Nieuws

Nét even anders Genieten met een hoofdletter G staat voorop bij Banka! Wij zijn 7 dagen per week geopend voor een lekker kopje koffie met heerlijk gebak, een heerlijke lunch, een high tea, een goed glas wijn of een gezellig diner! Op onze menukaart vindt u vooral ‘huisgemaakte’ gerechten van eerlijke producten uit de regio. Wat je ook neemt, het is prettig toeven bij Banka! Geniet van onze sfeervolle ambiance binnen of van ons zonnige terras, midden in het hartje van Hattem. Een ideale plek om dagelijks te genieten! De tijd verstrijkt en geruisloos, zeker met een heerlijk wijntje of een mooi koud biertje van de tap. De Markt van Hattem vormt het hart van het Hanzestadje. Verschillende parels van de historische binnenstad zorgen voor een authentieke sfeer. Het oorspronkelijke herenhuis waarin Banka is gevestigd, behoort als rijksmonument eveneens tot het beschermd stadsgezicht. Het is er prettig mijmeren over de tijden dat nazaten van de Heren van Amstel hier woonden. Over de drukke bedrijvigheid in de glorietijd van het Hanzeverbond, of over de artistieke bloeiperiode in de Gouden Eeuw van Hattem. De sporen van de geschiedenis zijn zichtbaar en voelbaar op de Markt en dat is slechts één van de redenen waarom Banka een ideale plek is om te genieten. Adres Grand Café Banka Markt 5 8051 EZ Hattem Telefoon 038 2306304

Wie de wedstrijden van Hattem 1 in de voorbereiding en beker gezien heeft is het vast opgevallen dat er iemand met een camera op een hoog statief de wedstrijden filmt.
De man die de camera bedient en op verzoek van de technische staf de gevraagde momenten tagt willen we graag even voorstellen

Vertel even wat over jezelf:
Ik ben Rob Zegeling, een geboren en getogen Zwollenaar, die samen met zijn dochter in het centrum van Zwolle woont. Al sinds klein door mijn vader besmet met het voetbalvirus. Op bescheiden niveau gevoetbald bij PEC Zwolle, HTC, Storica en WVF. Eerst als voetballer waarna ik bij de senioren hebt gekeept.

Hoe ben je met het maken van beelden van wedstrijden in aanraking gekomen?
Beelden van wedstrijden interesseerden me al    vanaf de jaren 80  toen de videocamera’s op de markt kwamen. In het seizoen 18/19 was ik teammanager van JO17-1 van WVF. WVF begon in dat seizoen met beelden opnemen. Mijn interesse was er natuurlijk nog steeds, en ik besloot eigen apparatuur te kopen om JO17-1 te gaan filmen. Aan het eind van het seizoen heb ik een cursus NACSport gedaan.

Wat is je ervaring met het maken van voetbalbeelden?
Ik heb gefilmd bij het 2e van WVF voor het team waar mijn neef (Julian Zegeling) speelde. Ik vond het altijd leuk om het te doen en heb daar veel ervaring opgedaan. Na een seizoen dat hij de ene week in het 2e keepte en de andere week op de bank bij WVF 1 op de bank zat en een seizoen keepen in het 2e, leek er nog zo’n seizoen aan te komen waardoor open stond voor verandering.

Hoe kom je bij v.v.Hattem terecht?
Eigenlijk ben ik via Ed van de Bergh, de fysieke trainer, bij Hattem terecht gekomen. Ik ben al sinds de middelbare school met hem bevriend. Ik wist natuurlijk van zijn werkzaamheden bij Hattem. Maar omdat ik zelf de laatste jaren bij WVF actief was, kwam ik er eigenlijk nooit aan toe om eens te komen kijken. Aan het eind van afgelopen seizoen heb ik de uitwedstrijd bij Dieze West gezien en de de nacompetitie wedstrijd tegen Daarlerveen.
Het leek me wel eens leuk om samen met Ed wat bij een club te doen. Vandaar dat ik me heb aangeboden om het filmen van wedstrijden en een deel van de analyse daarvan te doen.


Wat vind je leuk aan het werk wat je doet?
Het leukste vind ik eigenlijk, dat er wat met mijn werk wordt gedaan. En dat het gewaardeerd wordt. En uiteindelijk dat het gebruikt wordt om tot verbetering in het spel te komen, en dus ook tot betere resultaten. Verder ben ik een echt voetbaldier en vind het gewoon leuk om bij een team betrokken te zijn.

Welke indruk heb je van de vereniging v.v.Hattem?
Het was al heel lang geleden, dat ik op het sportpark aan de Hattem kant was geweest. Maar ik kan wel zeggen, dat ik zeer aangenaam verrast was. Eigenlijk keek ik mijn ogen uit, toen ik de kantine voor het eerst zag. Daar kan geen voetbalclub in Zwolle aan tippen. Als voetballiefhebber wordt ik heel vrolijk bij de aanblik van het hoofdveld met de mooie tribune erbij. Ik kan wel begrijpen, dat er regelmatig een BVO op de deur klopt om er een oefenwedstrijd te spelen.
Sociaal gezien ken ik op dit moment alleen de mensen rondom het 1e elftal. Daar voel ik me wel thuis. Ik hoop in de loop van het seizoen de vereniging in zijn geheel beter te leren kennen.


Wat is je inschatting van de spelersgroep van de 1ste selectie?
Ik heb Hattem vorig seizoen dus 2 keer in actie gezien. Toen beoordeelde ik ze al als een goed team, jong met wat ervaring. Zeker een team met mogelijkheden.
Nu na 4 oefenwedstrijden en 2 bekerwedstrijden heb ik er een goed gevoel over. “Helaas” moest ik de 3e bekerwedstrijd en zaterdag de start van de competitie missen door een vakantie op Mallorca. De selectie is breder dan ik in eerste instantie dacht. Jonge jongens kloppen nu ook nadrukkelijk op de deur. Ook hoor ik geluiden, dat Hattem verder is op dit moment dan een jaar geleden.
Ik ga de lat niet te hoog leggen. “Linkerrijtje” zou misschien al goed zijn. Als er veel de goede kant op valt, zouden we veel hoger kunnen eindigen. Realistischer is eigenlijk, dat dit team nog een jaartje moet rijpen, en dan misschien volgend seizoen een gooi naar promotie moet doen. Ik vind dus zeker, dat die potentie er is!

 

Met drie overwinningen op rij is  Hattem als eerste geëindigd in de KNVB bekerpoule met in totaal 4 ploegen. Met een doelsaldo van 14 voor en 2 tegen is de lijn en het beeld van vorig seizoen doorgezet. Natuurlijk zijn deze wedstrijden slechts een voorbereiding op de competitiestart tegen ZAC op zaterdag 23 september a.s.

De gasten van SEH uit Heerde, met ook twee overwinningen op zak, hadden deze zonnige middag van de 16e september nauwelijks iets in te brengen tegen de thuisploeg. De uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen als de vrijstaande medespeler was aangespeeld, in plaats van zelf te gaan schieten. Ook moet gezegd worden dat Alec van Dijk met enkele goede reddingen voorkwam dat in enkele fasen van de wedstrijd een doelpunt van vv SEH op het scorebord zou komen.

1e helft
Hattem had een prima start en de vooral eerste 23 minuten was het alle hens aan dek voor SEH. Vooral uit corners ontstond veel dreiging en gevaar en werden kansen gecreëerd. Al na 2 minuten kwam een cornerbal uit de kluts via een assist van Jort Steenman voor de voeten van Hampo Alexanian, die de bal technisch fraai met de binnenkant voet in de kruising dirigeerde en daarmee de 1-0 voor de thuisploeg liet aantekenen. Goede kansen voor Sam Broekhuis en Wesley van Winsum op de 2-0 werden door de keeper van SEH voorkomen door twee keer het schot te kraken of te blokken. Toch kwam nog voor de thee de 2-0 in de boeken door een zeer fraaie aanval en pass van Rick Dalhuisen, die door Wesley van Winsum hoog in de touwen wordt gejaagd. De enige kans voor SEH werd door Alec van Dijk tot corner verwerkt.

2e helft
Met twee verse wissels aan Hattem zijde bleef hetzelfde wedstrijdbeeld zichtbaar, Hattem het meest in balbezit en SEH op de counter loerend. In plaats van een doelpunt voor SEH, een schot net over de kruising van het Hattem doel, viel de beslissing in de 68ste minuut. Assistkoning Jari Dunnink bood aan Kevin Veger een niet te missen kans en dit betekende 3-0 voor Hattem. Opnieuw kwam Sam Broekhuis alleen voor de keeper van SEH, maar hij redde knap met de voet. Onnodig uit een corner van SEH de 3-1 met een kopbal, waarbij de organisatie aan Hattem-zijde er niet goed uitzag.

De ingevallen Felix Besseler lijkt de 4-1 te scoren nadat een afstandsschot via de lat terugkomt in het veld en hij de bal onberispelijk binnen jaagt. Helaas wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Mooi moment was de terugkeer na 4 maanden blessureleed op het veld van Felix Noordberger. Hij weet dan wel de 4-1 te scoren via een toegekende strafschop na het overtreding op hemzelf. Dit was tevens de eindstand. Positief het feit dat alle 5 wissels ook speelminuten hebben gemaakt zodat iedereen klaar is voor de aftrap van het seizoen 2023-2024. Volgende week speelt Hattem bij de start van het seizoen thuis tegen ZAC, degradant uit de 2e klasse van het vorige seizoen.

 

Onder mooie weersomstandigheden is op vrijdag 15 september jl. het bedrijventoernooi onder de naam Company Cup verspeeld. Het was de 1e editie van dit evenement waarbij de organisatie en alles er omheen in handen was van de spelers en staf van de 1e selectie van vv Hattem. Na een spannende strijd in de finalepoules was het uiteindelijk het team van DHL dat zich de beste mocht noemen van de deelnemende teams. Ondanks een gelijk aantal punten met de concurrent Context Coaching had DHL een beter doelsaldo en kon het halverwege de avond de door kapsalon Whair beschikbaar gestelde wisselbeker in ontvangst nemen.

Vanaf een uur of drie stroomden de deelnemers aan het bedrijventoernooi binnen en nadat iedereen op de hoogte was gesteld van de benodigde informatie werd het toernooi op 16.00 uur afgetrapt. Op een speelveld van 40×20 meter en 5×5 volgden de wedstrijden elkaar vlot op. Rond de klok van half 6 waren de eindstanden in de poulefase bekend en werd het toernooi vervolgd met de finalepoules waarbij de poulewinnaars elkaar troffen in dezelfde poule en streden voor de toernooiwinst. De overige teams werd op grond van de eindstand in de poulefase ook aan elkaar gekoppeld zodat ieder team in totaal 6 wedstrijden kon spelen. Uiteindelijk was het team DHL in de finalepoule met de nummers 1 uit de poulefase net iets beter dan de concurrenten en wist zij het toernooi op haar naam te schrijven.

Natuurlijk hadden de voetballers trek om wat te eten en was vooraf ook al aangekondigd dat aansluitend aan het toernooi kon worden deelgenomen aan een barbecue. Deze barbecue, met vlees van onze hoofdsponsor van Guilik, was al mooi op tijd opgewarmd zodat iedereen kon genieten van een goed stuk vlees, salades en overige. Net toen de laatste happen van het vlees waren genomen, werd de avond gezellig vervolg met muziek van DJ Suiker en zanger Dennis van Velzen. Dit alles terwijl alle deelnemers zich opperbest vermaakten …. en het was nog lang gezellig vertoeven op het terras voor het clubhuis

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar lijkt. De ervaringen opgedaan tijdens deze 1e editie zullen dan zeker meegenomen worden.

 

De KNVB district Oost organiseert dit seizoen ism de Zwaluwen Jeugd Actie de campagnedag van de Zwaluwen Jeugd Beker bij de voetbalclubs v.v. Hattem en s.v. Hatto Heim te Hattem. Deze dag wordt gehouden op zaterdag 16 september. Alle  jeugd in Nederland voetbalt op deze dag voor deze grootste goede doelen actie tgv de Zwaluwen actie.

De Zwaluwen Jeugd Actie is bijzonder verguld dat in Oost deze dag kan worden georganiseerd op het prachtige complex het Achterveen i.s.m. beide genoemde clubs.

Beperking
De KNVB werkt samen met de Zwaluwen Jeugd Actie om zo voetbal  activiteiten voor jongeren met een beperking te initiëren en te stimuleren. Zo zal  op deze dag ook het team van Hattem Onbeperkt haar kunsten vertonen. Een prachtig voorbeeld dat voetbal toegankelijk is voor iedereen.

 

 

Lange geschiedenis
Al ruim 60 jaar voetballen elk jaar zo’n 500.000 kinderen in KNVB-verband voor de
Zwaluwen Jeugd Actie. De opbrengst gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds en Spieren voor Spieren om medisch onderzoek naar spierziekten mogelijk te maken. Daarnaast wordt het Passend Voetbal binnen de KNVB extra ondersteund en kunnen amateurverenigingen subsidie krijgen voor maatschappelijke projecten, het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie of spelmateriaal voor G-voetbal.

Passend Voetbal KNVB
Ten slotte is een deel van de opbrengst bestemd voor projecten Passend Voetbal van de KNVB. Zo steunde de Zwaluwen Jeugd Actie in 2022 onder meer het Nationaal dovenelftal zaalvoetbal om hun deelname aan het EK zaalvoetbal in Italië mogelijk te maken.

 

Afgelopen zaterdag ging het nieuwe Hattem 5 voor de tweede maal officieel het veld in.

Het nieuw Hattem 5 is een team met spelers vers uit de jeugd dat graag heel veel plezier heeft tijdens de 3 helften

Met twee gastspelers en een volledig fitte selectie waren de verwachtingen hoog gespannen . Onze tegenstanders van Zalk 3 maakten indruk met hun warming-up en afgetrainde lichamen.

I.v.m. het warme weer, was er met de scheidsrechter afgesproken dat er een drinkpauze ingelast werd. De eerste 20 minuten was Hattem het betere voetballende team en werden er kleine kansen gecreëerd. Zalk 3 kwam na de drinkpauze beter op stoom en zette de verdediging steeds meer onder druk. Onze gastkeeper moest een paar keer reddend optreden. Wij raakten de grip ook kwijt omdat  er iets teveel werd gewisseld, waardoor sommige spelers even het overzicht kwijt raakten. In de tweede helft ging spel op een neer kwam Zalk gevaarlijk voor de goal maar bleven niet rustig om de bal de juiste richting te geven. De inzet bleef bij Hattem onverminderd groot. Dit had als gevolg dat onze voorhoede spelers dotten van kansen kregen maar de bal niet tussen de palen kreeg. Hattem 5 kreeg kansen en had mogelijkheden om de wedstrijd in het voordeel te beslissen, dat  helaas niet gebeurde. En toen zou bijna de oude voetbalwet in werkingen treden( als de een hem niet maakt dan maakt de ander hem wel). De scheidsrechter zag een overtreding  in het strafschopgebied van v.v.Hattem en wees resoluut naar de penaltystip. Wij dachten met ons allen dat alle punten mee genomen zouden worden naar Zalk. Maar wij waren vergeten dat onze gastkeeper in bloedvorm verkeerde. De penalty werd door een geweldige redding uit de hoek getikt. Na de penalty kreeg Hattem nog een paar goede kansen voor de overwinning, maar helaas werden deze kansen om zeep geholpen.

Elke wedstrijd wordt er iets beter gevoetbald, met vandaag als grote uitblinker de keeper. De rest was de selectie heeft veel inzet getoond en soms mooi voetbal op de mat gelegd. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Kom gerust eens kijken bij Hattem 5. Er gebeurd altijd iets langs de lijn van het vijfde

Na de winst op WZC vorige week toog Hattem voor de 2e poulewedstrijd in de beker naar Wijthmen. Dit team verloor de eerste wedstrijd nipt van SEH, maar kon het in de wedstrijd tegen de geel-blauwen geen vuist maken. Onder zomerse omstandigheden nam Hattem van meet af het initiatief en controleerde de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd was de wedstrijd in feite al gespeeld en stonden er op het einde een half dozijn doelpunten voor Hattem op het scorebord.

Van meet af aan richting doel tegenstander

In het begin van de wedstrijd waren er via Wesley van Winsum, Hampo Alexanian, na een mooie combinatie met Giovan Drayer, en een schot van Jort Steenman wel wat mogelijkheden, maar duurt het toch nog tot de 10e minuut dat de score geopend wordt. Na goed voorbereidend werk van Jort Blankvoort zet hij Sam Broekhuis vrij voor Wijthmen-doelman Beernink die kansloos is op de afgemeten schuiver in de verre hoek. Ondanks het feit dat er in het samenspel nog wel eens fouten sluipen, heeft Hattem de controle over de wedstrijd en komt het al vrij snel na de openingstreffer op 0-2. Sam Broekhuis weet zijn tegenstander met een goede actie uit te spelen en zet Wesley van Winsum met een slimme pass in scoringspositie. Hij maakt oog in oog met de doelman geen fout en schuift de bal onder Beernink door waardoor de voorsprong wordt verdubbeld. Kort daarna weet Rick Dalhuisen met een mooie crosspass Giovan Drayer te bereiken. Helaas kan zijn tegenstander nog net zijn grote teen tegen de bal krijgen waardoor zijn kans op een doelpunt verloren gaat. Na de drinkpauze is Wijthmen vanuit een hoekschop dichtbij de aansluitingstreffer, maar weet Rick Dalhuizen met zijn hoofd de bal van de lijn te halen. Hattem herpakt zich snel en heeft via Jari Dunnink nog een mooie kans. Helaas weet Wijthmen-doelman Beernink zijn schot te keren. Toch is het uitstel van executie en is het alsnog Jari Dunnink die na een goede actie rond de 16-meterlijn een aantal verdedigers te kijk zet en Wesley van Winsum vrij kan spelen. Die hoeft niet lang na te denken en laat de doelman met een afgemeten schot kansloos zodat de ruststand op 0-3 komt.

Hattem na rust simpel naar grote uitslag

Na een kleine aanpassing in de verdediging is het Hattem wat doorgaat met waar het voor rust was geëindigd en voert de druk op het Wijthmen-doel op. Dat resulteert al snel in de vierde treffer. Na een aanval over de linkerflank volgt via Rick Dalhuisen een voorzet welke voor de voeten van Jort Blankvoort valt. Hij treuzelt niet lang en weet met zijn linkerslof de bal buiten bereik van de doelman in het zijnetje te plaatsen. Hierna wisselt trainer ten Hove de nodige spelers maar dat heeft zeker geen nadelige gevolgen voor de dadendrang van de geel-blauwen. Dat blijkt wel als Hattem kort na deze wisselingen opnieuw het doel vindt. Een poging tot opbouw van de thuisploeg wordt door Hampo Alexanian goed doorzien. Met een versnelling laat hij zijn tegenstanders zijn hielen zijn en staat pardoes oog in oog voor het doel van de tegenstander. Met een droge knal vindt hij buiten bereik van doelman Beernink de verre hoek en brengt de score op 0-5. Uiteraard is de wedstrijd gespeeld al heeft Hattem zeker nog voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas is men net niet scherp genoeg; wellicht toch ook veroorzaakt door de warmte. Evenwel wordt een kwartier voor tijd toch het halve dozijn doelpunten op het scorebord aangetekend. Na een goede fase wordt Wijthmen uitgespeeld, volgt vanaf de rechter flank een voorzet welke door de ingevallen Kevin Veger feilloos bij de 2e paal tegen het net wordt gekopt. Tegen het slot van de wedstrijd is de fut er wel uit bij Hattem en geeft het de thuisploeg de ruimte om een aantal kansen te creëren. Het is doelman Puck Pool die natuurlijk graag de nul wil houden en met een paar puike reddingen zijn doel dan ook schoon weet te houden zodat de wedstrijd eindigt met een klinkende overwinning voor Hattem.

Prima wedstrijd voor Hattem, volgende week laatste poulewedstrijd

Hattem speelde vandaag, zeker gezien de zomerse omstandigheden, een prima wedstrijd en heeft deze dan ook verdiend gewonnen. Gelet op de kansen had de score nog wel hoger kunnen uitvallen, maar dat is huiswerk voor de komende wedstrijden. Ook de tweede wedstrijd is dus door Hattem gewonnen en wordt in de laatste bekerwedstrijd thuis tegen SEH uit Heerde beslist wie zich zal plaatsen voor de 2e ronde.

Opstelling vv Hattem: Puck Pool, Hampo Alexanian, Jerensly Hooi (Stefan Zuidema/46), Bram van Regteren (Chris Oosterveen/55), Rick Dalhuisen (Sietse Witteveen/55), Jort Blankvoort, Jort Steenman, Jari Dunnink, Sam Broekhuis, Giovan Drayer, Wesley van Winsum (Kevin Veger/55).

Speciaal voor onze leden

We hebben een leuke aanbieding voor jullie.
Zondag 10 september is de finaledag van de EK freestyle voetbal in Zwolle.

Niemand minder dan Tiki Taka Touzani is aanwezig als special guest op dit event. Een mooie kans om hem in het echt te ontmoeten. Daarnaast zijn er leuke activiteiten op het Landstede MBO Urban Plein.
Speciaal voor onze leden mogen we een kortingscode weggeven! Vraag je leider naar de kortingscode en ontvang €5,- korting op je ticket.

➡️ Meer info vind je op: www.freestylemasterszwolle.com

Het nieuwe trainersduo Arjan ten Hove (hoofdtrainer) en Andrei Trifan (assistent) zijn begin augustus met de 1e selectie gestart met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Ten opzichte van het vorige seizoen vertrokken 6 spelers, zijn 6 nieuwe spelers verwelkomt terwijl de selectie in deze voorbereiding vanuit de eigen gelederen werd uitgebreid met nog eens 3 spelers. In de afgelopen periode speelde het de nodige oefenwedstrijden tegen, voornamelijk, hoger geklasseerde teams. Ondanks de nederlagen werd er bij vlagen een acceptabele wedstrijd op de mat gelegd en was er in de eerste bekerwedstrijd tegen WZC een mooie gelegenheid om te zien hoe het team er voor staat.

Weifelende start Hattem, maar het herpakt zich goed.

Ondanks het feit dat Sam Broekhuis binnen 1 minuut al vrij voor WZC-doelman Mensink komt, zijn het de bezoekers die even later de voorsprong pakken. Na een inworp is Hattem niet attent in de verdediging en is doelman Alec van Dijk kansloos op een afgemeten schot van Martijn Andeweg. Hattem is in ieder geval wakker geschud en probeert grip te krijgen op het spel maar loopt het in eerste kwart van de wedstrijd niet echt soepel, is men slordig in de passing en vaak te gemakzuchtig. Desondanks zijn er ook goede aanvallen en kansen via nieuwelingen Giovan Drayer en Hampo Alexanian. Na een goede combinatie lijkt Jari Dunnink de gelijkmaker op de schoen te hebben. Helaas kan hij de bal geen kracht en richting meegeven waardoor zijn schot een makkelijke prooi is voor WZC-doelman Mensink. Hattem heeft ondertussen de wedstrijd onder controle en weet de bezoekers onder druk te zetten waarbij het wachten is op de gelijkmaker. Deze valt dan ook net voorbij het halve uur. Giovan Drayer wordt over rechts aangespeeld en weet zijn tegenstander met een versnelling te passeren. Kort voor de achterlijn legt hij de bal terug op de 5-meterlijn op Sam Broekhuis die helaas zijn voet niet achter de bal kan krijgen. Wesley van Winsum is echter alert en anticipeert op tijd waardoor hij de bal alsnog in het netje kan leggen. Hattem voelt dat er meer te halen is en voert de druk op. Kort voor rust is het Sam Broekhuis die met een mooie pass Jari Dunnink kan bereiken. Op zijn beurt legt hij de bal terug op Giovan Drayer die met een prachtig schot de bal buiten bereik van de doelman in de rechter bovenhoek krult. Bijna lijkt het ook nog 3-1 te worden maar nieuwkomer Jort Blankvoort kan zijn kopbal net niet genoeg richting geven.

Giovan Drayer luistert zijn officiële debuut voor Hattem op met een doelpunt (foto: Gonny van Duinen)

In de 2e helft controleert Hattem al moet het oppassen

Na de pauze zoekt Hattem direct weer het doel van de tegenstander en krijgt het al snel de kans op de 3-1 na het toekennen van een strafschop. Sam Broekhuis weet zijn tegenstander met een goede actie te verschalken en wordt binnen de beruchte lijnen gehaakt. Wesley van Winsum laat deze kans niet aan zijn neus voorbij gaan en brengt Hattem met een overtuigende pengel op een 3-1 voorsprong. WZC blijft natuurlijk alert om toch weer in de wedstrijd te komen en heeft pech als één van de voorwaartsen vanuit een afgemeten vrije trap zijn kopbal naast het doel ziet verdwijnen. Hattem pakt de draad weer op, krijgt wat mogelijkheden al maakt men soms niet de juiste keuzes. Het geeft andersom niet veel ruimte weg maar moet toch attent blijven om problemen te voorkomen. Doelman van Dijk moet nog een paar keer redding brengen op de kansen die aan doorkomende tegenstanders wordt geboden en kan zodoende de aansluitingstreffer van WZC voorkomen. Met nog iets meer dan een kwart wedstrijd te spelen wisselt trainer ten Hove meerdere spelers waardoor voor Hattem een fase aanbreekt van weer afstemmen. Hierdoor verliest het tegelijkertijd wat grip op de wedstrijd en krijgt WZC wat meer de overhand; overigens zonder resultaat. WZC heeft kort voor tijd nog wel DE kans om de 3-2 te laten aantekenen. Na een goede voorzet over de linkerkant staat doelman plots oog in oog met een vrijstaande tegenstander. Gelukkig voor hem ziet hij de kopbal ruim over het doel gaan waardoor de eindstand op 3-1 komt en Hattem de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen winnend afsluit.

De kop is er af

Na de voorbereiding was dit de eerste wedstrijd die de opmaat moet zijn voor de komende periode en is de kop er dus af. Alhoewel het team nog beter op elkaar ingespeeld moet raken is er zeker ten opzichte van de eerste oefenwedstrijden vooruitgang te zien wat in de komende weken alleen maar beter kan worden.

Opstelling vv Hattem: Alec van Dijk, Hampo Alexanian(Chris Oosterveen/70), Jerensy Hooi, Stefan Zuidema (Jort Steenman/45), Jurre Jellema (Sietse Witteveen/60), Jort Blankvoort, Jari Dunnink, Jesse Betaze, Giovan Drayer, Wesley van Winsum (Niels Schiphorst/70) en Sam Broekhuis (Michael Nieuwenhuis/65).

Anton Rave is de nieuwe hoofdtrainer van de jongste spelers van v.v. Hattem. Zaterdag 9 september start het nieuwe seizoen van de mini’s zoals als de 4, 5 en 6 jarige jongens en meisjes bij v.v. Hattem genoemd worden.

Jeugdvoetbal

Anton Rave stond als voetballer bekend om zijn verfijnde techniek. Na zijn voetbalcarrière staat zijn leven in het teken van jeugdvoetbal. Met jarenlange ervaring als jeugdtrainer bij v.v. Hattem, WHC en WVF, hoofdjeugdopleiding en boegbeeld bij de voetbalschool heeft hij honderden kinderen geholpen om hun voetbaltalent te ontwikkelen.

Familievereniging

Na een periode met fysieke malheur is Anton weer in staat om de oefeningen met een glimlach voor te doen en kwam de passie voor het jeugdvoetbal direct weer bovendrijven.

Op de vraag waarom trainer te willen zijn bij de jongsten bij v.v. Hattem geeft Anton aan dat de jeugd het belangrijkste onderdeel van een voetbalclub is. “Daar wordt de basis gelegd.” En waarom v.v. Hattem? “Omdat mijn familie verbonden is met v.v. Hattem. Mijn vader speelde meer dan 19 jaar in het eerste elftal speelde en ook mijn zoons hebben vele jaren in de jeugd en het eerste gespeeld. v.v. Hattem is onze ‘voetbalfamilie’: een open, gastvrije en warme familie waar we vriendschappen voor het leven hebben gemaakt”.

Bewegen

In de huidige tijd waar bewegen ook voor jonge kinderen minder vanzelfsprekend is, wil Anton met zijn tomeloze energie en enthousiasme de jongste jeugd het plezier van voetbal als teamsport laten ervaren en hen de technische basisvaardigheden bijbrengen die nodig zijn om ‘de baas over de bal’ te worden.

Anton gelooft dat plezier de basis vormt voor succes in het voetbal en hij zal er dan ook alles aan doen om de trainingen zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. Hij kent het belang van een goede sfeer en teamgeest, en zal erop toezien dat iedereen zich welkom, gezien en gewaardeerd voelt.

Sprekend over het trainen van jeugd wil Anton direct aangeven dat dat de leeftijd of niveau van de jeugdvoetballertjes voor hem niet belangrijk is voor het plezier dat hij er zelf aan beleefd. “Ik heb jeugdspelers getraind die later recreatief gingen voetballen en kinderen die naar het betaald voetbal gingen en dat met evenveel inzet en plezier. Maar ik moet toegeven dat ik wanneer ik nu naar Hattem 1 kijk en daar zoveel jeugdspelers zie die zich daarin gespeeld hebben, ik daar wel extra van genieten”.

Uitdaging

Het voetballen in de unieke Mini Arena’s dat onderdeel is van de trainingen van de mini’s ziet Anton als een goede mogelijkheid om in een uitdagende omgeving kinderen veel balcontacten te laten ervaren. “Hoe vaak zie je bij partijtjesvoetbal de bal wel buiten de lijnen gaan waardoor het spel stil ligt en de aandacht soms zelfs uitgaat naar een foute ingooi.”

Het Mini’s seizoen start dit jaar op zaterdag 9 september. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar zijn welkom. Vanaf 9.00 uur de eerste training.

Vrijblijvend meedoen kan altijd. Voor meer informatie: tel.nr. 06-13957777.

Voetbalvereniging Hattem is vorig jaar begonnen met alle jeugdleden van 7 t/m 11 jaar tegelijkertijd te laten trainen in circuit. Het idee erachter is dat ieder kind talent heeft en gelijke kansen krijgen.

De circuittraining is een oplossing omdat je vaak ziet dat pupillen teams getraind worden door ouders waarbij het ene team een trainer heeft met veel ervaring en andere teams een trainer hebben met minder of weinig voetbal of trainers ervaring.

v.v.Hattem wil gelijke kansen op ontwikkeling borgen door de jeugdige voetballers tegelijkertijd de dezelfde training te geven in circuitvorm. De oefeningen worden samengesteld door een diplomeerde hoofdtrainer met ruime ervaring met het trainen van jeugdvoetballers. Om de kwaliteit verder te verbeteren hebben alle jeugdtrainers in de onderbouw de KNVB opleiding voor pupillentrainer gevolgd. De vereniging heeft de Pilot geëvalueerd.

De conclusie was dat 2 keer per week het plezier er af spat bij de kinderen terwijl ze hun voetbaltalent ontwikkelen en er kinderen zijn die zich spectaculair ontwikkelen.  De jeugdtrainingen voor jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar zijn op dinsdag en donderdag van 17:45 tot 19:00 uur en starten weer op dinsdag 28 augustus.

Meedoen kan altijd, voor meer info: Bel met Bert Bagerman: 06-28872851

Voor de liefhebbers van jeugdvoetbal de kans om dichtbij huis een jeugdwedstrijd te zin tussen 2 jeugdteams van BVO’s
Dinsdagavond spelen Go Ahead Eagles o16 en S.C. Cambuur Leeuwarden o16 een oefenwedstrijd op het hoofdveld van v.v.Hattem.
Aanvang van de wedstrijd is 18:30 uur
De leiding van de wedstrijd is in handen van Bert Hoogers
Wees welkom het is mooi weer en de kantine is open
p.s. (GAE o16 werd vorig seizoen 2e seizoenshelft 3e en eindigde boven Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Sparta)

Enige tijd geleden was al bekend dat het 1e elftal van vv Hattem is opgenomen in de 3e klasse C zaterdag van de KNVB district Oost. Aansluitend heeft de KNVB op 12 augustus jl. het competitieprogramma bekend gemaakt. Hattem zal daarbij in de eerste wedstrijd thuis aantreden tegen ZAC, vorig seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse. Vervolgens staan op het programma de uitwedstrijd naar Zwart Wit ’63 uit Harderwijk, thuis tegen Zeewolde en nog net voor de herfstvakantie de uitwedstrijd tegen Swift ’64 uit Swifterbant.

Hierbij het complete programma:

23-sep-23 Hattem 1  – ZAC 1
30-sep-23 Zwart Wit ’63 1  – Hattem 1
7-okt-23 Hattem 1  – Zeewolde 1
14-okt-23 Swift ’64 1  – Hattem 1
28-okt-23 Hattem 1  – OWIOS 1
4-nov-23 Oene 1  – Hattem 1
11-nov-23 Hattem 1  – Zwolsche Boys 1
18-nov-23 Dieze West 1  – Hattem 1
25-nov-23 EFC ’58 1  – Hattem 1
2-dec-23 Hattem 1  – VIOS V. 1
9-dec-23 Harde ‘t 1  – Hattem 1
20-jan-24 Heerenbroek ‘s 1  – Hattem 1
27-jan-24 Hattem 1  – VSCO ’61 1
3-feb-24 ZAC 1  – Hattem 1
24-feb-24 Hattem 1  – Zwart Wit ’63 1
2-mrt-24 Zeewolde 1  – Hattem 1
9-mrt-24 Hattem 1  – Swift ’64 1
16-mrt-24 OWIOS 1  – Hattem 1
23-mrt-24 Hattem 1  – Oene 1
6-apr-24 Zwolsche Boys 1  – Hattem 1
13-apr-24 Hattem 1  – Dieze West 1
20-apr-24 Hattem 1  – EFC ’58 1
4-mei-24 VIOS V. 1  – Hattem 1
11-mei-24 Hattem 1  – Harde ‘t 1
18-mei-24 VSCO ’61 1  – Hattem 1
25-mei-24 Hattem 1  – Heerenbroek ‘s 1

De puzzel is gelegd…

Trainers gesproken; rekening gehouden met leeftijd van de spelers/sters, blokkades, veldbezetting en voorkeuren en dan . . . . . . . . . . . . . komt er een schema uit waar op je kunt zien wanneer en hoe laat jij en je team gaat trainen dit seizoen.

Voor de meeste jeugdteams is het nog even vakantie. Jeugdtrainingen beginnen in de week van 28 augustus. Is dat anders hoor je dat je je leider/coach.

Het actuele schema is altijd te vinden op de site: https://www.vvhattem.nl/trainingstijden/

Deze week begint de 1ste selectie met de voorbereiding op de nieuwe competitie in de “enige echte” 3C Oost.
De klasse die jaar in jaar uit bekend is om regiovoetbal met strijd, passie, derby’s en spanning tot de laatste ronde !
We verheugen ons op een nieuw seizoen, het nieuwe team en de hand van de nieuwe trainer Arjan ten Hove en zijn assistent Andrei Trifan.
De oefenwedstrijden op woensdag 16 en zaterdag 19 augustus in Hierden tijdens het Veluwade toernooi maken deel uit van het Veluwade festival.
Meer info en mogelijkheid om kaarten te kopen voor de feestavond met optreden van verschillende artiesten is te vinden op: https://www.veluwade.nl/

 

v.v.Hattem 1 is in de bekerpoule gekoppeld aan:
Wzc Wapenveld, SEH Heerde en v.v.Wijthmen
Een mooie regionale loting

Zaterdag wordt het wedstrijdschema bekend en delen we dat 💛💙

Op vrijdag 15 september 2023 organiseert de vv Hattem een bedrijventoernooi waarbij gestreden gaat worden om de Company Cup. Het toernooi is bedoeld als een recreatief sportief evenement voor bedrijven uit Hattem e.o. Om het recreatieve karakter van het toernooi te waarborgen spelen de teams met 5 spelers/speelsters tegen elkaar (incl. doelverdediger en wisselspelers uiteraard toegestaan) en wordt gespeeld op velden van 40×20 meter.

Hierdoor kunnen ook kleinere bedrijven deelnemen. Daarnaast is het expliciet de bedoeling van de organisatie van het bedrijventoernooi om de Company Cup, dat teams zijn samengesteld uit werknemers van het betreffende bedrijf en evt. direct betrokkenen bij het bedrijf. De organisatie wil daarmee een evenement organiseren waar plezier, teambuilding, netwerken en een potje voetbal samenkomen.

Om het voor deelnemers en supporters een onvergetelijk evenement te maken, kan zowel winst als sportieve deelname gevierd worden tijdens een barbecue en een feestavond met muziek en een optreden van een artiest.

Alle relevante informatie en de mogelijkheid tot inschrijven voor het bedrijventoernooi om de Company Club is te vinden op www.vvhattem.nl/bedrijventoernooi. Het mag duidelijk zijn dat er een grens is aan het aantal deelnemende teams aan dit toernooi, dus wees er snel bij.

Woensdagmiddag waren PEC Zwolle en FC Twente te gast op ons sportpark om een oefenwedstrijd “achter gesloten deuren” te spelen.
Wat wij al langer weten kon voor spelers en staf van beide clubs toch nog een verrassing zijn. Wat een mooie accommodatie en een prachtig “betaald voetbal waardig” veld. Voor PEC Zwolle de eerste oefenwedstrijd nu ze op trainingskamp in Epe zijn. Voor FC Twente dat al snel Europese ontmoetingen met Hammarby IF op het programma heeft staan, was dit de een na laatste oefenwedstrijd.
De wedstrijd eindigde in een 2 -3 overwinning van FC Twente na een ruststand van 1 – 3
Scoreverloop
09’ Steijn 0-1
17’ Van Wolfswinkel 0-2
40’ Van den Berg 1-2
41’ Steijn 1-3
82′ Reijnders 2-3

Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond werd het bestuur van v.v.Hattem verrast door haar supportersvereniging “De vriendenkring der v.v.Hattem”

Nog voor de BBQ’s waren aangestoken vroeg voorzitter van de supportersvereniging Michel Nederhof het woord.

Hij kondigde aan dat i.v.m. het 50 jarig bestaan van de supportersvereniging er gewerkt wordt aan een feestelijk programma voor alle geledingen in de vereniging.

Na deze mededeling waar enthousiast op werd gereageerd door de vele aanwezige vrijwilligers werd secretaris Wieneke van Regteren naar voren gevraagd.

Ze mocht een cheque in ontvangst nemen voor een bijdrage van 10.000 euro van de Vriendenkring voor de aanleg deze zomer van de nieuwe toplaag van het kunstgrasveld.

Blij verrast bedankte ze het bestuur van de Vriendenkring voor deze bijdrage en benoemde de steun die de vereniging al vanaf de oprichting van de supportersvereniging krijgt bij grote en kleine investeringen die ten goede komen aan de leden van de voetbalvereniging.

Afgelopen zaterdag werd bij v.v.Hattem de pupillen dag nieuw leven in geblazen. Het werd een sportieve, feestelijke en gezellige familiedag.
Het prachtige weer en de goede organisatie waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde dag. Alle spelertjes, broertjes en zusjes waren ingedeeld in groepjes die een parcours van voetbal en waterspellen konden afleggen.
Het ene spel nog spectaculairder en leuker dan het andere waarbij de afkoelende waterspellen op de meer dan zonnige dag nog het meest in de smaak vielen.
Na het spelparcours was het tijd voor de finales van de penaltybokaal. Een evenement op zich dat in het verleden een jaarlijkse traditie was waar menig jeugdvoetball(st)er naar uit keek.
Nu terug na weg geweest werd de penaltybokaal direct weer een groot succes en ontspon zich een strijd tussen penaltynemers en keepers en penaltynemers onderling.
Na een spannende finale was het oud jeugdvoorzitter Evert van Tongeren die de door Traffic Supply beschikbaar gestelde prijzen kwam uitreiken.
Prijswinnaars in de categorieën werden
JO8/mini’s: Djay-Jay Man
JO9: Mats Hofman
JO10: Yari Broere
JO11: Fien Kleute.
Na de prijsuitreiking werd de middag afgesloten met een overheerlijke en gezellige BBQ waarbij er door velen al vooruitgekeken werd naar de plannen voor een nieuw seizoen jeugdvoetbal bij v.v.Hattem.