Nieuws

v.v. Hattem Online FIFA-toernooi 2020 PS4              Voetbal leidt tot plezier, vriendschap, ontmoetingen en prestaties. Echter kan het voetbal nu door het Corona virus niet plaatsvinden. Door de genomen maatregelen van het kabinet zijn de deuren tot tenminste 28 april gesloten. Het advies luidt:    ‘STAY AT HOME”! Het voetbalspel FIFA 20 is immens populair en wordt door de huidige maatregelen meer gespeeld dan ooit te voren. Door dit gegeven organiseert v.v.Hattem voor de allereerste keer een online FIFA 20 toernooi op de Playstation 4 of XBOX ONE. Op deze wijze wordt er online een competitie gespeeld, zodat je elkaar kan blijven ontmoeten, beter worden in FIFA, en uiteindelijk ook meer plezier! 1. Wat is het idee? Door middel van online vriendschappelijke FIFA 20 wedstrijden op de PS4 of XBOX ONE wordt in toernooivorm competitie gespeeld tot er een winnaar is op zowel de PS4 als de XBOX ONE. Het toernooi is voor zowel de PS4 als de XBOX ONE hetzelfde qua opzet. Denk hierbij aan de Champions League. In het begin van het toernooi speel je eerst een poule fase waarin tegen iedereen 1 keer speelt. Na de poule fase volgt de knock-out fase tot we 1 winnaar hebben op beide consoles. Deze persoon mag zich de FIFA KONING van Hattem noemen van zijn console. Meer informatie over het toernooi en de spelregels vindt je onderaan deze pagina. 2. Hoe kan ik mijzelf inschrijven en wat zijn de criteria? Het aantal deelnemers voor het toernooi is onbeperkt en ongeacht de leeftijd van de spelers. Het toernooi is georganiseerd door v.v.Hattem, maar niet-leden zijn ook welkom. Aanmelden kun je door onderaan deze pagina je gegevens in te vullen en op: Verzenden te klikken.,

Minimaal 2 tijdsblokken beschikbaar:

De wedstrijden worden gespeeld op:
  • Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur
  • Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.
  • Finaledag Zaterdag 25 april 10:00 12:00

Wanneer je deelneemt aan het toernooi moet je minimaal 2 van deze tijdsblokken per week beschikbaar zijn en de finaledag. Daarnaast moet je de beschikking hebben over een Playstation 4 of XBOX ONE, FIFA 20 en een PSN of XBOX live abonnement. Op deze wijze kun je online de wedstrijden spelen tegen je tegenstander. Aanmelden voor het toernooi kan t/m vrijdag 10 april 2020.

Start toernooi v.a. dinsdag 14 april !

In tijden van de corona crisis waar het sportpark op slot zit, staat niet alles stil.

Er wordt op de achtergrond hard gewerkt om de trainersstaf rond te krijgen. Daarnaast is er druk overleg over de teamindelingen voor het nieuwe seizoen.

 De club is blij te kunnen melden dat de selectie grotendeels in tact blijft.

Afgelopen periode hebben Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar kennismakingsgesprekken gevoerd met de spelers van de huidige selectie.

Tijdens deze gesprekken zijn vanzelfsprekend de plannen besproken voor volgend seizoen en de vraag gesteld wie er volgend seizoen in het geel en blauw willen blijven voetballen en in aanmerking willen komen voor de selectie.

De volgende spelers hebben aangegeven volgend seizoen te blijven voetballen bij v.v.Hattem:

  • Roald Landman
  • Thomas Brink
  • Stefan de Weerdt
  • Felix Noordberger
  • Uzair Goelab
  • Koen v d Waeter
  • Maikel Rave
  • Ayoub Ben Ali Ahlaq
  • Bram de Boer
  • Uwais Goelab
  • Lawrence v d Bend (terug van blessure)
  • Nick ten Have
  • Jordy Bekedam
  • Wesley van Winsum
  • Yannick Rave
  • Rick Dalhuisen

De volgende spelers hebben aangeven volgend seizoen niet meer voor de selectie in aanmerking te komen:

  • Rabi Ezzat (stopt)
  • Gino Stegeman (naar CSV’28)
  • Mats Offringa (gaat lager spelen)

Met de ontbrekende spelers in dit overzicht is v.v.Hattem om uiteenlopende redenen nog in gesprek, hierover zal snel duidelijkheid komen.

Uit de eigen JO19 jeugd komen over:

  • Stijn Abbema
  • Sandro Schippers

Nieuw zijn:

Silvan Kersbergen: Silvan nu 24 jaar komt na 2 jaar bij Berkum op hoofdklasse niveau te hebben gespeeld weer terug bij onze club. Hij geeft aan dat zijn persoonlijke ambitie heeft verwezenlijkt, en ernaar uitkijkt om zijn ambitie samen met vrienden bij Hattem na te streven

Kevin Isidora: Kevin is 27 jaar en kan aan de linkerkant van het veld goed uit de voeten. Zijn roots liggen bij Go Ahead Kampen. Kevin heeft na 2 jaar met Go Ahead Kampen en daarna nog 5 jaar met KHC in de 1ste gespeeld waar hij na het seizoen 2019 stopte omdat het niet te combineren was met zijn werk. Nu hij andere werkomstandigheden heeft ziet hij bij v.v.Hattem een grote uitdaging.

Beste voetbalvrienden,

Dit voetbalseizoen is helaas voortijdig ten einde gekomen. We moeten onze hobby en de mooiste bijzaak van de wereld de komende maanden missen. Maar we weten dat we het doen voor een hoofdzaak in het leven: ieders gezondheid. Laten we als v.v. Hattemers goed voor elkaar zorgen de komende maanden en …… stay safe!

Jan-Dirk Sprokkereef, voorzitter

Beste voetballiefhebber,

Met het oog op de vanavond door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities* dit seizoen niet meer worden hervat. We vinden het ontzettend spijtig dat onze 1,2 miljoen leden en de duizenden ouders en vrijwilligers dit seizoen niet meer kunnen genieten van onze prachtige sport. Zeker nu het voorjaarszonnetje daartoe zo uitnodigt. Anderzijds: er gaat niets boven gezondheid. Dus er is geen keuze.

Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt. Sommige verenigingen zijn helaas flink getroffen met meerdere zieken en/of zelfs overledenen en zij zijn opgelucht als ze straks het verenigingsleven weer aan de praat krijgen. Veel verenigingen hebben aangegeven niet meer te willen voetballen en zeker nu niet bezig te zijn met competities. We hebben daar begrip voor.

Bovendien kunnen door de overheid verlengde maatregelen de amateurcompetities niet meer op een gewenste manier worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om wedstrijden door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie al op 4 juli start in 1/3 van Nederland.

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten, hebben we besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is. En we realiseren ons dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer spijtig.

Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen – zoals gebruikelijk – inschrijven voor het gewenste niveau.

Contact met belangenorganisaties
Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er de afgelopen tijd veelvuldig contact geweest met de vertegenwoordigers van verschillende verenigingen in het land, onze ledenraad en de belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat, hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen heeft voor de bijna 3.000 verenigingen. Uiteraard ondersteunen we alle verenigingen hierin. Dit doen we zelf en onder andere samen met NOC*NSF en de overheid door ons sterk te maken voor bijvoorbeeld een noodfonds voor de sport.

Tot slot: hoewel iedereen niets liever dan de velden vol met voetbalplezier ziet, hoop ik dat iedereen begrijpt dat zolang dat niet veilig kan, dit gewoonweg geen optie is. Hoe moeilijk en jammer dat ook is. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we de overheidsmaatregelen blijven naleven, zodat we dit virus zo snel mogelijk kunnen verslaan.

Houd afstand, Blijf gezond en let op elkaar!

Met sportieve groet,
Jan Dirk van der Zee

Directeur-bestuurder Amateurvoetbal

* De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19.

Omdat er dit jaar i.v.m. de corona maatregelen jeugdleden en leiders van v.v.Hattem en HMC geen huis aan huis collecte kunnen lopen….gaan we op deze manier proberen alle inwoners van Hattem te bereiken. Daarbij hebben we ieders hulp nodig…Wil je helpen? heel fijn..
Doneer (door te klikken op het plaatje) en deel…

 

Alvast erg bedankt

Kevin Isidora maakt volgend seizoen deel uit van selectie v.v.Hattem.

De 27 jarige linksbenige voetballer woonachtig in Kampen heeft gekozen om zijn come back te maken bij v.v.Hattem dat onder leiding zal staan Herman Oosterhaar en Fred Zwiggelaar.

Kevin Isidora doorliep de voetbalopleiding van Go Ahead Kampen voor hij de overstap maakte naar KHC. Bij KHC speelde hij onder Oosterhuis/Zwiggelaar 5 seizoenen in de 1ste klasse

Het huidige seizoen speelt Kevin in een vriendenteam. Hij maakte de keus vorig jaar om lager te spelen toen hij door onregelmatige diensten niet voldoende kon trainen en hij minder speeltijd kreeg. Toen hij halverwege het seizoen veranderde van werkgever begon het direct na de winterstop al te kriebelen. Daarbij merkte hij dat zijn ambitie nog niet gestild  was en hij het prestatievoetbal mistte.

Na contact met Herman, die aangaf voor mij een rol te zien in het jonge team van Hattem en een goed gesprek op het mooie sportpark lag mijn keus vast.

Ik hoop een rol te spelen zowel binnen als buiten het veld om aan een collectief te werken zodat we volgend seizoen ons ontwikkelen als team. Met de juiste goede balans tussen jong en oud, potentie en ervaring ben ik van mening dat we het ver kunnen schoppen volgend jaar.

Zichzelf beschrijft Kevin zich als een ervaren linksbenige teamspeler die bij voorkeur aan de zijkant speelt. Ik maak veel vuile meters, maar ga ook graag mee naar voren waar ik nog wel eens een goaltje wil meepikken.

Silvan Kersbergen keert na na dit seizoen terug bij v.v.Hattem. Silvan vertrok twee jaar geleden samen met Felix naar Berkum waar hij dit seizoen na een start met een hardnekkige blessure zich een vaste basisplaats verwierf. Zelf zegt hij over zijn tijd bij Berkum en zijn aanstaande terugkeer het volgende.

Twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar Berkum vanuit Hattem, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Ik wilde graag ontdekken waar ik op hoger niveau tot in staat was en waar mijn plafond lag. Hoewel ik mijn plafond denk ik nog niet heb bereikt, heb ik wel mijn persoonlijke doel behaald: laten zien dat ik mee kan draaien op Hoofdklasse niveau. Dit is ook de reden dat ik deze keuze heb kunnen maken; mijn missie is geslaagd. Toch was het een hele lastige keuze omdat Berkum me graag wilde behouden en ik een goede tijd heb gehad bij deze mooie club.

Echter, de gezelligheid van het samen spelen met goede vrienden ben ik dit seizoen te veel gaan missen en dat gaf dan ook de doorslag. Daarnaast hield ik een goed gevoel over aan de gesprekken met Herman en Fred. Ze snappen het spelletje en zijn ambitieus. Zij hebben hetzelfde plan als ik: direct promoveren naar de tweede klasse. Ik ben niet bang om dat uit te spreken, omdat ik er van overtuigd ben dat dit mogelijk is. Ik wil graag mijn opgedane ervaring in de Hoofdklasse gaan toepassen en de club verder helpen. Ik heb goede herinneringen aan mijn laatste seizoen bij Hattem (finale nacompetitie) en hoop deze tijden weer te gaan herleven.

Doe jij in deze voetbalvrije weken mee aan de v.v.Hattem Challenges?
In navolging van grote spelers zoals Mathijs de Ligt verschijnt er iedere week een nieuwe challenge.


Klik hier om mee te doen aan de Challenge of op de Facebook pagina van v.v.Hattem.

Elke challenge bestaat uit 4 niveaus opgebouwd van makkelijk naar moeilijk.

 

 

Vanwege het coronavirus heeft het bestuur van de “Vriendenkring der vv Hattem” besloten om de feestavond die a.s zaterdag gehouden zou worden af te gelasten. Wij vinden het zeer spijtig maar wij volgen hiermee de adviezen van het kabinet per direct op.

Het bestuur zal zo spoedig mogelijk met een nieuwe datum komen en dus blijven de reeds verkochte kaarten gewoon geldig. Als een nieuwe datum is gevonden zal dit tijdig bekend gemaakt gaan worden.

Namens het bestuur van de “Vriendenkring der vv Hattem”,

M.Nederhof

Alle wedstrijden in het betaalde voetbal zijn alsnog afgelast vanwege het coronavirus. De maatregel, die geldt tot het eind van de maand, volgt na het besluit van het kabinet om alle evenementen met meer dan honderd mensen te verbieden. Ook het amateurvoetbal ligt tot 1 april volledig stil.

v.v. Hattem heeft besloten de KNVB adviezen per direct op te volgen.
Dus geen trainingen, (oefen) wedstrijden of andere activiteiten.

Ook Hattem Onbeperkt en techniektrainingen van Voetbalschool Hattem, het MINI Event in Ballorig en de 70-80-90’s Party is afgelast.

 

Op voorhand wisten de mannen van trainer Hans Roeland wat hen te wachten stond. Gezien de stand van de ranglijst was het nodig om de volle winst in eigen huis te houden om zo een beetje afstand te nemen van de onderste regionen. In het begin van de thuiswedstrijd tegen HTC uit Zwolle waren het echter de bezoekers die de aanval zochten en een aantal mooie mogelijkheden kregen om de score open te breken. Door onzorgvuldigheid in de afronding aan Zwolse kant hield de Hattemer inval-doelman Jordy Bekedam het doel schoon. Gaandeweg de wedstrijd namen de geel-blauwen het initiatief in de wedstrijd over en kreeg men vat op de tegenstander.

Nadat de HTC-doelman een aantal keren redding moest brengen had hij evenwel geen antwoord op een inzet van de altijd bewegelijke Wesley van Winsum. Na een goed lopende aanval is het uiteindelijk van Winsum die rustig blijft en weet met een prima inzet het net te vinden. Kort daarna krijgt Bram de Boer de kans om de score te verdubbelen. Helaas voor Hattem weet de HTC-doelman de inzet van de Boer te keren en blijft het dus 1-0. HTC weet hierop wat onder de druk van Hattem uit te komen en zoekt opnieuw de aanval. Daar waar het eigenlijk 2-0 had moeten zijn valt het doelpunt aan de andere kant. Matig uitverdedigen brengt de bal bij een HTC-speler die een schot produceert wat door doelman Bekedam niet goed verwerkt wordt. De bal komt voor de voeten van een HTC-aanvaller voor wie het een koud kunstje is om de stand gelijk te trekken.

Ondanks deze tegenslag probeert Hattem de draad weer op te pakken en wil nog voor de rust de voorsprong weer op het scorebord brengen. Na een aantal eerdere pogingen welke helaas niet werden beloond is het evenwel Felix Noordberger die op slag van rust zijn team opnieuw op voorsprong zet. Met een bekeken inzet maakt hij de 2-1 en gaat Hattem met een goed gevoel naar de thee.

In de tweede helft weet Hattem het betere van het spel op de mat te leggen, kan het de rust bewaren, staat het verdedigend goed en probeert het HTC met een aantal prima aanvallen de genadeklap toe te brengen. Na 10 minuten spelen is het opnieuw Felix Noordberger die de HTC-verdediging te snel en te slim af is en met een uitstekende inzet de 3-1 laat aantekenen. Hattem speelt nu eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Daar waar het de bezoekers niet meer lukt om echt gevaar te stichten in de Hattem-verdediging weet Hattem de HTC-verdediging het nodige werk te bezorgen. In het restant van de wedstrijd zijn het Ayoub Ahlag en Felix Noordberger die de score uitbreiden en een 5-1 eindstand op het scorebord laten aantekenen.

Al met al een verdiende en welkome overwinning voor Hattem waardoor het 3 punten kan bijschrijven in de strijd voor klassenbehoud. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen BAS uit Biddinghuizen op het programma. Voor trainer Hans Roeland en zijn manschappen zaak om de positieve lijn van deze wedstrijd door te trekken en te trachten om het goede spel bij BAS een vervolg te geven. De wedstrijd in Biddinghuizen begint om 14.30 uur.

De Vriendenkring organiseert op zaterdag 14 maart 2020 een grandioze 70’s – 80‘s – 90’s Party in clubhuis van de VV Hattem.

Toegang is voor alle leden en donateurs met introducés van de VV Hattem en de Vriendenkring. Deze party begint om 20.00u en zal tot 00.00u duren. De toegangsprijs bedraagt € 7,50. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Op zaterdag 28 maart 2020 houdt de Vriendenkring der VV Hattem weer hun jaarlijkse Paasbingo in het clubhuis van de VV Hattem met een groot aantal prijzen.

Dit  wordt mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor:   TrafficSupply te Hattem

 

Verder is er natuurlijk ook de Jackpotronde en de Dobbelsteen doet ook weer mee. Toegang is voor leden en donateurs van de Vriendenkring en de VV Hattem met introducé. De Bingo begint om 19.45 uur en u bent welkom vanaf 19.00 uur.

Wilt u lid worden van de Vriendenkring dan kan dat al voor € 7,50 per jaar!

Officiële mededeling van het bestuur van de “Vriendenkring der vv Hattem”

Hierbij nodigen wij de leden van de “Vriendenkring der v.v. Hattem” uit tot het bijwonen van de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de “Vriendenkring der v.v. Hattem” welke zal worden gehouden op:

Vrijdag 03 april 2020, aanvang 19.30 uur in ons clubhuis op het sportpark “Het Achterveen”.

Agenda:

  1. Opening door de voorzitter.
  2. Ingekomen stukken.
  3. Notulen ledenvergadering d.d. 22.03.2019.
  4. Jaarverslag secretaris verenigingsjaar 2019.
  5. Jaarverslag penningmeester verenigingsjaar 2019.
  6. Verslag kascommissie.
  7. Verkiezing kascommissie.
  8. Bestuursverkiezing:

Henk Voskuil ( penningmeester ) is aftredend en herkiesbaar.

Alex Voskuil ( bestuurslid ) is aftredend en herkiesbaar.

Potentiële tegenkandidaten bestuursleden moeten zich minimaal twee weken voor de algemene ledenvergadering aanmelden bij de secretaris van het bestuur en ten minste gesteund worden door vijf leden van de Vriendenkring. (Artikel 5, huishoudelijk reglement).

  1. Rondvraag
  2. Sluiting met een hapje en drankje.

 

Hattem, maart 2020.

Namens het bestuur van de “Vriendenkring der v.v. Hattem”

M.Nederhof,  voorzitter.

Voor het zevende jaar op rij biedt de Voetbalschool Hattem voetballers/voetbalsters uit de hele regio in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar de kans om zich te ontwikkelen. Gemiddeld nemen er zo’n 30 spelers deel die, verdeeld over vier groepen, intensief aan hun voetbalskills werken.

Hoewel de basis van voetballen blijft bestaan uit passen, trappen, kappen en draaien, dribbelen en drijven en passeer- en schijnbewegingen heeft de technische staf voor dit seizoen nieuwe trainingsoefeningen uitgezocht om nog meer nieuwe dingen te leren.

Uitgangspunt hierbij is om nog meer dynamiek en balcontacten in de trainingsvormen te beleven en wordt ook aan de motorische en fysieke ontwikkeling speciale aandacht gegeven, een onmisbaar ingrediënt in het huidige voetbal. De trainingen vinden plaats op zondagochtend van 10.00 tot 11.30 uur op het kunstgrasveld van ons sportpark.

Hoofdtrainer en coördinator is Anton Rave, een ervaren jeugdtrainer die gespecialiseerd is in techniektraining. Rave wordt ondersteund door een groep huidige- en voormalige eerste elftalspelers, waardoor er in de sessies ruim de tijd is voor individuele aandacht en detail. De techniektrainingen zijn al 6 jaar een groot succes. Het plezier spatte er vanaf, zowel bij de kinderen als de trainers. De Voetbalschool Hattem is niet club gebonden. Iedereen wordt naar eigen leeftijd en vaardigheid ingedeeld en getraind.

Plezier hebben in het voetbal en de wil om een betere voetballer te worden is de basis om deel te nemen. Deelnemers komen uit Zwolle, Wezep, Oosterwolde, Heerde, Wapenveld en Hattem. Op zondagochtend 8 maart is de eerste (gratis) proefles. Aanmelden kan via www.voetbalschoolhattem.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over trainingsdata, techniektrainers en de (beperkte) kosten van een reeks van 10 voetbalclinics.

 

Het seizoen 2020-2021 zal een nieuw team de geel blauwe v.v.Hattem kleuren gaan verdedigen.
Het team gaat de naam “Hattem 4” of wat al snel afgekort zal worden naar ’t viérde of ‘t 4e (let op de klemtóón)
Het team steunt op een basis van meer of minder ervaren voetballers en deel “jonkies” die de jeugdopleiding hebben doorlopen.
Het team bestaat nu uit zo’n 16 spelers…
Natuurlijk is het ook prettig wanneer om zo nu en dan eens een weekendje weg te gaan, een dagje uit, geblesseerd te zijn of om een reden die “je team-maten niks aangaat” ? een wedstrijd over te slaan.

Daarom is er nog ruimte voor een aantal enthousiaste spelers.

Er zijn vast ook nog oud voetballers (gewone mensen mag ook) die vinden dat ze organisatorische kwaliteiten hebben gecombineerd met verstand van voetbal en een portie gezelligheid.
Dat komt goed uit want we zijn op zoek meer dan enthousiaste leiders/coaches voor dit team.
Wil je info over dit nieuwe team of ben je zo enthousiast dat je je direct wil aanmelden

Bel of App Pascal Broere, 06-46108141

Niek Dalhuisen (trainer JO19-2) kreeg vorige week uit handen van de KNVB docent zijn diploma junioren trainer. Hij heeft met goed gevolg een trainerstraject doorlopen.

 

De Thema-avond XXL is een exclusief event voor de dertig amateurverenigingen waarmee PEC Zwolle samenwerkt. Insteek van de avond is een inspirerend (inhoudelijk) programma met presentaties en workshops, waarbij de club de vertaalslag maakt naar de convenantverenigingen. Op woensdag 1 april vindt een nieuwe editie plaats in het MAC3PARK stadion.

Klik hier voor meer informatie op de PEC website