Nieuws

Vandaag 19 jaar geleden op 14 juli 2001 speelde Hattem tegen Vitesse. De wedstrijd werd voorafgegaan door een middag met noodweer waardoor er minder toeschouwers waren dan verwacht die Vitesse met 1 – 14 zagen winnen. Matthew Amoah en Riga namen beiden 5 treffers voor hun rekening.

Vandaag precies 58 jaar geleden op 8 juli 1962 promoveerde Hattem na het winnen van de promotieklasse/nacompetitie naar de 2e klasse.

 

2 jaar geleden op 7 juli 2018 speelde op ons sportpark Ajax Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Steaua Boekarest. De wedstrijd in jubileumjaar van het 100 jarig bestaan van v.v.Hattem werd bezocht door zo’n 4000 toeschouwers eindige in 1 – 1. Deze wedstrijd maakte deel uit van de oefencampagne die Ajax speelde in aanloop van het succes seizoen met een kampioenschap, bekerwinst en het behalen van de halve finale in de Champions Leaque na overwinningen op o.a. Real Madrid en Juventus

 

Na de wedstrijd zongen Gerben en Andre een duet

 

Afgelopen zaterdag waren alle pupillen en junioren van de vv Hattem teams uitgenodigd om een intern trainingstoernooi te spelen.
In de ochtend de pupillen (O8 t/m O11), in de middag de junioren (O13 t/m O19).

Hoofdjeugdopleiding Anton Rave (onze HJO) had een leuk concept uitgedacht; de teams waren telkens een mix van de verschillende leeftijdscategorieën en ze wisselden per wedstrijd van samenstelling. Omdat als gevolg van de Corona maatregelen toeschouwers nog niet waren toegestaan heeft u helaas niet kunnen genieten van de individuele hoogstandjes en de verrassend goede samenwerking in de gelegenheidsteams tussen de verschillende leeftijdscategorieën; het deed denken aan het straatvoetbal van vroeger.

Omdat voetbal ook gaat om winnen had de HJO bedacht dat er een individueel klassement moest komen. ‘De spelers die andere spelers goed laten functioneren, die kunnen opbouwen en omschakelen, die komen nu bovendrijven’ aldus Anton. De ‘Frenkie de Jong’ bij de pupillen werd Olivier van Noort. De top 3 bij de pupillen zag er als volgt uit:

  1. Olivier van Noort (op de foto links)
  2. Dani Halfwerk (midden)
  3. Job Teklenburg (rechts).

De ‘Sergio Busquets’ bij de junioren werd Felix Besseler. De top 3 bij de junioren:

  1. Felix Besseler
  2. Sam Broekhuis
  3. Ronaldo Schafer

Zomervakantie begint bij v.v.Hattem met “De v.v. Hattem zomerspelen 2020”.
Zaterdag  4 juli nodigt voetbalvereniging Hattem alle jongens en meisjes in Hattem van 4 t/m 6 jaar uit om deel te nemen aan “ De v.v. Hattem zomerspelen 2020”.

 

Carla en ik willen bestuur en leden van de vv Hattem hartelijk dank zeggen voor de overweldigende belangstelling tijdens de afgelopen moeilijke periode in ons leven.
Het heeft ons goed gedaan. We zijn er nog niet maar we zijn op de goede weg.

Arend Broekhuis

SUMMER CAMP HATTEM
Tijdens de I.S.R. voetbalkampen staat voetbal centraal en werken we keihard aan jouw voetbalkwaliteiten door middel van verschillende trainings- en spelvormen. Onder leiding van onze gekwalificeerde trainers, die afkomstig zijn uit het betaald voetbal, wordt er op een plezierige en pedagogische manier gewerkt aan jouw voetbalontwikkeling.

LEEFTIJD
I.S.R. voetbalkampen zijn voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 t/m 16 jaar.

TIJD & KOSTEN
De trainingen zijn van 09.00 tot 16.00 uur. De kosten van deelname van I.S.R SUMMER CAMP HATTEM bedragen €149,95 voor 3 dagen voetbalplezier, dit is inclusief je eigen I.S.R. Nike tenue.

LOCATIE
v.v. HATTEM Sportpark het Achterveen
Konijnenbergerweg 2-C
8051 CC Hattem

 

 

 

Uit het archief:

Op 21 april 1967 worden er vragen gesteld aan het bestuur of er opgetreden dient te worden tegen jeugdspelers die lang haar dragen. ook komt het spelen van jeugdwedstrijden op het hoofdveld aan de orde..

Beste ouders, verzorgers, speelsters,

Hier de langverwachte voorlopige teamindelingen voor het komende seizoen.
Deze indeling is tot stand gekomen met de betrokken leiders, trainers en het bestuur van HMC om zo een goed mogelijk overwogen indeling te kunnen presenteren.

Wat opvalt is het aantal speelsters in de HMC011, maar op basis van ervaring komen de aanmeldingen tot na de bouwvak nog binnen en verwachten we hier geen problemen.

Ook zal er dit jaar een HMC013 team uitkomen in de jongenscompetitie, dit team voetbalt dan 11×11 op een heel veld.

Een aantal teams zijn goed gevuld maar ook daarin leert de ervaring dat beschikking hebben over een ruimer elftal beter is dan tijdens de competitie erachter komen dat er een tekort ontstaat.

Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Daarom publiceren we als vereniging de teamindeling op de website van v.v. Hattem zonder volledige naam. Helaas is publiceren met volledige naam niet langer toegestaan zonder expliciete toestemming van het lid of de ouder.

Vragen en opmerkingen kunt u uitsluitend via de mail richten aan voorzitter@hmchattem.nl

 

Uit het archief:

Op 7 januari 1935 (Er was toen maar 1 voetbalvereniging in Hattem) werd er in de bestuursvergadering besloten de toegangsprijzen voor wedstrijden van het 1ste en het 2e elftal nogmaals in de krant te publiceren.

Uit het archief:

Het doorgeven van een afgelastte wedstrijd is in de jaren veranderd. Nu geeft de wedstrijdsecretaris dit door via Voetbal.nl en kunnen alle spelers, begeleiders en scheidsrechter dit direct zien op hun mobiel. In 1937 ging dit nog anders: Zwolsche Boys laat op zaterdag 27 maart 1937 via een telegram dat op het postkantoor in Zwolle om 11:300 uur wordt opgemaakt weten dat hun terrein  is afgekeurd en de wedstrijd Zwolsche Boys – Hattem niet doorgaat. Het telegram wordt op het postkantoor in Hattem om 11:44 uur ontvangen. en daarna bezorgt bij Rouwenhorst aan de Nieuweweg. Hoe het bericht over de afgelasting bij de begeleiding en spelers komt…???

 

Vandaag 23 jaar geleden op 6 juni 1997 werd er op vrijdagavond gezamenlijk de promotie gevierd en foto’s bekeken in de kantine

Vandaag precies 9 jaar geleden op 5 juni 2011 werd het Cobbler kunstgrasveld officieel geopend door Burgemeester Jan Willem Wiggers

Sander Schoenmaker onthuld het naambord

De Burgemeester en het lintje

Een ballonwedstrijd

De sc Heerenveen voetbalclinic onder leiding van Maarten de Jong

Een openingswedstrijd tussen v.v.Hattem/ gemeente Hattem prominenten en een team van Frion

51 jaar geleden. Op de plek op de foto, wat in de zomer van 1969 nog een groot gat was, daar stond een jaar later een prachtige tribune waar de v.v.Hattem nog steeds trots op is.

Voorlopige teamindelingen Jeugd

Het streven ieder jaar opnieuw is te komen tot teamindelingen waarbinnen iedere speler zich thuis voelt én zich optimaal kan ontwikkelen. Uiteraard wordt er in eerste aanleg ingedeeld op leeftijd. Omdat de achterliggende motivatie van (de oudere) jeugdvoetballer uiteenloopt van ‘gewoon lekker ballen’ tot ‘het maximale uit mijzelf halen’ wordt er ook op voetbaltechnische en tactische kwaliteit alsmede inzet ingedeeld bij vv Hattem.
De indeling is tot stand gekomen op basis van waarnemingen tijdens wedstrijden en trainingen van het afgelopen seizoen. De trainers doorlopen het indelingsproces, onder begeleiding van het Hoofd Jeugd Opleidingen en het bestuurslid technische zaken, op een zeer zorgvuldige wijze.
De indelingen betreffen voorlopige indelingen; zoals jullie kunnen zien, moeten er nog een aantal verschuivingen doorgevoerd worden. Ervaring leert ook dat er tot kort voor aanvang van het seizoen nieuwe aanmeldingen binnenkomen, zijn er soms spelers die twijfelen om door te gaan of juist zin hebben om weer te gaan voetballen.

AVG en indelingen

Ook v.v. Hattem heeft als voetbalvereniging te maken met strenge regels rond het verwerken van persoonsgegevens (de AVG). Als vereniging treffen we diverse maatregelen om te voldoen aan de AVG. Dit heeft ook consequenties voor het publiceren van de teamindeling. Daarom publiceren we als vereniging de teamindeling op de website van v.v. Hattem zonder volledige naam. Helaas is publiceren met volledige naam niet langer toegestaan zonder expliciete toestemming van het lid of de ouder.

Vragen en opmerkingen kunt u uitsluitend via de mail richten aan jeugdzaken@vvhattem.nl

 

Vandaag 23 jaar gelden op 1 juni 1997, won Hattem de finale van de nacompetitie in Bathmen tegen Losser met 4 – 2 waardoor promotie naar de 2e klasse werkelijkheid werd.

Vandaag 23 jaar geleden op 30 mei 1997 stond er een interview met Dick Vos in aanloop naar de nacompetitie finale.

Vandaag 13 jaar geleden op 28 mei 2006, promoveerde Hattem naar de 4e klasse na een  4- 1 overwinning op Raalte in de nacompetitie. De wedstrijd was ook het afscheid van John Blankvoort als actief voetballer.

 

Vandaag 23 jaar geleden op 28 mei 1997 stond er in de Homoet de aankondiging voor de nacompetitie finale Hattem – Losser in Bathmen.

Vandaag 58 jaar gelden op 27 mei 1962, werd Hattem kampioen in de 3e klasse ondanks een 2 – 1 nederlaag in Apeldoorn tegen Victoria Boys Hattem kampioen 3e klasse

Op de foto veel bekende Hattemer namen