Nieuws

De selecties van Hattem 1 en 2 en A1 zijn afgelopen week begonnen met trainen. I.v.m. vakanties is nog niet iedereen aanwezig maar de opkomst is meer dan goed te noemen. Ook de D1 en D2 en de E pupillen zijn gestart met trainen. Alle F-pupillen zijn donderdag om 18.00 uur van harte welkom om met een gezamenlijke training het seizoen te openen. De F 5 en 6 pupillen trainen vanaf volgende week op dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur. F1 t/m F4 traint op dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Natuurlijk is er de mogelijkheid voor kinderen/vriendjes die er over denken op voetbal te gaan aankomende weken mee te trainen. Gewoon gezellig aansluiten. Zowel bij de F, E en D jeugd is er in een enkel team nog een plekje vrij. Donderdagavond mogen de C1 spelers zich om 18.45 uur melden om het seizoen te beginnen met de eerste training van Piet Diender. De B1 en B2 junioren trappen ook donderdag het nieuwe seizoen af. Alle spelers van B1 en B2 worden om 18.45 uur op het trainingsveld verwacht, waar onder leiding van Timo Goudbeek de gezamenlijke voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat beginnen. Ten slotte gaan maandag 19 augustus de D pupillen van D3 en D4 beginnen aan hun nieuwe seizoen. Last but not least beginnen de Mini’s zaterdag 24 augustus om 9.00 uur.

Op zaterdag 3 augustus zal de selectie onder leiding van trainer Timo Goudbeek een start maken met de voorbereiding voor de nieuwe voetbalcompetitie. Na het besluit van de leden om de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal zullen het komende seizoen op meerdere fronten uitdagingen voor deze groep liggen. Zo zijn door verschillende omstandigheden meer dan een handvol selectiespelers van het vorige seizoen afgehaakt, zijn een aantal nieuwe gezichten in de selectie te aanschouwen, zal er sprake zijn van een totaal nieuwe competitie en is tegelijkertijd sprake van een grotere competitie (14 teams, 26 wedstrijden).

Nieuw in de selectie zijn Joris Blom, Silvan Kersbergen, Maikel Rave, Breyten v d Wolf (allen vanuit A), Orne v.d. Horst, Laurens Kersbergen, Jan Willem de Groot (vanuit de lagere elftallen), William Wolff, Gerrit Kroeze en Mark de Haan (nieuw). Trainer Timo Goudbeek zal samen met de overige (oud)selectiespelers moeten trachten een elftal te smeden wat straks in de competitie haar mannetje kan staan. De komende weken zullen de verschillende oefenwedstrijden dan ook in het teken staan van de intentie om te komen tot een team en kan dit betekenen dat er veel wisselingen in de opstellingen zullen kunnen plaatsvinden.
Ten aanzien van de competitie geldt dat de v.v.Hattem als nieuwkomer in het zaterdagvoetbal zal starten in de laagste klasse. In de competitie is het elftal opgenomen bij een behoorlijk aantal regionale clubs wat zal inhouden dat er gedurende het seizoen sprake zal zijn van vele derby’s. Voor de v.v.Hattem is het allemaal nieuw, is het uiteraard koffiedik kijken hoe het vernieuwde elftal zich de komende weken zal vormen en op welke wijze de competitie zal verlopen. Het streven is er op gericht om eerst de draai te vinden in het zaterdagvoetbal en mochten er gaandeweg het seizoen wellicht mogelijkheden liggen op meer, dan is dat uiteraard allemaal welkom.

De eerste oefenwedstrijden zullen overigens nog op zondagen plaatsvinden. Dit heeft, ondanks de keuze van de club in april tot de switch naar het zaterdagvoetbal, haar oorsprong in de eerder dit jaar gemaakte afspraken met de betreffende clubs. Op 11 augustus wordt in Haarle gespeeld tegen de plaatselijke 1e selectie waarna op 18 en 25 augustus de wedstrijden zullen worden gespeeld in het kader van de Hattem Cup. De eerste officiële wedstrijd is op 20 augustus waarbij Hattem in Vaassen zal aantreden voor de bekercompetitie tegen KCVO (4e klasse zondag). Op 7 september start de competitie met een uitwedstrijd tegen Wijthmen. Voor het volledige (oefen- en beker)programma verwijzen wij u naar het kader links van deze homepage (agenda).

De KNVB heeft het competitieprogramma voor het seizoen 2013-2014 bekend gemaakt. Hattem 1 dat aankomend seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de club in de zaterdagcompetitie gaat uitkomen speelt haar eerste competitiewedstrijd op zaterdag 7 september uit tegen Wijthmen. Zaterdag 14 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Noord Veluwe Boys. In de 4e klasse C, waar Hattem is ingedeeld, vinden we niet alleen veel verenigingen uit de regio maar ook het Zwolse ZAC, een oude bekende uit de 95 jaar dat Hattem uitkwam in het zondagvoetbal. Het beloofd een mooi seizoen te worden met veel derby’s op de zaterdagmiddag.

De eerste helft van de competitie ziet er als volgt uit:

Periode 1

  • 07 sept: Wijthmen – Hattem
  • 14 sept: Hattem – Nrd. Vel. Boys
  • 21 sept: Hattem – VEVO
  • 18 sept: Swift ’64 – Hattem
  • 05 okt: Hattem – Reaal Dronten
  • 12 okt. VSW – Hattem
  • 26 okt: Hattem – Kampen
  • 02 nov. WZC – Hattem

Periode 2

  • 09 nov. Hattem – CSV ’28
  • 16 nov. ZAC – Hattem
  • 30 nov. Hattem – EZC ’84
  • 07 dec. Zalk – Hattem
  • 14 dec. Hattem – s Heerenbroek

De indeling en de nummering van het bekerprogramma voor de mannen standaardelftallen categorie A zijn vrijgegeven:

  • Dinsdag 20/8 : KCVO – Hattem, aanvang 19.00 uur
  • Dinsdag 27/8 : Hattem – Emst, aanvang 18.45 uur
  • Zaterdag 31/8 : Hattem – TKA, aanvang 14.30 uur

Trainer Gert Wolff heeft afgelopen weekend zijn contract met de v.v. Hattem verlengt.
De in Wezep geboren trainer heeft zijn voetbalgeschiedenis bij de plaatselijke voetbalclub WHC liggen. Hij heeft daar de jeugdelftallen doorlopen en enige tijd in de selectie gespeeld. Door een blessure gedwongen heeft hij daarna het trainerschap opgepakt. Bij WHC is hij 15 jaar jeugdtrainer geweest en heeft in die jaren de C1, B1 en A1 getraind. Na zijn verhuizing naar Hattem werd hij opvolger van Marco Meeuwissen als trainer van Hattem A1. In de afgelopen jaren heeft Gert een duidelijke voetbalvisie overgebracht op de A1 selectie. Verzorgt voetbal met inzet en passie en de overtuiging om iedere wedstrijd te willen winnen zijn de ingrediënten waarmee hij de jeugdspelers in de laatste jaren van hun jeugdopleiding tracht klaar te stomen voor de senioren selecties.

Het bestuur en de technische commissie hebben alle vertrouwen in de samenwerking met Gert Wolff en hopen natuurlijk na de promotie naar de 1ste klasse er ook dit jaar nog een stunt inzit in de lopende nacompetitie.

In het begin van de wedstrijd tegen ASV Dronten F1 nam Hattem F1 al snel het voortouw. Een goal bleef ondanks de vele kansen lang uit, maar viel dan toch. Felix legde terug op Roel, die de bal naar de verre hoek krulde. Via de paal en de keeper ging de bal erin. De tweede goal kwam ook voort uit een combinatie over rechts tussen Felix en Roel. Nu was Maarten het eindpunt en hij schoot laag raak.

Misschien ontbraken er wegens de vakantie een aantal waterdragers of ontbrak simpelweg de vorm maar dit Dronten kon Hattem geen pijn doen. De aanvoerder bij de tegenstander speelde fel en sterk, ondanks zijn geringe lengte, hetzelfde gold voor de fysiek sterke nummer 6 van ASV maar dat was te weinig.

Hattem, dat het vandaag wegens vakantie zonder Milan moest doen, kwam na rust op 3-0 door Maarten die handig wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal in één keer op de slof nam richting de verre hoek.
De begeleiders van de tegenstander waren bij vlagen zo onder de indruk van het spel van Bram, dat ze zeiden zeker te weten dat hij een E-speler was. Zijn aanname op de borst, het doodleggen van de bal en vervolgens inspelen was ook magistraal. En zijn geboortebewijs overleggen we graag. De keeper van ASV voorkwam een aantal zekere doelpunten maar werd toch verslagen bij een hoekschop van Felix die werd ingekopt door Bram: 4-0. Gelukkig voor ASV wisten zij ook tot scoren te komen. Keeper Marnix kon ondanks zijn inzet niet verhinderen dat de eretreffer tot stand kwam: 4-1.

In de tweede helft speelde Hattem beter dan de eerste helft, die slordig was. Er vielen uiteindelijk 5 doelpunten van Hattem in de tweede helft. Eerst stoomde Roel op door het midden en schoot hard raak van afstand. De 6-1 viel doordat Chris twee man omspeelde en laag voorgaf. De verdediger kwam nog aan de bal, maar verschalkte zijn eigen keeper. De laatste goal was de kers op de taart. Maarten kop de bal weg in eigen 16 meter, Felix past op Chris die een lange rush naar voren start. Hij speelt de bal terug naar Joost, die Felix weer inschakelt. Die weet in één beweging Maarten te vinden, die tekent voor de 7-1.

Al met al heeft Hattem F1 weer bewezen bovenin de Hoofdklasse mee te kunnen, een compliment voor spelers en coaches!
Na afloop genoten de mannen nog van een traktatie van Gait vd Beek.

Omdat Ronald Suiker aankomend seizoen de E-pupillen gaat trainen was er voor volgend seizoen een vacature voor coördinator/F trainer. De trainingen voor F-pupillen vragen veel geduld, aandacht en organisatie talent. Daarnaast is het hebben van voldoende technische bagage een groot pre.
Voor het nieuwe seizoen zijn Oscar de Groot en Stevan Esselink bereid gevonden beide een avond de F-trainingen te geven/coördineren. Oscar heeft zijn voetbalsporen verdiend in de jeugd van de v.v. Hattem en heeft als senior enige jaren in het vermaarde 2e gevoetbald. Naast voetbal is Oscar een tennisliefhebber en heeft hij in die sport zijn sporen verdiend. Daarnaast heeft hij jaren de jeugdcommissie en de TC bij de tennisvereniging voorgezeten. Sinds 2 jaar is Oscar weer actief voor onze voetbalvereniging. Hij heeft de mini’s en F-pupillen getraind en heeft daarnaast de pupillencursus en de cursus ‘positieve coaching’ gevolgd.
Stevan Esselink heeft als Zwollenaar de jeugdteams van WVF doorlopen. Hij woont vanaf 2000 in Hattem en heeft jaren in het 2e gevoetbald, waarna hij deel uitmaakte van het vermaarde 5e. Ook nu is hij nog actief voetballer en laat hij iedere zondagochtend zijn voetbalkunsten zien in het 4e elftal. Stevan trainde enkele jaren iedere zaterdagochtend de Mini’s voordat hij vorig seizoen al begon bij de F-pupillen. Ook Stevan heeft de pupillentrainers cursus en de Mental coaching gevolgd We zijn erg blij dat ook Stevan zijn geduld en inzet voor de F-pupillen van de vereniging wil inzetten.

Met ingang van het nieuwe seizoen is Marco Meeuwissen de nieuwe D-trainer.
Marco is geen onbekende binnen de vereniging. Marco heeft enkele jaren de A jeugd getraind, waarna hij 2 jaar geleden nog samen met veel vrijwilligers tot volle tevredenheid de F-jeugd heeft getraind. Zijn poging om als KNVB scheidsrechter verder te gaan in de voetbalsport is door een ongeval niet mogelijk gebleken.
Marco was de eerste die reageerde op de vacature voor D-trainer. Na enkele goede gesprekken bleken Marco, de Technische Commissie en het bestuur op een lijn te zitten en konden we afspraken maken voor aankomend seizoen. Marco heeft de laatste tijd al veel D en E wedstrijdjes gezien en zal zich samen met trainers en leiders verder oriënteren op de D-spelers om voor aankomend seizoen de 4 v.v.Hattem D-teams samen te stellen. Om tot een goede indeling te komen zullen er komende tijd selectie activiteiten worden georganiseerd waarvoor spelers een uitnodiging kunnen krijgen.
We rekenen op een goede samenwerking waar voetbalplezier en veel leren voorop staat.

Hattem A1 moest vandaag aantreden voor de eerste wedstrijd uit tegen Heino ( de nr. 11 van de hoofdklasse).
Het was vanochtend vroeg dag voor de A1, om 9.00 uur verzamelen voor een gezamenlijk ontbijt in de kantine ter voorbereiding van de wedstrijd tegen Heino. Bij iedereen was er wat gezonde spanning en om dan lekker met elkaar te praten en ontbijten is prima. Daarna de bespreking, die zoals altijd tot in detail was voorbereid door trainer Gert. Om tien uur op weg naar Heino waar om half twaalf begonnen werd in de volgende opstelling: Breyten, Achterin Kees, Lars, Silvano en Frank, op het midden Joris, Justin en Lasse en voorin Ghalid, Maarten en Maikel. Reserve Kenan , Olav, Dennis en Silvan. Robert was er niet. Hattem was fris en heel scherp en na 2 minuten de eerste kans voor Maarten na een kopbal van Ghalid maar de keeper kwam dapper uit. Na de eerste tien minuten scoort Hattem de openingstreffer via goed druk zetten komt de bal bij Justin die de bal over het been heen stift en de 0-1 kan worden gevierd. Hattem was heer en meester en het was wachten op de volgende treffer die dan ook in de 18de minuut viel Maikel maakte de bal goed af na een foutje achterin bij Heino. In de 27ste minuut de eerste aanval van Heino maar de bal ging over. Dan de 0-3 na een keiharde knal van Maikel van twintig meter laat de keeper de bal los en scoort Ghalid uit de rebound wat gevierd werd met een dubbele koprol. Daarna nog een mooie aanval via vele schijven maar helaas schoot Frank de bal vanaf de zestien net naast. In de rust was Gert trots op de prestatie van de ploeg maar waakte voor een gebrek aan scherpte in de tweede helft. In de tweede helft maakt Ghalid na 2 minuten al zijn tweede en is het 0-4!!!. Daarna een rommelige fase in de wedstrijd die tien minuten duurt. In de 60 ste minuut komt Kenan voor de moe gestreden Maarten die prima had gespeeld. We zetten weer druk en nadat de bal was verovert door Justin wordt Ghalid getackeld. Maikel gaat op 25 meter achter de bal staan en rost de bal met buitenkant voet keihard in de touwen 0-5, een wereldgoal die werd gevierd met de trainer en alle spelers. 20 minuten voor tijd komen Olav en Dennis voor Ghalid en Lars die beiden terug kunnen kijken op een goed gespeelde wedstrijd. In de 80ste minuut een prachtige counter via Joris die een mooie pass gaf op de goed ingevallen Kenan die net over schoot. In de laatste minuut een corner van Heino die Breyten klem pakt en een goede uittrap op Maikel die een een-tweetje aangaat met Kenan en de bal mooi inschiet en zo de 0-6 einduitslag op het score bord zet. Een fantastische wedstrijd van een zeer gedreven en heel gedisciplineerd spelen Hattem A1. Breyten was een betrouwbare keeper, Lars de benjamin van het geheel speelde alsof het de normaalste zaak van de wereld was, Kees en Frank waren de goed opkomende backs met gevaarlijke aanvallende acties , Silvano schakelde de gevaarlijke spits helemaal uit. Op het midden waren Justin en Joris heer en meester en vlak daarvoor speelde de kilometersverslindende Lasse een geweldige wedstrijd. Maarten was zeer gevaarlijk en kon jammer genoeg geen doelpuntje meepikken, Ghalid werkte zich zoals gebruikelijk een slag in de rondte en scoorde ondertussen nog een paar doelpunten and last but not least Maikel , the Man of the match, wat een wereldgoal was die vrije trap.

Zaterdag de return in Hattem aanvang 14.30 uur op het Cobblerveld. Trainer Gert zal de ploeg zeker weer op scherp moeten zetten want we zijn er nog niet maar we hebben vandaag een hele goede teamprestatie neergezet.

Zaterdag 8 juni organiseert  de toernooicommissie een groot pupillentoernooi voor F en E jeugd.

Veel organisatie talent wordt ingezet om het succes van vorig jaar te overtreffen. Het toernooi waarvoor zo’n 40 F-teams  en 80 E-teams hebben aangemeld is een uitdaging voor de hele vereniging. We verwachten deze dag zeker zo’n 3000 gasten op ons sportpark Om al onze toernooideelnemertjes en hun vaders, moeder’s, opa’s oma’s, broertjes en zusjes van een natje en droogje te voorzien zullen we behalve in de kantine ook verkoopkraampjes inrichten verspreidt over het sportpark. Hierbij een oproep aan leden, en ouders van jeugdleden om op 8 juni de helpende hand toe te steken. We zoeken mensen die een paar uurtjes koffie, fris en ijsjes willen verkopen. Hierbij geld dan ook vele handen maken licht werk. Wil je helpen.. Bel even naar Bertus Grit: 06-20449150 of stuur een mailtje naar jeugdzaken@vvhattem.nl
voor promofilmpje klik: http://youtu.be/9cUCnvVd-1k

Dinsdagochtend om 11.00 uur start de Heerenveenclinic voor Minis, F en E pupillen.

Vanaf 10.30 uur zijn de kleedkamers open en kunnen de kinderen die zijn opgegeven zich melden . Rond 13.00 uur eindigt de activiteit.
Spelers van D1, D2, D3 en de C1 en C2 beginnen om 13.00 uur met hun Heerenveen trainingsprogramma. De kleedkamers zijn open vanaf 12.30 uur, zodat we om 13.00 uur direct kunnen beginnen.

p.s. denk ook even aan de zonnebrand….

Voor het negende opeenvolgende jaar organiseert de v.v.Hattem een darttoernooi.

Zondag 9 februari wordt dit grote darttoernooi voor koppels in de kantine van de vereniging op sportpark ‘Het Achterveen’ gehouden. Tijdens dit toernooi wordt er op de verschillende dartbanen pijlen gegooid.

Het darttoernooi begint om 12:45 uur. Inschrijven kan zondag tussen 12:00 en 12:30 uur of door een mailtje te sturen aan: kantinezaken@vvhattem.nl

De zaal is open vanaf 12:00 uur. Inschrijven kan per koppel, al is individueel inschrijven natuurlijk ook mogelijk. Iedereen is van harte welkom. Er zijn geldprijzen waaronder een eerste prijs van 150 euro

Het inleggeld per koppel bedraagt 10,00 euro.

Portf_darts_1280

Zaterdag 1 februari a.s. is er weer een oergezellige Bingo avond van de Vriendenkring der v.v. Hattem. Om 19.45 uur gaan de bingoballen weer rollen in het Clubhuis van de voetbalvereniging Hattem. Het Clubhuis is geopend vanaf 19.00 uur.

Ook deze avond zijn er weer in verschillende rondes, vele mooie prijzen te winnen.

Bingo

De jeugdafdeling van de vv Hattem organiseert zaterdag 1 februari haar traditionele Worstactie.

De jeugdige voetballers/sters van de v.v.Hattem komen zaterdagochtend 1 februari in groepjes, huis aan huis in Hattem aan de deur met de vraag of u rookworsten wilt kopen. Er kan een keuze worden gemaakt uit grove en fijne worst. Daarnaast kunnen er ook gehaktballen gekocht worden. Tevens is het mogelijk om een pakket te kopen waarin een selectie van diverse producten zitten. Mocht u zaterdag 1 februari ‘s ochtends niet thuis zijn, of u wilt voor vrienden, familie, collega’s etc producten willen bestellen, dan kunt u onderaan deze pagina dit doorgeven middels het bestelformulier. De door u bestelde producten kunnen dan zaterdag 1 februari afgehaald worden in het clubhuis van de v.v.Hattem.

De groepsindeling van de jeugdspelers en leiders is hier te downloaden: groepsindeling 2014 Voor enkele wijken zijn we nog op zoek naar een 2e begeleider. Wil je helpen? mail naar jeugdzaken@vvhattem.nl

Deze heerlijke ambachtelijke producten worden ook dit jaar geleverd door slagerij ‘Ter Weele’ uit Hattemerbroek. De opbrengst van de actie komt geheel ten goede aan de bloeiende jeugdafdeling van de voetbalvereniging.

Worstactie 2013

[contact-form-7 id=”2847″ title=”Bestelformulier Worstactie vv Hattem 2014″]

Zaterdag 25 januari 2014 wordt er een Hollandse feestavond georganiseerd bij de v.v. Hattem. De avond staat in het teken van ongedwongen gezelligheid waarbij dit jaar is gekozen om 2 zangers een avondvullend programma te laten verzorgen. Zo zal de avond starten met Wesley Wolters, bekend van het nummer ‘O, Angeline’.

Wesley Wolters

Wesley Wolters

Als Wesley de kantine opgewarmd heeft is het tijd voor de piratenprins Wimmie Bouma. Wimmie brak dit jaar door met zijn ‘oude’ nummer ‘De ring die jij draagt’. Deze hit zal zeker te horen zijn in de kantine van v.v.Hattem, maar ook vele andere hits van de piratenprins.

Wimmie Bouma

Wimmie Bouma

De kaarten zijn verkrijgbaar voor een ieder die op enig manier verbonden is met de v.v. Hattem voor 7,50 euro in de voorverkoop ( 10,- euro aan de deur). Kaartverkopers: Gebert Roescher, Henk Voskuil, Bertus Grit en Dennis Kwakkel. De zaal is vanaf 20:30 uur geopend.