Nieuws

Vandaag 62 jaar geleden op 1 mei 1958 vierde v.v.Hattem haar 40 jarig bestaan. Een krantenartikel over de ontstaansgeschiedenis stond in de krant. In de bakkerij van Visser aan de Markt in Hattem werd vanuit VCH en HVV de v.v.Hattem opgericht

Vandaag precies 42 jaar geleden op 30 april 1978 promoveerde v.v.Hattem naar de 1ste klasse. Met een 0 – 5 overwinning op Helios in Deventer. Doelpuntenmakers waren Wichert ter Stege, Andre Borst, Willem de Weerdt, Teun de Vries en Dick Bonenberg.

 

 

 

Vandaag, woensdag 29 april zijn in samenwerking met Hatto Heim de routing uitgezet en borden opgehangen op en rond het sportpark.

Om weer te mogen starten met de jeugdtrainingen is er in goed overleg met de KNVB, Hatto Heim en de gemeente Hattem aan de daarvoor opgestelde voorwaarden voldaan. Er zijn protocollen geschreven voor trainer en spelers/ouders een routing gemaakt voor het brengen en halen van kinderen en looproutes naar de velden.

De borden die vanmiddag zijn opgehangen zijn door Traffic Supply in korte tijd ontworpen en geleverd.

Precies 62 jaar geleden op 28 april 1958 stond het onderstaande stukje in de Sportkroniek, het officiële orgaan van de Koninklijke Nederlandsche Voetbalbond

Een beschouwing in het kader van het 40 jarig bestaan over het ontstaan van v.v.Hattem. Een zeer lezenswaardig stukje Hattemse voetbalgeschiedenis geschiedenis.

De 20 jarige Raphy Spin maakte afgelopen 2 jaar deel uit van de selectie van WVF. Als reden voor zijn overstap geeft Raphy aan dat hij zich verder wil ontwikkelen. Hij hoopt meer speeltijd te krijgen in een eerste elftal en heeft de ambitie om eerste keeper te worden.

Gevraagd naar het waarom van zijn keeperspassie zegt hij te genieten van het veelzijdige van het keepersvak. “Keepen is meer dan alleen het balletje tegenhouden, maar ook meevoetballen, coachen en anticiperen op wat een tegenstander gaat doen”, aldus Raphy. Bij Hattem kent hij Yannick Rave, die collega van hem was bij de sportschool. Leuk feit is dat Raphy het afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het eerste van WVF in een bekerwedstrijd tegen Hattem.

 

Beste spelers, trainers, ouders/verzorgers

Wekenlang lag ons sportpark er stil en verlaten bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Maar nu is er dus groen licht om de voetbalactiviteiten weer voorzichtig op te starten.

Om veilig en verantwoord aan de slag te kunnen, start vv Hattem de jeugdtrainingen gefaseerd op en wel op donderdag 30 april met de JO7, JO8, JO9, JO10 en JO11 als eerste groep. Op zaterdag 2 mei volgen dan de mini’s.

Trainingen donderdag 30 april, veld 2

17.00 – 18.00 uur: JO7 t/m JO9

18.15 – 19.15 uur: JO10 – JO11

17.00 – 19.15 uur: individuele keeperstraining (schema komt via Wim Snijders)

In de week van 4 mei starten de selectie-teams van de oudere leeftijdscategorieën (O13 t/m O19) weer met de trainingen. Na de mei-vakantie volgen de breedte-teams van de O13 t/m de O19 en Hattem Onbeperkt.

Een gefaseerde, kleinschalige opstart geeft ons de ruimte om ervaring op te doen met het ‘brengen en halen’ en het veilig fietsparkeren en het geeft ons de tijd om de ‘1,5m afstand’ trainingen voor te bereiden en te ‘testen’ op de prestatie-teams.

Om alvast enigszins voorbereid te zijn, hierbij het protocol van NOC/NSF met daarin alle stappen en regels om veilig en verantwoord aan de slag te kunnen. Dit protocol is door deskundigen opgesteld en geldt voor alle sporten. Het is een heel verhaal, maar niet onbelangrijk en dus goed om tot je te nemen.

Bepaalde zaken in dit protocol zijn nog algemeen en er is nog een ‘vertaalslag’ nodig voor het voetbal en de situatie bij vv Hattem. De KNVB maar ook wij, in afstemming met Hatto Heim, gaan deze slag nog maken en informeren jullie hier verder over uiterlijk woensdag 29 april. Hou FB, Insta en website in gaten voor actuele informatie.

Stay safe, be positive,

het Bestuur

 

Precies 32 jaar geleden op  24 april 1988  won Hattem met 2 – 0 van Columbia. Hattem kampioen 3e klasse Hierbij enkele artikelen uit verschillende bladen.

 

 

 

Vandaag precies 32 jaar geleden op 23 april 1988, stond er een interview met routinier Harry Roseboom in de Zwolse Courant.  Na enkele magere jaren heeft Hattem weer de kans om te promoveren. Ditmaal van de 3e naar de 2

Zaterdag 25 wordt voor het eerst in de 102 jarige geschiedenis van onze club een online club-kwis gehouden. Veel van ons missen op zaterdag het voetbal, de kantine, de gezelligheid, de humor, het mopperen, een biertje… eigenlijk missen we gewoon jou/jullie/elkaar.. onze club v.v.Hattem ! !

Om elkaar in deze tijd gezellig te ontmoeten is niet makkelijk, maar wel mogelijk….

Zaterdag a.s. 25 april organiseren we een Club Kwis vanuit onze kantine…  En daar kun je gewoon aan meedoen. De Kwis wordt gepresenteerd van achter de bar door niemand minder dan onze quizmaster Bernard Brink die voor deze duo presentatie zal worden bijgestaan door en nu nog mystery guest.

Hoe doe je mee?

We zenden de Kwis uit via Facebook en Teams.

  • De livestream op facebook wordt uitgezonden op het v.v.Hattem account.
  • Voorkeur heeft het om Kwis volgen via TEAMS, hiervoor vragen we je hieronder even aan te melden.

Wanneer je je hebt aangemeld krijg je een mail met een uitnodiging. Klik op het linkje in de mail en je zult zien dat je de rechtstreekse uitzending vanuit onze kantine kan volgen. Je kunt die het beste doen op een PC, Tablet of laptop. Via de mobiele telefoon kan het ook, maar is het lastig de juiste antwoorden te lezen.

Vragen zijn er in verschillende categorieën als: Langs de lijn, Kleedkamer geheimen, Kantinepraat, Clubhelden, Historische wedstrijden, Binnen de lijnen etc.

De vraagstelling zal zo zijn dat van jong tot heel oud mee kan doen.

Gezelligheid staat voorop

Omdat we geen bezorgservice mogen opstarten vanuit de kantine vragen we een ieder om deze keer zelf voor een hapje en een drankje te zorgen. Wij zorgen tussen de categorieën door voor korte pauzes en regelen daarbij natuurlijk een gepast muziekje.

Daan van Enk heeft de gehele jeugdopleiding bij Go Ahead doorlopen waar hij in 2017 debuteerde in het eerste elftal. De 22 jarige tweebenige middenvelder komt nu over van Go Ahead Kampen 2, waar hij op weg was 100% fit te worden na een vervelende knieblessure. Hoewel hij het erg naar zijn zin heeft bij Go Ahead Kampen is het zijn ambitie in een eerste elftal te spelen.

De wetenschap dat er voor hem bekende jongens uit Kampen bij Hattem gaan spelen heeft hem mede doen besluiten de overstap te maken. “Ik hoop dat een andere omgeving met voor mij nieuwe spelers ook een impuls geeft aan mijn ontwikkeling als voetballer. Herman Oosterhaar is vroeger mijn gymleraar geweest, die ken ik dus al een beetje. In het gesprek met Herman en Fred sprak mij de aanpak en ambitie van Hattem erg aan. En de ideeën over hoe te spelen, past bij mijn kwaliteiten als voetballende middenvelder.”

Vandaag 40 jaar geleden 20 april 1980 promoveerde v.v.Hattem naar de Hoofdklasse.

Voor de jongeren onder ons.. De hoofdklasse was toen het hoogste niveau waar amateurclubs in konden uitkomen.

 

Iets wat 2 weken begon als een spontaan idee, monde uit in een mooi evenement wat zijn hoogtepunt aankomende week gaat bereiken.

Doordat iedereen door de corona maatregelen verplicht zoveel mogelijk dient binnen te blijven is men meer dan ooit online te vinden. V.v.Hattem wilde hier zijn steentje aan bijdragen door het organiseren van een online FIFA 20 toernooi.

De ideeën zijn gevormd, de uitwerking gedaan en toen was het wachten op de inschrijvingen. Langzamerhand druppelden de aanmeldingen binnen, met aanmeldingen vanuit de gehele regio.

  • Voor de PlayStation hebben zich in totaal 41 FIFA spelers zich aangemeld.
  • Voor de XBOX komt het deelnemers veld uit op totaal 15 spelers.

Nadat alle spelers op willekeurige basis zijn ingedeeld in de verschillende poules zou vorige week dinsdag iedereen zijn skills online gaan tonen. Waar echter geen invloed op kon worden uitgeoefend was de digitale afhankelijkheid van het toernooi. Helaas moest het zo zijn dat afgelopen dinsdag de gehele dag de EA servers niet beschikbaar waren, waardoor de eerste ronde helaas moest worden uitgesteld. Maar met behulp van alle meewerkende deelnemers vormde dit geen bedreiging voor het voortbestaan van het toernooi. Het inlevingsvermogen, de bereidwilligheid, de opbeurende en sportieve opmerkingen onderling zijn meer dan noemenswaardig. De organisatie vindt het mooi te zien dat veel onderling respect naar elkaar is getoond.

In de poulefases speelde iedereen een keer tegen zijn tegenstander uit de poule. Er waren zeer spannende wedstrijden, doelpuntrijke wedstrijden, verassingen, maar bovenal veel speel plezier. De uitslagen zijn bekend, de standen zijn bekend en nu is de tijd voor de volgende fase van het toernooi. Deze 2e week gaan de knock-outfases van start. Nu de deelnemers zijn opgewarmd zullen de prijzen worden verdeeld. Velen zullen weten waar kansen en uitdagingen liggen. Deelnemers hebben kunnen oefenen en trainen om hun zwaktes te verbloemen of de verbeteren. Nu zullen de sterken moeten opstaan, maar ook in deze ronde zal David van Goliath kunnen winnen.

Houdt voor alle updates rondom het toernooi de instagram of klik op https://www.vvhattem.nl/fifa/

Vandaag precies 40 jaar geleden op 19 april 1980 stond er een voorbeschouwing op de “kampioenswedstrijd” Hattem – Twedo in de Zwolsche Courant.

Een interview met Piet Diender, toen laatste man die zijn biertje niet liet staan. Nu 40 jaar later “barman” tijdens uitwedstrijden van Hattem 1 die menig pilsje tapt.

 

Mitchell Hooisma maakt de overstap van KHC naar v.v.Hattem. De 21 jarige rechterspits van KHC verwacht bij v.v.Hattem een vaste waarde te kunnen worden en door meer speeltijd zich beter te kunnen ontwikkelen als voetballer. Mitchell werd opgeleid bij DOS Kampen en kwam bij KHC via het reserve team bij  1ste selectie waar hij twee en half jaar met veel plezier speelde. 

Doordat Wesley Richardson aangaf te stoppen met voetballen was er aanvallende versterking noodzakelijk. Mitchell kan met zijn snelheid diepte brengen in het aanvalsspel van Hattem. “Op de juiste wijze aangespeeld, kan ik teamgenoten in scoringspositie brengen”, aldus Mitchell over een van zijn belangrijkste kwaliteiten. Bij Hattem wordt Mitchell herenigt met oud-teamgenoot Kevin Isidora en de trainers Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar waarmee Mitchell ook bij KHC samenwerkte. Daarnaar gevraagd geeft Mitchell aan dat de trainers niet het initiatief hebben genomen tot zijn overgang naar Hattem, maar dat hij in beiden wel veel vertrouwen heeft.  “Ze zijn erg goed in het verder ontwikkelen van jonge spelers, om spelers het beste uit zichzelf te laten halen. En dat is precies mijn persoonlijke doelstelling”. Mitchell verheugd zich op het spelen op het mooie veld en sportpark en kijkt ernaar uit om nieuwe mensen en de club v.v.Hattem te leren kennen.

 

 

 

Beste spelers, ereleden, donateurs en vrijwilligers,

Inmiddels is ons sportpark al ruim 4 weken gesloten, werken we waar mogelijk thuis en zijn de scholen dicht. Een bizarre situatie die hoognodig is om de snelle verspreiding van het Corona-virus te stoppen.
Het bestuur van vv Hattem staat dan ook, met pijn in het hart, achter dit besluit. Ook leden van onze vereniging, en hun familie, zijn inmiddels zwaar getroffen door dit virus.
Wij wensen hen een goed herstel toe en heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van geliefden. De competitie van 2019-2020 is ineens ten einde.
We kunnen niet meer naar wedstrijden kijken, geen kampioenschappen te vieren, geen degradaties te betreuren, geen paasbingo, Hattem Trophy, pupillentoernooi, mini-event en geen muziekavond.
Noem maar op, alles is afgelast. Daardoor ontmoeten we elkaar ook niet meer, is er geen gelegenheid om even bij te praten, een kop koffie of een biertje te drinken.
Het is echter niet zo dat alles tot stil stand is gekomen. Er wordt gewerkt aan het samenstellen van de teams en de trainersgroep voor het komende seizoen.
En indien de lock-down nog voor de zomer (deels) wordt opgeheven, en de regels van de overheid staan het toe, dan gaan we wel weer trainen, nog wat oefenwedstrijden spelen, wellicht nog deelnemen aan een toernooi.
Tot die tijd organiseren we activiteiten die passen bij de huidige situatie zoals de vv Hattem Challenge en het FIFA toernooi.
Om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en te genieten van de filmpjes kun je het beste de website goed in de gaten houden alsmede Facebook en Instagram.
Voor onze vereniging heeft ‘Corona’ ook financiële gevolgen. Onze leden en trouwe sponsoren maken ook moeilijke tijden door en ook de kantineomzet is volledig stil gevallen.
Het bestuur heeft deze week de financiële gevolgen voor onze club in kaart gebracht. U kunt zich voorstellen dat er, door het ontbreken van inkomsten en het doorlopen van de kosten, een gat in de exploitatie ontstaat.
Wij passen daarom onze uitgaven aan, maken gebruik van de beschikbare regelingen van de overheid en de KNVB maar doen tevens een beroep op uw loyaliteit en solidariteit. Onze club kan niet zonder de contributies.
Wij vragen wij u daarom dringend uw contributie in deze periode te betalen.
Uiteraard legt het bestuur in de Algemene Leden Vergadering, later dit jaar, verantwoording af aan de leden over alle genomen beslissingen.
Wij hopen dat er snel een eind komt aan deze situatie en dat we weer volop gebruik kunnen maken van het sportpark. Ook daar bereid het bestuur zich al op voor door, zodra het weer kan, activiteiten op te starten, ook in de zomervakantie-periode.
Zorg goed voor jezelf en je naasten en blijf zoveel mogelijk thuis, dan zien we elkaar hopelijk binnen afzienbare tijd weer op ons mooie sportpark!

Bestuur vv Hattem
Anne, Bert, Bob, Gerrit, Jan-Dirk, Marco, Ton en Wieneke.

 

 

 

Jeffrey van Ommen verdedigt volgend seizoen het geel en blauw van v.v.Hattem. Jeffrey is met voetballen begonnen bij Go Ahead Kampen waar hij alle selectie elftallen doorliep. De nu 24 jarige Jeffrey speelt al 6 jaar in het 2e van Go Ahead Kampen waar hij als centrale verdediger speelt maar ook kwaliteiten heeft als rechts back. Op de vraag waarom hij en keus maakt om bij Hattem te komen voetballen zegt hij; Ik heb een tijdje bij de 1ste selectie van Go Ahead gezeten maar vond dat ik daar te weinig kansen kreeg.

Ik vind v.v.Hattem een mooie vereniging, ken Wesley van Winsum en Kevin Isidora, en weet dat de club een gezonde ambitie heeft die ik graag help waarmaken. Met mijn ervaring hoop ik een meerwaarde te kunnen zijn voor het team en jonge talenten en de jeugdspelers die gaan doorstromen. Na een goed gesprek met Herman Oosterhaar stond mijn uiteindelijke keus vast en hoop ik op een goede samenwerking en een leuk voetbalseizoen.In de selectie van v.v.Hattem die afgelopen seizoen met het stoppen van Mark de Haan en Jeroen van Maanen verdedigend een flinke aderlating liet, zal Jeffrey snel zijn plek vinden is de verwachting binnen de club.

Nisaar Gangadien is de nieuwe trainer van Hattem JO17-1 en daarmee de opvolger van Hans Schiphorst.
De in Zwolle woonachtige en werkzame trainer heeft zijn eigen voetbalopleiding gehad bij Be Quick’28. Daarna voetbalde hij bij Zwolsche Boys, waar hij door Rein van Veen en Freek Schutten gestimuleerd werd om trainer te worden en zijn TC 3 te halen. Nisaar is met zijn 52 jaar een ervaren trainer wiens hart ligt bij het jeugdvoetbal. Hij trainde jeugdteams bij onder andere HTC, Zwolsche Boys, WVF en Be Quick’28.


Wanneer je met Nisaar praat over jeugdvoetbal hoor je termen als ontwikkeling, plezier, dominant en verzorgd voetbal in een hoog tempo en “we leiden op om de spelers aansluiting te geven bij de selectie”. Dat Nisaar in gesprek kwam met Hattem was overigens niet geheel toevallig. Hij kwam vaak kijken bij zijn neven Uwais en Uzair Goelab waarbij hem niet alleen mooie sportpark en gezelligheid opviel, maar ook de sportieve ambitie. Voor aankomend seizoen ziet Nisaar het als een uitdaging om de spelers van Hattem JO17-1, dat voor het 2e achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse gaat uitkomen, technisch en tactisch verder te ontwikkelen.

16 april 1980, vandaag precies 40 jaar geleden stond de volgende aankondiging in de Homoet. p.s. Voor de jongere lezers: De Homoet was de voorloper van “De Dijkpoorter” en “De Hattemer”

Het is een bijzondere tijd waarin we ons realiseren dat voetbal een bijzaak is, maar dat we toch wel erg kunnen missen.
Daarom hebben we gisteravond onze clubarchivaris Edward Blankvoort gevraagd om in zijn archief te duiken om ons de komende tijd te voorzien van historische gebeurtenissen binnen onze club.
Een uurtje later reageerde hij met een artikel dat vandaag precies 40 jaar geleden op 13 april 1980 verscheen dit artikel in de Zwolse courant.
v.v.Hattem op de drempel van de Hoofdklasse.