Nieuws

Met Hans Schiphorst als trainer van Hattem 2 komt er een bekende naam terug als trainer op sportpark ’t Achterveen. Hans heeft een lange loopbaan bij v.v. Hattem.   Na de v.v.Hattem jeugdopleiding heeft hij 13 jaar in Hattem 1 gespeeld. Daarnaast is hij 9 jaar jeugdtrainer geweest van de F-jes tot en met de JO17, waarna hij de VR1 van HMC heeft getraind. Vervolgens werd hij gescout door Hatto Heim, waar hij een jaar de JO19-1 onder zijn hoede had. Toen afgelopen seizoen Roy Bakker aangaf na 3 jaar bij v.v. Hattem een nieuwe uitdaging te willen aangaan bij WVF, viel de naam van Hans Schiphorst al snel. Het was duidelijk dat voor zowel Hans als de club het juiste moment was om in te stappen en het verjongde tweede elftal onder zijn leiding verder te laten ontwikkelen.

Afgelopen zaterdag werd v.v. Hattem JO17 na een klinkende 7-0 overwinning op v.v. Hierden JO17 kampioen in de Hoofdklasse.

Een prestatie van formaat van het team onder leiding van coach Oscar de Groot en trainer Andrei Trifan, vooral wanneer we bedenken dat het een kampioenschap betreft waarbij de ploeg ongeslagen bleef met heel goed voetbal in een competitie met teams van verenigingen met grote jeugdafdelingen.

De kampioenswedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld onder grote publieke belangstelling. Het Hattemer team was de gehele wedstrijd beter dan hun leeftijdsgenoten uit Hierden. Nadat de ploeg op voorsprong kwam, viel de spanning weg en werd er vrijuit gevoetbald. Na het laatste fluitsignaal werd er uitgebreid de tijd genomen om het kampioenschap te vieren.

Gezocht en gevraagd wanneer er voor het laatst een juniorenteam kampioen werd in de Hoofdklasse werden we door Edward Blankvoort gewezen op 1978 toen ook Go Ahead Kampen de concurrent was

 

 

 

 

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelde Hattem thuis tegen ’s Heerenbroek. Waar voor Hattem niets meer op het spel stond wisten de bezoekers dat ze alleen baat hadden bij een overwinning om de nacompetitie te ontlopen. Hattem speelde in de eerste helft ondermaats en had het aan doelman Puck Pool te danken dat de rust bereikt werd met 0-0. Na de rust probeerden de geel-blauwen wel wat meer initiatief te nemen, maar het spel wilde niet sprankelen. Ook nu had het team van ’s Heerenbroek kansen die onbenut bleven, kreeg Hattem uiteindelijk ook nog een aantal kansen en moesten de groenen in de slotfase alsnog buigen voor Hattem.

De eerste helft is voor ‘s Heerenbroek

De bezoekers uit ’s Heerenbroek weten Hattem vanaf het begin te storen in de opbouw en krijgen door fouten van Hattem ook de nodige kansen. Hattem beperkt zich te veel en te vaak in onnauwkeurig spel, hanteert het vaak de lange bal terwijl de simpelste oplossing dichtbij is. Hierdoor komt het voetbal er bij de geel-blauwen niet in en dat is koren op de molen voor ’s Heerenbroek wat in de duels doortastender is. Verder dan een kans via Giovan Drayer, weggestuurd door een slimme pass van Kevin Veger, die zijn lob over het doel ziet verdwijnen komt Hattem niet. De bezoekers daarentegen krijgen een aantal mooie kansen, met name door Daan Broersma. Tot tweemaal toe heeft hij de kans zijn team op voorsprong te brengen, oog in oog met Hattem-doelman Pool. Redt laatstgenoemde zijn eerste poging uitstekend, met zijn tweede poging kort voor rust heeft hij het vizier niet scherp en ziet zijn schot over het doel gaan. Al met al is het voor Hattem te danken aan doelman Pool en de onnauwkeurigheid van ’s Heerenbroek dat de rust met de brilstand bereikt wordt.

Na rust een meer gelijkwaardiger duel, kansen over en weer

Bij aanvang van de 2e helft verdedigt Alec van Dijk bij gemaakte afspraken het doel en brengt trainer ten Hove met Wesley van Winsum een extra aanvaller in het veld. De eerste mogelijkheden na rust zijn evenwel opnieuw voor de bezoekers en moet Hattem tot een kwartier wachten alvorens van Winsum namens zijn team eens komt snuffelen in het strafschopgebied van ’s Heerenbroek. Zijn inzet gaat echter over het doel. Kort hierna heeft ’s Heerenbroek DE kans van de wedstrijd. Na wat klutswerk in de verdediging van Hattem valt de bal plots voor één van de voorwaartsen van ’s Heerenbroek die de bal voor het intikken lijkt te hebben. Het is Felix Besseler die met een ultieme tackle de bal alsnog weet te blokken en een op het oog zeker doelpunt te voorkomen. Hattem recht de rug en lijkt het er wat meer voetbal in te krijgen. Vooralsnog leiden de aanvallen nog niet tot kansen al worden de groen-witten toch wat meer terug gedrongen. Met nog 10 minuten van de officiële speeltijd is het dan toch Hattem wat verrassend op voorsprong komt. Wesley van Winsum weet met een slimme pass de vrijstaande Bram de Boer te bereiken. Hij let goed op, ontwijkt het buitenspel en laat ’s Heerenbroek-doelman Visscher met een mooie schuiver in de verre hoek kansloos. Hierna krijgt Hattem nog een aantal kansen via Rick Dalhuisen en Wesley van Winsum maar beiden zien hun poging stranden. ’s Heerenbroek probeert nog een soort van slotoffensief uit de sloffen te krijgen al levert dit voor de verdediging van Hattem geen problemen op. Na zeker acht minuten extra tijd fluit de goed leidende scheidsrechter Schumer dan voor het einde van de wedstrijd en zit het seizoen er voor Hattem op.

Een seizoen met verschillende gezichten

Dankzij de overwinning eindigt Hattem als kampioen van het rechter rijtje. Leek het in het najaar van 2023 nog een hogere rangschikking in te zitten, met een mooie reeks van 10 wedstrijden op rij zonder nederlaag; in het kalenderjaar 2024 waren de resultaten te wisselvallig en gingen wedstrijden soms onnodig verloren. Desondanks kan deze jonge ploeg terugkijken op een leerzaam seizoen al zal het volgend seizoen, wanneer het niveau van de 3e klasse nog wat sterker wordt, op zoek moeten naar meer stabiliteit. Hattem nam na afloop afscheid van 3 selectiespelers. Jesse Betaze hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, Giovan Drayer stapt over naar KHC en Sietse Witteveen zal i.v.m. zijn studie op een lager niveau gaan spelen.

Beste VV Hattem,
Beste bestuursleden,
Beste medewerkers & vrijwilligers,

Namens KVC Delta Londerzeel wil ik jullie van harte bedanken voor de fijne ontvangst ter gelegenheid van de Veluwe Trophy.

Wij, belgskes, waren aanwezig met twee U16 elftallen en hebben een fantastische tijd beleefd in en rond VV Hattem.

Jullie hadden het weer mee, jullie accommodatie is schitterend, jullie wedstrijdenschema was perfect, de mensen voor en achter de schermen hebben fantastisch werk geleverd.
Iets om zéér trots en fier op te zijn.

Bij deze wil ik jullie buiten barman bedanken voor de gezelligheid en vriendelijkheid; net zoals de vele andere medewerkers & vrijwilligers.

Jullie waren gewoon een FANTASTISCH TEAM !!!

Vriendelijke groetjes,
Hans Breuer
Coördinator KVC Delta Londerzeel

 

De wedstrijdbal voor Hattem – ‘s Heerenbroek van zaterdag 25 mei a.s. is aangeboden door Schilder&Klus Senz voor schilder- en kluswerk.
Begin februari 2016 startte Marcel Senz zijn schilder- en klussenbedrijf Schilder&Klus Senz. Zijn opdrachtgevers zijn tot op heden zeer tevreden over het uitgevoerde werk.

Marcel Senz voorziet zijn klanten van deskundig advies voor schilderwerk, voor zowel binnen en buiten. Daarnaast is hij in te schakelen voor kleinere klussen in en om het huis. “ Dat kan variëren van bijvoorbeeld vervangen van een kraan, lamp ophangen of het schoonmaken van een dakgoot”, legt Senz uit. Mensen die geinteresseerd zijn kunnen ook terecht bij Marcel Senz voor het opvragen van een offerte omtrent het buitenschilderwerk.

Schilder&Klus Senz
Grote Gracht 10 Hattem
Tel. 06-21832653
www.schilderenklussenz.nl

Geniet nog even na van de Veluwe Trophy 2004 middels de mooie foto’s van Gradus en Marcel

Veluwe Trophy 2024 Dag 1 & 2 (Gradus)

Veluwe Trophy 2024 Dag 1 & 2 (Marcel)

Na het verlies van de voorgaande wedstrijd was het voor Hattem zaak om in de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen VSCO uit Oosterwolde een goed resultaat te halen. Op voorhand zou winst inhouden dat het zichzelf veilig wist en ook volgend seizoen in de 3e klasse zal uitkomen. Hattem begon fel, drong de thuisploeg gelijk terug en ging naarstig op zoek naar de voorsprong. De hele wedstrijd had Hattem hiervoor de nodige kansen maar wist het net niet vinden. De uiteindelijke eindstand van 0-0 bleek achteraf evenwel toch voldoende om nacompetitie te ontlopen.

Hattem op voorsprong, en toch weer niet…

De geel-blauwen beginnen de wedstrijd fel en gaan direct op zoek naar een doelpunt. Al snel in de wedstrijd lijkt die voorsprong er ook te komen wanneer Felix Besseler de bal vanuit een hoekschop binnen werkt. Scheidsrechter Schoemaker fluit het doelpunt af omdat er iemand hands gemaakt zou hebben. Gaandeweg de 1e helft ontspant zich een wedstrijd die gelijk op gaat waarbij veel duels op het middenveld plaatsvinden. Daar waar de kansen voor VSCO schaars zijn, heeft Hattem een aantal mogelijkheden. Nadat VSCO-doelman v.d. Landen de bal vanuit een hoekschop niet goed wegbokst, heeft Wesley van Winsum een schietkans. Helaas gaat deze naast het doel. Kort voor rust heeft Bram de Boer nog een kansje maar ook zijn inzet heeft niet het gewenste resultaat.

Tweede helft meer spanning, meer kansen

VSCO komt wat energieker uit de kleedkamer, ook al omdat de ruststanden op de andere velden niet gunstig voor hen zijn. Een overtreding door Hattem op randje 16 geeft hen een mooie kans de score te openen. Gelukkig voor Hattem gaat de bal hoog over het doel. Hattem is weer bij de les en neemt het initiatief in de wedstrijd over. Het zet VSCO onder druk en wordt na 10 minuten spelen opnieuw teleurgesteld wanneer een doelpunt wordt afgekeurd. Een mooie vrije trap van Giovan Drayer wordt door een VSCO-verdediger onder druk van Hattem-spelers in eigen doel gewerkt. De grens van VSCO meent echter te moeten vlaggen voor buitenspel, wat onwerkelijk is, en de scheidsrechter keurt ook deze treffer af. Hattem blijft aandringen, krijgt een aantal kansen maar vindt niet het net. VSCO maakt 10 minuten later wel een doelpunt waarbij aanvaller v. Renselaar buitenspel staat en een overtreding maakt op Hattem-doelman Puck Pool. Vanaf dat moment krijgt Hattem een aantal goede mogelijkheden via de voorwaartsen. Helaas stranden al die pogingen mede ook door goed ingrijpen van de VSCO-doelman. De thuisploeg krijgt nog een aantal mogelijkheden maar het is slordig in de afwerking. In het laatste kwartier komt de spanning er bij VSCO nog meer op, is het Hattem wat nog de beste kansen heeft en zoekt VSCO het randje van het toelaatbare op. Aan de stand verandert er echter niets meer ook al omdat een mooie mogelijkheid kort voor tijd opnieuw wordt afgevlagd.

Hattem speelt zich veilig en speelt ook volgend seizoen in de 3e klasse

Door het gelijke spel en de resultaten op de andere velden is Hattem veilig en hoeft het geen nacompetitie voor klassenbehoud te spelen. In de wedstrijd bij VSCO waren de geel-blauwen wel de betere en had een overwinning er wel in gezeten. Desalniettemin heeft het jonge team in samenspel met de trainersstaf een aardig seizoen gespeeld waar achteraf wel meer in gezeten had. Ze hebben zichzelf dan ook beloond met deze handhaving. Volgende week speelt Hattem de laatste thuiswedstrijd tegen ’s Heerenbroek waar nog een appeltje mee te schillen is. Uiteraard wil men het seizoen goed afsluiten en de punten in Hattem houden.

MEDEDELING ! MEDEDELING !

Beste Vriendenkring leden,

Voor diegenen die zich hebben opgegeven voor onze feestavond (50 jarig bestaan) op zaterdag 1 juni ,

DE ENTREEKAARTEN ZIJN ZATERDAG 18 MEI TUSSEN 12.00 UUR EN 15.00 UUR AF TE HALEN IN ONS CLUBHUIS.

 

Oplus_131072

Als ondersteuning van de flesseninzamelactie is er een heuse rap song gemaakt!

Luister en je weet wat je te doen staat

Vergeet je niet het geluid aan te zetten 💛?

 

 

Op voorhand was het knip en klaar dat Hattem bij een overwinning zichzelf veilig had kunnen spelen. Tegenstander ’t Harde had daarentegen andere belangen en heeft de nog te verdelen punten hard nodig. Enerzijds om afstand te nemen van die plaatsen die nacompetitie betekenen; anderzijds omdat het in het bezit is van een periodetitel en deze te gelde wil maken. Uiteindelijk waren het de bezoekers uit ’t Harde die aan het langste eind trokken.

De eerste helft verzuimt Hattem de trekker over te halen

Alhoewel de 1e grote kans voor ’t Harde is (Elskamp lepelt de bal over het Hattem-doel) Is Hattem in de eerste helft een aantal keren dichtbij een doelpunt. Nadat een goede actie van Felix Besseler tot hoekschop kon worden verwerkt, vindt Hattem vanuit die hoekschop bij een aantal doelpogingen telkens een tegenstander die de bal blokt. Kort daarna heeft het pech als de bal vanuit een voorzet van Wesley van Winsum op de paal belandt. Hattem houdt de druk er vol op en beloont zichzelf waarbij Wesley de bal na een voorzet van Kevin Veger in het net werkt. Om onduidelijke reden vlagt de grens en besluit de scheidsrechter het doelpunt af te keuren. Kort daarna komt Hattem wel goed weg als een inzet van ’t Harde bij de 2e paal vanuit een voorzet bij de 2e paal net naast ziet gaan. De geel-blauwen proberen wel de druk er op te houden maar ogen wat onzorgvuldig. Vanuit een aantal goede aanvallen over de rechter flank liggen er nog wat mogelijkheden maar het laatste zetje ontbreekt steeds. Vlak voor rust had ’t Harde zomaar op voorsprong kunnen komen. Een gevaarlijk aangesneden vrije trap door aanvoerder Pluim wordt door de aanvallers van ’t Harde gelukkig voor Hattem niet goed gecontroleerd waardoor de rust met 0-0 wordt bereikt. Hattem heeft helaas mogelijkheden laten liggen om afstand te nemen van de bezoekers.

Na rust krijgt Hattem het deksel op de neus

Jerensley Hooi maakt na een lange periode van blessure weer zijn rentree in de verdediging van Hattem. Kevin Veger is kort na rust dichtbij een kans en heeft pech als de verdediger net iets eerder bij de bal is. Toch is het ’t Harde wat de score opent. Balverlies van Hattem op het middenveld stelt ’t Harde in de gelegenheid om snel uit te breken. Spits Luuk Struik wordt bereikt en de verdedigers van Hattem laten het gebeuren dat hij een aantal spelers kan uitspelen en simpel de vrije hoek kan uitzoeken en Hattem-doelman van Dijk kansloos laat. Hattem probeert uiteraard op zoek te gaan naar de gelijkmaker al lijkt het alsof de overtuiging ontbreekt. Iets wat bij de bezoekers zeker wel aanwezig is. Even lijkt Hattem gelijk te komen wanneer de doelman van ’t Harde mis zit bij een corner. Helaas voor Hattem wordt de bal nog van de lijn gewerkt. Ook pech voor Hattem als de doelman de bal nog net voor de lijn, (of was ie wellicht toch over?), wordt gekeerd. Met nog zo’n 10 minuten te spelen komen de bezoekers op 0-2. De Hattem-verdediging is niet doortastend genoeg en spits Struik is er al de kippen bij om dit kadootje uit te pakken. In de slotfase probeert Hattem het nog wel maar het spel is onvoldoende om nog aanspraak te maken op een aansluitingstreffer, laat staan de gelijkmaker.

De komende weken cruciaal voor Hattem

Door de nederlaag van Hattem en de resultaten van de andere velden, staan er voor de geel-blauwen nog twee finales op het programma. Volgende week speelt het een uitwedstrijd tegen VSCO ’61 wat nog volop strijdt om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Kortom: die zullen volle bak gaan. De week erna speelt Hattem thuis tegen ’s Heerenbroek wat nog strijdt om de nacompetitie te ontlopen. De selectie van Hattem zal zich bewust moeten worden van de huidige stand en in de komende wedstrijden die energie en instelling moeten tonen dat het 3e klasse waardig is. Overigens worden alle komende wedstrijden van alle teams op een gelijk aanvangsuur van 14.30 uur geplaatst.

De Jong Caravans heeft gezorgd voor polo’s voor de gehele organisatie van de Veluwe Trophy.
Op de foto krijgt de organisatie de polo’s overhandigd van Danny de Jong, eigenaar van De Jong Caravans!

 

 

Download de Euro-Sportring toernooi App en bekijk gemakkelijk het speelschema, de uitslagen en de standen.

Android | Apple

 

Het is al weer bijna zover! Op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei (de dagen na Hemelvaart) komen er zo’n 90 teams uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Ierland en Frankrijk naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Veluwe Trophy.

Dit grote internationale evenement wordt gespeeld op de locaties ’t Achterveen in Hattem en Monnikenbos in Wapenveld. De verenigingen WZC, Sv Hatto Heim en vv Hattem organiseren dit evenement wederom gezamenlijk.

Wie speelt waar?

Elke leeftijdscategorie speelt twee dagen op een vaste locatie. De verdeling is als volgt:

 

Het Achterveen: Monnikenbos:
JO13/9-tallen JO11/7-tallen
JO13 JO12/8-tallen
MO15 MO13/8-tallen
JO16 JO15
JO17
MO17

 

Hoe laat begint en eindigt het?

Het definitieve wedstrijdschema maken we in de week voorafgaand aan het toernooi bekend. Zo kunnen we onvoorziene wijzigingen op het laatste moment nog zorgvuldig verwerken. De eerste wedstrijden beginnen niet eerder dan 09:00. Houdt er rekening mee dat elk team voor en na de lunch wedstrijden speelt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de spectaculaire openingsceremonie die tegelijkertijd gehouden wordt op beide toernooi locaties. De laatste wedstrijden eindigen rond 17.00 uur. In Wapenveld eindigen de laatste wedstrijden op de zaterdag rond 15.00 uur.

Het eerste elftal van vv Hattem speelt op zaterdag een thuiswedstrijd. Deze is in goed overleg met tegenstander ’t Harde verplaatst naar 18.00 uur ’s avonds, na afloop van het toernooi. Verder zijn alle velden op de sportparken deze beide dagen gereserveerd voor het toernooi..

Download The Euro-Sportring Match Schedule App voor alle deelnemende teams en het actuele wedstrijdschema dat begin mei gevuld is met alle Veluwe Trophy toernooi informatie.

Nog steeds vrijwilligers nodig!

De ouders van de deelnemende teams dienen er rekening mee te houden dat zij een aantal taken voor hun rekening moeten nemen op de toernooidagen. De deelnemers zelf zorgen aan het einde van beide toernooidagen dat het Achterveen en Monnikenbos er weer netjes uit zien. Natuurlijk kunnen we altijd nog hulp gebruiken. Vind je het leuk om een paar uurtjes bij te dragen aan een sportief evenement voor internationale jeugd? Of ben je nog op zoek naar wat stage-uren voor school?

Meld je dan aan bij een van onderstaande organisatoren. Met name voor de kantine kunnen we hier en daar nog versterking gebruiken.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met een van onderstaande organisatoren.

Hans Doornink (WZC), Wim Hoogers (Sv Hatto Heim), Anne Besseler (vv Hattem)

 

In Hattem is er na de toernooidagen op zaterdag om 18:00 als afsluiter de wedstrijd v.v.Hattem – ‘t Harde

Voor beide teams een belangrijke pot.. Hoe heerlijk na al het jeugdvoetbal en de inspanningen van de 2 dagen om even langs de lijn te kunnen staan.

Trainer ten Hove had voor de te spelen uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen het nodige puzzelwerk nodig. Dit omdat er negen selectiespelers om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. De mannen die namens Hattem aantraden speelden evenwel naar vermogen en beide teams waren over de gehele wedstrijd aardig aan elkaar gewaagd. De situatie vooraf was helder; VIOS stond één punt onder Hattem en beide teams zijn op zoek naar de laatste punten om nacompetitie voor klassenbehoud of degradatie te ontlopen. Helaas trok Hattem in deze wedstrijd nipt aan het kortste eind en ging met een kleine nederlaag huiswaarts.

Volop strijd op middenveld, maar ook kansen

Hattem had binnen 1 minuut al de eerste beste kans van de wedstrijd. Via een opbouw over de rechter flank komt Felix Besseler op een strakke voorzet van Kevin Veger net een teen te kort om de bal richting doel te krijgen. Jammer zeker te meer omdat VIOS even later wel afdrukt. Via een kluts op het middenveld schiet de bal naar de snel reagerende Tuasela die ineens vrij baan heeft en Hattem-doelman van Dijk kansloos laat. Hattem is niet van de leg en komt binnen twee minuten op gelijke hoogte. Na een goede actie op het middenveld wordt Bram de Boer op links weggestuurd en hij ziet dat VIOS-doelman de Vries zijn inzet niet onder controle krijgt waardoor de bal in het doel verdwijnt. Het duel is vervolgens in evenwicht, veel duels vinden plaats op het middenveld en er ontstaan weinig spannende momenten voor beide doelen. Even schrik bij Hattem wanneer verdediger Jort Blankvoort verkeerd op zijn arm valt, maar gelukkig kan hij de wedstrijd vervolgen. Beide teams krijgen kort voor rust nog de kans om de tweede te maken. Eerst lijkt VIOS op 2-1 te komen na slecht uitverdedigen aan Hattem-kant als speler Akalin afdrukt. Alec van Dijk weet de bal nog te toucheren waardoor de bal via de lat over gaat. Namens Hattem is Bram de Boer dichtbij zijn 2e van de middag. Helaas blijft zijn actie wat hangen tussen een schot en voorzet en kan de VIOS-doelman redding brengen.

VIOS na rust net wat doortastender

Hattem komt ongewijzigd uit de kleedkamer en lijkt wat beter in de wedstrijd te komen. Na een overtreding op Kevin Veger krijgt Hattem na 10 minuten een strafschop. De inzet van Wesley van Winsum is echter onvoldoende lastig voor doelman de Vries die redding kan brengen. Kevin Veger heeft daarna pech als de bal vanuit een hoekschop via zijn lichaam net over het VIOS-doel vliegt. Net na een uur voetballen komt de thuisploeg op 2-1. Vanaf de voor Hattem rechter kant van het doel wordt niet adequaat ingegrepen, volgt een voorzet bij de 2e paal waar Akalin een kopduel wint. Zijn inzet is voor doelman van Dijk dusdanig lastig dat Akalin een herkansing krijgt, wat sneller reageert dan de Hattem-spelers en de bal alsnog in het net kan werken. Hattem gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker, heeft via Wesley van Winsum en Kevin Veger wat mogelijkheden maar helaas zonder resultaat. Trainer ten Hove probeert met het inbrengen van Michael Nieuwenhuis en de net 17-jarige Boaz Schreur wat te forceren in de hoop een slotoffensief uit te persen. Ondanks alle goede bedoelingen van het team krijgt het geen grote kansen meer en gaat deze wedstrijd helaas verloren.

Twee plaatsen verlies, komende week later

Door deze nederlaag gaat VIOS over Hattem heen in de rangschikking maar ziet Hattem ook Swift voorbij komen (overwinning op ZAC). Vooralsnog zit Hattem aan de goede kant van de streep en kan het zich volgende week in de thuiswedstrijd tegen ’t Harde veilig spelen. Winst is daarbij de sleutel zodat het de tegenstander van die dag op een achterstand van acht punten plaatst. Met dan nog twee wedstrijden te gaan blijft het verschoond van degradatievoetbal. De wedstrijd begint volgende week overigens niet op de normale tijd, maar start om 18.00 uur.

Doe mee met onze actie “Jouw Fles Is Gras Waard” en help v.v.Hattem geld in te zamelen voor de financiering van ons gloednieuwe kunstgrasveld!
Verzamel eenvoudig lege flessen, blikjes en kratjes en lever ze in bij de Boni supermarkt Hattem , of lever je lege flessen en blikjes in bij de v.v.Hattem.
Alle kleine bijdragen maken een groot verschil voor onze club!
Met jouw steun kunnen we ons doel bereiken om het nieuwe kunstgrasveld volledig te financieren. Dit veld komt niet alleen onze huidige leden ten goede, maar ook de toekomstige generaties voetballers. Samen kunnen we het verschil maken en onze club nog sterker maken. Vergeet dus niet om je lege flessen, blikjes of kratjes te bewaren en ze in te leveren voor v.v.Hattem!
.
.
.
.
Wil je doneren bij de Boni? Dat kan ik in de maanden mei en juni!
Volg deze eenvoudige stappen:
Stap 1: Lever je flessen, blikjes of kratjes in bij het statiegeld-automaat.
Stap 2: Druk op de gele knop.
Stap 3: Je doet nu automatisch mee aan de actie “Jouw Fles is Gras Waard”.
Heel erg bedankt voor je donatie namens de gehele v.v.Hattem! 💛💙
.
.
.
.
.
De kosten voor het aanleggen van het veld en alle bijkomende uitgaven zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, waardoor financiële steun noodzakelijk was.
Deze lening vormt een uitdaging voor de club, maar met de steun van onze geweldige gemeenschap zijn we vastbesloten om dit aan te pakken en onze club financieel gezond te houden.
Om het kunstgrasveld volledig te kunnen financieren en de lening af te lossen, zullen er in 2024 nog meer acties worden opgezet.
We kijken ernaar uit om samen met jullie deze uitdaging aan te gaan en onze club naar nieuwe hoogten te brengen.
💛💙

Zoals jullie (misschien) weten is de Vriendenkring dit jaar jarig en wordt er op 1 juni een grote feestavond gehouden. Deze feestavond is voor alle senioren, JO-19 en HMC vrouwen die lid zijn van de Vriendenkring, of voor 11 mei nog worden. MAAR WIJ VERGETEN JULLIE NATUURLIJK NIET! Na de zomer in het nieuwe seizoen zijn er ook leuke activiteiten voor de mini’s en JO-8 t/m JO17. Ook de HMC meisjes die lid zijn van vv Hattem kunnen hier met hun leeftijdgenootjes bij zijn. Dus houd sociale media en de website van de vv Hattem goed in de gaten en verdere informatie volgt! Bestuur Vriendenkring der vv Hattem.

Het is Hattem eindelijk weer gelukt na 3 nederlagen op rij een overwinning te behalen. In Hattem werd het 4-1 tegen het reeds gedegradeerde EFC ’58 uit Ermelo. De eerste helft ging het nog gelijk op. In de rust stand de stond op 1-0. In de 2e helft werd de stand al snel op 2-0 gezet en leek de weedstrijd gespeeld. Hattem liep uit tot 4-0 en EFC ’58 was niet bij machte om voldoende tegenstand te bieden. Uiteindelijk werd het nog 4-1.

 

Vanaf het begin bij de les

Hattem startte goed en vanaf het begin was er focus. In de 5e minuut kwam vanuit een hoekschop al het eerste gevaar. De bal viel onverwachts voor de voeten van Bram van Regteren, maar hij kreeg zijn voet niet achter de bal. In de 9e minuut kreeg EFC ’58 een grote kans. Een voorzet van links wordt door de Jort Blankvoort gemist en valt voor de voeten van Daniel Liibaan van EFC ’58. Van dichtbij mist zijn schot richting en kracht.

Daarna volgen meerdere mogelijkheden voor Hattem, maar die resulteren niet in een doelpunt. In de 38e minuut is het wel raak voor Hattem. Bram de Boer stoomt vanaf links goed op en weet via een voorzet Giovan Drayer te bereiken die via een voet van een verdediger de 1-0 voor Hattem scoort.

Vlak voor rust krijgt EFC ’58 een hele grote kans op de gelijkmaker. Na slordig balverlies van Hattem op het middenveld en onoplettendheid in de verdediging van Hattem komt Nathan Brandwacht 1-op-1 te staan met Alec van Dijk, maar de aanvaller van EFC ’58 mikt de bal naast het doel.

Hattem neemt snel afstand

Hattem komt na de rust goed uit de startblokken. Al in de 3e minuut na rust is het Jari Dunnink die de bal op het middenveld onderschept en Felix Besseler in balbezit brengt. Felix zet via een afgemeten pass Kevin Veger alleen voor de doelman van EFC ’58. Kevin blijft koel, omspeelt de doelman en scoort de 2-0. In minuut 53 is het al weer raak. Het begint bij een doeltrap van doelman Alec van Dijk, die linksachter Rick Dalhuisen inspeelt. Via goed combinatiespel van Hattem op het middenveld, belandt de bal aan de rechterkant bij de goed opgekomen Bram de Boer. Bram zet via een afgemeten voorzet Kevin Veger alleen voor de doelman. Kevin kan van dichtbij de 3-0 voor Hattem binnen schieten. In minuut 61 is Kevin Veger dichtbij een zuivere hattrick, maar zijn hakbal gaat net naast het doel van EFC ’58.

Het lijkt erop de EFC ’58 zich heeft neergelegd bij de nederlaag en kan er weinig tegenover stellen. Want in de 79e minuut is het weer raak. Het is Rick Dalhuisen die via goed doorzetten met Giovan Drayer een combinatie opzet. Rick wordt door Giovan alleen voor de doelman gezet en via een fraaie stiftbal weet Rick op prachtige wijze de 4-0 voor Hattem te scoren.

 

Vijf minuten voor tijd is het EFC ’58 die de eindstand op 4-1 brengt. De ingevallen Jesse Versteeg legt de bal achter de verdediging van Hattem. Julian Mulder legt de bal terug op Jesse Hoekstra die doelman Alec van kansloos laat.

Weer wat lucht

Door deze overwinning op EFC ’58 heeft Hattem weer wat lucht gekregen en afstand gehouden van de gevarenzone. Het is aan de selectie van Hattem om die afstand te houden of eventueel te vergroten. Volgende week speelt Hattem tegen VIOS uit Vaasen die 1 punt onder Hattem staat.

Slagerij van Guilik balsponsor Hattem – E.F.C. ’58 (Ermelo)

De wedstrijdbal voor Hattem – E.F.C. ’58 wordt aangeboden door onze hoofdsponsor Slagerij van Guilik, de ambachtelijke slager in Zwolle, Hattem en omgeving!
Hier vindt u nog het echte slagers vlees met de smaak van vroeger!
‘Op 21 februari 2020 werd onze nieuwe slagerij in Hattem geopend. De producten die we in onze slagerij verkopen worden ter plekke geproduceerd. Ruim 70 soorten vleeswaren worden iedere dag vers in onze slagerij gesneden. Slagerij Hattem is voorzien van een combisteamer waar dagelijks diverse grillworst soorten, spareribs, kipproducten en Zeeuws spek worden bereid. Heb jij ze al eens geproefd?

Onze slagerij is gevestigd in supermarkt BONI aan de Kleine Gracht, aan de rand van het centrum van Hattem!

Daarnaast kunt u bij ons bedrijf in Hattemerbroek terecht voor alles op het gebied van Barbecue – Buffetten – Catering – Hapjes/Maaltijden etc.’

Zie onze website: Klik hier

Hattem heeft zaterdag zichzelf verder in de problemen gebracht door een 3e nederlaag op rij. Dit keer was Dieze West te sterk voor Hattem. Hattem liet Dieze West in het spel komen doordat de ruimtes tussen de linies te groot waren. Dieze West maakte daar optimaal gebruik van. Door vloeiende combinaties stond het na een half uur al 0-3. In de 2e helft kwam Hattem beter uit de kleedkamer. Uiteindelijk werd het 2-4.
Wederom snel op achterstand

Net als de twee voorgaande wedstrijden kwam Hattem al snel op een 1-0 achterstand. Door een vloeiend één-tweetje dwars door het hart van de Hattemer verdediging, maakte Wahid Shimeri in de 11e minuut de 0-1. Even later, in de 15e minuut was het weer raak. Via een aanval over de linkerkant, werd Sietse Witteveen door een mooie kapbeweging uitgespeeld. Er volgde een op maat gesneden voorzet waardoor Junny Samboe vrij kon inkoppen en Alec van Dijk kansloos liet.
In de 24e minuut was Dieze West gevaarlijk via een aanval over de rechter flank. Via een korte combinatie binnen de 16 meter, kon Dieze West vrij inschieten, maar was het Jort Steenman die het schot nog net kon blokken. Vijf minuten later was het wel weer raak. Wederom een aanval over de rechter flank. Vanaf de achterlijn werd de bal teruggetrokken en kon de vrij staande Mohammed El Bouhni van dichtbij vrij inschieten, 0-3.

In het resterende deel van de 1e helft zijn er voor beide teams kleine kansen, waarbij de schoten net over het doel gaan. De grootste kans, vlak voor rust, was wel voor Hattem. Via een voorzet vanaf de linker kant valt de bal in de 16 meter en de keeper van Dieze West laat de bal los. Via een hakbal probeert Kevin Veger de bal in het doel te krijgen, maar de keeper was er op tijd weer bij.
Meer opportunisme van Hattem in de 2e helft

Hattem is na rust feller en probeert met opportunistischer spel de achterstand te verkleinen. Felix Besseler kopt in de 48e minuut via een hoekschop net naast. Twee minuten later is de kans voor Hattem nog veel groter. Felix Noordberger en Kevin Veger gaan samen op het doel van Dieze West af. In plaats van zelf op doel te schieten, legt Felix de bal af op Kevin, maar een verdediger van Dieze West onderschept de bal. In de 55e minuut is Felix Noordberger wel succesvol. Hij gaat alleen op het doel af en schiet. De bal wordt nog wel licht geraakt door een verdediger van Dieze West, maar rolt langzaam het doel in, 1-3. Drie minuten later wordt Sietse Witteveen, die goed doorstoomt over de rechter kant, binnen de 16 meter onderuit gehaald. Strafschop voor Hattem. De strafschop die volgt wordt door Felix Noordberger via de buitenkant paal, naast geschoten.

In de 65e minuut lijkt het over en uit voor Hattem. Via een snelle aanval over de linker kant, waarbij Hattem veel te veel ruimte weggeeft, maakt Ginaro van Deventer de 1-4 voor Dieze West.
In de laatste 20 minuten, ligt het veld helemaal open. Beide teams krijgen nog goede kansen. Alec van Dijk ziet een aanvaller van Dieze West op zich afkomen maar wint het 1-op-1 duel. In de 88e minuut is het Hattem die een doelpunt maakt. Via een afgemeten van pass van Felix Noordberger op Kevin Veger, laat Kevin via een droge knal de keeper van Dieze West kansloos, 2-4. In de 90e minuut krijgt Felix Noordberger nog de kans op de 3-4, maar hij faalt in het 1-op-1 duel met de keeper. De eindstand blijft 2-4.

Winst is hard nodig de komende weken
Door deze 3e nederlaag op rij kruipt de concurrentie steeds dichterbij en is het oppassen geblazen voor Hattem. Winst in de komende wedstrijden is cruciaal voor Hattem, om afstand te kunnen nemen van de onderste regionen. Dit vraagt wel een andere instelling en inzet van de geel-blauwen. Volgende week volgt de wedstrijd van het reeds gedegradeerd EFC ’58 uit Ermelo. Van onderschatting kan en mag absoluut geen sprake van zijn.

De bal voor de wedstrijd Hattem – Dieze West van zaterdag 13 april a.s. wordt aangeboden door Herberg Molecaten.
Herberg Molecaten in Hattem is de ideale plek om jezelf eens heerlijk te laten verwennen. Je kunt er heerlijk vertoeven in het restaurant voor een smakelijke lunch of diner.

Herberg Molecaten is ontstaan bij een watermolen. Deze watermolen aan de Molecatense beek heeft een bovenslagrad. Het is een van de oudste watermolens van de Veluwe (rond 1597). Na de tweede Wereldoorlog kwam er ook een restaurant. Herberg Molecaten is nu ook het startpunt van het Assenradepad.

We hopen dat u bij ons met veel plezier zult verblijven en gaat genieten van onze keuken en onze gastvrijheid.

Herberg Molecaten
Molecaten 7
8051 PN Hattem
Tel: 038 – 444 34 83
Fax: 038 – 444 50 47
info@herbergmolecaten.nl