Nieuws – vv Hattem

Nieuws

Na een jaar afwezigheid i.v.m. het volle jubileumprogramma in 2018 is het F en E jeugdtoernooi weer helemaal terug in 2019.
Op “paas”zaterdag 20 april 2019 organiseert v.v.Hattem een groot pupillentoernooi voor O8 ,O9 ,O10 , O11 en O12 teams.

We hebben gekozen voor “Paas” zaterdag omdat het dit seizoen voor jeugd een vrije zaterdag is waarop ook niet wordt ingehaald.

Het toernooi is voor jongens en meisjes en deze worden zoveel als mogelijk ingedeeld op hun eigen niveau. Het toernooi wordt jaarlijks bezocht door nationale en internationale teams.
De teams (JO8, JO9, JO10 =ochtend, JO11, JO12 = middag) spelen ca. zes wedstrijden van ca. twaalf minuten. Verder bieden wij een meer dan uitstekende accommodatie, diverse extra activiteiten, een goede organisatie, vrije inschrijving aan en is er medische verzorging aanwezig.

Aanmeldingen per mail ontvangen we graag voor 1 maart.

Bij aanmelding aangeven:
– naam vereniging
– team en klasse
– jongens / meisjes
– contactpersoon en telefoonnummer 06-…..

Met sportieve groeten,
Toernooicommissie v.v. Hattem
jeugdtoernooi@vvhattem.nl

Het PEC Zwolle Voetbalkamp 2019 wordt georganiseerd in de voorjaarsvakantie op maandag 18 februari en dinsdag 19 februari. Een professioneel tweedaags Voetbalkamp, waar jongens en meiden in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar naast het hebben van veel plezier, hun voetbaltechniek kunnen verbeteren.

Op beide dagen krijgen de deelnemers van 9.00 – 15.30 uur een professionele training van PEC Zwolle-trainers en gaan ze aan de slag met verschillende toernooivormen. De trainingen vinden zowel binnen als buiten plaats bij vv Berkum, Landstede en in het MAC³PARK stadion. Kosten voor dit tweedaagse Voetbalkamp zijn € 109,- per kind. Dit is inclusief een PEC Zwolle Voetbalkamp-tenue en ook voor eten & drinken wordt gedurende deze twee dagen gezorgd.

Er kunnen een beperkt aantal jongens en meiden deelnemen. Voor alle informatie en aanmelden: www.peczwolle.nl/voetbalkamp

Het kunstgrasveld is door vrijwilligers sneeuwvrij gemaakt. Morgen de puntjes op de I en het is wedstrijdklaar.

Zaterdag 2 februari is er voor de jongste jeugd geen voetballen, maar de jaarlijkse worst/sponsoractie. De onder 9 t/m onder 13 jeugd van Hattem en HMC  worden om 09:30 uur in ons clubhuis verwacht.

Daarna gaan ze onder begeleiding van vrijwilligers in groepjes, huis aan huis in Hattem langs de deur met de vraag of men rookworsten en/of gehaktballen willen kopen. Er kan een keuze worden gemaakt uit grove en fijne worst en gehaktballen van slagerij van Guilik.

Tevens is het mogelijk om een pakket te kopen waarin een selectie van diverse producten zitten. (zie actie hieronder). U kunt ook via het bestelformulier, onderaan deze pagina, uw bestelling doorgeven. De producten kunnen dan zaterdag 2 februari afgehaald worden in het clubhuis van de v.v.Hattem. Geef aan of u grove of fijne worsten wilt (een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk). De opbrengst van de worstactie komt geheel ten goede van de jeugd van v.v.Hattem en HMC

Rond de lunch zijn de kinderen weer terug in de kantine. Dit is afhankelijk van de route, het weer en het enthousiasme van de kinderen. Als u uw zoon of dochter ‘s ochtends komt brengen, maakt u zelf een afspraak met de begeleiding over het ophalen. Wil u zelf een keer gezellig meelopen? Meld u dan aan bij Arjen Noordberger via jeugdzaken@vvhattem.nl

Bent u zaterdagochtend niet thuis…?
Plaats dan uw hier uw bestelling ophalen kan dan zaterdag 2 februari tot 17.00 uur in het clubhuis !


Aantal

Aantal

1x rookworst € 2,95

4x rookworst € 9,95

4x gehaktbal € 5,-

3x rookworst en 4x gehaktbal € 12,-


Trainers Oscar en Lawrence zijn 2019 goed begonnen.

Ze hebben het team van JO13-1 op 9 januari verrast met een training kickboksen van Marvin Sansaar, NL Kampioen Kickboksen.
Kickboxing Sansaar traint vooral op techniek, uithoudingsvermogen en kracht.
Enthousiast begon het team aan de warming up. Deze duurde 5 minuten maar was toch al super intensief. Een halve minuut opdrukken afgewisseld met een halve minuut knieën hoog.
Ouders en trainers verheugden zich al snel op een stel afgematte kids en een rustige avond.
Regels werden duidelijk gecommuniceerd en de voetballers luisterden goed. Onder de indruk van Marvin, voerden ze de opdrachten goed uit, want het is beter geen ruzie te krijgen met een Nederlands Kampioen Kickboksen.
Niet alleen werd uitgelegd wat een linkse directe, een rechtse directe en een rechtse hoek was, maar ook is er aandacht besteed aan respect, gelijkwaardigheid en het teamgevoel. De training werd afgewisseld met goede tips: bokshandschoenen hoog voor je hoofd, nee niet voor je ogen, want dan zie je niks meer.
Krachttraining van armen en benen wisselen elkaar snel af, en het team deed super zijn best, spieren verzuren en armen begonnen te trillen. De blije gezichten veranderden in ingespannen rode hoofden. Opgeven is geen optie!
Wat kickboksers en voetballers gemeen hebben is de wil om te winnen! Daar heb je kracht, snelheid en uithoudingsvermogen voor nodig en daar werd hard op getraind.
Marvin speelde goed in op het teamgevoel, “als je ziet dat je maatje naast je het moeilijk heeft, sleep je hem erdoor! Praat tegen hem, moedig hem aan, we doen het samen!”
Aan het eind van de training gaf Marvin het uitgeputte team een groot compliment. Jullie hebben goed gewerkt en elkaar erdoorheen gesleept. Super gedaan!
Het kostte bloed, zweet en tranen. Kinderen uitgeput, ouders een rustige avond. Missie geslaagd.

Oscar en Lawrence super bedankt voor deze topavond!

Op de nieuwjaarsreceptie van de v.v. Hattem heeft voorzitter Jan-Dirk Sprokkereef bekendgemaakt wie de titels zoals ‘team van het jaar 2018’ en ‘vrijwilliger van het jaar 2018’ heeft verworven. De leden hebben weer velen genomineerd voor de titels, met krachtige aanbevelingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De veel genomineerde kandidaat voor ‘Vrijwilliger van het jaar’ was Piet de Haan. Het bestuur was het hier mee eens, en verleende hem deze felbegeerde titel vanwege zijn brede, kundige en niet aflatende inzet in de begeleiding van het Eerste, zijn vele onderhoudswerk op het sportpark en zijn inzet op de vele evenementen die 2018 rijk was bij de v.v. Hattem.

 

 

 

 

 

 

 

De titel ‘Team van het jaar’ ging naar de Jongens onder 12-2, een team dat met veel doorzettingsvermogen en ijzeren zenuwen kampioen is geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijar Rojer kreeg de titel ‘Speler van het jaar’, die een spil is op het middenveld van het eerste, een grote inzet heeft voor het team en een belangrijke bijdrage heeft aan het verzorgde voetbal dat de v.v.Hattem wil spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trainer van het jaar is Hans Roeland, die met het Eerste elftal vorig jaar tot in de beslissingswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse reikte. Ook werd hij geroemd over de wijze waarop hij het team individueel en als groep begeleidt. (in ontvangst genomen door Arend Broekhuis)

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk ging de titel ‘scheidsrechter van het jaar naar de gezagvol fluitende René Nijenhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl de titel ‘Leider van het jaar’ ging naar de immer enthousiasmerende Tino Brink van de Jongens onder 17-2.

 

Op de nieuwjaarsreceptie van v.v. Hattem heeft voorzitter Jan Dirk Sprokkereef, zoals gebruikelijk op dit soort recepties, zowel terug- als vooruit gekeken. Bij het terugkijken viel natuurlijk de goede prestatie van het eerste elftal van de voetbalvereniging op. Aan het eind van de competitie 2017/2018 deed het team volop mee in de promotiewedstrijden naar de 2e klasse maar mistte deze op een haar na.

Mijlpaal
Daarnaast was natuurlijk het 100-jarige bestaan van de v.v. Hattem een mijlpaal. Dit is groots gevierd met allemaal fantastische evenementen georganiseerd door een enthousiaste jubileumcommissie en heel veel onmisbare vrijwilligers.

 

Verbeteringen
Voor 2019 staan alweer mooie plannen op de kalender: een groot, internationaal jeugdtoernooi dat wordt georganiseerd in samenwerking met WZC en SV Hatto Heim. Maar ook diverse verbeteringen en aanpassingen aan het sportpark zoals LED-verlichting en een sproeiinstallatie voor het hoofdveld. Ook is de nog steeds niet opgeloste parkeeronveiligheid een groot punt van aandacht.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is de mededeling dat Hans Roeland het volgende seizoen opnieuw hoofdtrainer zal zijn van v.v. Hattem onder luid applaus ontvangen. Het seizoen 2019-2020 wordt zijn vierde als trainer/coach van ons vlaggenschip. Zowel de vereniging als de coach zijn zeer tevreden over de samenwerking tot op heden en zien de sportieve toekomst met vertrouwen tegemoet.

 

Afgelopen week is het traditionele Nieuwjaarszaalvoetbaltoernooi gespeeld. Een tweedaags zaalvoetbalfeest waar 130 jeugdspelers in Mix teams een toernooi spelen.
Een aantal jeugdleden had zich opgegeven om en begeleidende rol te spelen zodat de coaches en scheidsrechters ook dit jaar weer “oudere” jeugdleden waren die lieten zien hoe een voetbaltoernooi goed en sportief kan verlopen.
Op de foto’s 3 leeftijdgroepen. de JO17/JO19 spelers waren even vergeten dat de fotograaf een van hun zelf was… 
We willen alle jeugdleden die geholpen hebben aan deze 2 leuke sportieve dagen bedanken en in het bijzonder nog een bedankje voor Thomas Brink die zijn rol als toernooileiding met glans speelde !

 

De selectie van v.v.Hattem vertrekt op vrijdag 11 januari voor een trainingskamp naar Noordwijk. Met spelers, technische en medische staf zal er dit weekend hard gewerkt worden om goed aan de tweede helft van de competitie te beginnen. In totaal zullen 25 sporters en begeleiders vertrekken om er een nuttig en gezellig trainingskamp van te maken. Zowel aan het mentale als aan het fysieke gedeelte zal aandacht besteed worden. Er staan een aantal activiteiten op het programma. Onder andere een fikse strandwandeling gevolgd door een wedstrijd tegen de plaatselijke 4e klasser SJC. De zaterdagavond zal gebruikt worden voor een gezellig uitje waarna op zondag de terugreis aanvaard wordt. Hopelijk verloopt alles voorspoedig en kunnen enkele geblesseerde spelers weer ingepast worden waardoor we de 2e helft van de competitie met vertrouwen tegemoet kunnen zien.


Hattem JO12-2 heeft zaterdag in een spannende wedstrijd tegen directe concurrent WHC JO12 het kampioenschap behaald.
De laatste wedstrijd van de competitie tussen de 2 tot dan toe ongeslagen teams was een spannende. 
WHC speelde goed en kwam al vroeg in de wedstrijd op 1 – 0. Na de schrik te boven gekomen kwam Hattem terug naar 1 – 1 en liep door naar een 1 – 3 voorsprong. WHC was niet van plan zich hierbij neer te leggen en kwam nog terug naar 2 – 3 en had kansen op de gelijkmaker. Hattem rechtte de rug en maakte in het laatste kwartier het verschil en zette een 2 – 6 uitslag op het bord. Na de wedstrijd werd het kampioenschapsfeest in Wezep ingezet en in het clubhuis in Hattem voortgezet.

Beste ouders en spelers. Een succesvolle vereniging draaiende houden, komt niet vanzelf. Dagelijks zijn veel mensen bezig om onze vereniging te maken die we nu zijn. Of het nu is voor onderhoud, verzorgen van materialen, het draaien van bardiensten, schilders, spelbegeleider, etc. etc. Al deze mensen maken dat wij met z’n allen wekelijks kunnen trainen en onze wedstrijden kunnen voetballen. Zonder vrijwilligers staat de vereniging stil en kunnen we niet doen wat we het liefste doen, namelijk (laten) voetballen.

Binnen beide verenigingen is dan ook de opvatting dat iedereen zijn steentje moet bijdragen. De een is leider, de ander doet aan onderhoud of draait bardiensten. Elke week zijn er ongeveer 30 wedstrijden die we willen voorzien van een opgeleide scheidsrechter. Iemand die door de KNVB is opgeleid, weet wat het is om een wedstrijd goed te begeleiden en (goede) beslissingen durft te nemen. Beide verenigingen zijn hard bezig om de KNVB ARAG-certificering te behalen. Dit houdt onder andere in dat alle scheidsrechters en spelbegeleiders KNVB opgeleid dienen te zijn. We zijn dus nadrukkelijk op zoek naar junioren en senioren die deze fantastische uitdaging aan durven te gaan. Je wordt, zoals aangegeven, opgeleid en begeleid. We helpen je om een goede scheidsrechter te worden. Dit past binnen de visie van de verenigingen om het voetbal naar een hoger plan te tillen. En beter opgeleide scheidsrechters, draagt bij aan een hoger niveau van het voetbal. Hierbij heb je, indien je dat wilt, tevens de kans om uiteindelijk op een hoger niveau te gaan fluiten. Word jij de nieuwe Makkelie?

Gezocht

Van alle senioren, de O19, de O17 en de O15 teams verwachten wij 2-3 enthousiaste spelers (per team) die als  scheidsrechter opgeleid en ingezet willen worden. Van alle teams van onder de O12, zoeken wij per team 2-3 ouders die voor spelbegeleider opgeleid en ingezet willen worden. Als iedereen hier aan mee gaat doen, wordt je 1-2x per vier weken ingezet als spelbegeleider of scheidsrechter. Zo kunnen we ook in de nabije toekomst iedereen (dus ook jouw wedstrijd) voorzien van een scheidsrechter. Want zonder scheidsrechter is er geen wedstrijd.

Opleiding

De nieuwe KNVB verenigingsscheidsrechters worden in slechts vier avonden van ongeveer 2,5 uur klaar gestoomd voor deze uitdagende rol.

Ervaren scheidsrechters, kunnen eenmalig van een apart traject gebruik maken. In slechts twee avonden word je voorbereid om ook in de nabije toekomst als scheidsrechter ingezet te kunnen worden. Je bent dan weliswaar geen KNVB verenigingsscheidsrechter, maar hiermee voldoen wij als verenigingen wel aan de eisen die gesteld zijn aan het KNVB ARAG-certificaat. Wil je wel de certificering van de KNVB behalen, dan ben je uiteraard vrij om je op te geven voor de volledige opleiding.

Vrijdagavond was het grote moment dat Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek aan de jongste jeugd van v.v.Hattem kwam brengen. Wat een verassing dat de Pieten al in het clubhuis waren en dat ze lagen te slapen. Gelukkig kwamen Sinterklaas met hulp van de kinderen erachter waarom de Pieten zo moe waren en hebben ze kunnen helpen waardoor tijdens de gezellige avond ook de Pieten weer helemaal fit werden. De meer dan geslaagde avond werd mede mogelijk gemaakt door de “Vriendenkring” der VV Hattem en de Boni en natuurlijk de enthousiaste kinderen.

 

 

Het Rode Kruis afdeling Hattem heeft dit jaar, als partner van de Hartstichting, een aantal reanimatie-/AED-cursussen aangeboden. Het bestuur van v.v. Hattem heeft hieraan gehoor gegeven en de cursus gevolgd. Zij zijn nu voor een jaar gecertificeerd en belangrijker: zij weten wat te doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt, bewusteloos, of anderszins onwel raakt. Hulp die in zo’n geval binnen 6 minuten ter plaatse is kan de overlevingskans sterk bevorderen.

 

De cursus is gegeven in het Rode Kruis gebouw in Hattem en is zinvol voor iedereen. Als u belangstelling heeft, raadpleeg dan www.rodekruis.nl/hattem-wapenveld

Bestuur vv Hattem

 

Een hartstikke leuke wedstrijd.

Maak een coole foto of een filmpje van jezelf tijdens het hooghouden van een bal.

Jouw foto of filmpje kan natuurlijk extra opvallen door iets leuks dat je bedenkt…de manier van hooghouden, je kleding en/of achtergrond of…?

Mail je foto/filmpje naar communicatie@essent.nl met als onderwerp: Bal Hooghoudcompetitie

Misschien wordt jij uitgenodigd voor de wedstrijd en win jij 3000 euro waarmee jouw v.v.Hattem nog duurzamer kan worden gemaakt.

 

Deze week ontvangen alle v.v.Hattem leden per mail een nieuwsbrief met informatie over de samenwerking van v.v.Hattem met 100% voetbal. Een samenwerking waar je als lid zelf  je voordeel mee kunt doen.

De klantenpassen worden vanaf aankomend weekend via de leiders van de teams uitgedeeld

(p.s heb je geen mail ontvangen..? misschien heeft de vereniging dan je actuele mailadres niet… Stuur een mail met je juiste adres naar ledenadministratie@vvhattem.nl)

 

RTV Hattem wordt gemaakt door groep enthousiaste vrijwilligers en staat midden in de Hattemer samenleving. Het is een platform voor informatie, nieuws, achtergronden, cultuur, sport en evenementen. Als het gaat om nieuws en wetenswaardigheden in en over Hattem stemt de Hattemer als eerste af op RTV Hattem.

Zo verzorgt RTV Hattem rechtstreeks verslag van uit en thuiswedstrijden van ons 1ste elftal en brengt activiteiten in beeld van onze vereniging. In dit jubileumjaar zijn de verslaggevers van RTV Hattem een graag geziene gast en hebben ze onze jubileumweek uitgebreid in woord en beeld onder de aandacht gebracht.

Nieuwe apparatuur is hard nodig!
RTV Hattem gaat verhuizen naar een nieuwe studiolocatie en daarom is nu hét moment om de sterk verouderde apparatuur te vervangen. Voor RTV Hattem is het onmogelijk om deze kostbare apparatuur in een keer te vervangen.

Jouw stem telt écht!
Doe je je bankzaken bij de Rabobank, dan kun je vanaf 1 november stemmen. Je krijgt dan per post of e-mail een unike code om je stem uit te brengen. Met jouw hulp en stem kun je een bijdrage leveren om een deel van het door de Rabobank beschikbare bedrag aan RTV Hattem toe te kennen. Stem daarom tussen 1 en 15 november op RTV Hattem, waardoor RTV Hattem kwalitatief goede radioprogramma’s kan blijven maken. Stemmen doe je hier: www.cooperatieweken.nl/ijsseldelta

Tijdens de trainingen van JO7, JO8, JO9 en JO10 op dinsdagavond zal de kantine voortaan geopend zijn.
Ouders, verzorgers, broers en zussen, opa’s en oma’s, tantes en ooms en andere familieleden of vrienden hoeven dan niet meer buiten te staan en zullen gastvrij worden ontvangen in de warme gezellige kantine.

HATTEM – De gehele v.v. Hattem jeugdafdeling, van de mini’s tot en met de JO19, heeft een volledig nieuwe kledingoutfit in ontvangst mogen nemen. De nieuwe outfit bestaat uit nieuwe wedstrijdshirts, teamtassen, trainingspakken en voetbaltassen.

“Wij zijn er trots op, dat wij deze nieuwe spullen kosteloos ter beschikking kunnen stellen, om zo voor iedereen sporten bij v.v. Hattem mogelijk te maken. Mede door de ondersteuning van de leden van de jeugdsponsorgroep hebben wij dit mogelijk kunnen maken”, zo laat de sponsorcommissie van de voetbalvereniging weten.

Veldhuis Advies Heerde, Vakgarage JMR Zwolle, Consmema Hattemerbroek, Posthuis Makelaardij en Whair worden door de vereniging bedankt voor deze ondersteuning. “Zonder de inzet van vrijwilligers kan geen enkele vereniging bestaan, daarom bedanken wij Yvonne de Haan voor al het werk, voor en achter de schermen, bij de uitgifte van deze nieuwe kleding outfit”, besluit v.v. Hattem.

 

Wanneer er een landelijke actie is met als motto “Voetbal is voor iedereen” kan v.v.Hattem die de slogan de “voetbalvereniging voor iedereen” voert natuurlijk niet achterblijven.
Als teken dat het vanzelfsprekend zou moeten zijn dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld, werd er door de aanvoerders van Hattem 1 en Hattem JO19-1 een regenboogaanvoerdersband gedragen.
Vorige week werd de actie gestart in het betaalde voetbal, deze week volgden verenigingen in het amateur voetbal.
John Blankenstein Foundation

 


p.s. beide teams namen naast de band ook de 3 punten mee naar Hattem 

Aan het laden...