Nieuws

Voorlopige indelingen vv Hattem seizoen 2022-2023_AVG Bijgaand de voorlopige teamindeling voor het aankomende seizoen. Het streven van de vereniging is te komen tot teamindelingen waarbinnen iedere speler zich thuis voelt en zich optimaal kan ontwikkelen. De indeling is tot stand gekomen op basis van waarnemingen tijdens de wedstrijden op de zaterdag en de reguliere trainingen. De hoofdtrainers doorlopen het indelingsproces, onder begeleiding van het bestuurslid technische zaken, op zorgvuldige wijze. In eerste aanleg bekijken we de verdeling van de aantallen over de leeftijdscategorieën voor het komende seizoen. Daarmee krijgen we inzicht in het aantal mogelijk te vormen teams. Omdat de achterliggende motivatie van onze jeugdvoetballers uiteenloopt van ‘gewoon lekker ballen’ tot ‘het maximale uit mijzelf halen’ wordt er ook naar de voetbaltechnische en tactische ontwikkeling van spelers gekeken. Tevens worden waar mogelijk sociale en pedagogische aspecten meegenomen. Om een evenwichtige verdeling van de aantallen binnen de verschillende leeftijdscategorieën te krijgen, is de indeling best een complexe puzzel gebleken. We zijn er echter van overtuigd dat we een goed onderbouwde indeling hebben samengesteld. Deze indeling zal leiden tot tevreden reacties bij spelers en ouders maar ook tot teleurstellingen. Hiervan zijn de trainers zich terdege bewust. Eventuele vragen over de indeling kun je in eerste instantie per mail richten aan jeugdzaken@vvhattem.nl Indien noodzakelijk en/of gewenst wordt e.e.a. dan nader toegelicht een persoonlijk gesprek. De indelingen betreffen voorlopige indelingen. Ervaring leert dat er tot kort voor aanvang van het seizoen nieuwe aanmeldingen binnenkomen, met name bij de jongere leeftijdscategorieën. In de hogere leeftijdscategorieën zijn er soms spelers die twijfelen om door te gaan of juist zin hebben om weer te gaan voetballen. Met sportieve groet, Anne van der Ziel (JO19) Anton Rave (JO17) Thomas Brink (JO15) Lawrence van de Bend (JO13) Andrei Trifan (JO11) Khalid el Farj (JO8 – JO10) Henry Karrenbeld (keepers) Anne Besseler (bestuurslid voetbal technische zaken) Bert Bagerman (bestuurslid jeugdzaken) AVG en indelingen Ook vv Hattem heeft als voetbalvereniging te maken met strenge regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Daarom publiceren we als vereniging de teamindeling op de website van vv Hattem zonder volledige naam. Helaas is publiceren met volledige naam niet langer toegestaan zonder expliciete toestemming van het lid of de ouder.

Omdat we in de gelukkige omstandigheid verkeren dat we een aantal nieuwe aanmeldingen hebben gekregen bij de HMC, hebben de we indeling nogmaals tegen het licht moeten houden. Dat heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost, maar met het bestuur en de leiders en trainers zijn we tot een nieuwe voorlopige indeling gekomen. Voorlopig, omdat er natuurlijk nog meer aanmeldingen kunnen komen of zich onvoorziene zaken kunnen voordoen waardoor aanpassingen van de indeling alsnog weer nodig zijn. Wij gaan daar uiteraard zeer zorgvuldig mee om en gaan niet over één nacht ijs. Wij snappen dat de nieuwe voorlopige indeling vragen oproept.

Voor het beantwoorden van die vragen en/of het toelichten van de indeling zijn wij komende dinsdag 14 juni tussen 19 en 20 uur aanwezig op het sportpark.

Graag even aanmelden als je komt, via voorzitter@hmchattem.nl

indeling-hmc-2022-2023-Voorlopige-teamindeling-HMC

De ontknoping in de 3e klasse Zwaluwen jeugdcompetitie kwam pas echt aan het einde van de competitie. Op dinsdagavond 7 juni was koploper DOS Kampen JO11-3 te gast voor de inhaalwedstrijd tegen v.v. Hattem JO11-1. De spanning was bij de spelers duidelijk af te lezen van de gezichten; dit was de wedstrijd waar het seizoen mee beslist ging worden!

De teams mochten voor deze gelegenheid aantreden op het hoofdveld. Onder grote belangstelling van ouders en belangstellenden van zowel de thuis- als van de uit-club, werd de aftrap gedaan. Hattem zette meteen goed druk op de verdedigers van Kampen, waardoor het voor hen lastig was om in hun spel te komen. Wat opvallend goed ging, was het positiespel en samenspel dat v.v. Hattem liet zien. Het leek wel of alle puzzelstukjes van de trainingsarbeid van de nieuwe jeugdtrainer Andrei Trifan op zijn plek vielen.

Ondanks dat de eerste vier doelpogingen van v.v. Hattem consequent op de paal of op de lat eindigden, wist Hattem in het eerste kwartier toch een stand van 2-0 op het scorebord te zetten. Nadat  DOS Kampen een beetje bekomen was van de vliegende start van hun tegenstander, ging het duel gelijk op en creëerde ook DOS een paar goede kansen. Het zat DOS in deze fase niet altijd mee en doelman Mik wist zijn goal met kunst en vliegwerk schoon te houden. Na een snelle spelhervatting van Hattem liep de voorsprong in de 21e minuut op naar 3-0. Maar de doelpuntenhonger van Hattem was nog niet gestild. Vooral in de tweede helft ging het hard.

Het ene na de andere goal werd gescoord, wat uiteindelijk resulteerde in een ongelooflijke zege van 16-1. Zo’n eindstand had niemand bij aanvang van de wedstrijd voor mogelijk gehouden. De spelers werden meteen na de wedstrijd feestelijk onthaald met bloemen in de kantine. Een knappe prestatie van de spelers v.v. Hattem JO11-1, die verdiend kampioen geworden zijn!

 

Afgelopen zaterdag was het voor veel jeugdteams “toernooidag” mooi weer, gezellige toernooien en nieuwe tegenstanders

 

Op een mooie zonnige ochtend wisten de mannen van v.v.Hattem jo9-1 een topprestatie neer te zetten. Na de poule waarin Hattem en SVI 10 punten hadden moest Hattem het hoofd buigen in de finale, waardoor het toernooi werd afgesloten met een prima 2e plek

Jo8-2 een superleuke dag en een eervolle 5e plek in Elspeet

 

 Leuk toernooi gehad met Jo10-2 en een 6e plek in Elspeet, voetbal mooi weer en de patat was ook top

Jo10-1 mee gedaan aan toernooi in Epe… ingeschreven als jo-11 voor het eerst op een half veld. Maar wel een 1e plaats💪💪

De eerste wedstrijd in de nacompetitie bracht Hattem in Nijverdal waar De Zweef de opponent was.

Mooi te zien was dat het team ondersteund werd door veel supporters uit Hattem.

De mannen van Herman Oosterhaar begonnen de wedstrijd wankel. Het veld dat na 4 jaar deze zomer al vervangen wordt leek een ijsbaan. Spelers gleden op de meest bijzondere momenten uit waardoor het een balanceer act werd en onzekerheid in de ploeg sloop.

Toch was de eerste grote kans voor Hattem. Felix Noordberger werd de diepte in gestuurd waar hij eerder bij de bal was dan de snel en goed uitkomende keeper die zijn inzet kon blokken.

Uit de omschakeling viel in de 7e minuut de 1 – 0 voor de Zweef. Tom Hegeman werd knap vrijspeeld en passeerde doelman de Weerdt. Hattem kreeg geen vat op de Zwevers, kleine kansjes voor Wesley (schot geblokt) en een kop kans voor Felix maakten weinig indruk in een helft waarin de Zweef overwicht bleef houden dat resulteerde in de 2 – 0 in de 24ste minuut door Daniel Jannink.

 

In de rust kon de technische staf het team anders neerzetten, Felix Besseler werd gebracht voor Bram de Boer. Met het beter bespelen van de ruimtes op het middenveld en het wennen aan het gladde veld kreeg Hattem meer grip op de wedstrijd.

Hattem kan meer druk geven op het doel van de Zweef, maar hoewel Silvan beter doorkomt op links en er doelpogingen zijn van Kevin en Felix, de ingevallen Maarten Sprokkereef recht voor het doel vol kan uithalen valt de aansluitingstreffer niet. Wanneer Bram van Regteren ingebracht wordt voor Jeffrey van Ommen speelt Hattem achterin 1 op 1 en wordt er nog een keer alles aan gedaan om er een spannend slot van te maken. In een periode dat Stefan de Weerdt nog een counter onschadelijk maakt ziet Jens Borger zijn schuiver aan de verkeerde kant van de paal eindigen en schiet Felix Noordberger zijn vrije trap op de lat.

Na het laatste fluitsignaal overheerste de teleurstelling over de uitslag in de wetenschap dat Hattem in de eerste helft geen grip kreeg op het beter spelende de Zweef. Toch was er ook tevredenheid over hoe het team na de slechte start zich heeft herpakt, een plek in de nacompetitie afdwong en de competitie afsloot met het beste doelsaldo +27 en de meeste doelpunten 63.

Op vrijdag 17 juni nodigen wij jullie uit voor het Splitt clubfeest bij v.v. Hattem. Het wordt een avond vol muziek met onder andere een 538 dj.

Het feest is voor alle leden en donateurs van de JO17 en MO17 èn ouder. Iedereen mag ook 1 introducee meenemen.
De toegang is gratis. Het enige wat wij vragen is om aan de bar op deze avond te betalen via betaalsysteem Splitt.

Dankzij Splitt kunnen wij deze avond organiseren, hebben we een top DJ met een mooie lichtinstallatie, dus download de app: splitt.nl/app.

Wil je zelf het rondje geven, en dus niet splitten, dan zet je je teamleden of andere mensen uit jouw vriendengroep, gewoon uit.
Na deze avond kun je Splitt blijven gebruiken om de kosten met jouw team of vriendengroep te splitten.

Heb je hulp nodig? Er is deze avond een promotieteam van Splitt aanwezig om te helpen. Zie ook de video op de website www.vvhattem.nl.

Wij hebben er zin in, tot vrijdag 17 juni, 20.00 uur, kantine v.v. Hattem.

 

Beste supporters,

Zoals jullie weten heeft ons 1e elftal nacompetitie afgedwongen voor een plaats in de 2e klasse. Nu het programma bekend is, gaat de eerste strijd plaatsvinden op zaterdag 11 juni in Nijverdal tegen De Zweef. Ook nu weer heeft het bestuur van de “Vriendenkring der vv Hattem” een bus geregeld voor onze supporters om deze wedstrijd bij te wonen. De vertrektijd vanaf het sportpark zal om 12.45 uur zijn en de vetrektijd vanuit Nijverdal is 17.30 uur. De kosten voor deze reis bedragen 7.50 euro voor leden van de Vriendenkring en 10 euro voor niet leden. Het bedrag dient voor de busreis voldaan te worden in de kantine bij de bestuursleden. Opgave dient voor donderdag 9 juni om 18.00 uur binnen te zijn op het volgende mailadres: voorzittervriendenkringhattem@gmail.com Gaarne bij opgave de postcode vermelden!!
We gaan er weer een oergezellige geel-blauwe dag van maken, dus geef je snel op want vol=vol!!!

Het bestuur.

Prijzen te verdelen

Vanmiddag 4 juni 2022 op de laatste speeldag (wedstrijdnummer 26) heeft v.v.Hattem 1 de competitie 2021-2022 afgesloten met een gelijkspel tegen DSV’61, uitslag 3-3, rust 2-0. Daarmee heeft het team van Herman Oosterlaar en zijn staf een geweldig tweede deel van het seizoen afgeleverd. Vanaf de laatste speeldag voor de winterpauze en na overwintering in Malaga is de verdediging het minst gepasseerd van alle teams en is er slechts 1x verloren, met Jasper van der Stouw in de basis is nimmer verloren. Ongekend spannend wie voor het eerst de ‘Laurence van de Bend topschutter wisselbokaal’ in ontvangst mag nemen. De strijd ging tussen Wesley van Winsum en Felix Noorberger, elk 15x gescoord en tegen DSV’61 de beslissing voor dit seizoen. De winnaar is Wesley met 17 treffers en op 25 juni a.s. neemt hij de wisselbeker in ontvangst. Felix superknap met 15 treffers, nummer 2. Vergeet niet de aangevers, maar daar is geen lijstje van.

Afscheid

Deze wedstrijd stond o.a. in het teken van afscheid nemen van de echte Hattemers in de personen van Yannick Rave en Stefan de Weerd. Zij werden met een publiekswissel naar de kant gehaald. Bijzonder knap wat zij al die jaren voor v.v.Hattem hebben betekent.

Het wedstrijdbeeld was direct duidelijk en v.v.Hattem de veel betere partij. De eerste helft kreeg DSV’61 geen enkele kans en was een kansje uit een corner het enige wapenfeit. In de 16e minuut de 1-0 door een knap schot van Ramon Flokstra in de korte hoek. Yannick Rave kreeg 4 kansen om de 2-0 aan te tekenen en ook Felix Besseler had pech met zijn kopballen uit corners (6 stuks) genomen door Uzair Goelab. De 2-0 uit een strafschop en Wesley van Winsum met zijn 16e doelpunt dit seizoen, was een voorteken voor het eindklassement.

Door de vele wissels ontstond een rommelig wedstrijdbeeld in de tweede helft en v.v.Hattem had al veel eerder de wedstrijd kunnen beslissen. Uit een mooie aanval de 3-1 en geweldig assist van Felix Noorberger en scoorde Wesley zijn 17e treffer en is daarmee bekroond tot topschutter van het seizoen 2021-2022. Kansen Voor Jeffrey van Ommen, Kevin Isidora en goed spelend Bram de Boer brachten niet de 4-1 op het scorebord. Door een aantal fouten in het rechter verdedigingsblok daardoor de onnodige 3-2 en uiteindelijk 3-3. Zonde van de energie maar begrijpelijk door het vervangen van de basisspelers een gelijkspel als resultaat slotstuk van de dit seizoen 2021-2022.

Eerste Finale

v.v.Hattem kan zich nu opmaken voor de nacompetitie en de eerste finale wordt gespeeld tegen de Zweef in Nijverdal op zaterdag 11 juni a.s. om 14:30 uur.

Kom onze boys supporteren!

 

Gemeente Hattem organiseert midzomerreceptie voor inwoners en relaties

Op vrijdag 24 juni organiseert de gemeente Hattem een feestelijke bijeenkomst op Sportpark Het Achterveen voor inwoners en relaties. “We konden elkaar door de coronamaatregelen lange tijd niet of slechts beperkt ontmoeten. Ook onze voor 3 januari ingeplande nieuwjaarsreceptie kon helaas niet door gaan. Gelukkig is het nu weer mogelijk om zonder beperkingen bij elkaar te komen. Daarom hebben we besloten om een midzomerreceptie te organiseren voor jong en oud”, deelt burgemeester Marleen Sanderse mee.

 

 

Gastvrije medewerking

Het evenement wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de voetbalclubs v.v. Hattem en s.v. Hatto-Heim, vaste gebruikers van dit sportpark. Zij stellen op 24 juni hun kantines en sportvelden beschikbaar en zullen ook een deel van de catering verzorgen. Sanderse: “Het is fijn dat we daarom op deze mooie locatie bij elkaar kunnen komen om op de zomer te proosten. Ik nodig bij deze jong en oud van harte uit om dit te komen doen.”

Hapjes en drankjes

Alle bezoekers krijgen bij de ingang een aantal muntjes cadeau die ze kunnen inwisselen voor bijvoorbeeld koffie, frisdrank, een biertje of een broodje hamburger. Ook worden er meerdere keren gratis hapjes uitgedeeld door mensen die werken bij Zoethout. Wie geen muntjes meer heeft kan zelf nog eten en drinken (bij)kopen in de kantines van beide sportclubs of bij een externe cateraar.

Activiteiten

Verdeeld over het sportpark worden allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld tussen 16.00 en 17.30 uur laten schminken en er loopt ‘s middags ook een clown over het sportpark rond. Naast musici die zich over het sportpark verplaatsen treden twee bands op: Manissionada en Handsome Clay. Om 16.15 uur is er een eerste presentatiemoment van de nieuwe gemeenteraad en bezoekers kunnen op verschillende momenten vragen stellen aan de burgemeester. Jong en oud kunnen ook meedoen aan enkele sportieve activiteiten die op de sportvelden worden georganiseerd. Daarnaast is er in het programma tijd ingeruimd om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Samengevat

Wanneer: Vrijdag 24 juni van 16.00 tot 20.00 uur
Waar: Sportpark Het Achterveen
Organisatie: Gemeente Hattem in samenwerking met onder andere v.v. Hattem en s.v. Hatto Heim

Het einde van het voetbalseizoen nadert weer. Waar veel teams nog laatste wedstrijden moeten spelen zijn we achter de schermen al weer bezig met volgende seizoen.

Wanneer alle teams klaar zijn met hun wedstrijden neemt de kleding commissie graag de spullen weer in.

Wij ontvangen graag de volgende zaken retour.
– Teamtassen: nagekeken, gewassen (niet in de droger) en compleet met alle materialen die er aan het begin van het seizoen bij zijn geleverd zoals de leaflet met maten en aantallen en de EHBO kit.
– Watertassen
– Ballen
– Kleding van de trainers en leiders die na dit seizoen stoppen
– Presentatiepakken en tassen van jeugdleden die dit seizoen zijn gestopt of na dit seizoen gaan stoppen. Graag dit zelf communiceren met de leden die iets moeten inleveren.

Het inleveren van deze materialen kan op één van onderstaande data.

Data aanwezigheid kleding commissie
Zaterdag 4 juni : tussen 9:00 en 11:00 uur
Donderdag 9 juni : tussen 19:30 en 20:30 uur
Zaterdag 25 juni : tussen 9:00 en 11:00 uur
: Dit is het laatste moment waarop er zaken kunnen
worden ingeleverd.

Let op:
Zaterdag 18 juni : Kledingcommissie niet aanwezig

Om het inleverproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, hopen we op jullie medewerking!
Alvast bedankt.

Kledingcommissie VV Hattem

De wedstrijdbal voor Hattem – DSV’61 van zaterdag 4 juni a.s. is aangeboden door Schilder&Klus Senz voor schilder- en kluswerk.
Begin februari 2016 startte Marcel Senz zijn schilder- en klussenbedrijf Schilder&Klus Senz. Zijn opdrachtgevers zijn tot op heden zeer tevreden over het uitgevoerde werk.

Marcel Senz voorziet zijn klanten van deskundig advies voor schilderwerk, voor zowel binnen en buiten. Daarnaast is hij in te schakelen voor kleinere klussen in en om het huis. “ Dat kan variëren van bijvoorbeeld vervangen van een kraan, lamp ophangen of het schoonmaken van een dakgoot”, legt Senz uit. Mensen die geinteresseerd zijn kunnen ook terecht bij Marcel Senz voor het opvragen van een offerte omtrent het buitenschilderwerk.

Schilder&Klus Senz
Grote Gracht 10 Hattem
Tel. 06-21832653
www.schilderenklussenz.nl

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben we, na een gedwongen pauze van 2 jaren, wederom een succesvolle editie beleefd van de Hattem Trophy.

83 jeugdvoetbalteams uit vijf landen hebben 257 wedstrijden gespeeld in Hattem en Wapenveld. Dit zijn indrukwekkende getallen maar wat ons toernooi echt uniek maakt is de fantastische accommodatie, zowel in Hattem als Wapenveld, en de inzet en gastvrijheid van onze geweldige vrijwilligers. Want dankzij de inzet van ruim 150 (!) vrijwilligers hebben zo’n 1800 bezoekers in een groene ambiance kunnen genieten van een geslaagd tweedaags evenement.

De besturen van WZC, SV Hatto heim, vv Hattem en de Toernooicommissie willen via deze weg alle vrijwilligers en sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun geweldige bijdrage aan het toernooi!

Zaterdag is de laatste reguliere competitiewedstrijd van Hattem 1 tegen DSV’61. Als afsluiter van de competitie en als voorbereiding op de nacompetitie heeft de Vriendenkring een zanger geregeld. Direct na het laatste fluitsignaal zal Herman van Dooren een gezellig optreden verzorgen.

 

Foto’s van dag 2 van de Hattem Trophy gemaakt door Machteld Huisman zijn te vinden op:

Foto’s op Flickr

 

 

In de voorlaatste competitiewedstrijd in Hasselt heeft Hattem een overtuigende overwinning behaald op Olympia ’28. De thuisploeg is nog niet veilig van nacompetitie voor handhaving dus daar lag de druk er vol op. Hattem kon wat meer vrijuit spelen en dat verschil in opvatting werd vanaf het eerste moment duidelijk. De geel-blauwen waren over de gehele wedstrijd te zien de betere van de twee en weet dat ook uiteindelijk in de score uit te drukken. Voor Olympia ’28 geldt dat men in de laatste wedstrijd nog een goed resultaat moet neerzetten om zeker te zijn van handhaving.

Ruststand geen afspiegeling wedstrijdbeeld

Op een moeilijk bespeelbaar veld was de eerste kans van de wedstrijd voor Hattem. Na een aanval over rechts via Bram de Boer komt de bal in de 16. Het is echter te druk met groenhemden om er een blauwe sok tegenaan te krijgen. De dadendrang van Hattem is duidelijk en het is verdediger Rick Dalhuisen die het na goed doorgaan Olympia-doelman Dorland dusdanig moeilijk maakt dat ie ternauwernood de bal onder de controle kan krijgen en moet deze handelend optreden na een goed schot van Bram de Boer. Toch komt Hattem verdiend op 0-1. Na een goede aanval over rechts levert  Bram de Boer een strakke voorzet af. Wesley van Winsum staat ook nu weer op de goede plek en kegelt de bal snoeihard in het dak van het doel. Hattem blijft de druk er op houden en Dorland moet opnieuw handelend optreden na een ziedend schot van Daan van Enk. Hij kan de bal nog net onder de lat tot hoekschop verwerken. Olympia kan aanvallend geen gevaar stichten, is vaak een bal van “op hoop van zegen” en komt Hattem verdedigend dan ook totaal niet in de problemen. Hattem had voor rust de voorsprong nog kunnen uitbreiden maar Wesley van Winsum nam net te veel tijd om uit te halen waardoor de verdediging van Olympia er nog een voet tussen kon zetten.

(Foto Jan Bruins; Olympia 28)

Hattem maakt na rust het verschil

Direct na rust heeft de thuisploeg geluk dat een overtreding op Jens Borger niet bestraft wordt waardoor er een kans ontstaat om de gelijkmaker aan te tekenen. Een voorzet vanaf rechts komt bij een van de groenhemden maar zijn inzet gaat hoog over het Hattem-doel. Hierna neemt Hattem het heft weer in handen en probeert de wedstrijd definitief te beslissen. De thuisploeg doet er echter alles aan om dat te voorkomen en dat levert op dat moment een wedstrijd op die veelal wordt gekenmerkt door overtredingen en irritatie. Wesley van Winsum denkt de 0-2 te maken via een mooi stiffie, maar de grensrechter is van mening dat het buitenspel moet zijn waarna de scheidsrechter klakkeloos zijn vlagsignaal overneemt. Toch komt de verdubbeling van de voorsprong er toch zo’n 20 minuten voor tijd. Een puike actie van Uzair Goelab brengt de bal bij Felix Noordberger die de bal gelijk doorspeelt op Bram de Boer. Zijn goede voorzet is voor de Olympia-verdediging dusdanig lastig dat men, mede door de aanwezigheid van Felix Noordberger, in eigen doel werkt; 0-2. Hierna is het verzet bij Olympia gebroken en is het al snel 0-3. Na een geode combinatie tussen Felix Noordberger en Wesley van Winsum laat laatstgenoemde de Olympia-doelman met een strakke schuiver kansloos. Felix Noordberger maakt voor Hattem het kwartet vol nadat hij de bal via een prima actie van Wesley van Winsum tot doelpunt promoveert. In blessuretijd wordt Jeffrey van Ommen na een struikelpartij met zijn tegenstander uit het veld gezonden en maakt Olympia nog de aansluitingstreffer zodat de eindstand op 1-4 wordt gebracht.

(Foto Jan Bruins; Olympia 28)

Terechte overwinning van Hattem

Het team van trainer Oosterhaar behaalt in Hasselt een verdiende en terechte overwinning. Het was vandaag de betere en drukte dat ook uit in de score. Smet op de wedstrijd was helaas de rode kaart van Jeffrey van Ommen welke wellicht gevolgen zal hebben voor de komende weken. Dat is even afwachten. Voor zaterdag 4 juni staat de laatste competitiewedstrijd op het programma waarbij het thuis het team van DSV ’61 ontvangt. Het team uit Doornspijk verloor van Rouveen en is zoals het er nu voorstaat uitgeschakeld voor de nacompetitie afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Hattem heeft echter nog wat recht te zetten na de uitwedstrijd in Doornspijk.

Tijdens de voorbereidingen houden we het gras graag kort, gelukkig geen schade.

Hattem heeft de laatste weken lastig om een wedstrijd in het slot te gooien en om de volle winst te behalen. Voor de zoveelste keer gerekend vanaf het laatste weekend van maart eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Niet dat het in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys nu veel beter was dan de tegenstander, maar er waren wel degelijk kansen om ook tegen de ploeg uit Zwolle de volle winst te behalen.

In de 1e helft te weinig gebracht

De eerste kans van de wedstrijd was voor de geel-blauwen. Een mooie pass van Jeffrey van Ommen op Bram de Boer bracht hem vrij op rechts. Zijn strakke voorzet was eigenlijk de kans voor een spits om doeltreffend af te ronden ware het niet dat de voorwaartsen net te laat waren. Zwolsche Boys is niet naar Hattem om het spel te willen maken en loert op een countermogelijkheid. Hattem daarentegen wil zeker wel het goede spel van vorige week doortrekken, maar dat zit er in de 1e helft zeker niet in. Te mat, te weinig energie, te laag tempo en te afwachtend. Dat resulteert dan ook in een treffer van de bezoekers. Balverlies op links en direct een counter van Zwolsche Boys over rechts. De voorzet valt over de verdediging van Hattem en Stefan Lukic laat Hattem-doelman de Weerdt kansloos. Bram de Boer is kort daarna dicht bij de gelijkmaker. Zijn prima schot wordt door doelman Jager uitstekend tot hoekschop verwerkt. Kort voor rust een goede voorzet van Rick Dalhuisen waarna Wesley van Winsum net voor zijn tegenstander de bal kan inschieten. Zijn inzet stuitert via de onderkant van de lat over de doellijn, maar de scheidsrechter wil er niets van weten en laat doorspelen. De rebound van Silvan Kersbergen wordt aansluitend door de doelman gekeerd.

Hattem zet Boys in de 2e helft onder druk

Gelijk na de hervatting zet Hattem druk op het doel van Zwolsche Boys en al vrij snel ontstaan er wat kansen. Wesley van Winsum vindt echter in korte tijd 2x de doelman op zijn weg. De bezoekers loeren zoals gezegd op de counter en hebben kort na rust een uitgelezen kans de voorsprong uit te breiden. Door onzorgvuldigheid van hun kant en goed verdedigen van Hattem gaat deze kans verloren. Nadat ook Uzair Goelab een goede actie gekeerd ziet door de Boys-doelman, maakt een verdediger van Zwolsche Boys overduidelijk hands binnen de beruchte lijnen. Ook hier wuift de scheidsrechter alles weg en wil het tot verbazing van de spelers niets weten van een strafschop. Uiteindelijk komt Hattem toch verdiend op 1-1. Vanuit een hoekschop belandt de bal bij de 2e paal waar Jeffrey van Ommen met een goede timing doelman Jager kansloos laat. Hierna houdt Hattem de druk op de ketel en is naarstig op zoek naar de voorsprong. Zwolsche Boys komt er in de 2e helft na die ene kans ook helemaal niet aan te pas, is bij counters niet gevaarlijk en blijft Hattem simpel overeind. Helaas voor Hattem lukt het niet om de 2-1 te maken ook al omdat een goede inzet door doelman Jager met een katachtige reflex nog tot hoekschop wordt verwerkt.

Opnieuw niet meer dan een gelijkspel

Zoals gezegd het zoveelste gelijkspel in de afgelopen periode waardoor er toch een soort van teleurstelling na deze wedstrijd blijft hangen. Ook het spel zal de komende weken nog verbeterd moeten worden om goed voor de dag te komen in de nacompetitie. Komende zaterdag speelt Hattem haar laatste uitwedstrijd van het seizoen en wel tegen Olympia ’28 uit Hasselt. Door de uitslagen van afgelopen zaterdag zit dat team ineens in de gevarenzone dus zal het hen er alles aan gelegen zijn om de broodnodige punten in eigen huis te houden.

Het is al weer bijna zover!
Op vrijdag 27 mei en zaterdag 28 mei (de dagen na Hemelvaart) komen er zo’n 90 teams uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk naar de Noord-Veluwe om te strijden om de Hattem Trophy.

Dit grote internationale evenement wordt gespeeld op de locaties ’t Achterveen in Hattem en Monnikenbos in Wapenveld. De verenigingen WZC, Sv Hatto Heim en vv Hattem organiseren dit evenement wederom gezamenlijk.

Wie speelt waar?
Elke leeftijdscategorie speelt twee dagen op een vaste locatie. De verdeling is als volgt:

Het Achterveen:
JO13/9-tallen
JO13
JO15
JO17

Monnikenbos:
JO11/7-tallen
MO13/8-tallen
M015
M017

Hoe laat begint en eindigt het?
Het definitieve wedstrijdschema maken we een dag voor het toernooi bekend. Zo kunnen we onvoorziene wijzigingen op het laatste moment nog zorgvuldig verwerken. De eerste wedstrijden beginnen niet eerder dan 09:00. Houdt er rekening mee dat elk team voor en na de lunch wedstrijden speelt. Hierdoor kan iedereen deelnemen aan de spectaculaire openingsceremonie.

Een extra uitdaging ligt in het feit dat de eerste elftallen van zowel WZC als Hatto Heim een thuiswedstrijd dienen te spelen op de zaterdag die op last van de KNVB niet verplaatst mag worden naar een ander tijdstip. Omdat WZC op zaterdag de derby speelt tegen Heerde zal het toernooi in Wapenveld op dag 2 om 13.30 uur gereed zijn om e.e.a. in goede banen te leiden qua drukte.

Download The Euro-Sportring Match Schedule App voor alle deelnemende teams en het actuele wedstrijdschema.

Vrijwilligers
De ouders van de deelnemende teams dienen er rekening mee te houden dat zij een aantal taken voor hun rekening moeten nemen op de toernooidagen. De deelnemers zelf zorgen aan het einde van beide toernooidagen dat het Achterveen en Monnikenbos er weer netjes uit zien. Natuurlijk kunnen we altijd nog hulp gebruiken. Vind je het leuk om een paar uurtjes bij te dragen aan een sportief evenement voor internationale jeugd? Of ben je nog op zoek naar wat stage-uren voor school?

Freek Rodink & Zn het adres voor meer dan 40 jaar vakervaring !

Het is al weer 25 jaar geleden dat Freek Rodink en zijn zoon Rob in een oude schuur zijn begonnen,
met het reviseren en de in- en verkoop van schoenreparatie machines.

Freek was geen onbekende in het vak, voordat hij voor zichzelf begon. Hij was jarenlang het gezicht van de
Firma v.d. Meijden/Power schoenmachines uit Utrecht.
Rob was scheepswerktuigkundige op een tanker. Het vak is hen niet vreemd en met de kennis die zij beiden hebben,
vullen Freek en Rob elkaar goed aan.

De oude schuur is inmiddels verruild voor een prachtig pand op het bedrijventerrein ‘De Vlijt’ in Wapenveld.

Behalve schoenmakers, behoren ook orthopedische schoentechnici en podotherapeuten tot hun klantenkring.
Inmiddels zijn Freek en Rob ook gespecialiseerd in de verkoop van een groot assortiment machines en onderdelen

Vlijtweg 3
8191 JR Wapenveld
038 – 4442733
info@rodinkmachines.nl
www.shoe-repairmachines.com