Nieuws

Alle wedstrijden in het betaalde voetbal zijn alsnog afgelast vanwege het coronavirus. De maatregel, die geldt tot het eind van de maand, volgt na het besluit van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd mensen te verbieden. Ook het amateurvoetbal ligt tot 1 april volledig stil.

v.v. Hattem heeft besloten de KNVB adviezen per direct op te volgen.
Dus geen trainingen, (oefen) wedstrijden of andere activiteiten.

Ook Hattem Onbeperkt en techniektrainingen van Voetbalschool Hattem, het MINI Event in Ballorig en de 70-80-90’s Party is afgelast.

 

 

Graag onderstaande gegevens invullen om uw kind op te geven voor het Mini Event op zaterdag 14 maart


Op voorhand wisten de mannen van trainer Hans Roeland wat hen te wachten stond. Gezien de stand van de ranglijst was het nodig om de volle winst in eigen huis te houden om zo een beetje afstand te nemen van de onderste regionen. In het begin van de thuiswedstrijd tegen HTC uit Zwolle waren het echter de bezoekers die de aanval zochten en een aantal mooie mogelijkheden kregen om de score open te breken. Door onzorgvuldigheid in de afronding aan Zwolse kant hield de Hattemer inval-doelman Jordy Bekedam het doel schoon. Gaandeweg de wedstrijd namen de geel-blauwen het initiatief in de wedstrijd over en kreeg men vat op de tegenstander.

Nadat de HTC-doelman een aantal keren redding moest brengen had hij evenwel geen antwoord op een inzet van de altijd bewegelijke Wesley van Winsum. Na een goed lopende aanval is het uiteindelijk van Winsum die rustig blijft en weet met een prima inzet het net te vinden. Kort daarna krijgt Bram de Boer de kans om de score te verdubbelen. Helaas voor Hattem weet de HTC-doelman de inzet van de Boer te keren en blijft het dus 1-0. HTC weet hierop wat onder de druk van Hattem uit te komen en zoekt opnieuw de aanval. Daar waar het eigenlijk 2-0 had moeten zijn valt het doelpunt aan de andere kant. Matig uitverdedigen brengt de bal bij een HTC-speler die een schot produceert wat door doelman Bekedam niet goed verwerkt wordt. De bal komt voor de voeten van een HTC-aanvaller voor wie het een koud kunstje is om de stand gelijk te trekken.

Ondanks deze tegenslag probeert Hattem de draad weer op te pakken en wil nog voor de rust de voorsprong weer op het scorebord brengen. Na een aantal eerdere pogingen welke helaas niet werden beloond is het evenwel Felix Noordberger die op slag van rust zijn team opnieuw op voorsprong zet. Met een bekeken inzet maakt hij de 2-1 en gaat Hattem met een goed gevoel naar de thee.

In de tweede helft weet Hattem het betere van het spel op de mat te leggen, kan het de rust bewaren, staat het verdedigend goed en probeert het HTC met een aantal prima aanvallen de genadeklap toe te brengen. Na 10 minuten spelen is het opnieuw Felix Noordberger die de HTC-verdediging te snel en te slim af is en met een uitstekende inzet de 3-1 laat aantekenen. Hattem speelt nu eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Daar waar het de bezoekers niet meer lukt om echt gevaar te stichten in de Hattem-verdediging weet Hattem de HTC-verdediging het nodige werk te bezorgen. In het restant van de wedstrijd zijn het Ayoub Ahlag en Felix Noordberger die de score uitbreiden en een 5-1 eindstand op het scorebord laten aantekenen.

Al met al een verdiende en welkome overwinning voor Hattem waardoor het 3 punten kan bijschrijven in de strijd voor klassenbehoud. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen op het programma. Voor trainer Hans Roeland en zijn manschappen zaak om de positieve lijn van deze wedstrijd door te trekken en te trachten om het goede spel bij BAS een vervolg te geven. De wedstrijd in Biddinghuizen begint om 14.30 uur.

De Vriendenkring organiseert op zaterdag 14 maart 2020 een grandioze 70’s – 80‘s – 90’s Party in clubhuis van de VV Hattem.

Toegang is voor alle leden en donateurs met introducés van de VV Hattem en de Vriendenkring. Deze party begint om 20.00u en zal tot 00.00u duren. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Op zaterdag 28 maart 2020 houdt de Vriendenkring der VV Hattem weer hun jaarlijkse Paasbingo in het clubhuis van de VV Hattem met een groot aantal prijzen.

Dit  wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor:   TrafficSupply te Hattem

 

Verder is er natuurlijk ook de Jackpotronde en de Dobbelsteen doet ook weer mee. Toegang is voor leden en donateurs van de Vriendenkring en de VV Hattem met introducé. De Bingo begint om 19.45 uur en u bent welkom vanaf 19.00 uur.

Wilt u lid worden van de Vriendenkring dan kan dat al voor € 7,50 per jaar!

Officiële mededeling van het bestuur van de “Vriendenkring der vv Hattem”

Hierbij nodigen wij de leden van de “Vriendenkring der v.v. Hattem” uit tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de “Vriendenkring der v.v. Hattem” welke zal worden gehouden op:

Vrijdag 03 april 2020, aanvang 19.30 uur in ons clubhuis op het sportpark “Het Achterveen”.

Agenda:

  1. Opening door de voorzitter.
  2. Ingekomen stukken.
  3. Notulen ledenvergadering d.d. 22.03.2019.
  4. Jaarverslag secretaris verenigingsjaar 2019.
  5. Jaarverslag penningmeester verenigingsjaar 2019.
  6. Verslag kascommissie.
  7. Verkiezing kascommissie.
  8. Bestuursverkiezing:

Henk Voskuil ( penningmeester ) is aftredend en herkiesbaar.

Alex Voskuil ( bestuurslid ) is aftredend en herkiesbaar.

Potentiële tegenkandidaten bestuursleden moeten zich minimaal twee weken voor de algemene ledenvergadering aanmelden bij de secretaris van het bestuur en ten minste gesteund worden door vijf leden van de Vriendenkring. (Artikel 5, huishoudelijk reglement).

  1. Rondvraag
  2. Sluiting met een hapje en drankje.

 

Hattem, maart 2020.

Namens het bestuur van de “Vriendenkring der v.v. Hattem”

M.Nederhof,  voorzitter.

Voor het zevende jaar op rij biedt de Voetbalschool Hattem voetballers/voetbalsters uit de hele regio in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar de kans om zich te ontwikkelen. Gemiddeld nemen er zo’n 30 spelers deel die, verdeeld over vier groepen, intensief aan hun voetbalskills werken.

Hoewel de basis van voetballen blijft bestaan uit passen, trappen, kappen en draaien, dribbelen en drijven en passeer- en schijnbewegingen heeft de technische staf voor dit seizoen nieuwe trainingsoefeningen uitgezocht om nog meer nieuwe dingen te leren.

Uitgangspunt hierbij is om nog meer dynamiek en balcontacten in de trainingsvormen te beleven en wordt ook aan de motorische en fysieke ontwikkeling speciale aandacht gegeven, een onmisbaar ingrediënt in het huidige voetbal. De trainingen vinden plaats op zondagochtend van 10.00 tot 11.30 uur op het kunstgrasveld van ons sportpark.

Hoofdtrainer en coördinator is Anton Rave, een ervaren jeugdtrainer die gespecialiseerd is in techniektraining. Rave wordt ondersteund door een groep huidige- en voormalige eerste elftalspelers, waardoor er in de sessies ruim de tijd is voor individuele aandacht en detail. De techniektrainingen zijn al 6 jaar een groot succes. Het plezier spatte er vanaf, zowel bij de kinderen als de trainers. De Voetbalschool Hattem is niet club gebonden. Iedereen wordt naar eigen leeftijd en vaardigheid ingedeeld en getraind.

Plezier hebben in het voetbal en de wil om een betere voetballer te worden is de basis om deel te nemen. Deelnemers komen uit Zwolle, Wezep, Oosterwolde, Heerde, Wapenveld en Hattem. Op zondagochtend 8 maart is de eerste (gratis) proefles. Aanmelden kan via www.voetbalschoolhattem.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over trainingsdata, techniektrainers en de (beperkte) kosten van een reeks van 10 voetbalclinics.

 

Het seizoen 2020-2021 zal een nieuw team de geel blauwe v.v.Hattem kleuren gaan verdedigen.
Het team gaat de naam “Hattem 4” of wat al snel afgekort zal worden naar ’t viérde of ‘t 4e (let op de klemtóón)
Het team steunt op een basis van meer of minder ervaren voetballers en deel “jonkies” die de jeugdopleiding hebben doorlopen.
Het team bestaat nu uit zo’n 16 spelers…
Natuurlijk is het ook prettig wanneer om zo nu en dan eens een weekendje weg te gaan, een dagje uit, geblesseerd te zijn of om een reden die “je team-maten niks aangaat” 😉 een wedstrijd over te slaan.

Daarom is er nog ruimte voor een aantal enthousiaste spelers.

Er zijn vast ook nog oud voetballers (gewone mensen mag ook) die vinden dat ze organisatorische kwaliteiten hebben gecombineerd met verstand van voetbal en een portie gezelligheid.
Dat komt goed uit want we zijn op zoek meer dan enthousiaste leiders/coaches voor dit team.
Wil je info over dit nieuwe team of ben je zo enthousiast dat je je direct wil aanmelden

Bel of App Pascal Broere, 06-46108141

Niek Dalhuisen (trainer JO19-2) kreeg vorige week uit handen van de KNVB docent zijn diploma junioren trainer. Hij heeft met goed gevolg een trainerstraject doorlopen.

 

De Thema-avond XXL is een exclusief event voor de dertig amateurverenigingen waarmee PEC Zwolle samenwerkt. Insteek van de avond is een inspirerend (inhoudelijk) programma met presentaties en workshops, waarbij de club de vertaalslag maakt naar de convenantverenigingen. Op woensdag 1 april vindt een nieuwe editie plaats in het MAC3PARK stadion.

Klik hier voor meer informatie op de PEC website

Een gehavend Hattem heeft de uitwedstrijd tegen Olympia ’28 in Hasselt met 4-1 verloren. Trainer Hans Roeland kon in tegenstelling tot de week er voor, niet beschikken over aanvoerder Roald Landman, Rabi Ezzat en Yannick Rave. Laatstgenoemde viel in de warming-up uit met een liesblessure. Ondanks de noodzakelijke omzettingen in de opstelling, speelde Hattem best een aardige eerste helft. In balbezit ging de bal goed rond en kwam het ook regelmatig in de buurt van het vijandelijke doel. Nadat Hattem een corner mocht nemen, was het zelfs dicht bij de openingstreffer, maar een verdediger die bij de eerste paal stond opgesteld kon de bal nog voor de lijn wegwerken. De tegenstoten van Olympia waren ook niet ongevaarlijk en daarbij kwam Hattem een keer goed weg. Een schot van afstand spatte uitéén op de dwarsligger boven Hattem keeper de Weerdt. Toen de klok richting de 45e minuut tikte, kwam Hattem plotseling op achterstand te staan. Een aanval over links, bracht de bal op het hoofd van de Olympia spits, die doeltreffend afrondde, 1-0. Na rust had Hattem, in tegenstelling tot de eerste helft, meer moeite om de tegenstander achteruit te duwen. Olympia was feller in de duels en was geenszins van plan om de minimale voorsprong nog weg te geven. Dit fanatisme van de thuisploeg kwam Hattem duur te staan. Door twee cruciale fouten in de linker verdediging van Hattem, werd het tien minuten na rust 2-0 en weer tien minuten later 3-0. De wedstrijd was nu gespeeld. Hattem deed nog wel wat terug via Wesley van Winsum, nadat Bram de Boer de paal had geraakt, maar het slotwoord was weer voor de thuisclub, 4-1.

Er is een nieuwe versie van de Voetbal.nl app beschikbaar. Hierin zijn enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd, voor jou als gebruiker. In dit artikel lichten we deze graag toe.

ROL OUDER
In veel gezinnen is voetbal het gesprek van de dag. Juist voor gezinnen met meerdere actieve KNVB-leden, hebben we het gebruik van de Voetbal.nl-app gemakkelijker gemaakt. Zo hoeft er niet langer gewisseld te worden tussen personen in de app. Je ziet het programma, de uitslagen en de stand van al jouw gezinsleden direct in één overzicht binnen je persoonlijke omgeving.

Hierdoor kan je dus ook zonder te wisselen eenvoudig voor iedereen binnen jouw gezin de aanwezigheid aangeven of het rijschema invullen. Handig, toch?

GEGEVENS AANPASSEN VAN JEZELF EN JE KIND(EREN)
Wanneer je als ouder de app gebruikt, wordt er nu ook gevraagd of je je eigen persoonlijke gegevens achterlaat. Als we weten wie de app gebruikt, kunnen we de app optimaliseren. Voor zowel ouders als voor kinderen. En zo kunnen we de app blijven verbeteren.

WERKT HET (NOG) NIET?
Ben jij ouder van één of meerdere kinderen en moet jij na het inloggen toch nog kiezen tussen verschillende personen? Neem dan contact op met je vereniging en vraag of ze jouw mailadres op de juiste manier willen vastleggen in de ledenadministratie. Dan hoef jij in de toekomst niet steeds de keuze te maken tussen personen, maar zie je alle activiteiten van jouw gezin in één overzicht.

PUSHBERICHTEN OP MEERDERE APPARATEN
In deze versie van de Voebal.nl-app sturen we pushberichten naar ieder toestel dat de app gebruikt, tenzij je in je instellingen pushberichten hebt uitgeschakeld. Hierdoor hoef je niet meer te kiezen of je pushberichten wilt ontvangen op bijvoorbeeld je tablet óf op je telefoon, je krijgt ze nu op alle apparaten.

DATUMWEERGAVE GEGROEPEERD
Daarnaast is er een wijziging doorgevoerd in de datumweergave van programma en uitslagen. Wanneer wedstrijden in dezelfde poule op dezelfde dag worden gespeeld, worden deze nu gegroepeerd weergegeven.

De v.v.Hattem heeft afgelopen zaterdag, in een gelijk opgaande wedstrijd, met 2-2 gelijk gespeeld tegen ESC uit Elburg.

Hattem begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste grote kans, maar het schot van linksbuiten Ayoub strandde op de keeper. Daarna nam ESC meer het initiatief en kwam het na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong. Alhoewel er wel een buitenspel luchtje aan dit doelpunt zat en er ook voor buitenspel gevlagd werd, keurde de leidsman de treffer toch goed. Met deze stand werd ook de rust bereikt. Toen het publiek nog aan de consumptie zat in de kantine, werd er binnen twee minuten na rust ook twee keer gescoord door Hattem. Eerst rondde Felix Noordberger een goed lopende aanval af en nadat ESC weer had afgetrapt en Hattem de bal snel veroverde wist Wesley Richardson de bal tussen de palen te schieten, 2-1. Hattem leek nu op weg naar drie punten te gaan, maar een ongelukkige handsbal van de ingevallen Bram de Boer gooide roet in het eten. ESC kreeg een strafschop toegewezen en deze werd goed ingeschoten, 2-2. Beide teams kregen hierna nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer, zodat de wedstrijd na 90 minuten eindigde in 2-2.

Blij met elkaar….
Deze week ontving de voorzitter van onze vereniging een mailtje dat afkomstig was van de scheidsrechter die afgelopen zaterdag de wedstrijd Lunteren 45+ tegen v.v.Hattem 45+ floot……De tekst was als volgt:

Jongstleden zaterdag was ik de scheidsrechter bij Lunteren 45+ tegen Hattem 45+. Met plezier heb ik deze wedstrijd geleid, het spelplezier en passie van deze oud strijders is een voorbeeld voor de 45+ competitie. Spelers hebben respect voor de tegenstander en zeker voor de scheidsrechter. Als oud marinier zou ik dit stel best willen meenemen op een missie.

Vrienden klasse,
Scheidsrechter Klaas

v.v. Hattem zoekt een ambitieuze hoofdtrainer voor haar JO17-1 en JO19-1 selectie, uitkomend in de Hoofdklasse, voor het seizoen 2020/2021.
v.v. Hattem is een bloeiende en ambitieuze vereniging. De vereniging investeert voortdurend in het verder verbeteren van de jeugdopleiding.
Plezier en prestatie dienen daarbij hand in hand te gaan.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de onderstaande links’s

ambitieuze trainer/coach voor JO17-1

ambitieuze trainer/coach voor JO19-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herman Oosterhaar uit Zwolle is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van vv Hattem. Herman is op dit moment, voor het achtste seizoen, trainer van het eerste elftal van KHC uit Kampen. Dit team komt uit in de 1e klasse D Oost. Daarvoor heeft hij vele jaren ZAC onder zijn hoede gehad. Ook bij Hattem zal Herman geassisteerd worden door Fred Zwiggelaar; zij vormen al vele jaren een twee-eenheid.

De technische staf wordt verder aangevuld met de ervaren keeperstrainer Henry Karrenbelt die overkomt van zaterdag 1e klasser SVI.

Herman Oosterhaar is -behalve voetbaltrainer- docent Lichamelijke Opvoeding in het middelbaar onderwijs. Het Bestuur van v.v.Hattem is blij dat, na het uitstekende werk van de vertrekkende trainer Hans Roeland, een hoofdtrainer is aangetrokken die bewezen heeft een (recent vernieuwde) selectie als eenheid te kunnen gaan laten functioneren. Zijn drive om het beste uit een individuele speler te halen gaat onze spelers ongetwijfeld helpen zich verder te ontwikkelen.

Ook dit jaar organiseert v.v.Hattem op een van de mooiste sportparken van Nederland haar pupillentoernooi 2020

De toernooicommissie van de v.v. Hattem is alweer druk bezig om het jaarlijkse JO8, JO9, JO10, JO11, JO12 toernooi te organiseren. Het toernooi is voor jongens en meisjes en deze worden zoveel als mogelijk ingedeeld op hun eigen niveau. Het toernooi wordt jaarlijks bezocht door teams uit heel Nederland.

De teams (JO8, JO9, JO10 =ochtend, JO11, JO12 = middag) spelen ca. zes wedstrijden van ca. twaalf minuten. Verder bieden wij een sportief en gezellig jeugdtoernooi op een van de mooiste
sportparken van Nederland, diverse extra jeugdactiviteiten, een goede organisatie en vrije inschrijving.

In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u te reageren voor 14 maart 2020.

Zodra wij de aanmelding van u ontvangen, zult u van ons bericht krijgen of de aanmelding is geaccepteerd. Op het moment dat de deelnemers en de indelingen definitief zijn, zullen wij u nadere
informatie toezenden, aan het door u opgegeven contactadres.

Schrijf je team(s) snel in want er is jaarlijks veel interesse.

Aanmelden via:
https://www.vvhattem.nl/jeugdtoernooi/

Met sportieve groeten,
Toernooicommissie v.v. Hattem
jeugdtoernooi@vvhattem.nl

Afgelopen donderdagavond gaf Fysiotherapeut Jasper Dijkslag een presentatie over Fitheid en voetbal.
De 1ste selectie in voorbereiding op de 2e seizoenshelft werd bijgepraat over het 65 – 35 model dat aangeeft dat 35% van de prestaties in het voetbal bestaat uit fitheid die op verschillende manieren te beïnvloeden is.

Zo werd de selectie voorgehouden dat naast het specifiek trainen van startsnelheid, longinhoud, spier/duelkracht ook fysieke winst te behalen valt door voeding en voldoende slaap.
Een leerzame presentatie en kennismaking met Jasper Dijkslag die als fysiotherapeut verbonden is aan Fysiotherapie Praktijk Dynamiek waarmee v.v.Hattem een samenwerking is aangegaan. (Hierover binnenkort meer info.)