Nieuws

Deze week begint de 1ste selectie met de voorbereiding op de nieuwe competitie in de “enige echte” 3C Oost.
De klasse die jaar in jaar uit bekend is om regiovoetbal met strijd, passie, derby’s en spanning tot de laatste ronde !
We verheugen ons op een nieuw seizoen, het nieuwe team en de hand van de nieuwe trainer Arjan ten Hove en zijn assistent Andrei Trifan.
De oefenwedstrijden op woensdag 16 en zaterdag 19 augustus in Hierden tijdens het Veluwade toernooi maken deel uit van het Veluwade festival.
Meer info en mogelijkheid om kaarten te kopen voor de feestavond met optreden van verschillende artiesten is te vinden op: https://www.veluwade.nl/
 

v.v.Hattem 1 is in de bekerpoule gekoppeld aan:
Wzc Wapenveld, SEH Heerde en v.v.Wijthmen
Een mooie regionale loting

Zaterdag wordt het wedstrijdschema bekend en delen we dat 💛💙

Op vrijdag 15 september 2023 organiseert de vv Hattem een bedrijventoernooi waarbij gestreden gaat worden om de Company Cup. Het toernooi is bedoeld als een recreatief sportief evenement voor bedrijven uit Hattem e.o. Om het recreatieve karakter van het toernooi te waarborgen spelen de teams met 5 spelers/speelsters tegen elkaar (incl. doelverdediger en wisselspelers uiteraard toegestaan) en wordt gespeeld op velden van 40×20 meter.

Hierdoor kunnen ook kleinere bedrijven deelnemen. Daarnaast is het expliciet de bedoeling van de organisatie van het bedrijventoernooi om de Company Cup, dat teams zijn samengesteld uit werknemers van het betreffende bedrijf en evt. direct betrokkenen bij het bedrijf. De organisatie wil daarmee een evenement organiseren waar plezier, teambuilding, netwerken en een potje voetbal samenkomen.

Om het voor deelnemers en supporters een onvergetelijk evenement te maken, kan zowel winst als sportieve deelname gevierd worden tijdens een barbecue en een feestavond met muziek en een optreden van een artiest.

Alle relevante informatie en de mogelijkheid tot inschrijven voor het bedrijventoernooi om de Company Club is te vinden op www.vvhattem.nl/bedrijventoernooi. Het mag duidelijk zijn dat er een grens is aan het aantal deelnemende teams aan dit toernooi, dus wees er snel bij.

Woensdagmiddag waren PEC Zwolle en FC Twente te gast op ons sportpark om een oefenwedstrijd “achter gesloten deuren” te spelen.
Wat wij al langer weten kon voor spelers en staf van beide clubs toch nog een verrassing zijn. Wat een mooie accommodatie en een prachtig “betaald voetbal waardig” veld. Voor PEC Zwolle de eerste oefenwedstrijd nu ze op trainingskamp in Epe zijn. Voor FC Twente dat al snel Europese ontmoetingen met Hammarby IF op het programma heeft staan, was dit de een na laatste oefenwedstrijd.
De wedstrijd eindigde in een 2 -3 overwinning van FC Twente na een ruststand van 1 – 3
Scoreverloop
09’ Steijn 0-1
17’ Van Wolfswinkel 0-2
40’ Van den Berg 1-2
41’ Steijn 1-3
82′ Reijnders 2-3

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond werd het bestuur van v.v.Hattem verrast door haar supportersvereniging “De vriendenkring der v.v.Hattem”

Nog voor de BBQ’s waren aangestoken vroeg voorzitter van de supportersvereniging Michel Nederhof het woord.

Hij kondigde aan dat i.v.m. het 50 jarig bestaan van de supportersvereniging er gewerkt wordt aan een feestelijk programma voor alle geledingen in de vereniging.

Na deze mededeling waar enthousiast op werd gereageerd door de vele aanwezige vrijwilligers werd secretaris Wieneke van Regteren naar voren gevraagd.

Ze mocht een cheque in ontvangst nemen voor een bijdrage van 10.000 euro van de Vriendenkring voor de aanleg deze zomer van de nieuwe toplaag van het kunstgrasveld.

Blij verrast bedankte ze het bestuur van de Vriendenkring voor deze bijdrage en benoemde de steun die de vereniging al vanaf de oprichting van de supportersvereniging krijgt bij grote en kleine investeringen die ten goede komen aan de leden van de voetbalvereniging.

Afgelopen zaterdag werd bij v.v.Hattem de pupillen dag nieuw leven in geblazen. Het werd een sportieve, feestelijke en gezellige familiedag.
Het prachtige weer en de goede organisatie waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde dag. Alle spelertjes, broertjes en zusjes waren ingedeeld in groepjes die een parcours van voetbal en waterspellen konden afleggen.
Het ene spel nog spectaculairder en leuker dan het andere waarbij de afkoelende waterspellen op de meer dan zonnige dag nog het meest in de smaak vielen.
Na het spelparcours was het tijd voor de finales van de penaltybokaal. Een evenement op zich dat in het verleden een jaarlijkse traditie was waar menig jeugdvoetball(st)er naar uit keek.
Nu terug na weg geweest werd de penaltybokaal direct weer een groot succes en ontspon zich een strijd tussen penaltynemers en keepers en penaltynemers onderling.
Na een spannende finale was het oud jeugdvoorzitter Evert van Tongeren die de door Traffic Supply beschikbaar gestelde prijzen kwam uitreiken.
Prijswinnaars in de categorieën werden
JO8/mini’s: Djay-Jay Man
JO9: Mats Hofman
JO10: Yari Broere
JO11: Fien Kleute.
Na de prijsuitreiking werd de middag afgesloten met een overheerlijke en gezellige BBQ waarbij er door velen al vooruitgekeken werd naar de plannen voor een nieuw seizoen jeugdvoetbal bij v.v.Hattem.

onze 1ste selectie gaat tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen deelnemen aan het voetbaltoernooi tijdensde Veluwade in Hierden. Vanaf 8 augustus start de selectie met de eerste training onder leiding van de nieuwe trainer Arjan ten Hove.

De Veluwade is niet alleen een voetbaltoernooi, maar een vierdaags evenement georganiseerd door vrijwilligers van de v.v. Hierden dat dit jaar zijn 45e editie beleefd.

Ook dit jaar is het evenement anders als voorgaande edities; met meerdere festival tenten, extra activiteiten, en nog altijd goede feestmuziek.

Het bestaat uit een 2-daags heren voetbaltoernooi met 10 teams uit de regio, het bedrijven voetbaltoernooi en uiteraard ons dames voetbaltoernooi. Daarnaast is er elke avond een feest programma met goede bands en top artiesten. Op zaterdag zijn er optredens van de Zingende Barmannen, Wesley Klein en Jannes,  is er een darttoernooi en een middag speciaal voor de kinderen

Voor een volledig programma zie: https://www.veluwade.nl/

De loting heeft v.v.Hattem gekoppeld aan Zwart-Wit’63 (3e klasse) en N.S.C Nijkerk (1ste klasse)

Woensdag 16 augustus om 19.00:

  • v.v. Hierden – F.C. Horst
  • v.v. Dieren – VV Unicum
  • EFC ’58 – VV Zeewolde
  • S.V. Veensche Boys – N.S.C. Nijkerk
  • v.v. Hattem – Zwart-Wit’63

Zaterdag 19 augustus om 16.30

  • v.v. Hierden – S.V. Veensche Boys
  • VV Unicum – F.C. Horst
  • EFC ’58 – Zwart-Wit’63
  • VV Zeewolde – v.v. Dieren
  • v.v. Hattem – N.S.C. Nijkerk

We hopen jullie allemaal te verwelkomen tijdens het Veluwade Festival op 16 en 19 augustus 2023.

 

 

Afgelopen zaterdag werd op een zonovergoten sportpark ‘t Achterveen de eerste editie van dit toernooi gespeeld. In de categorieën MO13, MO15 en MO17 werd door de meiden gestreden om de prijzen. De sfeer was de hele dag goed en de teams waren sportief naar elkaar. Uiteindelijk ging vv Berkum er in alle categorieën met de eerste prijs vandoor en sv Zwolle MO15 werd door de scheidsrechters beoordeeld als sportiefste ploeg, zij gingen er met de fairplaycup vandoor.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en dankt de sponsoren van het toernooi; DA Hattem, Jaap ter Velde Groente & Fruit, Sportplay en Regiobank Veldsink-Bultman & Hartholt voor hun steun!

Mo17

 

MO15

MO13

MO15 Fairplay

Zaterdag 17 juni mochten wij de beslissingswedstrijd tussen DOS37 en Hierden organiseren.
Een mooie klus en ik wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Een aantal staan er helaas niet op vanwege de drukte in de kantine en keuken.
Een dikke pluim mensen.

Bedankt,
Bob

Op zaterdag 17 juni aanstaande zal de v.v.Hattem gastheer zijn voor een te spelen finale in de nacompetitie. Inzet hierbij is de strijd voor een plaats in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal.

De teams die deze finale in actie zullen komen zijn Hierden en DOS ’37 uit Vriezenveen, beide tijdens het afgelopen seizoen op de 2e plaats geëindigd in respectievelijk de 2e klassen I en J van het district Oost. Opmerkelijk feit is dat beide teams juist in het seizoen 2021-2022 zijn gedegradeerd uit die 1e klasse en dus zal één van de beide finalisten na één seizoen afwezigheid weer terugkeren naar die 1e klasse.

Hierden versloeg in de 1e ronde van de nacompetitie Gramsbergen en was in de halve finale voor competitiegenoot Unicum net te sterk, al moest er wel een verlenging aan te pas komen. DOS ’37 wist in de 1e ronde IJVV opzij te zetten en had in de halve finale eveneens een verlenging nodig. In de laatste minuut van die verlenging scoorde het de winnende tegen DOS Kampen wat daardoor degradeerde naar de 2e klasse. De beide finalisten kennen elkaar dus nog van de competitie van een seizoen eerder en gezien de voetballende kwaliteiten van beide teams is op voorhand al te stellen dat het een mooie wedstrijd kan worden. De wedstrijd op het sportpark van de v.v.Hattem zal aanvangen om 15:00 uur.

Entree: Jeugd tot 18 jaar gratis

Entree: 18 jaar en ouder 5 euro

SAVE THE DATE!

Op 1 juni 2024 bestaat de “Vriendenkring” der v.v. Hattem 50 jaar💛💙🎉 Wij willen dit heugelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan! De voorbereidingen zijn in volle gang, en we kunnen u alvast het volgende melden:

Zaterdagavond 1 juni 2024 vieren we het vijftigjarig jubileum met een groot feest🎉 ook zullen wij voor alle teams/mini’s iets leuks organiseren op verschillende data’s ( dit wordt t.z.t op onze social’s bekend gemaakt ). Dus bent u nog geen lid van de “Vriendenkring” der VV Hattem, wordt dan snel lid voor maar € 7,50 per jaar en u bent verzekerd van een prachtig feest🎉💛💙

 

Bijgaand de voorlopige teamindelingen voor het aankomende seizoen. Het streven van de vereniging is te komen tot teamindelingen waarbinnen iedere speler zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

De indeling is tot stand gekomen op basis van waarnemingen tijdens de wedstrijden op de zaterdag en de reguliere trainingen. De hoofdtrainers van de verschillende leeftijdscategorieën doorlopen het indelingsproces, onder begeleiding van het bestuurslid technische zaken, op zorgvuldige wijze.

In eerste aanleg bekijken we de verdeling van de aantallen over de leeftijdscategorieën voor het komende seizoen op basis van leeftijd. Daarmee krijgen we inzicht in het aantal mogelijk te vormen teams per categorie. Omdat de achterliggende motivatie van onze jeugdvoetballers uiteenloopt van ‘gewoon lekker ballen’ tot ‘het maximale uit mijzelf halen’ wordt er ook naar de voetbaltechnische en tactische ontwikkeling van spelers gekeken. Tevens worden waar mogelijk sociale en pedagogische aspecten meegenomen.

Om een evenwichtige verdeling van de aantallen binnen de verschillende leeftijdscategorieën  te krijgen, moeten er verschillende afwegingen worden gemaakt. We zijn er echter van overtuigd dat we een goed onderbouwde indeling hebben samengesteld. Deze indeling zal leiden tot tevreden reacties bij spelers en ouders maar wellicht ook vragen oproepen. Hiervan zijn de trainers zich terdege bewust.

Eventuele vragen over de indeling kun je in eerste instantie per mail richten aan jeugdzaken@vvhattem.nl

Indien noodzakelijk en/of gewenst wordt e.e.a. dan nader toegelicht een persoonlijk gesprek.

De indelingen betreffen voorlopige indelingen. Ervaring leert dat er tot kort voor aanvang van het seizoen nieuwe aanmeldingen binnenkomen, met name bij de jongere leeftijdscategorieën. In de hogere leeftijdscategorieën zijn er soms spelers die twijfelen om door te gaan of juist zin hebben om weer te gaan voetballen.

 

Voorlopige indelingen vv Hattem seizoen 2023-2024_AVG

AVG en indelingen

Ook vv Hattem heeft als voetbalvereniging te maken met strenge regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Daarom publiceren we als vereniging de teamindeling op de website van vv Hattem zonder volledige naam.

 

Vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei hebben we een fantastische 5e editie beleefd van de Veluwe Trophy (voorheen Hattem Trophy).

Het prachtige weer in combinatie met de fantastische accommodaties hebben ervoor gezorgd dat de jeugdvoetballers van de gemeente Hattem en Wapenveld onvergetelijke herinneringen hebben gemaakt.  90 jeugdvoetbalteams uit acht landen hebben zo’n 280 wedstrijden gespeeld.  Dat hier veel voorbereiding aan vooraf gaat zal iedereen begrijpen. Maar wat ons toernooi echt uniek maakt, zijn onze geweldige vrijwilligers; met hun gastvrijheid en tomeloze inzet tijdens de wedstrijddagen maken zij het toernooi tot wat het is, een tweedaags evenement van internationale allure.

Het bestuur van v.v.Hattem wil daarom de toernooicommissie, de gemeente Hattem en Heerde-Wapenveld, de Hanewakkers, sponsoren maar bovenal alle vrijwilligers – van verkeersregelaars, scheidsrechters en ‘horeca’, van omroep tot schoonmaak – heel hartelijk bedanken voor hun geweldige bijdrage aan het toernooi!

Zaterdag is het zover: de allereerste editie van de Final League op zaterdag 10 juni.
Op ruim 250 locaties gaan bijna 45.000 meiden een sportieve afsluiting van het seizoen beleven. Een uniek (voetbal)evenement van niet eerder vertoonde grootte.
Een prachtig podium voor alle voetballende meiden uit de MO13 t/m MO20-competities.
v.v.Hattem is door de KNVB uitgekozen om het toernooi voor MO15 en MO17 te organiseren.
Zaterdagochtend vanaf 9:00 uur is het Final Leaque toernooi voor MO15 teams van SV Zwolle, v.v. Olympia’28 Hasselt, Go-Ahead Kampen en Hmc Hattem
Vanaf 12:00 uur is er het Final leaque toernooi voor de MO17 teams van: Be Quick’28, EFC58, CSV’28, Voetbalvereniging WVF, S.V. Nieuwleusen, FC Dalfsen en Union SV en Hmc Hattem
Zorg dat je erbij bent.. Als speelster, supporter/ster, ouder, liefhebber/ster van voetbal, voor de gezelligheid.

Er zijn van die wedstrijden in een seizoen, waarbij je je afvraagt wanneer het doelpunt gaat vallen; maar die valt niet. In de 1e ronde van de nacompetitie speelde Hattem thuis tegen Daarlerveen zo’n wedstrijd. Nadat Hattem voor rust op een 0-1 achterstand was gekomen, speelden de geel-blauwen vol op de aanval. Vele kansen werden gecreëerd en telkens was daar een voetje, de paal, de lat of werd de bal van de lijn gehaald. Daarlerveen verdedigde stug en het was bij vlagen kunst en vliegwerk. Uiteindelijk bleef Hattem met lege handen en gaat Daarlerveen naar de 2e ronde.

Daarlerveen start energiek, Hattem haakt later aan

De bezoekers uit Daarlerveen, gedurende het seizoen uitgekomen in de 3e klasse D van het district Oost, startten de wedstrijd energiek en de spelers liepen op elke bal. De vraag rijst dan of ze dat de hele wedstrijd zouden kunnen volhouden. Ondanks het feit dat zij in de beginfase via een vrije trap gevaarlijk zijn, gaat de “storm” na een kwartiertje liggen en probeert Hattem het spel onder controle te krijgen. Dit resulteert vaak in balbezit voor Hattem waarbij er vooralsnog geen gevaar kan worden gesticht voor het doel van de bezoekers. Sam Broekkhuis lijkt over de linkerflank uit te breken maar de doelman van Daarlerveen is, net buiten het strafschopgebied, iets eerder bij de bal. Daarlerveen hanteert veel de lange bal als verdedigend wapen en heeft daarmee geluk als er verdedigend bij Hattem een inschattingsfout wordt gemaakt. Spits Derks komt daardoor vrij voor Hattem-doelman de Boer en laat deze kansloos. Tegen de verhouding in, maar daar maalt Daarlerveen uiteraard niet om; het gaat om de doelpunten. Toch heeft Hattem vlak voor rust nog een dot van kans om de gelijkmaker te produceren. Met een slimme pass van Wesley van Winsum wordt Maikel Rave weggestuurd en komt hij vrij voor de uitkomende Daarlerveen-doelman Prinsen. Helaas raakt hij de bal te vol in plaats van een stiftje waardoor zijn inzet net over het doel suist.

In de 2e helft zet Hattem de druk er vol op

Natuurlijk wil Hattem in de 2e helft op jacht naar de gelijkmaker, en wellicht meer. Na een mislukte poging van Daarlerveen om de voorsprong uit te breiden is het vaak eenrichtingsverkeer. Hattem heeft veel de bal, probeert met goed samenspel de verdedigende stellingen van Daarlerveen te doorbreken en ziet gaandeweg de 2e helft van de wedstrijd dat er meer en meer mogelijkheden ontstaan. Vanuit hoekschoppen ziet Tigo Zoomers zijn kopbal net over het doel gaan en wordt een ferme kopbal van Jens Borger van de lijn gehaald door de Daarlerveen-verdediging. Hattem blijft de druk er op houden en Daarlerveen moet er hard voor werken om een tegendoelpunt te voorkomen. Schoten van Maikel Rave en Sam Broekhuis worden geblokt terwijl Jari Dunnink zijn prima inzet op de paal ziet eindigen. Trainer Oosterhaar gaat aanvallend ingrijpen en wisselt verdediger Tigo Zoomers voor aanvaller Kevin Veger. Die heeft gelijk een kans maar helaas krijgt ie ruzie met de bal en gaat deze mogelijkheid verloren. Maikel Rave test de handschoenen van doelman Prinsen met een vlammend schot en even later is het ook Felix Besseler die zijn mooie schot uit de draai op de paal ziet belanden. Daarlerveen loert op de counter maar de spaarzame uitvallen die er zijn worden of geneutraliseerd door de Hattem-verdediging of ze worden, met uitzondering van 1 inzet die op de paal belandt, te slordig uitgespeeld. Hattem blijft dus in de wedstrijd en ziet acties van Kevin Veger en Jari Dunnink opnieuw stranden tussen vele rode sokken van de tegenstander. In de blessuretijd is de ingevallen Thomas Dijsselhof dichtbij de gelijkmaker. Helaas ziet ook hij dat het aluminium als tegenstander als zijn goede kopbal op de lat spat. Ondanks alle kansen mag het niet zijn deze avond en blijft het op het scorebord bij het ene doelpunt uit de 1e helft voor Daarlerveen.

Seizoen van Hattem teneinde; trots op de prestaties

Daarlerveen trekt de voorsprong, zij het met kunst- en vliegwerk en stug verdedigen, over de streep waardoor het seizoen van Hattem met deze wedstrijd teneinde komt. Op zich geen schande want om eerlijk te zijn had niet iedereen dit voor aanvang van de competitie kunnen bevroeden. Met het vertrek van vele spelers aan het einde van vorig seizoen moesten trainers Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar aan de slag met vele jonge knapen die overkwamen vanuit de O19. Dat het dan in het begin wat stroef loopt is logisch. Uiteindelijk viel het vanaf januari 2023 allemaal samen en liet het team zien uit het goede hout te zijn gesneden. Een fantastische reeks werd neergezet die als fundering voor de uiteindelijke 3e plaats werd gelegd. Helaas ontstonden er tegen het slot van de competitie te veel blessures die niet altijd konden worden opgevangen. Evenwel kunnen de spelersgroep en de staf terugkijken op een fantastische prestatie met als kers op de taart een periodetitel. Gelet op de lange weg die moest worden bewandeld iets om met trots op terug te kijken.

Het 1e elftal van vv Hattem heeft zich als periodekampioen van de 3e klasse C geplaatst voor de nacompetitie. Hierin mag het strijden voor promotie naar de 2e klasse van de KNVB. Het is een lange weg, maar voor Hattem geldt dat alles mag en niets hoeft. In totaal strijden 21 deelnemende teams in die nacompetitie voor slechts 2 plaatsen in die 2e klasse.

Programma 30 mei 2023: Hattem – Daarlerveen

Programma 3 juni 2023: Hellendoorn – winnaar Hattem/Daarlerveen

Programma 10 juni 2023: 3e ronde

Programma 17 juni 2023: finale op neutraal terrein

Voorafgaande aan de laatste competitiewedstrijd tegen DVC Dedemsvaart waren er voor Hattem diverse scenario’s mogelijk om al dan niet alsnog de nacompetitie voor promotie te behalen. Uiteraard zijn de spelers daar tijdens de wedstrijd zeker niet mee bezig. Voor de staf aan de zijkant van het veld is dat juist totaal anders. De wedstrijd was voor DVC ook nog van belang omdat zij nog speelden om de nacompetitie aan de onderkant te ontlopen. Door twee toegekende strafschoppen trok DVC uiteindelijk aan het langste eind, speelde het zichzelf veilig en bleek door de uitslagen op de andere velden dat Hattem alsnog periodekampioen werd.

DVC stormt en is op jacht naar een doelpunt

Trainer Herman Oosterhaar had het nodige te puzzelen voor de opstelling omdat vele spelers niet beschikbaar waren. Dat tijdens de 1e helft ook nog eens Jeffrey van Ommen en doelman Alec van Dijk uitvielen, met op het eerste oog ernstige blessures, maakte het er allemaal niet makkelijker op. DVC startte de wedstrijd voortvarend en ging op jacht naar een doelpunt als basis voor meer. Hattem had het zeker in de beginfase lastig en had na 5 minuten geluk dat een mooi schot op de lat belandde. Mede door het warme weer en het kurkdroge hobbelige veld hadden beide teams moeite de bal onder controle te krijgen. Hattem speelde wat gemakzuchtig terwijl DVC steeds de randjes op zocht in de duels. Met het hanteren van de lange bal hoopte de thuisploeg dat de bal door de Hattem-verdediging niet goed beoordeeld zou worden en daaruit kansen zouden ontstaan. Gaandeweg de 1e helft kreeg Hattem meer grip op de wedstrijd en kon het zich een beetje onder de druk van DVC uit spelen, kreeg het wat kansen en zag dat de bal uit een mooi aangesneden vrije trap van Daan van Enk op de lat belanden. DVC had voor rust bijna de 1-0 kunnen maken ware het niet dat Bram van Regteren een inzet van de spits van DVC nog net voor de doellijn kon wegwerken. Als vervangers voor de geblesseerde mannen kwamen in de 1e helft Sietse Witteveen en doelman Ica de Boer binnen de lijnen.

Spanning in de 2e helft

Nadat kort na de hervatting een vrije trap voor Hattem, na een fikse en onsportieve overtreding op Maikel Rave, niets opleverde was het evenwel DVC dat toch op voorsprong kwam. Via een klutssituatie viel de bal pardoes tussen twee Hattem-verdedigers in het strafschopgebied waar een speler van DVC licht werd aangeraakt. Deze ging gretig naar de grond en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Doelman de Boer was hierop kansloos. Hattem probeert daarna wat offensiever te spelen, creëert zich wat kansen en is Sam Broekhuis dichtbij de gelijkmaker. Ondanks alle goede bedoelingen van beide teams is van goed voetbal geen sprake, is er wel veel strijd, maar daalt het niveau van de wedstrijd. Wellicht dat beide teams tevreden waren met de stand van dat moment en de tussenstanden op de andere velden? Hattem leverde in ieder geval veel energie om toch de gelijkmaker te forceren, maar dat bleef helaas uit. Het werd nog erger nadat DVC opnieuw via een makkelijk gegeven strafschop scoorde en de 2-0 liet aantekenen. Uiteindelijk was dit ook de eindstand. Mede door de uitslagen op de andere velden bleek dat DVC zich met deze overwinning veilig had gespeeld en dat Hattem alsnog op de 3e plaats in de eindrangschikking bleef staan waardoor het de 3e periode voor zich wist op te eisen. Het jonge team beloont zichzelf hiermee voor een prima seizoen en mag zich opmaken voor het toetje; de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

Hattem plaats zich wederom voor de nacompetitie

Net als in het seizoen 2021-2022 plaatst Hattem zich onder leiding van de trainersstaf dus voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Gezien het feit dat het in het begin van de competitie wat stroef liep voor de jonge selectie, is dat een puike prestatie die lof verdient. De eerste ronde van die nacompetitie staat op het programma voor dinsdag 30 mei en wordt gespeeld op ’t Achterveen. Tegenstander daarin is het team van Daarlerveen wat is uitgekomen in de 3e klasse D van het district Oost. Bij winst in deze wedstrijd wacht voor Hattem op 3 juni een uitwedstrijd tegen vv Hellendoorn.

Wanneer de uitslagen op de andere velden wat gunstig zouden vallen, had Hattem zich in de thuiswedstrijd tegen Rouveen kunnen verzekeren van plaatsing voor de nacompetitie voor promotie. De concurrenten verspeelden inderdaad punten. Maar, omdat Hattem de wedstrijd tegen de groenhemden niet in winst kon omzetten, zal het volgende week in de laatste competitiewedstrijd een nieuwe kans krijgen om zich alsnog te plaatsen voor de nacompetitie.

Rouveen maakt het Hattem flink lastig

De bedoelingen van de geel-blauwen waren helder. Voor de winst gaan en de 3e plek in de rangschikking behouden. De eerste kans van de wedstrijd is ook voor Hattem. Na een crosspass kan Maikel Rave op rechts een mooie voorzet afleveren op Felix Besseler. Helaas ziet hij zijn kopbal net naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. Rouveen komt op haar beurt na een kwartier spelen gevaarlijk door over links. De linksback wordt weggestuurd en hij kan in vrije positie een voorzet afleveren waar de voorwaartsen in feite alleen maar tegenaan hadden hoeven lopen ware het niet dat die wat te laat in positie stonden. Kort daarna is het Jort Steenman die na een goede actie rond de middencirkel de ruimte vindt om Wesley van Winsum weg te sturen. Hij lijkt alleen op Rouveen-doelman Slager af te gaan maar omdat hij de bal te veel onder zich heeft kan een verdediger nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor deze kans voor Hattem verloren gaat. Gaandeweg de eerste helft houden beide teams elkaar in de greep en lijkt het een tactisch steekspel te worden. Hattem-doelman Alec van Dijk moet zich voor rust nog een keer flink strekken naar de hoek om een doelpunt te voorkomen terwijl Felix Noordberger kort voor rust nog twee kansen heeft om de score te openen. Beide worden niet benut zodat de teams met de brilstand gaan rusten.

Meer kansen voor beide teams in de 2e helft

In de tweede helft spelen beide teams meer aanvallend waardoor de wedstrijd wat opener wordt en er over en weer de nodige kansen ontstaan. Hattem heeft al vrij snel een kans. Na een goede opbouw volgt uiteindelijk een voorzet over rechts van Jort Steenman op Wesley van Winsum. Helaas kan hij de bal net niet de juiste richting mee geven en gaat zijn inzet net langs de paal. Nadat Rouveen een dot van een kans laat liggen (voorzet bij vrijstaande man bij 2e paal te matig) komt Hattem gevaarlijk door. Felix Noordberger wordt weggestuurd waarbij de grensrechter van Rouveen het nodig vond om voor buitenspel te moeten vlaggen terwijl dit absoluut niet het geval was. Helaas voor Hattem ging de scheidsrechter hier in mee. Hattem liet zich niet uit het veld slaan en had via een vrije trap van Daan van Enk bijna de voorsprong te pakken. Zijn inzet werd door de muur van richting veranderd waarna Maikel Rave ook in de rebound het net niet kon vinden. Hattem houdt de druk er op en creëert wat mogelijkheden. Een inzet van Felix Noordberger levert nog geen doelpunt op maar niet veel later is er toch de voorsprong voor Hattem. Een afgemeten vrije trap vanaf de zijkant wordt door Felix Besseler op waarde geschat en met een mooie dropkick verlengt hij de bal in de verre hoek waarbij de doelman kansloos is; 1-0. Lang kan Hattem echter niet genieten van die voorsprong. Na een verre ingooi komt de bal via een kopduel en de kluts bij de vrijstaande Bouwmeester die Hattem-doelman van Dijk met een mooie schuiver kansloos laat. Rouveen heeft in de slotminuten nog een aantal kansen op de volle winst te behalen maar telkens vinden de groenhemden Alec van Dijk op hun weg die met een aantal puike reddingen zijn doel goed verdedigt. Uiteindelijk verandert er niets meer aan de stand en moeten beide teams tevreden zijn met een punt.

Hattem blijft ondanks puntverlies op een keurige 3e plaats

Op het moment dat de uitslagen van de andere velden binnen kwamen was er, achteraf gezien, met een overwinning zekerheid geweest over plaatsing voor de nacompetitie voor promotie. Ondanks het puntverlies behoudt Hattem de 3e plaats op de rangschikking en kan het zich alsnog bij de laatste competitiewedstrijd plaatsen voor die nacompetitie. Met 1 punt voorsprong op Zwolsche Boys en 2 op Fc Ommen weet het dat die twee elkaar volgende week treffen. Hattem heeft het evenwel in eigen hand en zal in de te spelen uitwedstrijd tegen DVC Dedemsvaart, dat nog strijdt om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, zelf de punten binnen willen halen.

 

 

 

 

De wedstrijdbal voor Hattem – Rouveen van zaterdag 20 mei a.s. is aangeboden door Schilder&Klus Senz voor schilder- en kluswerk.
Begin februari 2016 startte Marcel Senz zijn schilder- en klussenbedrijf Schilder&Klus Senz. Zijn opdrachtgevers zijn tot op heden zeer tevreden over het uitgevoerde werk.

Marcel Senz voorziet zijn klanten van deskundig advies voor schilderwerk, voor zowel binnen en buiten. Daarnaast is hij in te schakelen voor kleinere klussen in en om het huis. “ Dat kan variëren van bijvoorbeeld vervangen van een kraan, lamp ophangen of het schoonmaken van een dakgoot”, legt Senz uit. Mensen die geinteresseerd zijn kunnen ook terecht bij Marcel Senz voor het opvragen van een offerte omtrent het buitenschilderwerk.

 

Schilder&Klus Senz
Grote Gracht 10 Hattem

Tel. 06-21832653

Het is al weer bijna zover! Op vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei (de dagen na Hemelvaart) komen er zo’n 90 teams uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Tsjechië, Zwitserland, Ierland en Frankrijk naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Veluwe Trophy.

Dit grote internationale evenement wordt gespeeld op de locaties ’t Achterveen in Hattem en Monnikenbos in Wapenveld. De verenigingen WZC, Sv Hatto Heim en v.v.Hattem organiseren dit evenement wederom gezamenlijk.

Wie speelt waar?

Elke leeftijdscategorie speelt twee dagen op een vaste locatie. De verdeling is als volgt:

 

Het Achterveen: Monnikenbos:
JO13/9-tallen JO11/7-tallen
JO15 JO12/8- tallen
JO16 MO13/8-tallen
  JO13

 

 

Hoe laat begint en eindigt het?

Het definitieve wedstrijdschema maken we een dag voor het toernooi bekend. Zo kunnen we onvoorziene wijzigingen op het laatste moment nog zorgvuldig verwerken. De eerste wedstrijden beginnen niet eerder dan 09:00. Houdt er rekening mee dat elk team voor en na de lunch wedstrijden speelt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de spectaculaire openingsceremonie. De laatste wedstrijden eindigen rond 17.00 uur. In Wapenveld eindigen de laatste wedstrijden op de zaterdag rond 13.45 uur.

Een extra uitdaging ligt in het feit dat de eerste elftallen van zowel WZC als Hattem een thuiswedstrijd dienen te spelen op de zaterdag die op last van de KNVB niet verplaatst mag worden naar een ander tijdstip.

Download The Euro-Sportring Match Schedule App voor alle deelnemende teams en het actuele wedstrijdschema dat begin volgende week beschikbaar komt.

 

Nog steeds vrijwilligers nodig!

De ouders van de deelnemende teams dienen er rekening mee te houden dat zij een aantal taken voor hun rekening moeten nemen op de toernooidagen. De deelnemers zelf zorgen aan het einde van beide toernooidagen dat het Achterveen en Monnikenbos er weer netjes uit zien. Natuurlijk kunnen we altijd nog hulp gebruiken. Vind je het leuk om een paar uurtjes bij te dragen aan een sportief evenement voor internationale jeugd? Of ben je nog op zoek naar wat stage-uren voor school?

Meld je dan aan bij een van onderstaande organisatoren. Met name zijn we nog dringend op zoek naar scheidsrechters. Er worden zo’n 250 wedstrijden gespeeld dit toernooi en het is wel zo prettig deze inspanning te verdelen over een grotere groep scheidsrechters. Weet dat je tijdens het toernooi goed verzorgd wordt in een alleen voor scheidsrechters toegankelijke rustruimte.

 

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met een van onderstaande organisatoren.

 

Hans Doornink (WZC), Wim Hoogers (Sv Hatto Heim), Anne Besseler (vv Hattem)