Fifa 2020

Volg ons ook op Facebook en Instagram (voor alle actuele informatie.)

Fifa 2020

v.v. Hattem Online FIFA-toernooi 2020 PS4 

           

Voetbal leidt tot plezier, vriendschap, ontmoetingen en prestaties. Echter kan het voetbal nu door het Corona virus niet plaatsvinden. Door de genomen maatregelen van het kabinet zijn de deuren tot tenminste 28 april gesloten. Het advies luidt:    ‘STAY AT HOME”!

Het voetbalspel FIFA 20 is immens populair en wordt door de huidige maatregelen meer gespeeld dan ooit te voren. Door dit gegeven organiseert v.v.Hattem voor de allereerste keer een online FIFA 20 toernooi op de Playstation 4 of XBOX ONE. Op deze wijze wordt er online een competitie gespeeld, zodat je elkaar kan blijven ontmoeten, beter worden in FIFA, en uiteindelijk ook meer plezier!

1. Wat is het idee?
Door middel van online vriendschappelijke FIFA 20 wedstrijden op de PS4 of XBOX ONE wordt in toernooivorm competitie gespeeld tot er een winnaar is op zowel de PS4 als de XBOX ONE.
Het toernooi is voor zowel de PS4 als de XBOX ONE hetzelfde qua opzet. Denk hierbij aan de Champions League. In het begin van het toernooi speel je eerst een poule fase waarin tegen iedereen 1 keer speelt. Na de poule fase volgt de knock-out fase tot we 1 winnaar hebben op beide consoles. Deze persoon mag zich de FIFA KONING van Hattem noemen van zijn console.
Meer informatie over het toernooi en de spelregels vindt je onderaan deze pagina.

2. Hoe kan ik mijzelf inschrijven en wat zijn de criteria?
Het aantal deelnemers voor het toernooi is onbeperkt en ongeacht de leeftijd van de spelers. Het toernooi is georganiseerd door v.v.Hattem, maar niet-leden zijn ook welkom.

Aanmelden kun je door onderaan deze pagina je gegevens in te vullen en op: Verzenden te klikken.,

Minimaal 2 tijdsblokken beschikbaar:

De wedstrijden worden gespeeld op:

 • Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur
 • Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.
 • Finaledag Zaterdag 25 april 10:00 12:00

Wanneer je deelneemt aan het toernooi moet je minimaal 2 van deze tijdsblokken per week beschikbaar zijn en de finaledag. Daarnaast moet je de beschikking hebben over een Playstation 4 of XBOX ONE, FIFA 20 en een PSN of XBOX live abonnement. Op deze wijze kun je online de wedstrijden spelen tegen je tegenstander.
Aanmelden voor het toernooi kan t/m vrijdag 10 april 2020.

Start toernooi v.a. dinsdag 14 april !

Spelregels FiFa

Spelregels online FIFA 20 toernooi V.V. Hattem (PS4 & XBOX ONE)

 

 1. Alle wedstrijden tijdens het toernooi worden gespeeld volgens de regels van FIFA 20 onder de naam van EA Sports.

 

 1. Deelnemers aan het toernooi dienen op tijd aanwezig te zijn op de tijdstippen waarop zij online moeten spelen. Voor aanvang van de wedstrijd laat je in de groepsapp weten dat je aanwezig bent en klaar bent om te spelen. Indien je afwezig bent zonder dit te hebben gezegd aan de beheerder van de groepsapp zul je per direct uit de poule worden verwijderd. Mocht je om welke reden dan ook verhinderd zijn, laat dit in overleg met de beheerder weten.

 

 1. Je kunt alleen deelnemen aan het toernooi indien je minimaal twee speeldagen per week aanwezig kunt zijn. Daarnaast dien je sowieso op zaterdag 25 april 2020 beschikbaar te zijn tussen 10:00 en 12:00. Indien je op 25 april niet aanwezig kunt zijn, kun je helaas niet deelnemen aan het toernooi.

 

 1. Alle ingeschreven deelnemers kunnen op willekeurige basis tegen elkaar loten. Dit is ongeacht de leeftijd of het niveau. PS4 spelers kunnen niet tegen XBOX ONE spelers loten en andersom. Dit zijn twee aparte toernooien.

 

 1. Beslissingen van de beheerder van de groepsapps of een beslissing van de organisator van het toernooi dient te alle tijden gerespecteerd te worden.

 

 1. Door een poule of knock-out wedstrijd te spelen dien je elkaar toe te voegen als vriend op de PS4 of XBOX ONE. De eerst genoemde speler op het wedstrijdschema zal de tweede genoemde speler uitnodigen voor een vriendschappelijke online wedstrijd.

 

 1. De volgende instellingen zijn voor elke wedstrijd het zelfde:
 • Duurspeelhelft: 6 minuten
 • Moeilijkheidsniveau: Legendarisch
 • Stadion: Euro Park
 • Wedstrijdconditie: Aangepast
 • Seizoen: Zomer
 • Tijd: 14:00 uur
 • Weer: Helder
 • Besturing controller: Willekeurig
 • Spelsnelheid: Snel
 • Type team: Aangepast

 

 1. Iedere deelnemer mag alleen gebruik maken van clubteams. Teams spelend in de volgende competities zijn toegestaan: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Nederland, Zwitserland en Oostenrijk. Gedurende het toernooi (dit mag ook zijn per wedstrijd) mag je als speler wisselen van clubteam. De live vorm van het team dient uit te staan. Het is toegestaan dat twee identieke team tegen elkaar spelen.

 

 1. Tijdens de poulefase krijgt de winnaar van iedere wedstrijd krijgt 3 punten, een gelijk spel telt voor 1 punt en wanneer je verliest krijg je 0 punten. In de knock-out fase wordt op de ‘klassieke’ manier gespeeld tot er een winnaar is. Dit zal dus gaan door middel van het spelen van een verlenging en mogelijk strafschoppen.

 

 1. Binnen elke poule wordt een halve competitie afgewerkt. Dit houdt in dat elke speler 1 keer tegen elkaar speelt. Na afloop van de poulefase zal iedere speler doorgaan naar de knock-out fase van het toernooi. De stand in de poule bepaalt de zwaarte van je eerste knock-out wedstrijd. Indien je eerste wordt in je poule zul je tegen de nummer laatst uit een andere poule strijden in de eerste knock-out wedstrijd. De knock-out fase bestaat uit 1 wedstrijd. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. De verliezer ligt helaas uit het toernooi.

 

 1. Indien er een gelijke stand is in de poule (qua punten) is het onderlinge resultaat bepalend wie er doorgaat. Indien de uitslag hiervan gelijk is, zal het doelsaldo bepalend zijn. Indien het doelsaldo ook gelijk is zal het aantal gescoorde doelpunten bepalend zijn. Is dit ook gelijk dan het aantal tegengoals, waarbij degene met de minste tegengoals door zal gaan. Mocht dit ook een gelijke score hebben zal er een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden waarbij de regels gehanteerd worden zoals in de knock-out fase.

 

 1. Wanneer je als speler niet komt opdagen voor een wedstrijd of je Rage Quit (wedstrijd vroegtijdig verlaten) toepast zul je per direct worden uitgesloten van het toernooi. Alle wedstrijden dienen ondanks de stand volledig te worden uitgespeeld. Indien een deelnemer wordt uitgesloten in de poulefase zullen alle wedstrijd met deze spelers ongeldig worden verklaard.

 

 1. Indien er een meningsverschil is wat betrekking heeft op het toernooi of de wedstrijden zal de organisatie van het toernooi een beslissing nemen. In beroep gaan hiertegen is niet mogelijk.

 

 1. Bij onsportief gedrag zoals pesten door middel van chat berichten, uitschelden van de tegenstander of het versturen van negatieve berichten moet dit worden gemeld aan de beheerder van de groepsapp. Dit kan door het sturen van een foto ter bewijs. Hierdoor kan desbetreffende persoon uitgesloten worden van verder deelname aan het toernooi indien hij schuldig is bevonden aan onsportief gedrag.

 

 1. Alle wedstrijden worden uitsluitend online gespeeld. Hiermee houden wij ons aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM ‘Stay at Home’.