Nieuws – vv Hattem

Nieuws

Bij een nieuwe moderne kantine hoort ook een nieuw muziek systeem, en net zoals jaren geleden (2007) heeft Hattem 5 weer een schenking gedaan om een ieders oor blij te maken. Geplaatst in een mooie metalen behuizing met aanraakscherm kan nu ieder nummer gekozen worden om de stemming nog meer te verhogen.

We vragen iedereen die uit Hattem en omliggende gemeenten zaterdag 7 juli naar de  wedstrijd Ajax – Steaua Boekarest komt zoveel mogelijk per fiets te komen.

Gezien het aantal al verkochte kaarten verwachten we veel bezoekers. Om voldoende ruimte te creëren om fietsen te stallen worden de parkeerplaatsen vlak bij het sportpark voor deze happening omgetoverd tot fietsenstallingen.

 

Gerben Tijssen

Tijdens de rust zal Gerben Tijssen met Amsterdams repertoire optreden op het hoofdveld. Na de wedstrijd wanneer iedereen de mogelijk heeft gekregen handtekeningen te scoren en met spelers op de foto te gaan zal Gerben Tijssen zijn optreden voortzetten voor de bezoekers voor wie het voetbalfeest nog even mag duren.

 

Kaartjes voor de wedstrijd die om 19:00 begint zijn deze week nog verkrijgbaar in de voorverkoop.

 

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Patrick Dijkstra de JO19-1 selectie gaan trainen en coachen. De technische commissie is zeer verheugd dat Patrick deze uitdaging aangaat bij v.v.Hattem.

Foto: Freddy Schinkel

Patrick  is een zeer ervaren trainer die zijn sporen heeft verdiend als jeugdtrainer bij Flevo Boys, HHC Hardenberg  en de PEC Zwolle voetbalschool en als hoofdtrainer bij sv Dalfsen, RKO en afgelopen seizoen bij VSW. Ook als voetballer kent Patrick Dijkstra het klappen van de zweep. Hij was als voetballer jarenlang actief op respectabel niveau bij WVF, DOS Kampen, AGOVV, MSC en sc Heerenveen.

Met de aanstelling van Patrick is de ‘bovenbouw’ van onze gehele jeugdafdeling voorzien van een uitermate sterke trainersgroep;   Lawrence van de Bend neemt de JO13-1 wederom voor zijn rekening,  Ronald Suiker de JO15-1 en Hans Schiphorst de JO17-1.  Zij gaan, onder leiding van Hoofdjeugdopleiding Anton Rave, onze talentrijke lichtingen begeleiden op weg naar Hattem 1.

Vanaf 21 juni tot en met 31 oktober kan de spelerspasfoto gewijzigd worden.

Wie kan een foto wijzigen?

In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto’s. Je kunt je eigen profielfoto wijzigen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app of website en in KNVB wedstrijdzaken app. Het is tevens mogelijk om een foto door je vereniging of de KNVB toe te laten voegen aan jouw profiel. Tenslotte kan een teammanager voor elk van zijn teamleden een foto toevoegen via de KNVB wedstrijdzaken app.

Hoe wijzig je een foto in de Voetbal.nl app?

Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar ‘Instellingen’ en daar kies je voor ‘Mijn persoonsgegevens’. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld.
Voor wie kan er een foto toegevoegd worden

Alleen als je lid bent van een vereniging en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om een foto aan je profiel toe te voegen als je geen lid van een vereniging en/of de KNVB bent.

Waarvoor wordt mijn foto gebruikt

Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en man of the match.

Let op: Je foto wordt ook gebruikt op je spelerspas.

 

 

Ook in dit fantastische jubileumjaar had de VV Hattem niet zonder haar vele vrijwilligers gekund. Van verkeersregelaars, tot de onderhoudsploeg, van kantinebezetting tot kaartverkopers, en van teambegeleiders tot schoonmakers, iedereen heeft zich weer volop ingezet om alle activiteiten binnen de club tot een succes te maken. En dat is gelukt! Om jullie daar allemaal enorm voor te bedanken zijn jullie welkom op de jaarlijkse vrijwilligersavond op vrijdag 29 juni. Inloop vanaf 18.30 uur en de avond start om 19.00 uur.

Natuurlijk wordt er voor een buffet gezorgd! Geef je allemaal op zodat wij weten op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen: secretaris@vvhattem.nl

 

Ajax speelt in voorbereiding op het seizoen en de voorronde van de Champions Leaque een oefen wedstrijd tegen Steaua Boekarest.
Een prachtige wedstrijd op het mooie sportpark van v.v.Hattem dat dit jaar haar 100 jarig jubileum viert.

De voorverkoopadressen zijn:

  • Epe – Karssen Sport
  • IJsselmuiden – Kalter aardbeien
  • Hattem – Sport Play
  • Hattem – TIP Hattem
  • Heerde – Primera
  • Wezep – Gert Haarmode
  • Zwolle – Sport Inn
  • Zwolle – Whair Kappers (Stadshagen)

En in de kantine van v.v. Hattem.

Volwassenen € 10,00
Jeugd t/m/ 12 jaar € 7,50
Tribune € 15,00 (alleen verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen in Hattem)

 

 

Klik op het logo om de voorlopige indeling te bekijken.

Het streven is te komen tot teamindelingen waarbinnen iedere speler zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. Omdat de achterliggende motivatie van onze jeugdvoetballers uiteenloopt van ‘gewoon lekker ballen’ tot ‘het maximale uit mijzelf halen’ wordt er behalve op leeftijd ook op voetbaltechnische en tactische kwaliteit geselecteerd bij vv Hattem.

De indeling is tot stand gekomen op basis van waarnemingen tijdens wedstrijden en trainingen van het afgelopen seizoen. De trainers doorlopen het indelingsproces, onder begeleiding van het Hoofd Jeugd Opleidingen en het bestuurslid technische zaken, op een zeer zorgvuldige wijze.

De indelingen betreffen voorlopige indelingen. Ervaring leert dat er tot kort voor aanvang van het seizoen nieuwe aanmeldingen binnenkomen, met name bij de jongere leeftijdscategorieën. In de hogere leeftijdscategorieën zijn er soms spelers die twijfelen om door te gaan of juist zin hebben om weer te gaan voetballen.

Vragen en opmerkingen kunt u uitsluitend via de mail richten aan jeugdzaken@vvhattem.nl

 

Klik op het logo om de indeling te bekijken.

Aankomend seizoen zullen Uwais Goelab, Wesley Richardson en Thomas Brink uitkomen in het geel/blauwe tenue van v.v.Hattem.

 

Uwais Goelab woont in Zwolle en traint al enige tijd mee met de selectie. Hij voelt zich daarom al helemaal thuis bij Hattem. Door een zware knieblessure heeft Uwais het afgelopen seizoen niet kunnen voetballen maar is hij nu op de weg terug en zal hij er bij aanvang van het seizoen staan. Hij heeft eerder gespeeld bij sv Zwolle, HTC en WVF. Naast voetballen bij Hattem gaat Uwais de JO15 jeugd trainen en de opleiding juniorentrainer van de KNVB volgen.

 

Wesley Richardson is de 2e versterking voor v.v.Hattem. Wesley heeft in de jeugd gespeeld bij v.v.Nunspeet en PEC Zwolle waarna hij bij Alcides Meppel en SVI speelde. Wesley is al langer enthousiast over Hattem en maakt dit seizoen mede aanbevolen door Miljar Rojer de overstap naar Hattem.

 

Thomas Brink is de 3e versterking. Thomas heeft zijn jongste jeugdjaren reeds bij v.v.Hattem gespeeld waarna hij de overstap maakte de jeugd van WHC waar hij dit seizoen in de O19-1 uitkwam. Thomas studeert Sport en Bewegen bij de Landstede Groep en was het afgelopen jaar al jeugdtrainer bij Hattem alsmede bij de Voetbalschool op zondag.

 

We maken als vereniging steeds vaker gebruik van de Voetbal.nl app.

Er komen al steeds meer verenigingsactiviteiten op te staan en via berichten op het scherm van je mobiel (push berichten) kunnen we snel informatie laten zien zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws. Denk bijvoorbeeld aan eventuele wijzigingen in het programma. (afgelastingen e.d.) Ook kun je het programma, de uitslagen en standen eenvoudig op je mobiel bekijken? Dé app voor amateurvoetballend Nederland is te downloaden voor iOS en Android.
.

.

Download hier de app Voetbal.nl voor je Android toestel in de Google playstore
Download hier de app Voetbal.nl voor je iOS toestel in de Apple Store.

Voor de 2e ronde in de nacompetitie toog de selectie van Hattem op zaterdag 9 juni naar Hengelo voor opnieuw een uitwedstrijd. Ditmaal was Juliana ’32 de opponent die net als Hattem het afgelopen seizoen speelde in de 3e klasse. Voor de rust was Hattem de bovenliggende partij en kwam ook verdiend op voorsprong. Na rust drong de thuisploeg eerst nog aan maar maakte Hattem daarna toch het verschil en wist het met een klinkende 4-0 overwinning huiswaarts te keren.

Hattem probeerde vanaf de eerste minuut gelijk druk te zetten op het doel van Juliana ’32 om al vroeg een voorsprong te forceren. In korte tijd kreeg het een handvol hoekschoppen en waren het de voorwaartsen van Hattem die de verdediging van Juliana ’32 flink bezig hielden. Hattem-doelman de Weerdt moest zich na 10 minuten evenwel strekken op een uitstekend schot uit de tweede lijn. Hattem liet zich niet imponeren en wist voetballend door de verdediging van de thuisploeg te komen. Een prima pass van Rabi Ezzat op Lawrence van der Bend bracht laatstgenoemde alleen voor Juliana-doelman van Dalen en wist deze met een prima schuiver te passeren; 0-1. Hierna blijft Hattem de betere ploeg maar is het wat onzorgvuldig in de combinatie waarbij men zich aanvallend gezien nog wel eens te gemakkelijk laat aftroeven. Juliana stelde daar op dat moment weinig tegenover en kon in balbezit niet echt voor gevaar stichten in de Hattemer verdediging.

Wellicht door de warmte, maar ook door vele onderbrekingen werd het tempo halverwege een beetje uit de wedstrijd gehaald. Juliana ’32 probeerde daarnaast Hattem uit het spel te halen wat ook weer de nodige onderbrekingen met zich mee bracht. Hierdoor was er in het tweede deel van de 1e helft voetballend gezien weinig te beleven al kwam Felix Noordberger voor rust nog twee keer gevaarlijk door. Hij probeerde de combinatie met Lawrence van der Bend te vinden maar beide keren was er onvoldoende scherpte waardoor de verdediging van Juliana kon ruimen.

Direct na rust wilde Hattem druk zetten om de voorsprong te vergroten. Twee hoekschoppen brachten evenwel geen resultaat. Bij een counter van Juliana ’32 kwam men direct daarop gevaarlijk door en was het Stefan de Weerdt die een doelpoging uitstekend onder de lat weg tikte. De thuisploeg rook bloed en drong aan en kreeg kort daarna nog een kans via links. Het schot van de aanvaller was echter onnauwkeurig en ging voor het Hattem-doel langs. Hattem pakte de draad weer op en probeerde het initiatief weer naar zich toe te trekken. Via een goede combinatie op het middenveld kwam de bal uiteindelijk bij Hajk Talaljan. Hij speelde zich goed vrij en kreeg ruimte voor een schot. Zijn afgemeten schot paste precies in de kruising en de bal ketste onhoudbaar voor de doelman via de kruising in het doel; 0-2.

De Juliana-trainer wisselde direct hierna en koos logischerwijs voor een aanvallender concept. Tevens ging het nog wat fysieker spelen om iets te forceren. Hattem moet in deze fase veel energie leveren om balbezit te krijgen en te behouden en heeft er verdedigend goed het oog op zodat Juliana geen kansen geboden worden om gevaarlijk te worden. Hattem weet zich gesterkt door de voorsprong en kan zo links en rechts wat speldenprikjes uitdelen. Bij één van die acties wordt na een goede combinatie Lawrence van der Bend gevonden. Deze probeert zich vrij te spelen maar wordt door zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen tegen de grond gewerkt. Strafschop. Felix Noordberger gaat achter de bal staan, laat Juliana-doelman van Dalen geen enkele kans en brengt zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong. Alles wat Hattem is ontploft van vreugde omdat men nu weet dat de overwinning wel in de pocket zit.

Het laatste kwartier is het geloof een goede afloop bij Juliana wel verdewenen en speelt Hattem de wedstrijd dan ook simpel uit. Het hoeft niet meer zo nodig maar als er kansjes zijn …. Roald Landman ziet dat de ingevallen Yannick Rave ruimte heeft en brengt hem in balbezit. Yannick pikt de bal en maakt oog in oog met de doelman van Juliana geen fout. Hij lepelt de bal simpel over de doelman in de verre hoek en brengt zo de 0-4 op het scorebord. Een uitstekende overwinning van het team van trainer Hans Roeland waardoor Hattem zicht plaatst voor de finale van de nacompetitie. Deze finale zal worden gespeeld op zaterdag 16 juni a.s. en wordt gespeeld op het veld van de tegenstander in die finale ASC ’62 in Dalfsen. Een onrechtvaardige situatie dat Hattem nu voor de 3e keer in de nacompetitie een uitwedstrijd moet spelen en het is hopen dat de KNVB dit volgend seizoen anders gaat invullen. Anderzijds: in de laatste twee wedstrijden zijn klinkende overwinningen behaald dus het kan alle kanten op. Hattem mag spelen voor promotie naar de 2e klasse terwijl er bij ASC juist “het moeten” het credo zal zijn om niet te degraderen. Kom de mannen van het 1e elftal volgende week steunen in Dalfsen. De wedstrijd zal aanvangen om 14.30 uur.

 

 

Thema: “vv Hattem 100 Jaar”!!

Ook dit jaar wordt weer het spectaculaire indianenkamp georganiseerd! Hieronder vindt u het globale verloop van indianenkamp 2018 met daarbij de nodige informatie. Inschrijven kan zowel via de website als op de dag zelf. Graag zien wij uw zoon/dochter verschijnen op 15 juni tussen 18:00 en 18:30 om er weer een geslaagd feest van te maken!

Verloop van de dagen:

Vrijdag 15 juni:
– Tussen 18.00-18.30 uur wordt uw zoon/dochter verwacht op het sportpark;
– Vervolgens dient u uw zoon/dochter bij de inschrijflocatie aan te melden;
– Er zijn voor de nacht een aantal legertenten. De indeling volgt ter plaatse, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. (uiteraard kan hier in overleg met de leiding van afgeweken worden.)
– Om 18.30 wordt het programma gestart en dienen de ouders te vertrekken;
– De avond zal bestaan uit het doen van spelletjes, het maken van een kampvuur en als afsluiter het dierengeluidenspel.

Zaterdag 16 juni:
– ’s Ochtends wordt er gezamenlijk ontbijt genuttigd, vervolgens wordt er een stoelendans gedaan;
Op de volgende tijden wordt er gevoetbald tegen de ouders/begeleiders;
10.30 – 10.45: JO7 t/m JO9 vs. Ouders;
10.50 – 11.05: MO11 vs. Ouders;
11.10 – 11:25 JO10 +JO11 vs. Ouders;

Van belang is dan ook dat er zich zoveel mogelijk ouders aanmelden om mee te spelen tijdens de wedstrijden! Opgeven kan bij de inschrijflocatie op 09 juni.

– Aansluitend na bovenstaande wedstrijden is er patat voor de kinderen die gevoetbald hebben. Hierna kunt u met uw kind naar huis gaan (dit eten is alleen bedoeld voor de kinderen die mee hebben gedaan aan het indianenkamp!)

Benodigdheden die uw zoon/dochter dient mee te nemen:
– Voetbalkleding en voetbalschoenen;
– Sportschoenen;
– Makkelijke kleding voor de spelletjes;
– Schone kleding;
– Warme kleding voor ’s avonds;
– Regenkleding (afhankelijk van het weer);
– Themakleding (best verklede pupil ontvangt een prijs);
– Slaapmatje (liefst éénpersoons i.v.m. ruimte);
– Slaapzak;
– Slaapkleding;
– Tandenborstel, handdoek, slippers;
– Zaklamp;
– Medicatie (indien nodig);
– Inschrijfgeld (€ 3,-).

Tips voor de ouders/verzorgers van de kinderen:
– De eerste avond is er GEEN avondeten. Verwacht wordt dan ook dat uw zoon/dochter thuis al heeft gegeten;
– Indien uw zoon/dochter heimwee heeft ’s nachts, dan wordt u gebeld en kunt u uw zoon/dochter ophalen;
– Indien er voor uw zoon/dochter bijzonderheden gelden of wanneer uw zoon/dochter medicatie gebruikt, verzoeken wij u dit te vermelden op het inschrijfformulier.

Na een zinderende finale die uiteindelijk door strafschoppen moest worden beslist ging het Limburgse vv Reuver aan de haal met de Hattem Trophy in de categorie onder 17 jaar. In de andere leeftijdsklassen wonnen vv Hattem  (O15) , FC 1906 Erlensee uit Duitsland (O13) en RKAVV uit Leidschendam (O11).

De andere Hattem teams presteerden ook prima.O11, O13 en 017 haalden allemaal de Champions League en mochten zich op zondag dus met de andere beste ploegen meten. Een eervolle vermelding gaat er naar de Hattem Young Stars. Door het uitvallen van een O17 team uit het Westen werden deze jongens en meisjes op donderdag gevraagd mee te doen. Met de enige ware verenigingsspirit melden zij zich aan en vochten ze zich zondag de naar de eerste plaats in de First League.

Winnaars Champions League JO15-1

Young Stars

Afgelopen weekend hebben we opnieuw een succesvolle editie beleefd van de Hattem Trophy. Er deden 56 teams uit 4  landen mee en die hebben 187 wedstrijden gespeeld die allemaal stipt op tijd begonnen en eindigden. Er is meer geld de clubkas binnengerold dan in 2017 en we hebben minder kosten gemaakt. Verder is de vv Hattem website afgelopen week door ruim 3000 unieke bezoekers bezocht. Tot zover de cijfers, want wat ons toernooi namelijk echt uniek maakt is de fantastische accommodatie en de beste vrijwilligers van Nederland! De toernooicommissie is al vanaf januari bezig geweest om de organisatie voor te bereiden en vervolgens zijn van vrijdag tot en met zondag tegen de 150 mensen met geel-blauw bloed in de aderen in touw geweest om voor onze gasten een perfecte belevenis neer te zetten. Daar mogen we met zijn allen super trots op zijn!

 

Het Bestuur van vv Hattem en de Toernooicommissie wil via deze weg alle vrijwilligers en sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun geweldige bijdrage aan het toernooi!

In de eerste wedstrijd van de nacompetitie heeft Hattem een mooie start gemaakt. In Bergentheim trof het een tegenstander die in haar competitie kort achter de kampioen op de tweede plaats was geëindigd. Desondanks speelde Hattem fris van de lever en wist het de thuisploeg in de eerste helft al vrij snel wat schrik aan te jagen. Was het met rust een kleine voorsprong voor Hattem; aan het einde van de wedstrijd stond er een mooie 1-3 overwinning op het scorebord.

Hattem begon scherp aan de wedstrijd en had kort na het begin van de wedstrijd pech dat een goede kopbal van Mark de Haan op de paal belandde. Bergentheim probeerde het spel daarna op te pakken maar stuitte telkenmale op de Hattem-verdediging. Na 10 minuten spelen had Lawrence van der Bend zijn team op voorsprong moeten zetten. Een strakke voorzet van Felix Noordberger lag voor het afronden. De inzet van Lawrence raakte evenwel de deklat en zo bleef het 0-0 waar Hattem evenwel al gemakkelijk op 2-0 had kunnen staan. Nadat Bergentheim wat van de schrik is bekomen komt het meer in de wedstrijd en probeert het de aanvallende intenties van Hattem vroeg de kop in te drukken. Er zijn in die fase momenten dat Hattem even onder druk komt maar weet dankzij goed optreden van de verdediging haar doel schoon te houden. Na een vrije trap van de vanmiddag prima spelende Rick Dalhuisen weet Felix Noordberger de bal met een volley voor te zetten. Helaas is Lawrence van der Bend net te laat om af te ronden. Na ongeveer een half uur spelen zetten de geel-blauwen, vandaag voor het eerst spelend in het nieuwe jubileumshirt, goed druk op de verdediging van Bergentheim. Een mooie steekpass van Silvan Kersbergen op Lawrence van der Bend wordt door hem net gemist. De bal belandt uiteindelijk op de paal waar Felix Noordberger er als de kippen bij is om de bal in de rebound binnen te jagen; 0-1.

Tot aan de rust is er veel strijd op het middenveld, veel duels zonder echte kansen aan beide kanten. Kort voor rust is Rabi Ezzat namens Hattem nog het dichts bij een doelpunt. Helaas ziet hij zijn inzet via een kluts net naast de voor Hattem verkeerde kant van de paal gaan. Hattem is wat slordig in balbezit maar Bergentheim kan hiervan niet profiteren waardoor de rust wordt bereikt met een verdiende voorsprong voor het team van trainer Hans Roeland. Bergentheim lijkt wat ongeconcentreerd uit de kleedkamer te komen. Simpel balverlies brengt Mijar Rojer in balbezit. Hij probeert met een boogbal Lawrence van der Bend te bereiken. Deze ziet de bal echter helaas over zich heen gaan om vervolgens te zien dat de verdediger van Bergentheim er ook niet bij kan waardoor Felix Noordberger vrij in balbezit voor Bergentheim-doelman Pullen komt. Hij maakt geen fout en met een simpele schuiver tekent hij voor zijn 2e treffer en brengt hij Hattem op een 0-2 voorsprong.

Bergentheim weet wat het te doen staat en stopt nu veel energie in de wedstrijd. Na een uur spelen is de thuisploeg ook de betere en zet Hattem goed onder druk. Zijn er eerst nog enkele gevaarlijke momenten voor het Hattem-doel die met kunst- en vliegwerk worden gekeerd; even later is er dan toch door Bergentheim verdiende aansluitingstreffer. Geknoei in de verdediging brengt Plaggenmarsch in balbezit die zijn inzet van richting ziet veranderd waardoor Hattem-doelman Stefan de Weerdt kansloos is; 1-2. Tien minuten daarna had het zo maar gelijk kunnen staan. Slim wordt buitenspel ontweken en staat Stefan de Weerdt oog in oog met een tegenstander. Gelukkig voor Hattem brengt hij goed redding. In de fase daarna stoppen beide teams veel energie in de wedstrijd, strijdt Bergentheim voor de gelijkmaker waar Hattem loert op een counter. Bergentheim krijgt echter geen opgelegde kansen meer al is het voor het Hattem-doel soms wel erg druk. In blessuretijd maakt Felix Noordberger echter aan alle onzekerheid een einde. Balverlies van Bergentheim brengt hem ter hoogte van de middenlijn in balbezit. Omdat de doelman mee was met een hoekschop is het doel leeg en pegelt de bal vanaf de middenlijn in het lege doel; 1-3.

Hattem boekt een prima uitzege en plaatst zich hierdoor voor de 2e ronde van de nacompetitie. Op zaterdag 9 juni zal het, wederom in een uitwedstrijd, aantreden tegen Juliana ’32 uit Hengelo. Dit elftal schakelde via strafschoppen Voorwaarts Vriezenveen uit. Juliana ’32 is in het afgelopen seizoen in de 3e klasse D op een 7e plaats geëindigd, vergelijkbaar met de prestatie van Hattem. De wedstrijd in Hengelo kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Aan het laden...