Nieuws

Zoals eerder gemeld heeft Jan Mensink onlangs de memorabele leeftijd van 80 jaar bereikt. In verband met zijn verjaardag op 12 september jl. heeft hij vele felicitatiekaarten mogen ontvangen. Tijdens een bezoekje deze week liet hij weten dat hij iedereen wil bedanken die hem voor zijn verjaardag een kaart heeft gezonden of op een andere wijze hieraan aandacht heeft gegeven. Uiteraard werd met hem nog even teruggekeken, incl. de filmbeelden, op de bekerwedstrijd Hattem 1 – ESC 1 op 10 september waarvan hij de aftrap mocht doen.

Al met al heeft Jan op zijn verjaardag bijna 60 kaarten mogen ontvangen; genoeg om zijn kamer vol te hangen.

Kees Bouwmeester 75 jaar lid.

Deze maand was het 75 (!) jaar geleden dat Kees Bouwmeester lid werd van de v.v.Hattem.

De toen 8-jarige Kees mocht nog niet voetballen, wel trainen. Aan wedstrijden voetballen kon je in die tijd pas beginnen als je 11 jaar werd. Een heel andere tijd waar Kees mooi over kan vertellen.
En wij zijn blij dat wij hem nog steeds bij de thuiswedstrijden op ons park langs de lijn zien staan. Wij wensen Kees toe dat hij dat nog erg lang, in goede gezondheid, kan blijven doen.

Maandagavond 20:00 uur zendt ESPN de doc Talentenfabriek aan de IJssel uit.
In de documentaire aandacht voor Mulle Middendorp die uitkomt in PEC Zwolle JO13 en 2 jaar geleden de overstap maakte van v.v.Hattem naar de voetbalacademie van PEC Zwolle.
Zo zien we Mulle o.a. voetballend, aan het ontbijt en tijdens een beoordelingsgesprek.
Een aanradertje dus 💛💙

Op dinsdag 25 oktober komt de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’ naar de Marke. Een voorstelling over positief sportklimaat voor het kader van sportverenigingen uit
Hattem, Heerde en Oldebroek
Meld je als trainer, coach, ouder, bestuur snel aan voor deze gratis voorstelling!
Zie: https://www.datschietlekkeropzo.nl

Winnaar foto actie vv Hattem cap bekend.

Na sluitingsdatum heeft het bestuur van de Vriendenkring der vv Hattem unaniem een winnaar gekozen . Dhr. Hans van den Steenhoven had volgens het bestuur de mooiste foto’s met tekst ingestuurd. We feliciteren Hans met de gewonnen prijs (prachtige vleesschaal) en bedanken hem voor de inzending.

Gefeliciteerd Hans namens het Bestuur.💛💙

 

 

Hattem heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie. In de poulefase wist het de 1e plaats voor zich op te eisen zonder hierbij een nederlaag te incasseren. Na een gelijkspel tegen sv Zalk was er de winst op ESC Elburg en EZC’84 uit Epe. Hierdoor gaat Hattem in de koker voor de 1e KO-ronde welke op het programma zal staan voor medio oktober.

Gelijkspel tegen Zalk en winst op ESC Elburg

Tijdens de eerste officiële wedstrijd in Zalk was het even afwachten hoe de behoorlijk jonge selectie van Hattem zich zou houden. Na een stroef begin van Hattem-kant, waarin onder meer een glaszuivere buitenspelsituatie van Zalk door de scheidsrechter werd weggewuifd waardoor het al snel op achterstand kwam, liep het uiteindelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat een glaszuiver doelpunt van Felix Noordberger werd afgekeurd en nog enkele tegenslagen moesten worden geïncasseerd, rechtte Hattem toch de rug en kon het nog een meer dan verdiend 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen. Doelpunten van Hattem kwamen op naam van Felix Noordberger en Felix Besseler.

De week erna speelde Hattem thuis tegen ESC Elburg, vorig seizoen nog tegenstander in de competitie. Na een moeilijk eerste kwartier wist Hattem het spel naar zich toe te trekken en kon het de tegenstander onder druk zetten. In de tweede helft blijft het spel van Hattem dusdanig dat het de wedstrijd onder controle heeft waarna een verdiende 2-1 overwinning het resultaat is. Namens Hattem zijn het Felix Noordberger en Jeffrey van Ommen die voor de doelpunten tekenen.

Hattem is bij winst op EZC poulewinnaar

In de wetenschap dat Hattem in de vorige bekerwedstrijden kon terugkijken op twee verdienstelijke wedstrijden, kon met vertrouwen de ontmoeting tegen EZC tegemoet gezien worden. Bij winst was er sprake van de poulewinst en plaatsing voor de volgende bekerronde. In de eerste helft was het jeugdige team soms wat te enthousiast in haar intenties om de wedstrijd al vroeg in het slot te willen gooien. Vaak speelde men de bal naar de verkeerde kleur en was er te veel onrust in de passing. Hattem had zeker het overwicht en kon dit uiteindelijk vlak voor rust dan ook uitdrukken in de stand. Na een goede onderschepping van Rick Dalhuisen en een mooie steekbal van Daan van Enk was het Kevin Veger die met het laatste tikkie de EZC-doelman kansloos liet.

Na de rust was het Hattem wat de baas was op het veld. Met bij vlagen goede aanvallen drong het EZC met de rug tegen de muur en kreeg het kans op kans. Na een gave vrije trap van Jari Dunnink kon de volledig vrijstaande Felix Besseler 2-0 aantekenen. Hierna was snel gedaan. De ingevallen Wesley van Winsum wist in 13 minuten 3x het net te vinden (waaronder 1x vanaf 11 meter) en ronde dit op slag van het einde van de wedstrijd af met zijn 4e treffer en liet hierdoor de 6-0 eindstand aantekenen.

Poulewinnaar en naar de volgende ronde

Door de laatste overwinning is Hattem zeker van de poulewinst en verwijst het ESC en Zalk naar de troostplaatsen op resp. 1 en 5 punt achterstand. Binnenkort zal de loting moeten uitwijzen wie de tegenstander zal zijn in de 1e KO-ronde. Op zaterdag 24 september a.s. zal een start worden gemaakt met de competitie. Dan staat voor Hattem de 1e wedstrijd op het programma waarbij het in Zwolle zal aantreden tegen Zwolsche Boys.

Ben jij 11 of 12 jaar oud en wil jij voetballen in een leuk en sportief meidenteam? Voor onze MO13-1 zijn wij op zoek naar jou!!

Wat is HMC?
De Hattemer Meiden Combinatie of kortweg HMC is een samenwerking tussen de buurverenigingen s.v. Hatto-Heim en v.v. Hattem. Bij de HMC voetballen ongeveer 75 dames en meiden verdeeld over 5 teams. HMC heeft een eigen dagelijks bestuur, zodat wij het dames- en meidenvoetbal de aandacht geven die het verdient.

Wat is MO13-1?
MO13-1 is een voetbalteam met 11 enthousiaste meiden. Het team bestaat uit een mix van ervaren en beginnende voetballers. We zijn een leuk team dat naar elkaar omkijken en hebben een goede balans tussen gezelligheid en sportieve prestatie.

Wat doen wij?
Op zaterdag voetballen wij tegen andere meidenteams uit de regio. Op dit moment voetballen wij 9 tegen 9 op een kleiner veld en wij willen graag 11 tegen 11 gaan voetballen op een groot veld. Op maandag en woensdag trainen wij van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Wil je graag meedoen?
Om een keer mee te trainen kun je contact opnemen met Heidi Eikelboom via (06) 1743 5495 of secretaris@hmchattem.nl of kun je contact opnemen met Pascal Docter via (06) 1346 4929.

Afgelopen week kregen we van stichting Humane https://www.humanenl.com een uitnodiging voor onze leden en supporters om de Basketbal wedstrijd Landstede Hammers vs Rasta Vechta gratis te bezoeken.

De benefietwedstrijd tegen de Duitse tegenstander op zondag 18 september begint om 14:00 uur

Gratis kaarten voor de wedstrijd die gespeeld wordt in Het Theater van de Sport Landstede sport, Hogeland 10 in Zwolle zijn te bestellen via: https://landstedehammers.nl/tickets/

Business Club Zwolle doneert voor deze benefietwedstrijd twee euro per toeschouwer!

Een superleuke mogelijkheid waar je als individu, met je familie of je hele voetbalteam gebruik van kan maken. Als v.v.Hattem “jeugd” lid ook een idee om in het geel-blauw te komen.

Meer informatie is te vinden via de link:

https://landstedehammers.nl/landstede-hammers-organiseert-benefietwedstrijd/?fbclid=IwAR1tZLh4QB7hfF2dHS7e_G17-D8zvPSjxYCFTrK-6K44-L4ELaiGbhybsts

Stichting Humane ondersteunt lokale hulpverleners in het grensgebied van Roemenië en Oekraïne.

v.v.Hattem heeft maart 2022 acties gevoerd waarbij de opbrengst 5050 euro ten goede kwam aan stichting Humane

 

Maandag 12 september wordt Jan Mensink 80 jaar.

Jan Mensink is een meer dan bekende v.v.Hattemer, vaste supporter en bezoeker was van ons sportpark en lid van “de staf” van het voormalige 5e en huidige 3e elftal,

Jan gaat maandag voor de 80ste keer “verjaren” Een heuglijke gebeurtenis die aandacht verdiend.

Hoe mooi zou het zijn dat Jan die sinds enige jaren verhuisd is naar Zwolle en daar begeleid woont in de Holtrust maandag verrast wordt met heel veel verjaardagskaarten.

Voor wie geen kaartje of postzegel in huis heeft…

online versturen kan via: https://www.hallmark.nl/ of https://www.greetz.nl/

Jan Mensink

Holtrust

Schubertstraat 72

8031 ZE Zwolle

Deze week hebben wij het bericht ontvangen dat onze oud-trainer Jan Fiechter is overleden.
Jan Fiechter was in het begin van de zeventiger jaren jeugdtrainer bij v.v.Hattem en in het seizoen 1972/1973 stapte hij over naar de functie van hoofdtrainer. Met de mooie selectie van die jaren behaalde hij vele successen, ondanks het feit dat een aantal spelers overstapte naar het betaalde voetbal. In 1978 werd Jan Fiechter met het 1e elftal kampioen in de 2e klasse en in 1980 behaalde hij het kampioenschap van de 1e klasse waardoor promotie naar de hoofdklasse volgde. Het hoogste podium waarop v.v.Hattem ooit heeft gespeeld.

In 1983 heeft Jan v.v.Hattem verlaten en is hij hoofdtrainer in Epe geworden.

Veel spelers en bekenden uit zeventiger en tachtiger jaren herinneren zich Jan als een trainer die heel duidelijk was naar zijn spelers, hij was recht door zee en zei waar het op stond. Met zijn geliefde glaasje tomatensap bij de hand leefde Jan voor het voetbal en dat verwachtte hij ook van zijn selectie.

Wij wensen de familie, vrienden en overige bekenden van Jan heel veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur v.v.Hattem

 

Voetbalvereniging H.M.C. ( Hattemse Meiden Combinatie) zoekt een enthousiaste train(st)er voor Vrouwen 1.

Ben jij een enthousiaste train(st)er met ambitie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Voor ons talentvolle, sportieve en gedreven Vrouwenteam, uitkomend in de 5de klasse, zijn we op zoek naar een train(st)er die de groep verder wil helpen ontwikkelen.
Plezier en een goede sfeer zijn net zo belangrijk als prestatie!

Wat bieden we?
• Een sfeervolle en gezellige familievereniging
• Een mooi sportcomplex met alle trainingsfaciliteiten
• Een grote ambitie rond het meiden- en vrouwenvoetbal
• Een snel groeiende club, met een sterk groeiend aantal meidenteams
• Een sportieve leeromgeving
• Een vereniging die sterk aan de weg timmert en een vernieuwde visie heeft op het ontwikkelen van de jeugd, waarbij dynamische trainingen centraal staan

Belangrijkste eisen voor deze functie
• Positief en enthousiasmerend tijdens de trainingen en wedstrijden
• Ervaring in het geven van trainingen
• Communicatief vaardig
• Representatief en een uithangbord voor onze vereniging
• Werkt graag met een enthousiaste en leergierige groep vrouwen
• Onze speelsters nog mooiere prestaties laten neerzetten
• 2x in de week trainingen verzorgen en zaterdags ben je verantwoordelijk voor het coachen tijdens de wedstrijden

Voor deze functie is een vergoeding beschikbaar.
Ben je geïnteresseerd in deze functie?
Stuur dan zo spoedig mogelijk je motivatie met CV naar onze voorzitter Susanne Leurink (voorzitter@hmchattem.nl )
Je kunt bij haar ook terecht voor verdere informatie of vragen.
We komen graag met je in gesprek!

Zaterdag speelt Hattem haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen FC Meppel dat uitkomt in de 2e klasse Noord.
De nieuwe en verjongde groep van Hattem kijkt na 2 weken training uit naar het eerste potje voetbal dat ze op de groene grasmat mogen leggen.
Voor leden en supporters ook een mooie gelegenheid om het de nieuw selectie te zien voetballen en elkaar weer te ontmoeten.

Afgelopen zondag is ons oud-lid Herman Snijder op 84-jarige leeftijd overleden. Herman was in het verleden een graag geziene bezoeker van onze vereniging, samen met zijn vrouw Janny. Hij is ook lange tijd scheidsrechter geweest.
In onderstaande advertentie vindt u verdere gegevens. Als u graag bij het afscheid op zaterdag 27 augustus aanwezig wilt zijn kunt u contact opnemen met de dochter van Herman: Ellen Snijder (06-33 61 79 74).

 

 

Het eerste duel voor de OranjeLeeuwinnen na het EK 2022 in Engeland is op vrijdag 2 september in Zwolle!
In het MAC3PARK stadion wordt om 20:00 uur afgetrapt tegen Schotland.
Jij kunt nu kaarten kopen voor deze vriendschappelijke wedstrijd.

 

Nederland – Schotland
Vrijdag 2 september, 20:00 uur
MAC3PARK stadion, Zwolle

Al voor €12,50 ben je er live bij. Ga naar ticketing.knvb.nl en koop vandaag nog jouw ticket(s).

KOOP TICKEST

De KNVB heeft het competitieprogramma voor het 1e elftal vrijgegeven. Zoals bekend is Hattem ingedeeld in de 3e klasse C van het district Oost en treft het vele andere teams dan in de afgelopen seizoenen. De start van de competitie is op zaterdag 24 september waarbij voor de selectie van Herman Oosterhaar een uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma staat. Hieronder het programma voor de gehele competitie.

 

24-9-2022 14:30 Zwolsche Boys 1 Hattem 1
1-10-2022 14:30 Hattem 1 VHK 1
8-10-2022 14:30 Hardenberg ’85 1 Hattem 1
29-10-2022 14:30 Avereest 1 Hattem 1
5-11-2022 14:30 Hattem 1 ASC ’62 1
12-11-2022 15:00 Heerde 1 Hattem 1
19-11-2022 14:30 Hattem 1 F.C. Ommen 1
26-11-2022 14:30 Hattem 1 Olympia’28 1
3-12-2022 14:30 Lutten SC 1 Hattem 1
10-12-2022 14:30 Hattem 1 Dieze West 1
21-1-2023 14:30 Hattem 1 DVC Dedemsvaart 1
28-1-2023 14:30 Rouveen SC 1 Hattem 1
4-2-2023 14:30 Hattem 1 Zwolsche Boys 1
11-2-2023 14:30 VHK 1 Hattem 1
4-3-2023 14:30 Hattem 1 Hardenberg ’85 1
18-3-2023 14:30 Hattem 1 Avereest 1
25-3-2023 14:30 ASC ’62 1 Hattem 1
1-4-2023 14:30 Hattem 1 Heerde 1
15-4-2023 14:30 F.C. Ommen 1 Hattem 1
22-4-2023 14:30 Olympia’28 1 Hattem 1
29-4-2023 14:30 Hattem 1 Lutten SC 1
13-5-2023 15:00 Dieze West 1 Hattem 1
20-5-2023 14:30 Hattem 1 Rouveen SC 1
27-5-2023 14:30 DVC Dedemsvaart 1 Hattem 1

Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen start dit seizoen het drie fasenvoetbal in een groot deel van de juniorencompetities. Het gaat om JO13 t/m JO19 vanaf de hoofdklasse en lager. Dit is onder meer het resultaat van een succesvolle pilot bij de junioren, om meer gelijkwaardige competities te organiseren.

Voorheen speelden juniorenteams in de leeftijd van O13 t/m O19 in twee even lange reeksen: de zogenoemde najaars- en voorjaarsreeksen. Afgelopen seizoen werd er bij de junioren een pilot met fasenvoetbal gehouden. In vier verschillende districten (West I en West II en Zuid I en Zuid II) in de categorie B werd een aantal varianten van fasenvoetbal getest om zo tot meer gelijkwaardige competities te komen. Ook waren de reisafstanden in deze nieuwe opzet korter dan voorheen.

Op basis van een uitgebreid onderzoek blijkt nu dat fasenvoetbal een positieve impact heeft op de juniorencompetities. Welke?

  • Fasenvoetbal heeft een positief effect op de gelijkwaardigheid van de competities.
  • Fasenvoetbal heeft een positief effect op het verminderen van reisafstanden.
  • Junioren hechten veel waarde aan de gelijkwaardigheid van de competities, hierdoor wordt het spelplezier verhoogd.
  • Naast de wens om gelijkwaardige wedstrijden te spelen, hebben de junioren eveneens de wens om een iets langere reeks te spelen na de winterstop.

DRIE FASEN

Op basis van het onderzoek is gekozen voor een competitie die bestaat uit drie fasen.

  • Fase 1: bekervoetbal in een poule van 6 teams tot de herfstvakantie
  • Fase 2: reeks tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie
  • Fase 3: reeks na de kerstvakantie tot de zomerstop

WAT BETEKENEN DE WIJZIGINGEN VOOR VERENIGINGEN?

Verenigingen hebben, net als voorgaande seizoenen, teams ingeschreven voor de verschillende competities. Anders dan voorgaande jaren spelen alle voetballers mee in de bekercompetitie, die dient als de eerste fase. Herindeling vindt plaats op dezelfde momenten als bij het pupillenvoetbal, hier hoeft de vereniging geen actie voor te ondernemen. De Teamindex blijft ook in deze nieuwe opzet een rol spelen bij de indelingen.

Onlangs heeft de KNVB het wedstrijdprogramma voor de bekercompetities bekend gemaakt voor Hattem 1 en Hattem 2. Beide teams starten hierin op 3 september a.s. en spelen in een poulefase 3 wedstrijden in een halve competitie. Hierbij het vastgestelde programma voor beide teams:

3 sept. : Zalk 1 – Hattem 1 (14.30 uur) en Hattem 2 – WVF 3 (11.45 uur)

10 sept. : Hattem 1 – ESC 1 (14.30 uur) en Be Quick ’28 2 – Hattem 2 (11.45 uur)

17 sept. : Hattem 1 – EZC ’84 1 (14.30 uur) en Hattem 2 – IJVV 2 (11.45 uur)

Voor beide teams start de reguliere competitie op zaterdag 24 september. Het wedstrijdprogramma voor deze competities zal door de KNVB worden vrijgegeven op vrijdag 19 augustus a.s.

Het Walking Football in het Hattemse start weer op woensdagmorgen 24 augustus 2022. Natuurlijk op sportpark ’t Achterveen en op de accommodatie van de s.v. Hatto-Heim. Walking Football, ook wel Old Stars genoemd, is een tak van de voetbalsport die een unieke kans biedt om als 55+ man en als 45+ vrouw op een sportieve manier met elkaar in contact te komen.
Walking Football verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud.
Bovenal is een balletje trappen heel gezond. Je voelt je fitter en je conditie verbetert. Ook als je wat ouder bent. En ja, er is een derde helft na het omkleden.
Kom gewoon eens op de woensdagmorgen aanlopen, een kop koffie drinken en sfeer proeven. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een aantal keren meetrainen.
Na de inloop rond half tien, start de training om tien uur.

Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. Voor enkele teams (cat. A) zijn de competitie indelingen al bekend, voor anderen worden die binnenkort bekend gemaakt en zijn die dan natuurlijk te vinden in de Voetbal.nl App

Om goed voorbereid te zijn op de wedstrijden gaan alle teams 2 keer in de week trainen.

De nieuwe trainingstijden voor jeugd en senioren zijn bekend en te vinden op de website via het kopje: Voetbal/trainingstijden.

Of direct via de link: https://www.vvhattem.nl/trainingstijden/

 

De indelingen voor de selectieteams senioren van de vv Hattem voor het seizoen 2022/’23 zijn op 8 juli jl. gepubliceerd. Vanaf dit moment zijn de indelingen te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app.

Wijziging in het aanbod van teams

Teams hebben afgelopen seizoen voor het eerst de mogelijkheid gehad om aan te geven of ze in het seizoen 2022/’23 horizontaal willen over stappen. Dit betekent dat teams konden overstappen van speeldag met behoud van speelniveau. In totaal hebben 53 teams gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Voor het seizoen 2022/’23 heeft het aanbod van teams op de zaterdag als gevolg van het overstappen van speeldag een behoorlijke verschuiving ondergaan. Het aantal poules wijkt daarom af ten opzichte van afgelopen seizoen. Daarnaast is het door het totaalaantal beschikbare teams, soms ook regionaal, niet meer vanzelfsprekend dat een poule bestaat uit 14 teams. Om te voorkomen dat er situaties ontstonden waarbij verenigingen, met name in de lagere klassen, werden geconfronteerd met verre reisafstanden is in voorkomende gevallen gekozen voor een kleiner aantal teams per poule.

Voor de 3e klasse zaterdagvoetbal, het niveau waarop Hattem 1 zal uitkomen, betekent dit dat er landelijk gezien sprake is van een uitbreiding van in totaal 2 poules. Gevolg hiervan is dat bijvoorbeeld in het district Oost voor het komende seizoen 5 poules zijn geformeerd in plaats van de 4 in het vorige seizoen en dat de teams van de 3e klasse C van het afgelopen seizoen zijn verdeeld over 3 verschillende poules. Hattem is voor de nieuwe competitie opgenomen in de 3e klasse waarin het 3 teams zal ontmoeten waartegen het afgelopen seizoen is gespeeld, maar ook 9 “nieuwe” tegenstanders zal ontmoeten. Met een tegenstander als Heerde keert de derby van weleer vanuit het zondagvoetbal weer terug.

3e klasse C: ASC’62 (Dalfsen), Avereest, DVC Dedemsvaart, Dieze West (Zwolle), Fc Ommen, Hardenberg ’85, Hattem, Heerde, sc Lutten, Olympia ’28 (Hasselt), sc Rouveen, VHK (St. Jansklooster) en Zwolsche Boys.

Het 2e elftal van vv Hattem is na het kampioenschap van vorig jaar voor het komende seizoen opgenomen in de reserve 2e klasse. Hierin treft het tegenstanders afkomstig uit de nabije omgeving met een uitschieter naar Lelystad.

Reserve 2e klasse C: ‘t Harde 2, Batavia ’90 2 (Lelystad), DSV ’61 2 (Doornspijk), Elspeet 2, Epe 2, Fc Horst 2, Hattem 2, Hierden 3, Oene 2, SEH 2,  Swift ’64 2 (Swifterbant), VIOS Vaassen 2, VSCO ’61 2 (Oosterwolde) en WZC Wapenveld 2.