Nieuws

Vandaag 58 jaar gelden op 27 mei 1962, werd Hattem kampioen in de 3e klasse ondanks een 2 – 1 nederlaag in Apeldoorn tegen Victoria Boys Hattem kampioen 3e klasse Op de foto veel bekende Hattemer namen        

Vandaag precies 41 jaar geleden op 24 mei 1979 eindigt de wedstrijd Zwolsche Boys – Hattem voor 5.000 toeschouwers in 0 – 0. Hierdoor ontloopt Zwolsche Boys een beslissingswedstrijd tegen Hattem en promoveren ze direct naar de Hoofdklasse.

 

Precies vandaag is het 5 jaar geleden dat Hattem op 23 mei 2015 na het nemen van penalty’s na een 2 – 2 uitslag in de nacompetitie tegen Oene promotie afdwingt naar de 3e klasse

41 jaar geleden op 23 mei 1979 staat er een voorbeschouwing op de wedstrijd Zwolsche Boys – Hattem in de 1e klasse

 

 

Met de komst van de 23-jarige Jens Borger is de selectie van v.v.Hattem compleet. De Zwollenaar komt over van Berkum waar hij 7 jaar deel heeft uitgemaakt van de selectie.

Jens is begonnen met voetballen bij Zwolsche Boys en maakte op 15 jarige leeftijd zijn debuut bij Zwolsche Boys 1 onder trainer John Beijen. In datzelfde jaar werd Zwolsche Boys kampioen, promoveerde naar de 2e klasse en vertrok de trainer. Een dierbare herinnering en voor Jens ook het moment om hogerop te gaan voetballen bij Berkum. Nu 7 jaar later geeft hij dat het tijd was voor iets nieuws en na een lange periode van nadenken, kiest hij voor Hattem.

Gevraagd naar die keus geeft Jens aan bij Berkum bevriend geraakt te zijn met Silvan Kersbergen die hem wees op v.v.Hattem. Het goede gevoel dat hij overhield aan het gesprek met de nieuwe staf in combinatie met het enthousiasme van Silvan en Felix Noordberger, die hij ook kent van Berkum, heeft hem doen besluiten voor Hattem te komen voetballen.

Jens heeft de voorkeur om als verdedigende middenvelder te spelen maar geeft aan dat hij het afgelopen seizoen ook veel centraal achterin heeft gespeeld en daar goed uit de voeten kan. Hij hoopt aankomend seizoen met de nieuwe selectie bovenin mee te draaien en kijkt er bovenal naar uit om met veel plezier deel uit te maken van het team. Dan volgen de prestaties vanzelf.

Op 5 mei lieten we een foto zien van een jonge Jan Mensink die 45 jaar geleden op een zonnige dag in mei op de foto ging met Willem van Hanegem. Dat Jan niet alleen met mooi weer supporter is van de v.v.Hattem laat de bijgevoegde foto zien. De foto is gemaakt op 2 december 2017 tijdens de wedstrijd Kampen 2 – Hattem 3, uitslag 4-3. Het weer van zaterdag 2 december 2017 was; gemiddelde temperatuur -0,4 en een gevoelstemperatuur van -3,3 graden en de zon liet zich geheel niet zien. Het was een geheel bewolkte dag.

 

Precies 10 jaar geleden op 15 mei 2010 won Hattem C1 onder leiding van trainer Bas Brekelmans de regio finale van de beker op het terrein van BAS Biddinghuizen.

De finale tegen WZC C1 werd gewonnen met

9 personen op de foto zijn nog actief lid, waarvan er 4 deel uitmaken van de 1ste selectie.

Vandaag precies 62 jaar geleden op 14 mei 1958 stond in De Homoet het verslag van Hattem 1, nadat het de zondag ervoor voor het eerst in het bestaan van de club kampioen van de 3e klasse was geworden in de thuiswedstrijd tegen Activia. Er waren in die tijd na een kampioenschap promotiewedstrijden. In die wedstrijden kon Hattem geen potten breken en bleef daardoor Hattem in de 3e klasse

Vandaag 3 jaar geleden op zaterdag 13 mei 2017 werd v.v.Hattem B2 kampioen. Het team getraind door Rabinder Tikai en met leider Teunis Scholten

 

 

Vandaag precies 27 jaar geleden, op 12 mei 1993 stond er een verslag van de feestavond ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van v.v.Hattem in de Homoet. Een optreden van de First Show Band gevolgd door een optreden van de zusjes Maywood.

2 jaar geleden op zaterdagavond 12 mei 2018 werd de jubileumweek 100 jaar v.v.Hattem afgesloten met een feestavond met een groots vuurwerk en een feestavond met DJ Hans Stroeve, saxofonist David Wildschut en zangeres Lynn Stephans

 

Vuurwerkshow tijdens feestweek

Beelden van de feestavond

 

Vandaag precies 20 jaar geleden op 11 mei 2000 wint Hattem de beslissingswedstrijd voor klasse behoud van 2e klasse. Uitslag Hattem – Apeldoornse Boys 5-0.

Zondag 17 mei is de herstart van Voetbalschool Hattem.

De techniektrainers zijn blij dat ze aankomende zondag wet kunnen beginnen.                                         Veel van ons hebben “voetbalhonger” en willen graag weer geconcentreerd en met plezier werken aan zijn/haar voetbalskills.

We starten zondag 17 mei om 10:00 uur, waarbij natuurlijk ook rond de technieklessen van de Voetbalschool het Corona-protocol nageleefd dient te worden.

Mocht je je nog niet hebben opgegeven.. We hebben nog ruimte voor enkele deelnemers/sters.  www.voetbalschoolhattem.nl

Vandaag 2 jaar geleden waren Willem van Hanegem en Bas Nijhuis een avond eerder te gast tijdens de sponsor dineravond ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum van onze club. Presentator Eddy van der Ley vraagt naar naar een voorspelling van de uitslag van Hattem – Oene aan Willem, Bas en Ellen ten Have

 

 

Vandaag 5 jaar geleden op 9 mei 2015 dwong  Hattem een beslissingsduel af om kampioenschap wanneer het met 2 – 1  van SEH wint

Jan vindt het mooi om via What’s app gebeld te worden;
+31 97026533512

26 jaar geleden op 8 mei 1994; werd Hattem ondanks 0 -1 nederlaag  kampioen van de 4klasse

Precies 2 jaar geleden op 7 mei 2018 reikte Burgemeester Jan Willem Wiggers de Koninklijke Erepenning uit aan v.v.Hattem. De Uitreiking waarbij de Erepenning in ontvangst werd genomen door voorzitter Jan Dirk Sprokkereef vond plaats tijdens de druk bezochte  jubileum receptie.

Vandaag precies 62 jaar geleden op 6 mei 1958 stond onderstaande aankondiging in de krant. De volgende dag, zaterdagavond wordt er ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum van v.v.Hattem een feestavond met cabaret en bal georganiseerd in Odeon te Zwolle.

45 jaar geleden op 5 mei 1975 speelde een Hattems elftal tegen Feyenoord Rotterdam.

Minister-president Mark Rutte liet weten dat de sportende jeugd onder meer weer mag voetballen, in de leeftijd tot 12 jaar ‘onbeperkt’ en in de leeftijd tot en met 18 met 1,5 meter afstand tot elkaar. Maar heeft dat laatste zin in een contactsport bij uitstek. “Jazeker”, zegt Anton Rave Hoofdjeugdopleiding vv Hattem, jeugdtrainer en medeoprichter van de ‘Voetbalschool Hattem’. “Ook op deze manier kan ook veel worden gedaan.”

Is het beperkt met die 1,5 meter? “Jazeker. Maar helemaal niets doen betekent een groot verval in techniek, fysiek en ook geen plezier samen. Het is goed dat de jeugd op deze manier weer in beweging komt en in contact met elkaar. Uitgangspunt moeten de dingen zijn die wel gedaan kunnen worden, ook met deze beperking. Daarom adviseer ik dat te doen.”

Volgens de KNVB gaat het in de categorie tot 12 jaar om 300.000 jongens en meisjes, in de groep tot en met 18 jaar om 270.000. De bond sprak van een lichtpuntje, nu er weer getraind mag worden. Rave: “Zo zie ik dat ook. Ook in de groep tot en met 18. Denk aan technische vaardigheden als passen, aannemen, dribbelen en schieten, maar ook kijkgedrag is goed te trainen. Bepaalde circuitjes of parcoursen, met de juiste afstand, onderhouden de techniek en maken spelers fitter en belastbaarder. Oefenen met links, rechts. Werken aan je coördinatie, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Allemaal veel beter dan niets doen. Maar ik weet dat voetbal natuurlijk ook gaat om de duels en die zijn er nu even niet. We zijn ideeën nu aan het uitwerken, maar er is best veel mogelijk. De creativiteit zal nu hoogtij vieren.”

Vier weken lang hield vv Hattem veel jeugdvoetballers in de huiskamer en tuin bezig met Challenges, te volgen via social media. “Op een gegeven moment ben je het oefenen alleen echter wel moe, is de lol eraf. Met elkaar sporten stimuleert, het is de stok achter de deur om weer in beweging te komen.
Er zijn meer redenen om te trainen. Rave: “Stel dat de competitie in september hervat zou worden en de spelers pas dan weer het veld opgaan, dan is het risico op blessures groot. Bovendien bewegen we toch al minder in deze Corona tijd. Daarom is het heel goed dat de spelers weer samen kunnen trainen.”

Vandaag precies 49 jaar geleden op 2 mei 1971 werd Hattem kampioen in de 3e klasse en promoveerde naar de 2e klasse. Een 2 – 1 overwinning op Zutphania was genoeg. Doelpuntenmakers aan Hattem kant waren Jan Kollen en Jan Straetemans.