oosterhaar het jongste centrale duo ooit opgesteld; althans zo ver we ons kunnen herinneren. Junioren Bram van Regteren en Tigo Zoomers speelden ondanks het gemis aan de nodige ervaring een puike wedstrijd. De geel-blauwen startten de wedstrijd eigenlijk wel prima. Kort na de aftrap waren er mogelijkheden welke helaas onbenut bleven. Swift daarentegen was niet afwachtend en had een paar dotten van kansen mede ontstaan door een kort moment van onoplettendheid bij Hattem. Op het halve uur wist de thuisploeg te profiteren van slordig balverlies door Hattem op het middenveld. Direct werd de bal diep gespeeld op de vrijstaande Wesley van Klaveren die doelman Stefan de Weerdt kansloos liet. Hattem probeerde daarna wel wat te forceren maar was wat te gelaten en te afwachtend waardoor men geen vuist kon maken en het Swift moeilijk kon maken.

Tweede helft is voor Hattem

Na de rust weet Hattem wel het gewenste niveau te halen wat nodig is, wordt er gestreden en is er tenminste de beleving die vereist is om de wedstrijd te doen kantelen. Swift wordt hierdoor onder druk gezet en keer op keer zoekt het team de aanval. Toch zit het in deze periode even niet mee. Voorzetten die net niet de juiste kleur bereiken, een kopbal van Bram van Regteren waar de Swift-doelman nog goed bij zit en een inzet van Kevin Isidora die hij net niet goed kan raken waardoor hij de bal over de kruising ziet vallen. Toch blijf Hattem het proberen al moet het wel oppassen voor de counter waar de thuisploeg in deze 2e helft op blijft loeren. Omdat Hattem het niet lukt de gelijkmaker te forceren zie je toch ook hier weer de ongeschreven voetbalwet voorbij komen; de andere partij scoort wel. Uit een van de spaarzame counters lijkt Swift wat slordig maar de bal wordt in de rebound alsnog binnen gewerkt waardoor ineens de 2-0 op het scorebord staat. De tijd die hierna nog rest is het wellicht te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Toch weet Hattem nog de aansluitingstreffer te maken, al komt deze te laat om het nog spannend te maken. Een snoeihard schot van Silvan Kersbergen wordt door Swift-doelman Seinen niet goed beoordeeld en Felix Noordberger kan eenvoudig binnen schieten.

Opnieuw weer zonder punten maar toch waren er de nodige aanknopingspunten in de 2e helft. Het is te hopen dat de komende week, waarin er voor volgende week een vrij weekend staat gepland, wat meer spelers vanuit een blessure terug kunnen keren waardoor de spoeling wat breder wordt en er meer mogelijkheden liggen voor trainer Herman Oosterhaar. De eerstvolgende wedstrijd staat op het programma voor zaterdag 27 november a.s. Dan ontvangt Hattem thuis het team van VIOS Vaassen.

In de eerste week van november gaan we de contributie van het eerste half jaar weer incasseren.
Leden die geen automatische incasso hebben afgeven krijgen de factuur per mail of post.

Mocht je nog geen automatische incasso hebben afgeven doe dit dan s.v.p. dat maakt het voor ons een stuk makkelijker en voor het lid goedkoper.
Je kan de incasso aanmelden via deze link Incasso aanmelden

De ziekenboeg bij Hattem is helaas nog steeds behoorlijk gevuld en dus was er ook voor de thuiswedstrijd tegen Rouveen weer wat sleutelwerk in de opstelling voor trainer Herman Oosterhaar. Desondanks wilde het team laten zien wat het in de mars heeft en begon de wedstrijd goed. Het kwam in de eerste helft nog op voorsprong waarna de rust bereikt werd met een 1-1 stand. Helaas was het scoreverloop in de 2e helft voor Hattem gezien vervelend en moest het opnieuw een nederlaag slikken.

Wederom aanpassingen in de opstelling

Door de afwezigheid van een behoorlijk aantal spelers was er ook in de thuiswedstrijd tegen Rouveen weer noodzakelijk sprake van een gewijzigde opstelling. Omdat ook bij Rouveen wat spelers ontbraken was het begin van de wedstrijd aan beide kanten wat weifelend en aftastend. Hattem kreeg echter al snel een kans via Felix Noordberger die een prima voorzet van Uzair Goelab net niet voldoende richting mee kon geven om het voor de Rouveen-doelman gevaarlijk te maken. Even later komt evenwel toch de voorsprong. Een voorzet van Kevin Isidora valt achter de verdediging van Rouveen en Yannick Rave neemt de bal ineens op de pantoffel. Zijn volley laat doelman Kattenberg kansloos; 1-0. Rouveen recht de rug en heeft gelijk een mogelijkheid via een counter. Bram van Regteren is echter alert en weet met een ijzersterke tackle erger voor Hattem te voorkomen. Op het middenveld vinden veel duels plaats zonder dat dit voor beide teams de nodige kansen oplevert. Kort voor rust komt Rouveen uit het niets op gelijke hoogte. Vanuit een aanval die op niets lijkt uit te lopen schiet Milan Smit op het doel en de houdbaar ogende bal wordt door doelman Stefan de Weerdt onvoldoende ingeschat waardoor de bal onder zijn lichaam door in het doel verdwijnt.

Beide teams knokken voor de volle winst

Na de rust keert doelman Stefan de Weerdt niet meer (blessure) terug en wordt vervangen door Daan de Groot die zich in de 2e helft prima staande weet te houden. Ook Jeffrey van Ommen moet als snel geblesseerd van het veld en hij wordt vervangen door Stijn van Abbema. Hattem probeert het doel te zoeken van de tegenstander en Uzair Goelab test al vast de doelmn. Net over het uur komt Rouveen echter op voorsprong. Hierbij worden de nodige vraagtekens gesteld. Eerst wordt doelman de Groot  gehinderd waarna de bal op rechts komt bij een speler die door grensrechter van Hattem duidelijk als buitenspel wordt beoordeeld. Uit de opvolgende voorzet wordt gescoord. Beide acties worden door de scheidsrechter volledig genegeerd en dus staat Hattem achter. Gelukkig is Hattem gelijk weer scherp. Een goed aangesneden hoekschop van Thomas de Raad wordt door Rouveen-doelman Kattenberg volledig verkeerd ingeschat en de bal ligt in het netje; 2-2. Direct hierna wisselt Hattem en wil de balans op het middenveld wat meer herstellen. De omzetting is koud doorgevoerd of Rouveen krijgt de kans op 2-3. Rots in de branding Bram van Regteren weet dit samen met doelman de Groot echter perfect te neutraliseren. Kort daarna verbazing bij vriend en vijand als de scheidsrechter voor een overtreding tegen Hattem fluit binnen de beruchte lijnen maar de bal doodleuk buiten het strafschopgebied legt. Met zo’n 10 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd komt evenwel toch de 2-3. Een prima voorzet valt net achter Ramon Flokstra waar zo maar ineens twee spelers van Rouveen vrij staan. Hattem probeert het daarna nog wel, laat de scheidsrechter belachelijk lang doorspelen maar verandert er niets meer aan de stand.

  Foto: Marcel Senz

Wederom teleurstelling

Ondanks het feit dat Hattem haar goede wil heeft getoond en gelijkwaardig was aan Rouveen, staat het wederom met lege handen. Het ging niet allemaal even goed in deze wedstrijd, maar gezien de inzet en strijd had het team toch meer verdiend. Voor 6 november staat voor Hattem een uitwedstrijd op het programma en tegen Swift’64 uit Swifterbant. De wedstrijd zal aanvangen om 15.00 uur.

Bij de 1e stadsderby van dit seizoen wist Hattem de goede start en voorsprong niet over de streep te trekken. Nadat Wesley van Winsum voor rust zijn team op voorsprong had gezet kwam Hatto Heim kort voor het einde van de reguliere speeltijd op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Maikel Rave. In blessuretijd wist de thuisploeg zelfs nog de volle winst naar zich toe te trekken. Een koude douche voor de selectie van Herman Oosterhaar.

Verdiende voorsprong Hattem bij de rust

Na een korte fase van wat aftasten, waarin beide wel een kansje hadden, was het Hattem wat het beste in de wedstrijd kwam. Het team stond goed en het wist Hatto Heim in de opbouw tot twijfel te brengen. Ook in de duels waren de spelers van Hattem vaak in het voordeel en wist het goed gebruik te maken van de ruimte. Bram van Regteren vond met een afgemeten pass linksbuiten Thomas de Raad. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Kevin Isidora die een schot afvuurde welke door Hatto Heim-doelman Jorick Mensink niet goed beoordeeld werd waarna Wesley van Winsum de rapste was om deze actie tot een doelpunt te promoveren. Hattem bleef de druk op het Hatto Heim-doel houden al had het geluk dat een prima voorzet net door Hatto Heim-speler van Rijssen wordt gemist en voor het doel van Stefan de Weerdt langs ging. Aansluitend kreeg Hattem nog de nodige hoekschoppen en kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas zat er net steeds een voet van de tegenstander tussen of trof het de Hatto Heim-doelman als reddende engel voor de thuisploeg. De voorsprong voor rust was echter verdiend.

 Foto: Gonny van Duinen

De wedstrijd kantelt

Omdat de thuisploeg een achterstand moet goedmaken, zal het uit een ander vaatje moeten tappen om meer vat op de wedstrijd te krijgen. Gaandeweg de 2e helft wordt het team van Hattem steeds verder terug gedrongen en weet het maar mondjesmaat aan voetballen toe te komen. Desondanks heeft Hattem nog kans om de 0-2 op het scorebord te brengen wanneer Felix Noordberger en Uzair Goelab in kansrijke positie komen. Helaas denkt de bal er anders over en wil niet echter meewerken waardoor Noordberger de controle verliest. Kort daarom moet trainer Oosterhaar ook in deze wedstrijd weer helaas noodgedwongen geblesseerd geraakte spelers wisselen waardoor er ook omzettingen volgen in de opstelling. Hatto Heim klopt nu gretig aan de poort en dwingt de Hattem-verdediging tot het uiterste. Een paar keer weet het met kunst en vliegwerk de gelijkmaker te voorkomen en redt doelman Stefan de Weerdt een paar keer goed op inzetten van de thuisploeg.

Hattem heeft in deze periode sporadisch mogelijkheden al zijn Wesley van Winsum en Maikel Rave dichtbij een doelpunt. Hatto Heim weet zich kort voor tijd beloond voor de aanvalsdriften en toch de gelijkmaker te maken. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt door Maikel Rave onbedoeld verlengd waarna de bal onhoudbaar voor doelman Stefan de Weerdt bij de 2e paal binnen valt. Hatto Heim is op zoek naar meer en weet in blessuretijd ook nog de overwinning naar zich toe te trekken. Een prima schot van Rowan Mensink is voor Stefan de Weerdt onhoudbaar waardoor het 2-1 wordt voor Hatto Heim. Hattem probeert het nog wel maar helaas weet het niet meer te scoren.

 Foto: Gonny van Duinen

Helaas toch weer zonder punten

Ondanks het feit dat Hattem (zeker in de 1e helft) heeft laten zien wat het in haar mars heeft, is het ook nu weer de harde conclusie dat het ook in deze wedstrijd weer zonder punten staat. Dit terwijl het toch meer had verdiend in deze wedstrijd. Het is te hopen dat het mee zal vallen met de nieuwe blessureklanten waardoor er volgende week in de thuiswedstrijd tegen Rouveen weer volop gestreden kan worden om de volle winst.

In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen weet Hattem de eerste driepunter te behalen. Na een 1e helft waarin de bezoekers uit Hulshorst op voorsprong kwamen, gaven de geel-blauwen na de rust vol gas en wist het een verdiende 4-1 overwinning te behalen. Een mooie opsteker waarin het team zichzelf nu beloond zag worden voor een goede teamprestatie.

Hulshorst scoort positief en negatief

Gelukkig waren een aantal spelers teruggekeerd vanuit een blessure. Nog niet allen okselfris maar wel ruimte om minuten te maken. Hattem start furieus en heeft via Uzair Goelab direct al een kans. Helaas twijfelt hij tussen schieten of voorzetten waardoor deze mogelijkheid vervliegt. Even later ziet Goelab een afgemeten schot op de lat belanden. De bezoekers uit Hulshorst proberen grip te krijgen op de wedstrijd en zoeken dat in fysiek spel. Verdediger Ramon Flokstra, net terug van een blessure, is hiervan het slachtoffer en moet geblesseerd het veld verlaten. Het team van Hattem probeert niet mee te gaan in het spel van de tegenstander en wil wel voetballen. Mogelijkheden via Wesley van Winsum en de ingevallen Maikel Rave worden door de verdediging van Hulshorst gekeerd en een schot van Yannick Rave spat op de lat uiteen. In de counter die hierop volgt weten de bezoekers het net juist wel te vinden. De bal valt voor de voeten van de al dan niet in buitenspelpositie staande Timothy de Haan. Hij weet Hattem-doelman Stefan de Weerdt te passeren en Hulshorst op voorsprong te brengen. Nog kort voor rust komt Hulshorst met 10 man te staan. Aanvoerder Marco Drost “scoort” zijn 2e gele kaart na een overtreding op Wesley van Winsum en kan al vervroegd de kleedkamer opzoeken.

Tweede helft is voor Hattem

Na de rust kiest Hattem direct vol de aanval. Hulshorst komt behoorlijk onder druk te staan en heeft geluk wanneer de scheidsrechter de bal niet op de stip legt en Silvan Kersbergen de lat raakt. Op het uur komt dan toch de verdiende gelijkmaker. Een uitstekende hoekschop wordt door de vrijstaande Jens Borger binnen getikt. Kort daarna heeft de ingevallen Felix Noordberger de 2-1 op de schoen. Zijn inzet gaat echter net over. Even later weet Wesley van Winsum wel het net te vinden. Felix Noordberger weet zich na een goede pass van Silvan Kersbergen te ontdoen van zijn tegenstander en geeft aan van Winsum met een afgemeten voorzet een niet te missen kans. Hulshorst heeft de handen vol aan de aanvalsdriften van Hattem. Een perfecte kopbal van Silvan Kersbergen wordt van de lijn gehaald, een afstandsschot belandt op de paal en Hulshorst-doelman Vlieger moet een paar keer flink aan de bak. Met nog een kwartier te spelen vergroot Hattem evenwel de voorsprong naar 3-1. Een goede actie van Maikel Rave en Uzair Goelab wordt door de doelman nog gekeerd. Kevin Isidora is er echter als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Kort daarna wordt het 4-1 wanneer Jens Borger de bal na een schot, welke opnieuw de lat raakt, in de rebound kan intikken. Hattem vindt het met nog kort te spelen wel prima en speelt de wedstrijd vervolgens uit.

Verdiende overwinning

De overwinning van Hattem betekent dat het loon naar werken krijgt. Evenals vorige week in de uitwedstrijd tegen Oene speelde het ook vandaag een goede wedstrijd met dat verschil dat er nu wel kansen worden gecreëerd en doelpunten vallen. Het is te hopen dat het de goede lijn volgende week kan voortzetten als het team zal aantreden in de 1e stadsderby van dit seizoen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Hatto Heim op het programma. Die wedstrijd zal aanvangen om 14.30 uur.

Beste leden, donateurs, vrijwilligers, bezoekers,

Onderstaand de coronaregels zoals deze momenteel op ons sportpark gelden:
*    vanaf 13 jaar moet je op verzoek een corona toegangsbewijs kunnen tonen. Dit krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud;
*    er kan gecontroleerd worden als je in het clubhuis plaatsneemt. Op de rest van het sportpark, dus ook op het terras of langs de lijn, kun je gewoon zonder corona toegangsbewijs aanwezig zijn. Dit geldt ook voor het alleen afhalen van drankjes of snacks in de kantine;
*    bij de eerste controle kan je een stempel krijgen zodat je daarna onbeperkt binnen en buiten kan zitten en niet opnieuw gecontroleerd hoeft te worden.

Wij willen iedereen een veilige aanwezigheid kunnen bieden. Neem daarom je verantwoordelijkheid en breng jezelf, de overige aanwezigen, en v.v.Hattem niet in de problemen!
Als bij controle blijkt dat je geen geldig coronabewijs kunt tonen, dan wordt je verzocht de kantine te verlaten.

Deze maatregel geldt tot nadere berichtgeving.

Het bestuur

Grand Café Banka Hattem, gelegen aan het prachtige Marktplein van Hattem, is de balsponsor voor de wedstrijd Hattem – Hulshorst van zaterdag 16 oktober a.s.
Genieten met een hoofdletter G staat voorop bij Banka! Wij zijn 7 dagen per week geopend voor een lekker kopje koffie met heerlijk gebak, een heerlijke lunch, een high tea, een goed glas wijn of een gezellig diner! Op onze menukaart vindt u vooral ‘huisgemaakte’ gerechten van eerlijke producten uit de regio. Wat je ook neemt, het is prettig toeven bij Banka!
Geniet van onze sfeervolle ambiance binnen of van ons zonnige terras, midden in het hartje van Hattem. Een ideale plek om dagelijks te genieten! De tijd verstrijkt er geruisloos, zeker met een heerlijk wijntje of een mooi koud biertje van de tap.
De Markt van Hattem vormt het hart van het Hanzestadje. Verschillende parels van de historische binnenstad zorgen voor een authentieke sfeer. Het oorspronkelijke herenhuis waarin Banka is gevestigd, behoort als rijksmonument eveneens tot het beschermd stadsgezicht.
Het is er prettig mijmeren over de tijden dat nazaten van de Heren van Amstel hier woonden. Over de drukke bedrijvigheid in de glorietijd van het Hanzeverbond, of over de artistieke bloeiperiode in de Gouden Eeuw van Hattem. De sporen van de geschiedenis zijn zichtbaar en voelbaar op de Markt en dat is slechts één van de redenen waarom Banka een ideale plek is om te genieten.

Grand Café Banka
Markt 5
8051 EZ Hattem
Tel. 038-2306304
www.bankahattem.nl

Alhoewel de uitslag op het wedstrijdformulier een andere indruk zou kunnen geven, heeft Hattem in Oene een acceptabele wedstrijd op de mat gelegd. Helaas was de thuisploeg in een paar momenten net wat doortastender waardoor zij het verschil maakte. Oene was voor de rust op twee momenten net wat attenter dan de Hattem-verdediging en gooide de wedstrijd direct na de thee via een onhoudbare volley min of meer op slot.

In de eerste helft is het net niet

De trainersstaf had ook voor deze wedstrijd het nodige puzzelwerk te verrichten doordat meerdere spelers niet inzetbaar bleken; met name aanvallend en verdedigend. Jeugdspeler Bram van Regeteren maakte in de verdediging zijn debuut en kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Verder was het passen en meten wat al vrij snel in de wedstrijd nog erger werd nadat Jeffrey van Ommen en Thomas de Raad beide geblesseerd het veld moesten verlaten.

Hattem had overigens al vrij snel in de wedstrijd de leiding kunnen nemen. Doelman Stefan de Weerdt wist met een prima pass Silvan Kersbergen te bereiken die zich vrij speelde en de bal van ca. 20 meter zo het doel in kon schieten. Zijn inzet was helaas te zacht waardoor de verdediger de bal nog net van de lijn kon halen. Oene daarentegen wist het net wel 2x te vinden. Jasper Mosterd wist eerst een niet goed verwerkte bal in de verdediging van Hattem doeltreffend af te ronden en even later kon hij net voor Bram de Boer met zijn grote teen een voorzet tot doelpunt promoveren.

Hattem na rust de betere ploeg

Ondanks alle goede bedoelingen aan Hattem-kant na de rust, gooit Oene de wedstrijd direct na de hervatting eigenlijk al op slot. Een hoekschop wordt door Hattem verdedigend niet goed beoordeeld. Na een kopduel valt de bal onbedoeld voor de voeten van Jim Schaap die de bal ongenadig hard achter doelman Stefan de Weerdt in het net jaagt. Hattem is daarna wel de betere ploeg. Er wordt gestreden, er ontstaan mede via Silvan Kersbergen en de prima spelende Uzair Goelab goede combinaties en keer op keer wordt de weg naar het Oene-doel gevonden. Omdat Oene toch veel mensen achter de bal houdt is het rond het strafschopgebied van thuisploeg toch vrij druk waardoor de aanvalsdriften van de geel-blauwen veelal stranden. Oene leunt achterover en hanteert veelal de lange bal in de hoop in duel te komen in de Hattem-defensie om zodoende onrust te zaaien. Echte 100% kansen weet Hattem in de 2e helft niet te creëren al komt Daan van Enk nog dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn inzet belandt echter op de paal. Het team weet wel de druk op het Oene-doel te houden, er zijn wat mogelijkheden maar tot een doelpunt komt het helaas niet.

Goed gespeeld, geen beloning

De hele wedstrijd onder de loep genomen heeft Hattem helemaal niet slecht gespeeld en kan de nederlaag worden toegeschreven aan het feit dat het op sommige momenten net niet doortastend genoeg is. Gezien de vele omzettingen in het team is dat enerzijds te verklaren; anderzijds mag dit ook weer niet als excuus gelden en moet je simpelweg altijd ‘winnaar’ zijn. Voor volgende week zaterdag staat er voor Hattem weer een thuiswedstrijd op het programma waarbij Hulshorst de tegenstander zal zijn.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Johan Oosterbroek, erelid en medeoprichter van supportersvereniging De Vriendenkring. In de eerste helft waren de geel-blauwen te gemakzuchtig en moest het twee doelpunten incasseren. Na de rust was Hattem beter bij de les maar stond de verdediging van DSV goed waardoor er maar mondjesmaat mogelijkheden waren om de aansluitingstreffer te forceren. Uiteindelijk stond er na afloop een 2-1 stand in het voordeel van DSV op wedstrijdformulier.

Hattem speelt matige 1e helft

Ondanks het feit dat de 1e kans voor Hattem was (prima inzet van Wesley van Winsum die door DSV-doelman Kroes prima over de lat werd getikt), was het DSV wat binnen 20 minuten tweemaal het net wist te vinden. DSV hanteerde veel de lange bal om van daaruit de duels te zoeken. Uit één van die duels kwam de bal via een kluts bij DSV-speler Patrick Visser die Hattem-doelman Stefan de Weerdt kansloos liet. Je zou denken dat Hattem hierdoor wakker was maar niets was minder waar. Na opnieuw een lange bal van doelman Kroes tast de Hattem-verdediging mis en is Jeffrey Schreurs de slimste; hij weet de 2-0 binnen te tikken. Hierna probeert Hattem wel het tij te keren, maar er worden vaak verkeerde keuzes gemaakt en in de duels is men onvoldoende scherp waardoor vaak het balbezit verloren gaat. De enige mogelijkheid namens Hattem is nog voor Wesley van Winsum. Zijn inzet wordt echter tijdig geblokkeerd door de verdediging van DSV

Na de rust druk van Hattem

De geel-blauwen tappen na de rust uit een ander vaatje. Hattem voert de druk op en zoekt telkens de aanval. DSV leunt achterover en loert op de counter. In de gehele 2e helft geeft het eigenlijk maar 1 kans weg aan DSV waarbij de aanvallers uit Doornspijk wat gehaast te werk gaan en deze kans op de 3-0 in rook zien opgaan. De aanvallende intenties van de geel-blauwen worden ook vaak door toedoen van DSV maar ook gekenmerkt door een bijzondere rol van de leidsman deze middag. Kaarten voor praten aan beide kanten zijn belangrijker dan daadkrachtig op te treden bij overtredingen. Bij één van die overtredingen wordt de door Felix Noordberger ingevallen jeugdspeler Wesley Augustinus van achteren vol in zijn knie geraakt en gewoonweg uit de wedstrijd geschopt. Resultaat is naar het zich laat aanzien een ernstige knieblessure. Trainer Herman Oosterhaar vraagt aan de scheidsrechter wat hij hieraan gaat doen en wordt hierop door de scheidsrechter weggezonden.

Doekje voor het bloeden?

In de laatste 20 minuten probeert Hattem nog de aansluitingstreffer te forceren. Jeffrey van Ommen weet dit uit een hoekschop bijna te realiseren. Zijn kopbal gaat echter net langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna komt DSV met 10 man te staan wanneer Patrick Visser voor de 2e keer wegens spelbederf een gele kaart incasseert. Hattem start een slotoffensief. DSV daarentegen probeert de tijd vol te maken met allerlei “trucjes” en dat doen ze slim. Kort voor tijd krijgt Hattem nog een strafschop wat niet terecht was. Kevin Isidora jaagt de bal in de kruising en direct daarna fluit de scheidrechter voor het einde van de wedstrijd.

Voor Hattem een teleurstellende wedstrijd waarbij het met name de hand in eigen boezem moet steken voor het optreden in de 1e helft. Dit zal richting de komende wedstrijden toch anders moeten. Voor zaterdag 9 oktober wacht opnieuw een uitwedstrijd waarin Oene de tegenstander is.

Deze week hebben wij het bericht ontvangen dat Johan Oosterbroek is overleden.

Wij wensen zijn familie enorm veel sterkte met dit verlies.
Bestuur vv Hattem

 

Met grote verslagenheid deelt het bestuur Vriendenkring der vv Hattem mede dat ons ere lid en één der oprichters Johan Oosterbroek afgelopen dinsdagmiddag ons is ontvallen. Wij wensen familie en verdere vrienden heel veel sterkte.

Bestuur Vriendenkring der vv Hattem.

In het openingsweekend van de competitie is Hattem blijven steken op een gelijkspel tegen ESC uit Elburg. Gezien de gehele wedstrijd had Hattem wellicht zaken eerder moeten beslissen maar er waren te veel “net-niet-momenten”. Bij rust namen de geel-blauwen een kleine voorsprong (2-1) de kleedkamer in. Na afloop stond er een stand van 3-3 op het scorebord waarbij ESC toch wel twee doelpunten vrij gemakkelijk kon bijschrijven.

Gepuzzel in de opstelling

Trainer Herman Oosterhaar kon niet beschikken over een rits aan spelers waarna in de warming-up ook nog eens Jasper van der Stouw geblesseerd uit viel. Veel puzzelen dus. Ondanks de aanpassingen in de opstelling was het Hattem dat de score open brak. Nadat eerder Felix Noordberger een mogelijkheid onbenut liet wist Kevin Isidora uit een afgemeten voorzet van Thomas de Raad met een mooi schot het doel wel te vinden. Na deze periode probeert Hattem de druk op het doel van de bezoekers te houden waardoor er wel mogelijkheden ontstaan; vooralsnog zonder resultaat. ESC komt er in die fase sporadisch uit maar is 10 minuten voor rust toch gevaarlijk via de gevaarlijkste man aan Elburg-kant Donny Mulder. Geheel tegen de verhouding in kan ESC net voor de rust de gelijkmaker bijschrijven. Een onbetekenende voorzet vanaf links met geen enkele ESC-speler voor het doel wordt door Hattem-doelman Stefan de Weerdt niet goed beoordeeld en hij schiet deze voorzet in eigen doel terwijl het oppakken een betere optie was geweest. Toch gaat Hattem de rust in met een voorsprong. Wesley van Winsum wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd en Felix Noordberger maakt vanaf de stip een fout; 2-1.

Hattem vergeet door te drukken

Na de rust weet Hattem de voorsprong al snel uit te breiden naar 3-1. Bram de Boer stuurt Felix Noordberger met een uitstekende pass over rechts weg. De grensrechter probeert er nog een buitenspel uit te halen maar de scheidsrechter laat terecht doorspelen. Wesley van Winsum is meegelopen, blijft keurig achter de bal en kan na een breedtepass van Felix Noordberger simpel intikken. In de fase hierna zet Hattem de druk er vol op en heeft het ESC in de tang. Helaas weet men in veel mogelijkheden net niet de bal het laatste zetje te geven waardoor de op dat moment verdiende 4-1 uit blijft. ESC recht de rug en weet de aansluitingstreffer te maken. Het verovert de bal op het middenveld waarna het snel countert en de vrije man weet te vinden die de bal keurig buiten bereik van doelman Stefan de Weerdt in het doel kan werken.

Resultaat kan beide kanten op vallen

Hattem probeert na deze tegenvaller de draad weer op te pakken en probeert alsnog de wedstrijd vroeg te beslissen. Er ontstaan zeker mogelijkheden maar opnieuw ontbreekt de scherpte om de tegenstander de nekslag te geven. Daardoor blijft het oppassen en ruikt ESC kansen om de gelijkmaker te forceren. Met nog een kwartier op de klok komt die gelijkmaker er evenwel toch. Een vrije trap op ca. 20 meter schuin voor het doel. Max Lamberink ziet dat de muur niet echt goed is opgesteld en weet doelman Stefan de Weerdt in de korte hoek te verschalken. In het restant van de wedstrijd kon het alle kanten op vallen en hadden beide teams nog mogelijkheden om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten maar aan de score veranderde niets.

Ondanks het feit dat Hattem met een behoorlijk aantal afwezigen werd geconfronteerd heeft het team zich zeker van de goede kant laten zien en er alles aan gedaan om de punten in Hattem te houden. Gezien het wedstrijdbeeld had dit wellicht ook wel terecht geweest en dus waren de druiven na afloop wat zuur. Komende zaterdag zullen de mannen richting Doornspijk gaan om daar aan te treden tegen DSV ’61.

De bal voor de wedstrijd v.v. Hattem 1 – ESC 1 van zaterdag 25 september a.s. is aangeboden door Automobielbedrijf Ramaker B.V. al jarenlang voor velen de vertrouwde Toyota garage in Hattem en omgeving.

De geschiedenis van het familiebedrijf Ramaker vindt zijn oorsprong in 1937. In dit jaar startte Johan ‘Joop’ Ramaker met het verkopen van fietsen en motorfietsen. Na verloop van tijd begon hij met een taxie en autoverhuurbedrijf.

Dit bleek een doorslaand succes, want doordat Joop altijd auto’s om de deur had staan, kwamen er mensen vragen of hij hun auto kon repareren. Inmiddels was ook Teunis Ramaker geboren en hielp, toen hij oud genoeg was, zijn vader in drukke tijden. Op zijn 14e jaar begon Teunis fulltime bij zijn vader te werken.

In 1967 verkreeg de familie Ramaker het dealerschap van het toen nog onbekende merk Toyota, Teunis zal later in 1974 op 30 jarige leeftijd, het bedrijf van zijn vader overnemen. Doordat Teunis, samen met Toyota, bleef groeien werd er in 1985 besloten om over te gaan naar een toen grotere en moderne showroom aan de dorpsweg, waar het bedrijf gevestigd was.

Nieuwe tijden brengen in ons geval ook nieuwe plannen met zich mee. Autobedrijf Ramaker is aan de Dorpsweg inmiddels uit zijn jas gegroeid, en gaat na 66 jaar verhuizen. De nieuwe locatie bevindt zich sinds mei 2003 aan de Crunershof 1 (naast het Total tankstation).

Inmiddels is er een derde generatie binnen het bedrijf vertegenwoordigd, Johan Ramaker. Ook hij is op jonge leeftijd in het dealerbedrijf gaan werken, en heeft inmiddels het bedrijf overgenomen van zijn vader.

Manager klantenrelaties: Johan Ramaker
E-mail: johan@ramaker-toyota.nl

Automobielbedrijf Ramaker B.V.
Crunershof 1
8051 SX Hattem

Tel.: 038-4441993
Fax.: 038-4448867
Website: www.toyota-hattem.nl
E-mail: info@ramaker-toyota.nl

Nieuwleusen moest vanmiddag winnen van v.v.Hattem om door te kunnen bekeren. Dit is met een minimum verschil gelukt dankzij de 1-0 winst en zij plaatsen zich verdient voor de volgende bekerronde. Ondanks het forse doelsaldo voordeel heeft v.v.Hattem de luxepositie (voldoende aan een gelijkspel) om naar de volgende bekerronde te gaan niet waargemaakt. Strijd en inzet zijn meestal de ingrediënten om een wedstrijd winnend over de streep te trekken en vanmiddag heerste Nieuwleusen, weliswaar met 4 gele kaarten aan Nieuwleusen zijde, maar een verdiende winst op het pover acterend v.v.Hattem 1. Een slechte generale dus vlak voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ESC uit Elburg op zaterdag 25 september aanstaande

1e helft

De eerste 20 minuten waren voor v.v.Hattem met verfrissende aanvallen zonder echte kansen, maar als ploeg het betere van het spel. Dit kantelde gaandeweg en met kunst en vliegwerk werd een achterstand voorkomen. De voorhoede van v.v.Hattem was stuurloos ook door beperkte aanvoer vanuit het middenveld. Het gevaar van de tegenstander zat vooral aan de rechterkant van v.v.Hattem, en de meeste kansen van Nieuwleusen kwamen van deze kant. Uit een corner moest de bal van de lijn worden gehaald en Stefan de Weerd moest attent blijven keepen om een achterstand te voorkomen.

2e helft

v.v.Nieuwleusen ging de tweede helft verder met waar ze gebleven waren, veel inzet, opportunistisch spel, met de lange bal aanvallen en met veel kunst en vliegwerk werd de achterstand voorkomen. Bal op de paal, bal van de doellijn gehaald door Kevin Isidora, en schot geblokt door Jasper van der Stouw voorkwamen een 1-0 achterstand. v.v.Nieuwleusen ging met 4 spitsen spelen en de druk op het doel werd steeds groter. In de 80ste minuut kwam de bal vanaf links en werd teruggelegd tussen de 11 en 16 meter en het was aanvoerder Reinier Meijerink van v.v.Nieuwleusen die hard laag in de linkerhoek van het doel de 1-0 aantekende. Met het slot offensief en alles of niets poging was Jasper van der Stouw nog het dichtste bij de 1-1, die echter niet zou vallen. De voorhoede van v.v.Hattem had z’n dag niet, het middenveld deed z’n best maar het beste deel van de ploeg de achterhoede, hield lang stand, maar moest uiteindelijk capituleren voor de v.v.Nieuwleusen bevrijdende 1-0 en is met deze uitslag door naar de volgende bekerronde.

Zaterdag 11 september stond voor de HMC vrouwen 1 de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Berkum vrouwen 3 op het programma. De geel-blauwe dames kwamen goed uit de startblokken en zetten vrijwel gelijk, aanvallend, druk op de goal van de gasten uit Berkum.

In de 7e minuut kwam spits Jip Muller na een actie 1: 1 tegenover de keeper van  Berkum maar haar inzet belandde op de paal. Vrijwel gelijk na de doeltrap van de gasten waar de HMC gelijk weer druk zetten schoot dezelfde Jip rakelings over. Twee minuten later was het echter wel raak, een schot vanaf de rand 16 werd prima door centrale middenvelder Chanoek in de linker bovenhoek geschoten voor de 1-0 voorsprong.

Helaas gaven de dames de voorsprong ook weer snel weg waarna het 1 minuut later al weer gelijk was. De dames waren even van slag waardoor Berkum druk kon zetten op de Hattemer defensie wat uiteindelijk resulteerde in de vrije trap voor de gasten op de rand 16. De daarop volgende inzet werd uiteindelijk door keepster Beau van Essen onschadelijk gemaakt.

De dames herpakten zich en gingen weer vol op de aanval spelen wat resulteerde in een aantal kleine kansen van Romy, Jip en Chanoek. In de 23e minuut moest de prima keepende goalie uit Berkum toch de meerdere erkennen in Jip die na een prima actie de defensie van de gasten omspeelde en de 2-1 binnen schoot. In de 28e minuut had de keeper van de gasten iets meer geluk toen de inzet van Jip op de lat belandde maar lang duurde dat geluk niet toen rechtshalf Romy Suiker op een uitstekende steekpass de diepte in werd gestuurd en de 3-1 aantekende.

De HMC had met een 4-1 voorsprong de rust in kunnen gaan maar de inzet voor deze actie werd prima van de lijn gehaald. Ook na de ‘thee’ was het de HMC die het heft in handen nam maar het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar de thuisploeg iets meer kansen creëerde dan de gasten uit Berkum. Het duurde tot de 65e minuut voordat er weer iets te juichen viel. Uit een corner lobte Jip vanaf de rand 16 de bal naar de tweede pal waar deze via een speelster van Berkum in het doel belandde voor de 5-1. Hattem kreeg daarna nog een paar kansen door respectievelijk Romy en Jip maar het was Berkum die profiteerde van een onoplettendheid in de geel-blauwe defensie en kon daarbij een 5-2 stand op het scorebord bijschrijven. Jip Muller tekende uiteindelijk voor een 6-2 eindstand waarbij zij en Chanoek een vooraf ingestudeerde loopactie en pass prima uitvoerde en de bal voor de laatste keer deze wedstrijd in de touwen schoot. Door deze overwinning spelen de dames van de HMC aankomend weekend thuis tegen WVF vrouwen 1 om een plaats in de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi.

 

Beelden van de wedstrijd zijn te zien via: https://www.vvhattem.nl/wedstrijdenbeelden/

Het nieuwe seizoen is begonnen en wat zijn we blij dat iedereen weer op de velden staat! 

Na een lastig seizoen is het fantastisch jullie weer te kunnen verwelkomen bij v.v.Hattem.

De coronacrisis heeft zijn sporen nagelaten, ook op financieel vlak. Om amateurclubs financieel te steunen, hebben Albert Heijn en de KNVB Voetbalpassie opgezet. Een spaarprogramma, waarmee je onze club kunt sponsoren, gewoon door boodschappen te doen bij Albert Heijn. Met Voetbalpassie proberen we zoveel mogelijk geld op te halen om materialen aan te schaffen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Het werkt heel simpel. Van 13 september t/m 3 oktober 2021 kun je bij Albert Heijn Voetbalpassiepunten sparen. Deze punten spaar je bij meer dan 1.500 huismerk- en A-merkproducten waaronder al het verse fruit van Albert Heijn en heel veel aantrekkelijke A-merken. Elke bestede euro aan de deelnemende producten levert één punt op. En met iedere volle spaarkaart van tien punten sponsor je onze club al met één euro. Dus dat spaart lekker door!

Sparen gaat heel makkelijk via Voetbalpassie in de AH app. Hoe meer mensen er sparen voor onze club, hoe hoger het bedrag dat we kunnen ophalen. Breng dus ook je familie en vrienden op de hoogte van de actie en vraag hen mee te sparen!

Met Voetbalpassie helpen we dus samen onze club, maar het kan jou persoonlijk ook iets opleveren. Wanneer je mee spaart, maak je namelijk kans op prachtige prijzen! Zo kun je onder meer een meet & greet met Lieke Martens in Barcelona winnen, een dag leven als voetbalprof en worden er kaarten voor het Nederlands elftal beschikbaar gesteld.

Spaar je mee? Bevestig dan nu je deelname aan Voetbalpassie in de AH app en kies onze club!

Kijk voor meer informatie op   https://www.ah.nl/voetbalpassie