Nieuws

In Ermelo trof Hattem het team van EFC ’58, de nummer laatst op de ranglijst. Uiteraard zou je kunnen aannemen dat deze wedstrijd op basis van de stand dan wellicht voor de Hattemers de volle buit zou opleveren, maar het liep deze middag even wat anders. Enerzijds door tekortkomingen in de eigen prestatie; anderzijds omdat de thuisploeg tot het einde aan toe opportunistisch bleef spelen en zelfs in de slotminuut nog de kans had om de winst naar zich toe te trekken. Hattem kwam voor rust nog op achterstand, repareerde dit na de rust goed maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

Wel beter, maar met achterstand de rust in
Na een aftastende beginfase was de eerste kans van de wedstrijd voor Hattem. Na een goed opbouw kon Bram de Boer een voorzet afleveren. Net voordat de geel-blauwen de voet ertegen konden zetten bracht de verdediging van EFC redding. Kort daarna is Felix Noordberger dichtbij een treffer als hij een voorzet van Felix Besseler kan intikken. EFC-doelman weet met de voet nog net redding te brengen. Andersom is EFC dichtbij een treffer. Na balverlies op het middenveld komt EFC er razendsnel uit en wordt het gevaarlijk voor het Hattem-doel. Rick Dalhuisen is alert en kan op tijd redding brengen. In de tegenaanval opnieuw een kans voor Felix Noordberger maar ook deze keer wordt zijn inzet geblokt. Hattem moet zeker wat meer brengen al moet het tegelijkertijd oppassen voor de counter van de thuisploeg. Een prima vrije trap van Jari Dunnink vanaf de zijkant wordt door Wesley van Winsum verlengt al heeft hij pech wanneer zijn inzet via de kruising weer het veld in stuitert. Giovan Drayer is ook al ongelukkig als ook zijn inzet wordt geblokt. Kort voor rust komt EFC evenwel op voorsprong. Een duel om de bal in het strafschopgebied van Hattem met Jort Steenman waarbij zijn tegenstander valt. Niets aan de hand maar dit wordt door de scheidsrechter beoordeelt als overtreding met een strafschop tot gevolg. Doelman van Dijk is kansloos en zo gaat Hattem met een achterstand rusten.

Goed herstel Hattem in de 2e helft goed

Het is duidelijk dat Hattem na rust een tandje bij moet zetten en meer overtuiging aan de dag moet leggen om de stand te kantelen. Schrik is er in de verdediging van Hattem wanneer EFC bij onoplettendheid bij de geel-blauwen de bal plots tegen de paal ziet belanden. Geluk voor Hattem dat Jort Blankvoort vervolgens redding kan brengen. Nadat de ingevallen Kevin Veger een schot net over het doel lepelt, komt Hattem even later toch op de verdiende gelijkmaker. De vrijstaande Wesley van Winsum wordt in as aangespeeld en ziet Rick Dalhuisen op links goed opkomen. Hij controleert de bal goed en laat EFC-doelman Schuur met een prachtig schot kansloos; 1-1. Hattem voelt dat er meer in zit en verhoogt de druk op het vijandelijke doel. Uiteindelijk levert dat ook de voorsprong in de wedstrijd op. Een hoekschop wordt door de EFC-doelman niet goed ingeschat en het is Wesley van Winsum die de bal bij de 2e paal kan binnenwerken waarbij hij Hattem op 1-2 voorsprong zet. EFC recht de rug en wil natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld door Hattem zorgt voor een grote kans voor EFC maar is gelukkig voor Hattem de inzet te matig om gevaarlijk te worden. Kort daarna wordt het dan toch gelijk. Een vrije trap op iets meer dan 20 meter van het Hattem-doel wordt door EFC-speler Dekker om de muur gekruld waarbij hij de vrije hoek vindt en zodoende de teams weer op gelijke hoogte brengt. Bijna wordt het zelfs nog 3-2 voor EFC wanneer een lange hijs naar voren het sein voor de voorwaartsen is om druk te zetten op de verdedigers. Doelman van Dijk is echter alert en plukt de bal uitstekend uit de hoek waardoor het 2-2 blijft.

Hattem moet tevreden zijn met een gelijkspel

De wedstrijd op een rij zettend was Hattem in minder goede doen dan normaal. Daarbij opgeteld dat de tegenstander het de geel-blauwen flink lastig maakt dat de uiteindelijke puntendeling een logisch gevolg is. Natuurlijk had Hattem gehoopt op de volle mep, maar doordat er sprake was van een wat mindere instelling zat er niet meer in. Volgende week ontvangt Hattem het team van VIOS uit Vaassen. Aanvang van de wedstrijd is wat vroeger dan anders namelijk 14.00 uur.

Afgelopen zaterdag vertrokken de mannen van Hattem 5 met een zeer smalle selectie richting SVI. Door blessures en andere prioriteiten zoals het spelen van   Roetveegpiet , moesten wij onze selectie versterken met spelers uit andere teams. Wij van het vijfde zijn de jongens en teams waaruit deze jongens komen zeer erkentelijk. Zoals al werd verwacht zou dit een zware wedstrijd worden . Niet alleen de tegenstander maar meer de weersomstandigheden zouden voor het vijfde ver van ideaal zijn. Veel regen en wind maakten het altijd zeer verzorgde spel van het vijfde zeer moeilijk. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor het begin van de wedstrijd , vloog bij de eerste aanval van SVI de bal gelijk in de kruising. Hier was geen houden aan voor onze gastkeeper. Gelukkig waren de mannen nu wakker geworden en speelden echt voetbal van een hoog niveau , wat resulteerde in drie geweldige kansen. Maar ook SVI had een topkeeper. Toch wisten wij vanuit een mooi genomen corner te scoren. De spelers begonnen erin te geloven dat hier punten gehaald konden worden. Rick en Hidde met hun tomeloze inzet en Daan M die vandaag als spits , meer dan voortreffelijk werk verrichte. Toch wist SVI op voorsprong te komen. SVI bleef lange tijd de betere team, maar door goed verdedigd werk en uitstekende reddingen bleef lange tijd de stand zoals ie was. Maar uit het niets wisten wij de gelijkmaker te scoren. Er zat een overwinning aan te komen. Iedereen had meer dan 100% zijn best gedaan . De engergie raakte op en daar wist jammer genoeg  de tegenstander van te profiteren. Na de achterstand werd alles of niets gespeeld en dit resulteerde nog. In wat kleine kansen. Volgens de meegereisde supporters had het vijfde ook een penalty mee moeten krijgen. Dit zag de scheidsrechter echter anders. Na het eindsignaal was er grote teleurstelling, omdat er meer had in gezeten. De jongens hadden echt een lange warme douche nodig om weer op temperatuur te komen. Na wat biertjes gedronken te hebben was de verloren wedstrijd alweer vergeten en werd de gehaktballen test gedaan. De vorige test die geplaatst is op Insta werd al meer dan 1000 maal bekeken. Aankomende zaterdag spelen wij thuis de derby tegen Zalk 3. Iedereen is welkom om ons aan te moedigen

 

Ondanks dat de uiteindelijke eindstand in de bekerwedstrijd tegen Robur et Velocitas anders doet vermoeden, speelde Hattem in Apeldoorn een acceptabele wedstrijd en waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg begon wat energieker aan de wedstrijd en stond na een kwart wedstrijd verdiend voor met 2-0. Het tweede kwart kantelde de wedstrijd volledig en bepaalde Hattem het spel. Na rust een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de thuisploeg in de blessuretijd de wedstrijd op slot gooiden.

Een helft met twee gezichten
De wedstrijd tussen twee teams uit 3e klasse, resp. de zaterdag- en zondagcompetitie kende een flitsende start. Robur trok gelijk van leer en had directe een kansje. De eerste echte grote kans was echter na 5 minuten voor Hattem. Vanuit een hoekschop voor de thuisploeg veroverde Hattem de bal en Rick Dalhuisen legde de bal over de verdediging waardoor Giovan Drayer op kon stomen naar het doel. Helaas ging zijn inzet net voorlangs. Hierna was een fase dat Robur het spel dicteerde. Dat resulteerde al snel in een doelpunt. Balverlies op het middenveld gaf hen de ruimte en dat resulteerde uiteindelijk in een diagonaal schot waar doelman Puck Pool niet meer bij kon komen. Robur bleef gevaarlijk en halverwege de eerste helft kon Jerensley Hooi onvoldoende ingrijpen op een dieptebal. In het duel wat daarop volgde ging de aanvaller van Robur tegen het gras en dat betekende een strafschop. Ook hierop was Puck kansloos. Dit was gelijk het signaal voor Hattem om een andere spelopvatting te hanteren. Hattem nam het initiatief en kreeg wat kansen. Daar waar Wesley van Winsum zijn inzet net niet zag beloond was het even later Sam Broekhuis die tussen wat verdedigers in wel het juiste zetje kon geven en de aansluitingstreffer liet aantekenen. Hattem blijft tot aan de rust gevaarlijk en had de stand maar zo gelijk kunnen worden.

Na rust meer evenwicht in de wedstrijd

Trainer ten Hove bracht in de rust Kevin Veger en Chris Oosterveen voor resp. Hampo Alexanian en Jari Dunnink. Hattem probeert natuurlijk het goede spel van het 2e kwart voort te zetten en krijgt gelijk een kansje voor Wesley van Winsum; helaas is de steekpass van Kevin Veger net te hard. Robur komt er in deze fase echter steeds voetballend goed uit en zoekt de aanval wat soms voor gevaar zorgt. Bij één van die aanvallen verdedigt Hattem niet goed, vindt de thuisploeg de vrijstaande Bjorn de Jonge op hun rechter aanvalslinie. Met een bekeken schot vindt hij voor de kansloze Puck Pool de vrije hoek en laat hij zijn 2e doelpunt van de avond aantekenen. Hattem herstelt zich goed en zoekt gelijk de aanval. Binnen 10 minuten is de marge weer teruggebracht naar 1 doelpunt verschil. Via een mooie aanvalsopbouw komt de bal uiteindelijk bij Jort Steenman die een gave voorzet op maat geeft waarna Kevin Veger met een fraaie kopbal de Robur-doelman kansloos laat. In het laatste half uur gaat het spel op en neer, zijn de teams mooi aan elkaar gewaagd en ontstaan er voor beide teams wat mogelijkheden te scoren. Giovan Drayer heeft pech als hij na een goede voorzet net zijn hoofd niet tegen de bal krijgt en ook Kevin Veger ziet zijn inzet net over het doel gaan. Tegen het slot van de wedstrijd gaat Hattem vol voor de gelijkmaker. Hierdoor ontstaat er wat ruimte voor Robur waardoor het in de dying seconds in extra tijd van de wedstrijd nog 2x het net vindt.

Hattem speelde acceptabel

Ondanks de wat hoog uitgevallen nederlaag speelde Hattem een acceptabele wedstrijd al hadden sommige doelpunten voorkomen kunnen worden. Desalniettemin herstelde het team zich tijdens de wedstrijd goed en had het er wellicht meer uit kunnen halen. Hierdoor eindigt het bekertoernooi voor Hattem en kan het zich volledig richten op de competitie waarbij deze komende zaterdag (25/11) een vervolg krijgt met de uitwedstrijd tegen EFC ’58 uit Ermelo (aanvang 14.30 uur).

Vanaf dit seizoen gaan we het incasseren van de contributie veranderen van eenmaal of tweemaal per jaar naar incasseren per maand.
Dit doen we tien keer per seizoen, de maanden juli en augustus slaan we over dan incasseren we niet. We incasseren in de laatste week van iedere maand.
Om het voor de start van dit seizoen recht te trekken incasseren we in de maand november voor drie maanden, namelijk september, oktober en november.

Buiten deze nieuwe maandincasso regel vallen de donateurs, dit blijft eenmaal per jaar.

Onder gure herfstachtige omstandigheden heeft Hattem in de uitwedstrijd tegen Dieze West de punten mee naar Hattem kunnen nemen. Hattem speelde fris, voor zover je hierover in dit weer kan spreken, en had geen ontzag voor de tegenstander. Was er in de eerste helft sprake van een relatief evenwicht in de wedstrijd, na rust was Hattem de betere wat zich ook vertaalde naar een 0-3 overwinning.

Verhoudingen op het veld vergelijkbaar
Het team van trainer ten Hove had bij de start van de wedstrijd wat tijd nodig om gewenning te krijgen aan het matige veld en Dieze West probeerde vanaf het begin gelijk wat te forceren. Hattem krijgt het een kansje via Jari Dunnink na goed werk van Jort Steenman al stuit hij op de doelman. Kort daarna is Dieze West dichtbij een doelpunt na een goede combinatie op het middenveld. Speler Lohman probeert Hattem-doelman van Dijk te verschalken en de bal onder hem door te schuiven. Alec heeft er echter goed het oog op en weet de bal nog voor de lijn te pareren. Hattem kruipt wat uit haar schulp en Wesley van Winsum kan na aangeven van Kevin Veger opstomen. Zijn schot belandt echter in het zijnet. Hattem komt beter in de wedstrijd en dat zorgt er voor dat Dieze West wordt teruggedrongen. Omdat Dieze West veel mensen achter de bal houdt is het lastig om hier doorheen te breken. Andersom is de thuisploeg razendsnel in de omschakeling maar doelman Alec van Dijk weet zijn doel schoon te houden. Kort voor rust heeft Hattem bijna de voorsprong te pakken via kansen voor Kevin Veger en Wesley van Winsum. Helaas zit er net steeds een voet van de tegenstander tussen waardoor de rust wordt bereikt met de brilstand.

Hattem maakt na rust het verschil

De geel-blauwen komen goed uit de startblokken en weten de thuisploeg al snel onder druk te zetten. Binnen 5 minuten wordt dit dan ook beloond met een doelpunt. Een goede spelhervatting van achteruit via Rick Dalhuisen die Wesley van Winsum weet te vinden. Hij speelt zich goed vrij, vindt Jort Steenman die vervolgens met een steekpass Felix Besseler vrij voor doelman Bouwman zet. Felix maakt oog in oog met hem geen fout en brengt Hattem op voorsprong. Verdedigend heeft Hattem niet veel meer te duchten van de thuisploeg die in de 2e helft geen echte kansen meer creëert. Andersom zoekt Hattem de aanval en heeft Wesley van Winsum na een goede pass langs de zijlijn vrije doortocht naar het Dieze West-doel. Vlak voordat hij wil uithalen wordt hij aangetikt en komt ten val. Resultaat is een vrije trap en een rode kaart voor aanvoerder v. Deventer van de thuisploeg. Gezien het overwicht en de overtalsituatie zoekt Hattem meer de aanval. Bij één van die aanvallen speelt Hattem de verdediging open, vind Wesley van Winsum de vrijstaande Giovan Drayer die met een mooie actie de tegenstander in de luren legt en de bal prachtig onder doelman Bouwman in het doel werkt; 0-2. Hattem ruikt dat er meer in zit, houdt de druk er op en weet al snel de 0-3 te maken. Een mooie pass van Bram de Boer op Jari Dunnink die zich vervolgens goed vrij speelt. Het vindt ruimte voor een schot en met zijn chocoladebeen verschalkt hij de doelman. Met nog ca. 5 minuten spelen wordt het zelfs 0-4 door Hampo Alexanian (na goed breed leggen van Sam Broekhuis) ware het niet dat de grensrechter een vlieg in zijn oog had en besloot te vlaggen voor buitenspel. Al met al kon dat de pret niet meer drukken en behaalde Hattem een verdiende overwinning.

  Doelpuntenmaker Jari Dunnink (Foto Gonny v. Duinen)

Derde overwinning op rij

Opnieuw een overwinning voor Hattem waardoor het opklimt naar de 5e plaats. Uiteraard moet er nog een rits aan wedstrijden worden gespeeld, maar het vertoonde spel biedt vertrouwen voor de toekomst. Voor komende woensdag (22/11) staat een bekerwedstrijd op het programma tegen Robur et Velocitas (uitwedstrijd, 19.30 uur). Op zaterdag 25 november speelt Hattem in Ermelo tegen EFC ’58 de volgende competitiewedstrijd.

Het vijfde ging afgelopen zaterdag vol goed moed naar de uitwedstrijd in Hattemerbroek om daar tegen het reserve team van NVB te spelen. Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen WVF was de selectie dit weekend erg mager door blessures en afmeldingen voor de zeer belangrijke familiebezoeken. De opstelling was voor de jongens niet vreemd maar door niet alert te beginnen keken ze al snel tegen een achterstand aan. Toch herpakten de mannen zich goed. Het voetbal dat op de mat werd gelegd was van goed niveau waardoor er zelfs tegen een 2e team kansen werden gecreëerd. De conditie van onze tegenstander  bleek net iets beter dan onze boys zodat er in de 2e helft door NVB regelmatig gescoord werd.

Toch waren de mooiste aanvallen van v.v.Hattem. Hierin speelden Luuk, Scott  en Niek en grote rol. Het hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel de mooie omhaal die Daan in gedachten had. Niet alleen spectaculair om te zien maar ook knap in de uitvoering.

Groot compliment voor de jongens, dat zij bleven voetballen en zich keurig hebben gedragen in de wedstrijd. Ook bedanken wij de mee gereisde supporters. Elke week komen er meer supporters bij. Komende zaterdag spelen wij uit bij SVI. Kom kijken , want er gebeurd altijd wel iets verrassends.

Vrijdag 1 december is er de jaarlijkse Sinterklaasviering bij v.v.Hattem.
Een feest voor alle jeugd van v.v.Hattem en HMC t/m 12 jaar en hun trainers en leiders.
Zorg dat je bij dit hele leuke feest bent en laat via je leider weten dat je graag komt ! 💛💙

Na het grote succes van vorig jaar, wordt dit jaar opnieuw het kerst zaalvoetbaltoernooi georganiseerd met een culinaire en feestelijke uitbreiding van de dag!
TOERNOOI
Dit jaar zal het toernooi, zoals jullie het kennen, plaatsvinden op 23 december tussen 11:30 en 17:00 in de Marke.
De teams worden samengesteld uit spelers van Hattem 1, 2, 3, 4, 5, jo-19, HMC 1, HMC O20 staf en oud voetballers. Uiteraard worden de teams gemixt om een zo eerlijk mogelijk competitie te vormen. Voor de deelname aan het toernooi vragen wij een bijdrage van €5,-.
GROOT FEEST
Wat nog veel belangrijker is dan het toernooi, is het feest dat erna plaatsvindt!
Vorig jaar hebben we de meeste deelnemers met pijn in ons hart met een droge mond naar huis gestuurd…
Dit jaar hebben wij hierop ingespeeld en gaan een groot feest te organiseren op de club!
Zo zal zanger Fons Veurink (onthoud die 🎤 naam} voor ons een optreden geven tussen 20:30 en 21:30.
Wie natuurlijk ook niet kan ontbreken is DJ Roel Suiker die met zijn geheel eigen stijl de avond muzikaal gaat larderen.
Toegang is uiteraard gratis en we sporen dan ook iedereen aan om zoveel mogelijk gezellige mensen mee te nemen die zin hebben in een feestje!
BUFFET
We gaan ervan uit dat iedereen na het toernooi ook een grote honger heeft gekregen en daarom zal er een uitgebreid warm buffet aanwezig zijn, verzorgd door Kota Radja! Voor de deelname aan het buffet vragen wij een bijdrage van €15,-.
Om tijdens de avond niet almaar te hoeven denken aan het thuisfront en het prakje dat daar gegeten wordt, bestaat er de mogelijkheid om hen ook aan te melden voor het buffet.
Het is mogelijk om jezelf en naasten op te geven bij je trainer/leider. De tikkies worden 9 december gestuurd en dienen binnen een week te worden voldaan.
We moeten ergens van uit kunnen gaan, dus let erop dat inschrijving betekent dat je moet betalen.
We rekenen op minstens zoveel enthousiasme als vorig jaar!
Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan je terecht bij Thom van Regteren (Hattem 3), Tim Amptmeijer (Hattem 3), Arjen Noordberger (Hattem 1) en Igor van Dijk (Hattem 3).
p.s. Wacht niet te lang met aanmelden.. De eerste 30 zaalvoetbalaanmeldingen zijn al binnen 💛💙⚽

Op voorhand was al wel duidelijk dat de onderlinge ontmoeting tussen beide teams anders zou lopen dan in het vorige seizoen. Toen wist Hattem twee grote overwinningen te boeken; voor nu lagen de kaarten anders op tafel. Trainer ten Hove had niet de beschikking over een flink aantal spelers maar de spelers die aantraden lieten ondanks hun jonge leeftijd zien uit het goede hout te zijn gesneden. Hattem nam voor rust een voorsprong, moest zich na de thee vaak beperken tot verdedigen, maar wist de wedstrijd vlak voor tijd toch in het slot te gooien waardoor de punten in Hattem bleven.

In de eerste helft is Hattem de betere
De intentie van de bezoekers uit Zwolle was al snel duidelijk. Hattem mocht het spel maken en Zwolsche Boys wachtte af op mogelijke fouten. Na een wat weifelend begin kreeg Hattem al vrij vroeg een duwtje in de rug. Een goede opbouw over rechts waarbij uiteindelijk Bram de Boer de bal voor kon zetten. Boys-verdediger van Vilsteren voelde waarschijnlijk de aanwezigheid van Felix Noordberger in zijn rug en werkte de voorzet van Bram pardoes in eigen doel. Ondanks deze vroege voorsprong was het wel oppassen geblazen bij counters van Zwolsche Boys, maar Hattem bleef verdedigend goed overeind. Het nam het initiatief in de wedstrijd en probeerde de druk op het doel van de tegenstander te verhogen. Nadat de bezoekers een vrije kopkans uit een hoekschop niet wist te benutten, weet Hattem wel het net te vinden. De geel-blauwen komen af toe goed door en uit één van die aanvallen is het raak. Na een goede aanval wordt de bal bezorgd bij Felix Besseler. Hij weet zijn tegenspeler uit te spelen, ziet Felix Noordberger vrij staan die met deze voorzet wel raad weet en Boys-doelman Jager kansloos laat met een intikker in de verre hoek. Is het kort daarna doelman Alec van Dijk die een tegendoelpunt voorkomt; vlak voor rust is hij kansloos wanneer Jayson v.d. Meulen na een misverstand in de Hattem-verdediging in balbezit komt en, hoewel Alec de bal nog toucheert, de bal in de verre hoek kan plaatsen.

Zwolsche Boys na rust op zoek naar gelijkmaker

Na de thee kantelt de wedstrijd wat. Hattem wil wel weer de draad van voor de rust oppakken, maar te vaak gaat de bal in die fase toch naar de verkeerde kleur. Hattem heeft nog wel een mogelijkheid via Wesley van Winsum (afstandsschot) maar dat is het op dat moment ook wel. Veel duels spelen zich af op het middenveld zonder dat beiden tot kansen komen. Hattem weet toch een keer de verdediging van de Boys te splijten, kan Felix Noordberger weg sturen die vervolgens het net weet te vinden. Helaas wordt het doelpunt afgekeurd wegens een vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel. Op dat moment komen de bezoekers wat meer in de wedstrijd en weet het Hattem te veroordelen tot verdedigen. De druk op het Hattem-doel wordt groter en Zwolsche Boys is dichtbij de gelijkmaker. Een goede voorzet wordt echter via een inglijder tegen de paal gewerkt waardoor Hattem goed weg komt. Met nog een kwartier te spelen wisselt Zwolsche Boys aanvallend, gaat man op man spelen in de achterste lijnen plaatst wat meer mensen voorin. Vooralsnog levert dat geen gevaar op voor Hattem en heeft de verdediging er goed het oog op. Toch is het weer bijna gelijk maar is het opnieuw doelman Alec van Dijk die een gelijkmaker voorkomt. Hattem gooit kort voor de tijd de wedstrijd echter op slot. Na een goede combinatie bij de zijlijn komt Wesley van Winsum in balbezit op de kwartcirkel van het strafschopgebied. Hij draait zich goed vrij van zijn tegenstander en haalt verwoestend uit met zijn linker waardoor doelman Jager kansloos is waarmee de wedstrijd is beslist.

Opnieuw mooie overwinning voor Hattem

Na de overwinning van vorige week dus opnieuw de volle buit voor Hattem waardoor het team zich voorlopig heeft genesteld in het linker rijtje. Op basis van inzet is deze overwinning ook een mooie opsteker al had het zo maar anders kunnen aflopen. Hattem speelt de komende twee weken buiten de deur waarbij het volgende week naar Zwolle zal afreizen voor de uitwedstrijd tegen Dieze West.


Grand Café Restaurant Banka Hattem, gelegen aan het prachtige Marktplein van Hattem, is de balsponsor voor de wedstrijd Hattem – Zwolsche Boys van  zaterdag 11 november a.s.
Banka heeft inmiddels een vijftal vestigingen in onze regio: Banka Hattem – de Markt van Hattem – IJssalon Tutti Gelati Hattem – Banka Nunspeet en Herberg Tante Sjaan in Vierhouten. Binnen afzienbare tijd hoopt men ook in Heerde een vestiging te openen in het pand van voormalig uitgaanscentrum De Esculaap in het centrum van Heerde.
Genieten met een hoofdletter G staat voorop bij Banka! Wij zijn 7 dagen per week geopend voor een lekker kopje koffie met heerlijk gebak, een heerlijke lunch, een high tea, een goed glas wijn of een gezellig diner! Op onze menukaart vindt u vooral ‘huisgemaakte’ gerechten van eerlijke producten uit de regio. Wat je ook neemt, het is prettig toeven bij Banka!
Geniet van onze sfeervolle ambiance binnen of van ons zonnige terras, midden in het hartje van Hattem. Een ideale plek om dagelijks te genieten! De tijd verstrijkt er geruisloos, zeker met een heerlijk wijntje of een mooi koud biertje van de tap.
De Markt van Hattem vormt het hart van het Hanzestadje. Verschillende parels van de historische binnenstad zorgen voor een authentieke sfeer. Het oorspronkelijke herenhuis waarin Banka is gevestigd, behoort als rijksmonument eveneens tot het beschermd stadsgezicht.
Het is er prettig mijmeren over de tijden dat nazaten van de Heren van Amstel hier woonden. Over de drukke bedrijvigheid in de glorietijd van het Hanzeverbond, of over de artistieke bloeiperiode in de Gouden Eeuw van Hattem. De sporen van de geschiedenis zijn zichtbaar en voelbaar op de Markt en dat is slechts één van de redenen waarom Banka een ideale plek is om te genieten.

Grand Café Restaurant Banka
Markt 5
8051 EZ Hattem
Tel. 038-2306304
www.bankahattem.nl

Hoewel de derde dinsdag van september al enige tijd achter ons ligt, was het afgelopen zaterdag om 11:00 uur minstens zo’n belangrijk ceremonieel “koffer” moment.
Oud keurmeester B. Brink (speler van het legendarische Hattem 5, vino en bal oloog en tegenwoordig ook bekend als scheidsrechter) overhandigde de authentieke gehaktballen-testkoffer aan N. van ‘t Ende, the founding father van het nieuwe Hattem 5.
Met ingang van direct zal de net benoemde gehaktballencommissie van het 5e bij uitwedstrijden in de regio de in de kantine geserveerde gehaktbal gaan testen.
De test zal aan de hoogste eisen voldoen waarbij de resultaten vastgelegd worden volgens ISO-norm; 22000 en 22003, waarbij ook aandacht is besteedt aan de bestelprocedure van de bal gehakt om een zo gelijk mogelijk speel en testveld te creëren.
Testonderdelen zijn o.a. Afkomst: fabriek/slagerij/zelf gemaakt, smaak, temperatuur, stevigheid, presentatie, gewicht, sausdikte.
Nu in deze tijd “transparantie” een belangrijk politiek item is zal Hattem 5 alles in het werk stellen om zowel de test procedure als de uitkomsten via sociale media te delen.
Dat het opnieuw in ere herstellen van deze Hattem 5 traditie ook een positieve invloed heeft op het voetbalresultaat werd enkele uren later duidelijk toe Hattem 5 haar eerste overwinning behaalde op WVF 15.

Na de puntendeling met OWIOS vorige week, was het v.v.Hattem dat nu de volle 3 punten meenam uit Oene naar Hattem.

Het was voor Hattem afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen Oene. Het behaalde punten aantal na de start van de competitie viel niet mee. Een blik op de ranglijst leerde daarbij wel dat er gespeeld was tegen de teams die de eerste 5 plekken in de competitie bezetten.

Het team dat trainer Arjan ten Hove aan de start liet verschijnen was met 7 spelers die niet ouder zijn dan 20 jaar erg jong te noemen. Dat leeftijd niet alles zegt wanneer er voldoende voetbalkwaliteit op het veld staat werd vanaf het begin duidelijk.

Hattem trok vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd en het initiatief naar zich toe. Na 10 minuten ontstond de eerste kans toen Felix Noordberger de knap op tijd startende Sam Broekhuis wegstuurde die schuin voor het doel de bal langs de keeper, maar ook net langs de verkeerde kant van de paal stuurde. De Oener ploeg hield veel mensen achterin, zodat Hattem makkelijk combinerend tot de 16 meter het spel kon bepalen. Na hier daar een kleine mogelijkheid was het een mooie aanval waarbij Rick Dalhuisen een harde voorzet kon afleveren die door een van de voorwaartsen werd binnengetikt. De blijdschap was van korte duur, daar de grensrechter als een van de weinigen de situatie als buitenspel beoordeelde en de scheidsrechter zijn signaal overnam. Nog voor rust moest Sam Broekhuis met een blessure gewisseld worden en kwam voor hem Giovan Draijer in het veld. Hattem bleef de bovenliggende partij en het was niet gek geweest wanneer er bij het rustsignaal een voorsprong op het score bord had gestaan.

Na de rust waren er bij Oene enige aanpassingen gedaan waardoor de wedstrijd een ander gezicht kreeg. Waar het voor Hattem tijd werd te scoren was het Oene dat probeerde meer grip op het spel te krijgen. De wedstrijd waarbij de toeschouwers al enige tijd de tribune hadden opgezocht of zich verscholen onder een paraplu speelde zich af op het middenveld waarbij Hattem zo nu en dan gevaarlijk werd. Bij een van die mogelijkheden werd een voorzet in eerste instantie gemist en vanaf de andere kant opnieuw scherp voorgebracht. De Oener verdediger werd op de achterlijn zo in het nauw gebracht door een Hattemer aanvaller dat hij de bal over de eigen achterlijn werkte en Hattem op een verdiende 0 – 1 voorsprong kwam.  Na dit doelpunt ging Oene met meer druk naar voren spelen en werd het wedstrijdbeeld onrustiger. Waar Oene hoopte op kansen op de gelijkmaker was het Hattem dat met kansen voor Wesley van Winsum en Giovan Draijer een aantal keren de wedstrijd vroegtijdig kon beslissen. Hoewel doelman Alec van Dijk deze middag maar 1 lastige redding hoefde te verrichten was er toch opluchting  aan Hattemse kant toen de goed leidende scheidrechter te Teije affloot en er 3 punten bijgeschreven kon worden.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma.

Na de bekerwedstrijd van vorige week werd de competitie voor Hattem hervat met een thuiswedstrijd tegen het vorig seizoen gedegradeerde OWIOS. Daar waar Hattem in de eerste helft een optisch overwicht had waren de rollen na de thee omgedraaid. En daarbij zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Kort voor het einde van de reguliere speeltijd kregen beide teams een strafschop toegekend. Waar OWIOS miste, scoorde Hattem wel. Toch was dat niet voldoende voor Hattem wat diep in blessuretijd wist OWIOS evenwel toch nog de gelijkmaker te scoren. Gezien het wedstrijdbeeld overigens wel een terechte puntendeling.

In de eerste helft pakt Hattem initiatief
Trainer ten Hove had een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling ten opzichte van vorige week; dit i.v.m. de afwezigheid en blessures van spelers. Hattem probeert in de beginfase het initiatief in de wedstrijd te pakken al moet het alert blijven op het feit dat de bezoekers uit Oldebroek loeren op een counter. Met verzorgd voetbal probeert men door de groene muur te komen waarbij toch steeds ontbreekt aan het laatste zetje om echte kansen te creëren. Andersom heeft Hattem in deze fase verdedigend gezien weinig te duchten van de aanvallende initiatieven van OWIOS. De verdediging staat goed en neutraliseert pogingen van OWIOS om gevaar te stichten al in een vroeg stadium. Het enige moment wat voor opschudding zorgt is na ca. 30 minuten. Een vrije trap van Jari Dunnink wordt door een OWIOS-verdediger totaal verkeerd geraakt waarbij zijn eigen doelman van Olst zich nog flink moet strekken om de bal onder de lat weg te tikken om een doelpunt te voorkomen. Optisch gezien heeft Hattem in de eerste helft een overwicht maar tot echte kansen heeft dit niet kunnen leiden.

Na rust veel strijd en OWIOS gevaarlijker

Hattem begint na de rust voortvarend. Felix Noordberger komt al snel na de hervatting na een voorzet van Rick Dalhuisen in de doelmond in balbezit maar kan net niet tot een schot komen. Ook een lobje van Jort Steenman is net onvoldoende. Balverlies van Wesley van Winsum geeft OWIOS de gelegenheid snel om te schakelen en één van de voorwaartsen weg te sturen. Hattem-doelman van Dijk laat zich niet van de wijs brengen en komt als winnaar uit de bus. De bezoekers krijgen daarna nog een kansje als de spits de bal teruglegt op de inkomende mensen maar meer dan een schotje naast wordt het niet. OWIOS heeft nu wel meer overwicht al komt het verder, net als Hattem voor rust, niet tot kansen. In het slot van de wedstrijd speelt OWIOS wat opportunistischer en probeert het Hattem terug te dringen. Bij één van die aanvallen tikt Jerensley Hooi zijn tegenstander net iets te veel aan waardoor deze tegen het gras gaat; strafschop OWIOS. Gelukkig voor Hattem pakt Alec van Dijk deze prima en blijft het 0-0. Hattem raakt niet van de wijs en gaat op haar beurt ten aanval. Kort hierna is het Wesley van Winsum die binnen de beruchte lijnen naar de grond gaat na wat duwwerk en nu is het Hattem dat een strafschop krijgt. Hij gaat zelf achter de bal staan en maakt geen fout; 1-0. OWIOS gooit nu alles op alles om de gelijkmaker nog uit het vuur te slepen. Na 7 minuten in blessuretijd lukt dat ook. Een lange haal naar voren zorgt voor wat miscommunicatie in de Hattem-defensie waarna Robin Hop namens OWIOS de bal voor de voeten krijgt en de bal in een leeg doel kan schuiven. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Terechte puntendeling, maar voelt toch wat zuur voor Hattem

Gezien het spelbeeld van de wedstrijd is de puntendeling wel te verklaren. Ondanks dat is voor Hattem toch wel zuur dat het diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker moet slikken. Dat terwijl de overwinning voor het grijpen leek. Hattem speelde echter vandaag een acceptabele pot waarmee de technische staf verder kan. Opmerkelijk is dat Hattem nu heeft gespeeld tegen de huidige top 5 van de ranglijst. Komende weken zal moeten blijken wat dit waard is waarbij volgende week de uitwedstrijd tegen Oene op het programma staat.

De KNVB heeft deze week de loting verricht voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Hattem zat hierbij ook in de koker na de mooie overwinning op 3e klasser DKB uit de Krim. Uit de loting is komen vast te staan dat Hattem in de week van 21 november zal aantreden tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Dit betreft dan een uitwedstrijd voor de geel-blauwen.
Robur et Velocitas is een van de oudste “anno1882” opgerichte voetbalverenigingen van Nederland. De teams van v.v.Hattem en Robur et Velocitas kennen elkaar van vele ontmoetingen in het zondagvoetbal. Zoals bekend heeft Hattem 10 jaar geleden al afscheid genomen van het zondagvoetbal; Robur et Velocitas speelt dit seizoen voor het laatst op de zondag en zal ook de overstap maken naar het zaterdagvoetbal.
Robur komt uit in de 3e klasse B zondag waar ze met 5 punten uit 4 wedstrijden in de middenmoot vertoeven. Het is dan ook even afwachten hoe de eindstand er uit zal komen te zien omdat die bepalend zal zijn op welk niveau Robur zal instromen in het zaterdagvoetbal voor het seizoen 2024-2025.
We hopen over 4 weken in ieder geval op veel supporters die het team steunen om de volgende ronde te behalen.

Zaterdag de thuiswedstrijd v.v. Hattem 1 – OWIOS 1.
De balsponsor is “een trouwe supporter”!

In de eerste knock-outronde van de bekercompetitie ontving Hattem het team van DKB uit De Krim. Dit team speelt ook in de 3e klasse zij het in poule D van het district Noord. Op voorhand zou je mogen aannemen dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn, maar getuige het spel maar ook de uitslag was Hattem de betere deze wedstrijd. Voor Hattem is het nu afwachten wat de loting voor de volgende bekerronde zal opleveren. Deze volgende bekerronde staat op het programma voor de midweek van 21 november 2023.

Hattem speelt makkelijk, DKB de lange bal
Hattem-trainer ten Hove had voor deze wedstrijd wat te maken met afvallers (ziek en blessure) maar de boys die aan de aftrap stonden bepaalden van meet af aan wat er op het veld gebeurde. Hattem pakt gelijk het initiatief en probeert onder aanvoering van de prima spelende Jort Steenman met combinatievoetbal een gaatje te zoeken in de verdediging van de bezoekers. DKB speelt daarentegen fysiek en zoekt in balbezit vaak de lange bal wat voor weinig gevaar zorgt. Nadat in de beginfase nog niet echt sprake is van kansen, is het Felix Besseler die na 18 minuten de score opent. Sam Broekhuis ontvangt een inworp, geeft een goede pass op Felix die goed de ruimte zoekt waarna hij met een mooie stift de bal in de kruising ziet verdwijnen. Hattem blijft het overwicht houden en krijgt na een kwart wedstrijd een strafschop toegewezen nadat Hampo Alexanian binnen de beruchte lijnen ten val wordt gebracht. Jesse Betaze mist maar omdat de DKB-doelman te vroeg beweegt mag hij een nieuwe poging wagen. Ditmaal weet hij wel het net te vinden. Kort hierna weet DKB de aansluitingstreffer te maken. Na een overtreding op ca. 20 meter van het doel is het aanvoerder Groen die met een fraaie knal de bal achter de kansloze van Dijk in het net krult. In het laatste deel van de eerste helft zakt het niveau van Hattem wat terug, verliest het de grip op de wedstrijd maar weet DKB hier geen gebruik van te maken.

Na rust loopt Hattem naar grote zege
Hattem wil na rust in feite de wedstrijd al snel op slot gooien en voert de druk op het DKB-doel op. Jort Blankvoort is vanuit een hoekschop dichtbij de 3-1 ware het niet dat hij zijn voet net niet voldoende achter de bal krijgt om af te drukken. Kort daarna een tegenvaller voor Hattem als Bram van Regteren in een onschuldig duel zijn knie verdraait en het veld moet verlaten. De geel-blauwen laten zich niet van de wijs brengen en proberen de verdedigingsmuur van DKB te doorbreken. Bram de Boer probeert het eens van afstand en heeft pech als zijn prachtige schot via de kruising weer het veld in stuitert. De DKB-trainer voert dan een aantal wisselingen door in de hoop wat te forceren, maar het omgekeerde gebeurt. Felix Besseler maakt goed gebruik van de hierdoor ontstane ruimte en wipt de bal na een mooie pass van Giovan Drayer over de doelman waardoor hij de 3-1 laat aantekenen. Hierna is het Kevin Veger die de wedstrijd op slot gooit. Omdat DKB een aantal spelers naar de voorste linie heeft gedirigeerd, maakt de attent spelende Kevin dankbaar gebruik van de ruimte en fouten van de bezoekers en weet hij binnen slechts 15 minuten maar liefst 4 doelpunten te maken. Het slotoffensief is dan voor Giovan Drayer. Nadat Kevin Veger een duel om de bal wint en het strafschopgebied binnen dringt vindt hij Giovan Drayer bij de eerste paal die de bal prima over de doelman wipt en de eindstand op 8-1 brengt.

  Kevin Veger op weg naar zijn 4e doelpunt (foto Marcel Senz)

Ruime overwinning mooie opsteker

Hattem was in deze wedstrijd de betere ploeg en wint dan ook zeker verdiend van DKB. Mooi te zien dat de dadendrang van het team tot aan het einde van de wedstrijd aanwezig blijft waarbij het vertoonde spel een mooie opsteker is voor de komende competitiewedstrijden. Volgende week zaterdag wordt deze weer hervat met de thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde OWIOS uit Oldebroek.

De voor vrijdagavond 27 oktober geplande ledenvergadering van de Vriendenkring der v.v. Hattem gaat wegens persoonlijke omstandigheden niet door. De nieuwe datum moet nog nader bepaalt worden, deze zal zo spoedig mogelijk kenbaar gemaakt worden.

Na een week geen wedstrijd gespeeld te hebben, waren de mannen van Hattem 5 tot het bot gemotiveerd om weer voor het echie tegen DOS Kampen te gaan spelen.

Het trainersduo durfde het zelfs aan om onze topscorers (Arne en Jasper) op de bank te laten beginnen. De opstelling was zo gemaakt dat we volle bak op de counter wilden gaan spelen.

Helaas werden wij al na een paar minuten verrast door een snelle tegengoal.

De Hattem 5 jongens lieten zich niet uit het veld slaan en probeerden toch mooi voetbal op de mat te leggen. In de duels kwamen onze jonge jongens niet vaak als winnaar uit de bus en konden en de tijd dat we de bal in bezit konden houden was vaak te kort. Dit resulteerde al snel in meer tegengoals, ondanks de inzet van alle spelers. In de eerste helft aan onze zijde twee spelers erg op en dat was Jay door zijn uitstekende verdedigingswerk en Sven die zijn longen uit het lijf liep en het  de tegenstander erg moeilijk maakte op rustig op te bouwen.

Voor rust was eigenlijk de wedstrijd al gespeeld. Wij gingen de rust in met een 5-0 achterstand . Na wat omzettingen in het team kwamen wij goed uit de startblokken. Merlijn vandaag onze aanvoerder was een voorbeeld voor iedereen.(kreeg complimenten van de scheidsrechter). Toch werden wij weer in de verdediging gedrukt en konden zelf geen vuist maken in de aanval. De stand liep snel verder op.

Onze tegenstander blonk niet uit in sportiviteit waarop Daan reageerde met een te harde  overtreding waarop onze onverbiddelijke scheidsrechter van vandaag direct rood gaf. Met een mannetje minder kwamen er tot onze verbazing juist wel kansen voor vv Hattem. Met als hoogtepunt een dot van een kans die Jasper om zeep hielp. Nadat de scheids had gefloten voor het einde van de wedstrijd, met een eindstand van 0-9, gingen de mannen enigszins vermoeid maar voldaan van het veld.

Begeleiding en spelers weten dat er bij Hattem 5 nog veel ruimte is voor verbetering. Toch zijn de verliespartijen snel vergeten en kijken de mannen er weer uit naar de volgende trainingen en wedstrijden.

Een ieder is ervan overtuigd dat Ook het 5e na een periode van aanpassen aan het seniorenvoetbal punten gaat pakken. Wanneer en hoeveel punten dat gaan worden is nog even de vraag. Aan het enthousiasme en het verwerken van nederlagen kunnen we in onze vereniging een voorbeeld aan kan nemen zijn van deze jongens. Het is mede om deze reden dat het begeleidingsteam erg trots op de mannen en blij met de grote supportersschare die de wedstrijden volgen en aanmoedigen. Op naar een mooie volgende wedstrijd

De pasfoto op de digitale spelerspas in de Wedstrijdzaken app kan tussen 1 juli en 1 november worden veranderd. Elk spelend lid van jouw vereniging moet uiterlijk 31 oktober een correcte en actuele spelerspasfoto heeft. Alle zaal- en veldvoetballers van de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder hebben een pasfoto nodig op hun digitale spelerspas.

Er zijn verschillende manieren om de spelerspasfoto te wijzigen of toe te voegen:

Leden/spelers: Zij kunnen zelf in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app een spelersfoto toevoegen of wijzigen.
Teammanagers: Teammanagers kunnen voor alle spelers uit het team de spelersfoto’s toevoegen of wijzigen. Dit gaat via de KNVB Wedstrijdzaken app.
De ledenadministratie: De ledenadministrateur van de vereniging kan in Sportlink Club spelersfoto’s toevoegen of wijzigen.

Na zes wedstrijden staat v.v.Hattem JO11-2 bovenaan de ranglijst met slechts 1 punt voorsprong op de nummer 2 en 3.
De laatste speelronde speelt de top vier van de competitie tegen elkaar om uit te maken wie er er zich uiteindelijk kampioen mag noemen en zal promoveren.
Deze zaterdagochtend speelt Hattem in Oene om 08.30 tegen de eerste selectie JO11 van Oene.
Na de warming up is de aftrap aan Hattem en wordt meteen goed gecombineerd in de richting van het doel van de tegenstander.
Na een goede steekpass van Stan komt Yari via links meteen door en schiet al na 1 minuut de bal tegen de touwen en tankt het team vertrouwen door de snelle 0 -1.
Na dit doelpunt gaan ze door met waar ze de de hele competitie al goed in zijn en is er van wedstrijdspanning geen sprake meer. De ene aanval is nog mooier dan de andere en binnen no time is de stand 0-4 voor v.v.Hattem.
 
Wanneer het 2e kwart is begonnen ziet het er voetballend weer erg mooi uit met goed samenspel en een paar mooie aanvallen zonder dat er gescoord wordt.
Het team van Oene blijft zijn best doen en na een goede uitbraak wordt er gescoord en brengen ze de stand op 1 – 4.
Hattem trapt af en laat zich niet van de wijs brengen door het tegendoelpunt.
Na een goede actie van Pieter zet hij zichzelf alleen voor de keeper en maakt er 1-5 van waarna niet veel later een mooie aanval volgt over rechts waar Vinn de bal uitstekend terug legt op de vrijstaande Stan die in één keer op doel schiet. De bal vliegt via de binnenkant van paal in het doel 1-6.
Na weer een mooie aanval over de linkerkant is Yari er voor de zoveelste keer vandoor en schiet de bal binnen 1-7. Hierna doet Oene wat terug wanneer de bal in de kluts wordt binnen gewerkt 2-7. De wedstrijd kabbelt voort en beide teams weten nog 1 keer te scoren. Eindstand is dan ook een overtuigende 3-8 overwinning. Met deze winst hoefde er niet op andere uitslagen gewacht te worden en kon het team als kampioen de thuisreis naar Hattem kon aanvangen.