Nieuws

Op zaterdag 3 oktober is Jan Weldink overleden. Wij kennen Jan natuurlijk als de vader van Jan Weldink junior maar in de afgelopen jaren is Jan senior ook lang betrokken geweest bij onze club. Hij heeft onder andere vrijwilligerswerk verricht achter de bar en hij was begeleider van een jeugdteam. Wij wensen, Jan en zijn familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Bestuur v.v. Hattem  

WANNEER: woensdag 14 oktober

Programma:
S ’ochtends voor de mini’s/JO7 t/m JO12 van 10.00 – 12.00 uur.
S ’middags voor de JO14 t/m JO19 van 14.00 – 16.00 uur.

Tijdens deze Voetbal-Trainingsdag krijgen de spelers een gevarieerd programma aangeboden, dat onder leiding staat van onze eigen trainers en leiders.
Onderdelen die aan bod komen zijn o.a.:
• Trainings- en wedstrijdvormen
• Vaardigheids- en circuitvormen
• Penaltybokaal

Ben je gek van voetbal en wil je voetballen in je vakantie?
Zoek je een sportieve uitdaging en wil je van alles leren over voetbal?
Wil je plezier hebben met andere voetballers?
Meld je dan aan voor de v.v. Hattem Voetbal-Trainingsdag 2020

Graag onderstaande gegevens invullen om je op te geven.

 

In de afgelopen week is Peter Flecken overleden. Peter is lang lid geweest van v.v.Hattem en heeft in die periode meerdere functies bekleed.

Vroeger verzorgde hij de toto en lotto poule waarvoor hij bij heel veel leden thuis langs kwam. Hij is ook langere tijd scheidsrechter geweest en natuurlijk kennen we hem van het verkopen van de toegangskaartjes bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Wij wensen Peter zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe.
Bestuur vv Hattem

Als gevolg van de bijzondere omstandigheden vanwege de coronaperikelen gaf het sportpark bij deze wedstrijd een wat onwennige aanblik. Desondanks had dit voor de prestaties op het veld geen nadelige gevolgen. Hattem had de 1e kans van de wedstrijd al na 4 minuten spelen. Mitchell Hooisma was op rechts prima in balbezit gebracht door een mooie pass van Jens Borger. Zijn voorzet had een mooie intikker van Felix Noordberger kunnen opleveren als hij net iets eerder bij de bal was geweest. Hierna zakt het niveau van het spel van de geel-blauwen naar een bedenkelijk niveau. Enerzijds had dat te maken met de eigen tekortkomingen (ongeconcentreerd, gemakzucht) maar anderzijds wist tegenstander HTC het Hattem met goed combinatievoetbal behoorlijk lastig te maken. Ondanks het feit dat Stefan de Weerdt en Ramon Flokstra al handelend moesten optreden om een tegendoelpunt te voorkomen was het eigenlijk wachten op een doelpunt. Het was dan ook niet verrassend dat HTC na 20 minuten spelen met een prima kopbal van Stan Wissink de score opende.

In de fase hierna probeerden de mannen van trainer Oosterhaar wat meer in het spel te komen. Het had wel wat meer balbezit maar vooralsnog leverde dat geen echte kansen op. HTC bleef daarbij ook goed in de formatie en kon zodoende ook voorkomen dat Hattem gevaarlijk kon worden. Het was dat HTC bij aanvalsdriften in deze fase wat slordig was waardoor de Hattem-verdediging niet echt in gevaar kwam. Tegen de rust aan komt Hattem dan evenwel toch op gelijke hoogte. Na een goede combinatie op het middenveld weet Ayoub Ben Ali Ahlaq de altijd voor gevaar stichtende Wesley van Winsum te bereiken. Na goed doorzetten weet hij de voet achter de bal te krijgen en laat hij doelman Meijberg kansloos; 1-1.

Bij de start van de 2e helft had trainer Oosterhaar een tactische aanpassing doorgevoerd in de opstelling van Hattem. Teleurstelling bij de gewisselde spelers uiteraard, maar op grond van de balans van het team een logische ingreep welke ook nog eens goed uitpakte. In het begin van de 2e helft waren de teams in evenwicht, was er veel strijd op het middenveld, maar was Hattem gaandeweg de 2e helft heer en meester op het veld.  HTC werd terug gedrongen waarbij de mannen van Hattem nu wel vol overgave de wedstrijd speelden. Na een kwartier spelen had Hattem na een hoekschop bijna de voorsprong kunnen pakken. HTC kon de bal echter na een scrimmage binnen de 5 meter met veel mensen nog net voor de doellijn wegwerken. Hattem hield de druk er op en dat resulteerde ook in de terechte voorsprong. Silvan Kersbergen brengt de bal bij Mitchell Hooisma die op zijn beurt de volledig vrijstaande Felix Noordberger ziet staan die simpel kan afronden; 2-1. Kort hierna wordt het 3-1. Althans; dat had het moeten zijn. Felix Noordberger wordt echter volledig onterecht afgevlagd door de assistent van HTC.

Met nog 10 minuten te spelen komt Hattem alsnog op een 3-1 voorsprong. Na een goede aanval van de geel-blauwen krijgt de ingevallen Uzair Goelab binnen de 16-meter balbezit. Hij weet zich goed vrij te spelen en wordt daarbij aan de arm getrokken; strafschop. Opnieuw (onterecht) tumult van de assistent van HTC die wederom buitenspel zou hebben gezien. Scheidsrechter van Leeuwen blijft echter bij zijn beslissing en Felix Noordberger weet deze strafschop te verzilveren; 3-1. Kort voor tijd wordt het ook nog 4-1. Kevin Isidora wordt op de linkerflank weg gestuurd, weet de bal met een uiterste inspanning voor te krijgen en is het wederom de volledig vrijstaande Felix Noordberger die met een loepzuivere hattrick de wedstrijd op slot gooit.

Door deze overwinning blijft Hattem meedoen in de 3e klasse C. Volgende week zaterdag treft het in Doornspijk medekoploper DSV ’61. Een mooi affiche uiteraard al blijft het zonde dat deze wedstrijd eveneens zal moeten worden gespeeld zonder toeschouwers. De wedstrijd in Doornsprijk zal aanvangen om 14.30 uur.

De wedstrijdbal voor de wedstrijd  vv Hattem  – HTC, op zaterdag 3 oktober, wordt aangeboden door Suiker & Prudon Schilderwerken uit Hattem

 

Suiker en Prudon Schilderwerken is ontstaan middels een fusie op 1 januari 2008. De oorsprong van de twee bedrijven gaat echter vele jaren terug. We zijn dus een ervaren bedrijf. We zijn gevestigd te Hattem, waar ook ons bedrijfspand zit. Vanuit ons pand zijn we werkzaam met 6 personen.

Aangezien wij alle werkzaamheden zelf verrichtten, heeft u bovendien maar met 1 contactpersoon te maken. Geen aparte afspraken dus met de glazenzetter, de timmerman of een willekeurig andere aannemer. Zeker in een prive-situatie zijn de voordelen hiervan legio, maar ook voor u op de zaak is een duidelijk aanspreekpunt voor alle werkzaamheden natuurlijk alleen maar makkelijk.

Bij ons kunt u rekenen op een persoonlijke benadering, korte lijnen en concrete afspraken.

Suiker en Prudon Schilderwerken

Leliestraat 1 D
8051 CX Hattem

Tel: 06-53244657
Tel: 06-51757159

e-mail: info@suikerenprudon.nl

Deze week hebben wij het bericht ontvangen dat Bé Blankvoort is overleden.
Bé is jarenlang lid van onze vereniging geweest. Veel wat oudere voetballers zullen hem onder andere kennen als begeleider van de scheidsrechters.
In die rol, als gastheer van vvHattem, was hij helemaal in zijn element. Bé was ook heel muzikaal, een talent waarmee hij de sfeer, met behulp van zijn accordeon, heel goed wist te verhogen.
Daarnaast is Bé ook lid geweest van de dagploeg en kennen wij hem natuurlijk als supporter van zijn zoons.

Wij wensen zijn familie enorm veel sterkte met dit verlies.
Bestuur vv Hattem

Zaterdag 26 september trad VV Hattem aan voor haar eerste officiële uitwedstrijd van deze competitie. Na de 4-2 overwinning tegen Olympia zat de stemming er goed in en reisden we vol vertrouwen af naar Genemuiden om tegen hun 5e elftal te spelen. We hadden een week eerder bovendien nieuwe tenues gekregen, waarvoor heel, heel veel dank aan onze sponsoren Hordal (hoofdsponsor), de Bullbar en Thijs Stoel witgoed en natuurlijk ook aan de club, in het bijzonder Yvonne de Haan. Iedereen ziet er uitermate netjes uit in dit prachtige tenue. Super!

De eerste helft in Genemuiden verliep echter allesbehalve soepel. Hattem 4 was geen schim van de ploeg die de week ervoor nog een wervelende voetbalshow op de mat had gelegd. We speelden meer tegen onszelf dan tegen Genemuiden, en tja dan wordt het lastig, zo win je zelden. Een leermoment voor Hattem 4 dus, maar goed, die horen er ook bij op weg naar de top, zeker voor een nieuw team. Hierdoor ging Genemuiden wel met een 2-0 voorsprong de rust in, ondanks dat we nog wel wat kansen kregen. In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken, elkaar gezegd dat dit beter kon en moest, en ook nog een tactische aanpassing gemaakt. Nieuweling Robert kwam erin, en ging naast Dallo in een 4-4-2 systeem spelen. We zetten Dani op de 10 erachter en probeerde zo Genemuiden te verrassen. De spirit was weer goed en we wisten natuurlijk dat we heus wel konden voetballen.

En dat bleek ook. Een herboren en bevlogen Hattem 4 kwam als een speer uit de kleedkamers. Het was dan ook al snel 2-1. Robert kon uiteindelijk na een scrimmage de bal in het doel werken en scoorde dus gelijk bij zijn debuut, waarmee hij in een illuster rijtje kwam met spelers die scoren bij hun debuut, zoals David Beckham bij Manchester United, Johan Cruijff bij Ajax, Jean-Paul Boëtius bij Feyenoord en Sam bij Hattem 4 (vorige week, we waren nog vergeten te melden dat het zijn debuut was). Dit was natuurlijk een mooie opsteker en Hattem ging goed door met de aanval zoeken. Een vlot lopende aanval belandde uiteindelijk bij Sam die goed afrondde: 2-2! Het stond alweer gelijk, kort na rust. Hattem trok de wedstrijd naar zich toe en al snel was het Jurjan die de 2-3 maakte. Hij stuurde 2 man het bos in en schoot onberispelijk binnen, ook een prima doelpunt. Hattem was weer helemaal terug en voetbalde uitstekend. En dat zegt ook wat. Jezelf terug in de wedstrijd knokken na een slechte eerste helft, niet opgeven ook al zit het even tegen, dat zijn ook kwaliteiten die blijkbaar al in deze jonge ploeg zitten, en dat is een groot compliment voor iedereen.
Het was echter niet genoeg voor de overwinning. Alle inspanningen hadden toch krachten gekost en Genemuiden stroopte bovendien de mouwen nog eens op. Een kwartiertje voor tijd maakte Genemuiden de 3-3, en dat was ook de eindstand. Gezien over de gehele wedstrijd wel een terechte uitslag, in alle eerlijkheid. Hattem nam zodoende op karakter een punt én leerpunten mee uit Genemuiden, die we meepakken richting de wedstrijd zaterdag 3 oktober thuis tegen Nieuw-Leusen 7 om 12.15 uur. 1 personele mededeling nog: Dion (die van het afstandsschot van 32 meter) is (in ieder geval voorlopig, en bij hoge uitzondering) getransfereerd naar Hattem 2, en complimenten daarvoor, klasse dat je vanwege clubbelang dit wilt doen. Goed gaan iedereen!

Hattem begon in deze voor hen altijd lastige wedstrijd sterk terwijl thuisploeg Swift ’64 het spoor helemaal bijster was. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd Felix Noordberger in de mangel genomen binnen de beruchte lijnen waarbij het vraag was strafschop of niet. Het bleef bij het laatste waarna het toch snel daarna 1-0 voor Hattem werd. De opbouw via doelman Stefan de Weerdt en een prima pass van Ramon Flokstra op Mitchell Hooisma, die op rechts vrij door kan komen, kreeg een prima afsluiting doordat de volledig vrijstaande Felix Noordberger de afgemeten voorzet simpel kon intikken. Hattem houdt de druk er op en dat resulteert in een aantal kansen waarbij het vervolgens snel gaat. Een hoekschop wordt door Jens Borger op de kruising gekopt. De rebound is ook voor hem en hij kan de bal in de drukte van spelers toch tegen de touwen krijgen; 0-2. Kort daarop wordt het zelfs 0-3. Een prima aanval via Kevin Isidora en Felix Noordberger brengt de bal bij Mitchell Hooisma. Hij ziet Ayoub Ben Ali Ahlaq volledig vrij staan en weet hem te bereiken. Laatstgenoemde kan hierdoor simpel afwerken.

Swift probeert hierna de draad weer op te pakken en zich terug in de wedstrijd te knokken. Het hanteert in deze fase echter te snel de lange bal wat voor de Hattem-verdediging geen enkel gevaar oplevert. De ploeg van trainer Oosterhaar heeft nog wel een overwicht maar de echte kansen zoals in het begin van de wedstrijd blijven uit. Swift daarentegen komt door een misverstand in de Hattem-verdediging via aanvaller Steven George ineens in de gelegenheid de aansluitingstreffer te maken. Doelman Stefan de Weerdt is echter de sterkste in het 1 op 1 duel. Kort daarna volgt die treffer alsnog. Balverlies van Kevin Isidora brengt de vrijstaande George in balbezit en deze keer faalt hij niet; 1-3. Swift ruikt bloed en is Hattem is het in deze fase even kwijt. Hattem wordt wat te gemakzuchtig en Swift zit er beter op. Kort voor rust wordt het zelfs nog 2-3 als er in de verdediging naar elkaar gekeken wordt in plaats van te handelen. Oosterloo kan namens Swift de marge op 1 brengen.

Na de rust zal Hattem het mindere spel van kort voor rust weer moeten ombuigen. Swift wil natuurlijk zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord krijgen. Toch moet Hattem opnieuw een tegenslag verwerken. Doordat een bal in de verdediging niet goed verwerkt wordt komt de bal bij de voor Swift vrijstaande Veldman die de bal voor het intikken heeft. De stand is weer gelijk in deze knotsgekke wedstrijd. Kort hierna moet Mitchell Hooisma geblesseerd het veld verlaten en tovert trainer Oosterhaar tegelijk een tactische aanpassing uit de hoge hoed. Vanaf dat moment komt Hattem weer beter in de wedstrijd en weet het weer gevaar te stichten in aanvallend opzicht. Hattem had wellicht ook in de 2e helft een strafschop moeten hebben (handsbal) maar ook dit keer vond de scheidsrechter het niets net zoals het moment dat Felix Noordberger op randje 16 onderuit gehaald werd (doorgebroken speler).

Toch recht Hattem de rug en weet het de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Met een prima aanval over rechts weet de ingevallen Maikel Rave de bal bij Felix Noordberger te krijgen. Hij ontdoet zich ter hoogte van de middenlijn van zijn tegenstander, heeft vervolgens vrije doorgang en laat Swift-doelman Seinen kansloos door de bal prima onder de doelman door te schuiven; 3-4. Swift gaat logischerwijs va-banque spelen, brengt een extra aanvaller en hanteert soms (overbodig) de botte bijl. De druk op het Hattem-doel wordt groter maar aan de stand verandert niets meer.

     Felix Noordberger, met 2 doelpunten belangrijk deze middag

Dankzij een flitsende start, een matige vertoning kort voor en na rust en een beter laatste half uur weet Hattem een zwaar bevochten overwinning te behalen. Hierdoor heeft Hattem nog geen puntverlies en zal het gaan proberen om dit ook in de volgende wedstrijd zo te houden. Volgende week zaterdag speelt Hattem thuis tegen HTC uit Zwolle, aanvang 14.30 uur.

Afgelopen zaterdag 19 september was het dan eindelijk zo ver, de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Olympia 7 uit Hasselt. Sinds half juni is er door de groep toegewerkt naar deze wedstrijd door training en beker- en oefenwedstrijden.

En Hattem was er klaar voor, bleek als snel. Ondanks een paar speldenprikjes van de bezoekers uit Hasselt was het Hattem wat de toon zette. We hadden het meeste balbezit en ook de gevaarlijkste kansen. De beste waren daarvoor voor Dennis, die deze kansen echter niet wist te verzilveren. Later deze week bleek dat dit mogelijk aan een verkeerd shirt lag. Hattem liet zich niet van de wijs brengen en ging vrolijk door met aanvallen. Een aanval kwam in de 16 van de tegenstander tegen de arm aan, dus scheidsrechter Justin floot terecht voor een penalty. Dallo had nog geen goal gemaakt en omdat we dat natuurlijk niet leuk vonden voor hem mocht hij de penalty nemen, en hij schoot onberispelijk raak, 1-0! Dit was ook de ruststand.

In de rust werd besloten om nog iets meer druk te zetten en wel door van een 4-3-3 systeem over te gaan in een 3-4-3 systeem, oftewel om als het even kon een verdediger door te schuiven. Dit had gelijk effect want Hattem speelde prima positiespel en had nog duidelijker de overhand. Dit resulteerde dan ook in een snel uitlopende score. Jessy maakte na een goede actie de 2-0, Sam deed bij zijn officiële debuut precies hetzelfde, en Dennis (u weet wel, die van het shirt), maakte ook fraai de 4-0. Ja het was gewoon prima voetbal en dat zag ook het trainersduo Viering en Brink en de vele aanwezige toeschouwers op het zonnige sportpark Achterveen. Dat Olympia zelf ook wel kon voetballen lieten zij in de laatste fase ook nog even zien: 2 vrije trappen werden er schitterend -we kunnen niet anders zeggen- ingeschoten, waarmee de eindstand op 4-2 kwam, in het voordeel van Hattem, in een sportieve en leuke wedstrijd.

Uiteraard werd de overwinning op passende wijze gevierd de rest van de zaterdag. Een mooie start dus, die hopelijk een leuk vervolg kan worden gegeven aanstaande zaterdag tegen en in Genemuiden. Dank iedereen voor de support so far!!

Op de foto overhandigd Ed v d Bergh de KNVB Nike bal aan Marnix v d Kruijk die in Juli landelijk prijswinnaar was

v.v.Hattem heeft afgelopen zomer deelgenomen aan de pilot van het KNVB Voetlab.

Voetlab is een initiatief om via een de Voetlab app allerlei trainingen in de zomerperiode te stimuleren en jeugd meer betrokken te houden bij de voetbalsport. Ondersteund door de app heeft v.v.Hattem de hele lange zomerperiode verscheidene trainingen aangeboden aan leden en niet leden. Naast voetbaltrainingen en toernooitjes heeft Fysiektrainer Ed v d Bergh voetballers de kans gegeven tot 3 keer per week voetbal ondersteunende fysiek trainingen te volgen.

Om Voetlab te ondersteunen heeft de KNVB prijzen ter beschikking gesteld.

 

De Jeugd van v.v. Hattem loopt er weer netjes bij. Nu eerste wedstrijden zijn gespeeld en alle jeugdteams zijn voorzien van wedstrijd- en trainingskleding, heeft Yvonne de Haan het stokje overgedragen aan Marijke Huiberts.

 

Yvonne heeft 15 jaar de kleding beheerd, uitgedeeld en bestellingen gedaan en er zo voor gezorgd dat trainers en jeugdspelers van v.v. Hattem er netjes en verzorgd bijlopen. Op de foto krijgt Yvonne een bos bloemen namens de sponsorcommissie uit handen van Marco van Regteren. Het is de jeugdsponsorgroep die het mogelijk maakt dat alle jeugdleden van v.v. Hattem de beschikking hebben over een uitgebreid kledingpakket en sporttas. “Onze dank gaat dan ook uit naar Yvonne en de sponsoren. Marijke Huiberts is op zaterdagochtend en trainingsavonden beschikbaar voor kleding voor nieuwe leden en het ruilen van kleding voor jeugdleden.”

 

Door het abrupte einde van het afgelopen voetbalseizoen en het stilleggen van de activiteiten op het sportpark was zaterdagmiddag na de wedstrijd vv Hattem – Olympia ’28 een uitgelezen mogelijkheid om in “Corona” kleine kring afscheid te nemen van Hans Roeland. Hans Roeland die zaterdag als trainer van Olympia’28 weer terugkeerde op sportpark ’t Achterveen is 4 jaar als trainer verbonden geweest met vv Hattem.

In de bestuurskamer nam bestuurslid Anne Besseler als eerste het woord en sprak lovende woorden over Hans. Zo beschreef hij de persoonlijke- en trainerskenmerken van Hans. Een tekst waarin de aanwezigen hem heel goed in herkenden, maar die bleek te komen uit de sollicitatiebrief die Hans in december 2015 zelf schreef. “Een bewijs van de zeer goede zelfkennis van Hans en een belangrijke basis voor zijn goede functioneren in de afgelopen 4 seizoenen. Namens de club werd er een fotocollage en een clubsjaal overhandigd.”

Hierna was het de beurt aan de spelersraad. Namens de spelersgroep keek Roald Landman terug op de 4 jaar samenwerking met Hans. “Een periode met twee gezichten. De eerste 2 jaren waarbij de prestaties zeer aansprekend waren, met een mooie reeks in de nacompetitie die tot aan de verloren finale uitzicht gaf op promotie naar de 2e klasse. In de laatste 2 seizoenen was het lastiger om goede prestaties neer te zetten, maar waren er meer dan genoeg waardevolle momenten om tevreden op terug te kijken.” Na het overhandigen van een cadeau namens de spelersgroep was het Hans die aangaf meer dan warm gevoel te hebben bij de club en de 4 jaar samenwerking met de spelersgroep, begeleiding en bestuur.

Nadat het Walking Football een aantal maanden stil heeft gelegen in verband met het coronavirus, gaan we weer start op woensdag 23 september.

Iedere woensdagmorgen gaat een aantal Hattemers op sportpark ‘t Achterveen sportief aan de slag met Walking Football.
Deze sport wordt ook wel Old Stars genoemd. De sport is een unieke kans om als 60-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te komen.
De organisatie is een samenwerkingsverband tussen s.v. Hatto-Heim en v.v. Hattem.

Spelplezier staat voorop bij de deelnemers. Daarom start een training altijd met een kopje koffie of thee.
Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en ontstaat er een ‘mannen en vrouwen onder elkaar’ gevoel.
Het sociale aspect is minstens zo belangrijk.
Op dit moment zijn er 14 Hattemers die deze sport beoefenen.

“Met Walking Football is een heel leven voetballen mogelijk.
Je begint als pupil en je kunt uiteindelijk je favoriete spelletje ook op latere leeftijd spelen.
Walking Football is een voetbalvorm die is aangepast voor maximaal spel- en bewegingsplezier.
Er wordt 6 tegen 6 gespeeld op een veld van 25 bij 40 meter met kleine doelen. Geen keeper, geen buitenspel en het belangrijkste geen fysieke duels.
Én de bal mag maximaal op heuphoogte gespeeld worden.
Bij de spelregels wordt de fysieke belasting laag gehouden, zodat blessures worden voorkomen.
Op dit moment zijn er ruim veertien vaste deelnemers, waaronder een dame.
Wil het een vast onderdeel worden, dan moeten er minimaal 14 tot 16 deelnemers zijn.
Dan kunnen we ook meedoen aan events.”

Doel is dat ook de wat oudere Hattemers nog actief kunnen zijn in de voetbalsport.
Alle faciliteiten worden geboden zoals een sporter gewend is: clubhuis voor ontmoeten, kleedkamer voor omkleden en douchen, kunstgrasveld, materialen en de vaste trainer, Herman van Raalte.

Afhankelijk van de vitaliteit kunnen alle mannen en vrouwen van eind 50 tot rond om de 75 jaar deelnemen aan Walking Football.
Je hoeft geen voetbalverleden te hebben.
Walking Football verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en passioneert jong en oud.
Bovenal is een balletje trappen heel gezond. Je voelt je fitter en je conditie verbetert.
Oók als je de zestig gepasseerd bent. En ja er is een derde helft na het omkleden.

Kom gewoon op de woensdagmorgen aanlopen, bakkie doen en niet te lang de kat uit de boom kijken.
Belangstellenden mogen vrijblijvend een aantal keren meetrainen.
Na de inloop rond half tien, start de training om tien uur op de velden van s.v. Hatto-Heim.

Wij beginnen weer op woensdag 23 september.

Neem dan contact op met Herman van Raalte 06-44117057.

Bij de start van de competitie trof Hattem Olympia ’28 uit Hasselt, getraind door oud-Hattemtrainer Hans Roeland. De zomerse omstandigheden maakten het voor beide teams wat lastig om direct in het spel te raken. Desondanks hadden beide al vlot een kans. Namens Olympia ging een kopbal voorlangs het doel van Stefan de Weerdt; namens Hattem was Mitchell Hooisma gevaarlijk over rechts die zag dat Uzair Goelab zijn pass niet kon aannemen omdat hem dit onmogelijk werd gemaakt door de tegenstander. Eenzelfde situatie even later opnieuw maar nu op een actie van Mitchell Hooisma. Twee momenten die de schijn van een strafschop hadden; de scheidsrechter besliste echter anders.

Hattem trok het initiatief naar zich toe en komt een aantal goed en gevaarlijk door. Na een kwartier spelen kon een goede actie van Silvan Kersbergen alleen maar ten koste van een overtreding worden gestopt. Felix Noordberger posteerde zich achter de bal en op zijn geplaatste schot verkeek de doelman van Olympia ’28 zich en was kansloos; 1-0. In de fase hierna had Hattem wel het betere van het spel maar kon het nog niet echt doordrukken. Halverwege de 1e helft heeft Ayoub Ben Ali Ahlaq de kans om de score te verdubbelen. Na een goede actie van Mitchell Hooisma komt hij echter net te laat om zijn teen tegen de bal te drukken en kan de verdediging van Olympia opruimen. Tot aan de rust zijn er voor Hattem wel mogelijkheden maar kunnen de bezoekers verdere schade voorkomen. Kort voor rust komt Olympia evenwel alsnog gevaarlijk door; namens Hattem kan Jens Borger echter tijdig ingrijpen waarna beide de kleedkamers opzoeken met de 1-0 voorsprong voor Hattem.

Na de rust wil Hattem gelijk de druk opvoeren en te trachten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas maakt het wat simpele fouten bij het inspelen en in de combinatie waardoor Olympia hierdoor niet in de problemen komt. Hadden de geel-blauwen wat minder slordig gespeeld, dan had het wellicht anders gelopen. Olympia weet bij één van de spaarzame uitvallen gevaarlijk te worden over links en krijgt op een voor Hattem gevaarlijk punt een vrije trap tegen. De inzet van de groenhemden is echter een simpele prooi voor Hattem doelman Stefan de Weerdt.

Hattem probeert in het slot van de wedstrijd alsnog de wedstrijd op slot te gooien. Een slimme vrije trap van Silvan Kersbergen die de ingevallen Lawrence vd Bend bereikt zorgt voor een kans. De inzet van vd Bend is prima alleen wordt zijn schot gekraakt waardoor de bal net langs de kruising zoeft. Met nog 10 minuten te spelen krijgt Hattem nog een mooie kans. Mitchell Hooisma wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd en Jens Borger kan aanleggen vanaf de strafschopstip. Zijn inzet is helaas niet goed en Olympia-doelman Bos kan deze mooie kans voor Hattem neutraliseren. Toch is het even later wel raak voor Hattem. Een vrije trap voor Olympia ’28 wordt door Hattem goed verdedigd en weet via Felix Noordberger een snelle uitbraak te forceren. Lawrence vd Bend heeft het snel in de gaten en wordt uitstekend aangespeeld door Noordberger. Eerst wordt zijn inzet nog geblokt door de doelman maar in de rebound weet Lawrence vd Bend alsnog het net te vinden; 2-0.

Hierdoor gaat de wedstrijd op slot en kan Hattem de voorsprong consolideren. Een uitstekend resultaat bij de start van de competitie al mag worden gesteld dat het voor de mannen van trainer Oosterhaar niet de beste wedstrijd was die het gespeeld heeft. Desondanks toch de volle winst en dat is een mooie opstart voor de komende wedstrijden. Voor zaterdag 26 september staat voor Hattem de uitwedstrijd tegen Swift ’64 op het programma dat haar eerste wedstrijd (uit tegen Elspeet) ook wist te winnen. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.

Afgelopen zaterdag speelde Hattem 4 haar laatste wedstrijd voor de beker. Tegenstander thuis was SEH 7.

Na een aftastend begin waren het na een ongevaarlijke vrije trap van SEH de mannen van Viering en Brink die het initiatief namen. De eerste echte kans kwam na een minuut of 10 doordat Sandro vanaf het middenveld op links doorstoomde en voorgaf. De bal was net een fractie te hard voor Sebastiaan die naast schoot, maar het was een goede aanval en Hattem maakte de intenties duidelijk. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, maar SEH kon door de uitstekende verdediging met Hidde, Melvin, Blommie en Mike en uiteraard keeper Pascal niet veel uitrichten qua gevaar. Hattem bleef drukken en dit resulteerde in een corner. Na een onvervalste scrimmage waarbij eerst Melvin en toen Sandro de bal misten, was het ‘good old’ Broere die de bal keihard in de touwen joeg vanaf een meter of 5, 1-0 dus! Een prima doelpunt. Hattem bleef de betere ploeg maar de keeper van SEH was uitstekend en hield onder andere Jurjan -na een hakbal van Dani- en Sandro (schot dichtbij na een goede combinatie met Jessy) van scoren af. De ruststand van 1-0 was zeker verdiend.

De tweede helft begon met een andere opstelling, onder andere omdat Melvin, Broere en Blommie allemaal tikkies hadden gekregen en niet helemaal wedstrijdfit meer waren. Mart, Ali, Dallo, Brouwert, Dion kwamen erin. Hattem bleef de betere ploeg, bleef ook hard werken (vooral Ali maakte veel meters) maar vergat de belangrijke 2-0 te maken, en Hattem kreeg daarvoor het deksel op de neus. Na een misverstand ging de inspeelpass niet goed en kwam SEH plotseling op onze linkerkant door, terwijl er ook ineens 2 man vrij in de 16 opdoken. Via binnenkant paal was de inzet van hun spits onhoudbaar voor Pascal: 1-1. De geel-blauwen waren even van slag en SEH kreeg zelfs een kans op de 1-2 maar die pakte onze keeper goed. Maar dan is voetbal toch een gek spelletje, je speelt een goede 1e helft maar zo is dan de achterstand dichterbij dan de voorsprong. Met nog 5 minuten op de klok leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, want ook SEH zette minder aan en aan beide kanten vloeiden de krachten weg. Maar ook dan is voetbal een gek spelletje, want juist op het moment dat je het niet meer verwacht, gebeurt er toch iets. De bal werd veroverd goed op het middenveld (door Mart en Sebastiaan), en Dallo werd aangespeeld. Goed zoals we getraind hebben legde Dallo terug op Dion en die poeierde hem werkelijk waar schitterend van 32 meter in de kruising! 2-1! Een magnifieke goal die Dion gelijk een publiekswissel opleverde (voor Dani), want er was behoorlijk wat publiek aanwezig langs veld 3. SEH zakte zo vlak voor tijd de moed in de schoenen en daardoor werd het zelfs nog 3-1. Brouwert haalde de counter eruit van SEH en speelde naar Sandro, die met een schuine voorzet Dani voor de keeper zette, die beheerst in tikte en zo vlak voor tijd de eindstand bepaalde. We bedankten SEH voor de sportieve wedstrijd en ook scheidsrechter Verduin die een prima wedstrijd floot.

 

Na 4 wedstrijden te hebben gespeeld (1 oefen, 3 beker) met 2x winst en 2x verlies waarvan 1 keer tegen een 5e klasse is Hattem 4 klaar voor de competitie. Deze begint aanstaande zaterdag 19 september om 12:15 uur met een thuiswedstrijd tegen Olympia 28. De koffie staat klaar, komt allen!

Partycentrum De Franse School

Zaterdag 19 september a.s. speelt Hattem haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021 tegen Olympia ’28. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

De wedstrijdbal wordt aangeboden door Partycentrum De Franse School.

De Franse School is een partycentrum in het centrum van Hattem, vlakbij Zwolle. Partycentrum De Franse School is gevestigd in een karakteristiek pand met een sfeervolle uitstraling en een rijke historie. De Franse School ligt in het hart van de oude binnenstad van Hattem en is een gastvrije accommodatie voor grote – en kleine gezelschappen.  Eigenaren zijn Tonie & Margreet Herkert.

U kunt bij Partycentrum De Franse School terecht voor bijvoorbeeld uw bruiloftfeest, een jubileum of ander persoonlijk feest. Maar wij ontvangen u ook graag voor uw zakelijke bijeenkomst.

Mogelijkheden Partycentrum De Franse School in Hattem

> Zaalverhuur
> Feesten /arrangementen
> Activiteiten
> Eten en drinken
> Vergaderen

Adresgegevens

Kerkplein 16
8051 GH Hattem
Telefoon: 038 – 444 38 22
E-mail: info@defranseschool.nl    Website: www.defranseschool.nl

 

De rechter heeft uitspraak gedaan. VoetbalTV is failliet verklaard. Daarmee komt een voorlopig einde aan het videoplatform, dat drie jaar geleden werd gestart door Talpa Network en de KNVB.

Eerder deze maand was het platform al op zwart gegaan, na een sanctie van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Op dat moment telde VoetbalTV ruim 500.000 gebruikers en maakte een snelle groei door. Het onlineplatform was populair omdat het werd gezien als een verrijking van het clublidmaatschap. Door de zelfregistrerende videopaal langs het voetbalveld konden spelers makkelijk filmpjes van zichzelf delen en waren grootouders altijd in staat de verrichtingen van hun kleinkinderen te volgen. Coaches gebruikten het om trainingen te optimaliseren en de deelnemende clubs zagen de preventieve werking tegen agressie. Tot op de dag van vandaag is er bij de organisatie van het videoplatform geen klacht binnengekomen. Sterker nog; teams vroegen zelfs of ze mochten spelen op het VoetbalTV-veld.

Toch ontving VoetbalTV op 1 november 2019 een brief van de AP. De instantie was anders gaan kijken naar de Europese privacywetgeving (AVG). Mochten clubs voorheen toestemming verlenen voor het verspreiden van de beelden (‘het gerechtvaardigd belang’), nu moest iedere speler (en toeschouwer) schriftelijk goedkeuring geven.

Saillant detail; tijdens de weinige overlegmomenten met VoetbalTV is er nooit over zo’n rigoureuze wending gesproken. Zelfs niet toen er verbeteringen zijn aangebracht door het videoplatform. Ook toen hield de AP de deur al stijf dicht. Op onverklaarbare wijze heeft men tijdens het spel de regels veranderd.

Hoe leg je dat uit? Aan al die clubs die hebben geïnvesteerd in camera’s en de communicatie? Wat zeg je tegen alle kinderen die niet snappen, dat iets wat iedereen leuk vindt, onmogelijk wordt gemaakt? Neem de reactie van Jop op Instagram: “Waarom mogen wij niet beslissen. Waarschijnlijk zit die privacy-organisatie niet eens op voetbal”.

Daarom is VoetbalTV een rechtszaak begonnen tegen de AP. Deels vanuit genoegdoening (in andere Europese landen mag het wel), deels om samen met de KNVB de politiek wakker te schudden. Den Haag verwacht namelijk een voortrekkersrol van de bond. Eentje die de online generaties bij het voetbal weet te betrekken.

Half oktober is de hoorzitting in de zaak tegen de AP. Daarna duurt het nog maanden voordat de rechter uitspraak doet. Een uitkomst waarover het vonnis al is geveld: de AP heeft een doodschop uitgedeeld.

Er bestond nog een theoretische kans voor Hattem om zich te plaatsen voor de KO-fase van het bekertoernooi. Hiervoor was het afhankelijk van het resultaat van De Zweef. Omdat de ploeg uit Nijverdal wist te winnen zijn de geel-blauwen uitgeschakeld voor de beker. Desondanks wist het met een ruime overwinning op Avereest (uitkomende in de 3e klasse van het district Noord) de poulefase in de beker goed af te sluiten.

Hattem startte in de laatste bekerwedstrijd wat afwachtend waardoor tegenstander Avereest kon trachten om Hattem onder druk te krijgen. Dat lukte maar tijdelijk want gaandeweg wisten de geel-blauwen het initiatief naar zich toe te trekken. Al vrij snel had Mitchell Hooisma de score kunnen openen. Na een goede pass van Jens Borger kwam hij vrij voor Avereest-doelman Zwijns. Deze kon nog net een voet tegen de bal krijgen waardoor deze kans verloren ging. Kort daarna was het evenwel raak voor Hattem. Uit een prima hoekschop van Silvan Kersbergen kon de meegekomen Jens Borger vrij koppen en liet hij doelman Zwijns kansloos. Hattem probeert de druk er op te houden en verovert bij balverlies snel weer de bal. Dit resulteert in deze fase voor wat kansen waarbij Felix Noordberger en Uzair Goelab helaas het net niet weten te vinden. Halverwege de 1e helft krijgt het voor de gemiste kansen het deksel op de neus en ziet Avereest op gelijke hoogte komen. Slap verdedigen in de Hattem-verdediging maakt voor Maarten Pol de weg vrij om doelman Stefan de Weerdt kansloos te laten met een bekeken schuiver; 1-1.

In de periode tot aan de rust probeert Hattem het spel weer naar zich toe te trekken, krijgt Felix Noordberger na een goede individuele actie nog een kansje maar blijven de teams in evenwicht zowel op het veld als in de stand. Het had wellicht voor Hattem nog wat anders kunnen lopen nadat Mitchell Hooisma op rechts werd weg gestuurd. Hem werd echter de doorgang ontnomen na een onbeholpen en ongepaste overtreding.

Hattem komt na rust flitsend uit de startblokken. Na een goede actie van Uzair Goelab weet hij met een bekeken pass de vrijstaande Felix Noordberger te vinden. Hij heeft de tijd en ruimte om genadeloos uit te halen en laat de doelman kansloos; 2-1. De ploeg van Hattem probeert de druk er op te houden al moet het echter oppassen voor de counter van de bezoekers die er een aantal keren gevaarlijk uit komen met name via Visscher en Joosse. Simpel balverlies op het middenveld en een verdediging die niet goed opgesteld staat maakt de weg vrij voor een vrije man op rechts voor Avereest. Zijn afgemeten voorzet blijft buiten het bereik van Stefan de Weerdt en voor Visscher is het vervolgens een koud kunstje zijn team weer naast Hattem te brengen; 2-2.

Vanaf dat moment is het over het algemeen Hattem wat de wedstrijd naar zich toe trekt. Na weer een goede combinatie met Ayoub Ben Ali Ahlaq weet Uzair Goelab opnieuw Felix Noordberger in balbezit te brengen die de bal met een simpele voetbeweging verlengt en de verre hoek vindt; 3-2. Bijna had hij een hattrick kunnen maken; zijn kopbal werd echter nog net van de doellijn afgehaald. Met nog een kwartier te spelen komt Hattem op een 4-2 voorsprong. Een goede aanval van achteruit via de ingevallen Bram de Boer en het middenveld brengt de bal bij Ayoub Ben Ali Ahlaq die Lawrence v.d. Bend in vrije positie brengt voor Avereest-doelman Zwijns. Hij weet de doelman te passeren en kan zodoende de 4-2 laten aantekenen. Zijn rentree in de eerste thuiswedstrijd na zijn blessures wordt voor hem nog mooier als hij even later vanaf 11 meter mag aanleggen (strafschop na een handsbal). Ook deze kans laat hij niet liggen en brengt de stand op 5-2. Kort voor tijd wordt het uiteindelijk nog 6-2 door de ingevallen Wesley van Winsum. Hij is alert bij wat slordig spel in de verdediging van Avereest. Hij verovert een te zachte terugspeelbal en kan vrij inschieten.

Een mooi resultaat al ligt er ook na deze wedstrijd nog wel het nodige huiswerk. Maar dat het een  opsteker is richting de start van de competitie is wel duidelijk. Hat is aannemelijk dat voor trainer Oosterhaar op basis van de gespeelde wedstrijden wel duidelijk zal zijn hoe en met wie hij de competitie zal aanvangen. Hattem opent de competitie op 19 september a.s. met een thuiswedstrijd tegen Olympia ’28 uit Hasselt; geleid door oud Hattem-trainer Hans Roeland. De wedstrijd op ’t Achterveen begint om 14.30 uur.

Hattem, donderdag 10 september

 

Dit seizoen heeft de VV Hattem weer een extra seniorenteam in de gelederen, namelijk Hattem 4. Veel bekende maar vooral nieuwe gezichten die voor het eerst in een seniorenteam spelen, en vooral uit doorstromende jeugd komen. Het elftal staat onder de bezielende leiding van het duo Viering en Brink en die zorgen uiteraard voor een prima spirit.

 

Om een goede start te maken is er afgelopen zomer door de mannen van Hattem 4 al vroeg (half juni !!) begonnen met trainen. Aan het balgevoel, positiespel, het afwerken, kaatsen, poorten en verbeteren van de conditie is hard gewerkt onder leiding van Niek en Pascal. Hoewel iedereen nog wat aan elkaar moet wennen, was het spel tot nu toe zeker aardig, met qua resultaat een nipt 4-3 verlies tegen een 5e-klasser in een oefenwedstrijd en ene 5-3 verlies uit tegen WZC in de eerste bekerwedstrijd.

 

De mannen wouden in de eerste officiële thuiswedstrijd tegen Wapenveld 2 voor de beker natuurlijk het goede spel omzetten in concreet resultaat. Iedereen was in opperste concentratie zaterdagmiddag en we begonnen met op goal Pascal, de achterste linie werd gevormd door Hidde, Mike, Sandro en Marijn, het middenveld bestond uit Jurjan, Ali, Dion en in de aanval stonden Dallo, Dani en Jessy. Al in de eerste minuut was er wat gevaar van de kant van de bezoekers. Na een afgeslagen aanval gaf Hattem een corner weg, maar die werd goed uit de doelmond gekopt door Sandro. Dat was ook eigenlijk het enige echte gevaar in de 1e helft van de Wapenveld, want daarna kreeg Hattem de overhand. Op links stoomde Marijn een paar keer op maar de eerste voorzet van hem kwam net niet aan omdat de aansluiting er nog niet was, een typisch geval van nog op elkaar ingespeeld moeten raken. Omdat ook rechtsback Hidde en de centrale mensen mee op kwamen, waar Wapenveld het lastig mee had, zakten de bezoekers wat verder terug en ontstonden er af en toe felle duels op het compacte middenveld. Echte kansen had Hattem ook nog niet gehad, totdat Jessy eerst de bal verspeelde, hem daarna goed terugveroverde, en vervolgens in de combinatie met Jurjan de dieptepass gaf richting Dani. Die schoot vervolgens direct maar wel tegen de laatste man van Wapenveld. De keeper dacht echter dat hij ook moest duiken, dus toen de rebound voor de voeten van Dani kwam was het doel leeg en werd er beheerst binnen getikt, 1-0! Een mooie opsteker voor de Geel-blauwen uiteraard. Niet lang daarna draaide Jessy op links 2 man dol en kwam vervolgens oog in oog met de keeper. Hij kon niet goed terugleggen en ging daarom voor eigen succes maar schoot naast. In de tussentijd gebeurde er niet veel bijzonders, maar Hattem had de zaak onder controle. Een enkele counter werd goed geneutraliseerd door Pascal, Mike en Sandro en Hidde, en het middenveld met Jurjan, Ali en Dion werkte zich een slag in rondte, en er werd steeds beter positie gekozen. Hierdoor dwong Hattem de volgende kans af. Dallo stond goed opgesteld en kon de bal onderscheppen en rechtstreeks doorgaan op de keeper. Zijn schot was helaas niet zuiver genoeg en ging net mis. Daarna werd er nog een goal door de goed leidende scheidsrechter Justin (dank voor het fluiten!!) afgekeurd vanwege buitenspel na aangeven van de grensrechter. De 1-0 ruststand was dan ook logisch, en verdiend.

 

In de tweede helft kwamen Melvin, Blommie en Mart erin. Hattem bleef vrolijk door gaan met geconcentreerd voetballen, Wapenveld leek conditioneel niet helemaal bij machte om het allemaal dicht te lopen en de kansen kwamen dan ook vanzelf. Een ingestudeerde vrije trap waaruit werd gescoord werd wederom afgefloten vanwege buitenspel (terecht ook), en Blommie wou de keeper die wat uit positie was verrassen met een afstandschot. De bal ging er echter niet in. Op een gegeven moment soleerde Blommie langs 3 (ja echt waar!) tegenstanders. Een paar vonden dat niet leuk en haalden hem neer, wel in het 16-meter gebied dus Hattem kreeg een terechte penalty. Wapenveld was het er niet mee eens en liet dit blijken, waardoor de scheids het zo snel zat was dat hij de penalty niet meer liet nemen en floot voor einde van de wedstrijd. Een jammerlijk einde van een redelijk goede pot van Hattem kant. Later die dag en avond werd de eerste overwinning uitbundig gevierd.

 

Aanstaande zaterdag 12 september treedt Hattem 4 aan thuis tegen SEH om 12.15 uur voor de laatste bekerwedstrijd. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor diegene die het leuk vindt om naar een jonge frisse pot voetbal te kijken. Wees welkom!

 

WIE KAN EEN FOTO TOEVOEGEN?

In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto’s. Je kunt je eigen profielfoto toevoegen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app of website en in KNVB wedstrijdzaken app. Het is tevens mogelijk om een foto door je vereniging of de KNVB toe te laten voegen aan jouw profiel. Tenslotte kan een teammanager voor elk van zijn teamleden een foto toevoegen via de KNVB wedstrijdzaken app.

Let op: Ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app bepaalde persoonlijke gegevens (waaronder de foto) niet zelf wijzigen. Hoe kun je er als jongere onder 16 jaar dan voor zorgen dat je foto wordt gewijzigd? Antwoord op deze vraag vind je hier voor de Voetbal.nl app én hier voor de KNVB Wedstrijdzaken app.

HOE WIJZIG JE EEN FOTO IN DE VOETBAL.NL APP?

Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar ‘Instellingen’ en daar kies je voor ‘Mijn persoonsgegevens’. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen. Zo simpel is het eigenlijk. Echt belangrijk is wel, besef dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. De scheidsrechter moet jou dus aan de hand van deze foto kunnen herkennen op het veld. En ben je jonger dan 16 jaar, dan kun je zelf niet je eigen foto wijzigen in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app. Hoe kun je als jongere van onder 16 jaar dan wel je foto wijzigen? Hiervoor verwijzen we je naar bovenstaande alinea ‘Wie kan een foto toevoegen’ en de daarbij actieve linkjes.

VOOR WIE KAN ER EEN FOTO TOEGEVOEGD WORDEN

Alleen als je lid bent van een vereniging en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd. Het is niet mogelijk om een foto aan je profiel toe te voegen als je geen lid van een vereniging en/of de KNVB bent.

WAARVOOR WORDT MIJN FOTO GEBRUIKT

Op Voetbal.nl is je foto onderdeel van jouw profielgegevens. Jouw profielgegevens zijn uitsluitend voor jezelf zichtbaar. Verder wordt je foto op verschillende plekken in Voetbal.nl gebruikt, zoals in de teams, wedstrijdverslagen en man of the match.

Let op: Je foto wordt ook gebruikt op je spelerspas.

Zichtbaarheid van jouw foto voor andere gebruikers van Voetbal.nl op deze verschillende plekken kun je zelf regelen via het onderdeel zichtbaarheid in jouw profielgegevens.

In de KNVB wedstrijdzaken app is je foto eveneens onderdeel van jouw profielgegevens. In de KNVB wedstrijdzaken app word je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiële doeleinden. Je foto wordt op de digitale (KNVB) pas gebruikt en in het digitaal wedstrijdformulier. In beide gevallen is de foto bedoeld om je te kunnen legitimeren als speler (bij een wedstrijd). Bovendien is je foto beschikbaar in het teambeheer voor de teammanager van jouw team.

WANNEER KAN EEN FOTO TOEGEVOEGD WORDEN

Vanwege het officiële karakter van de foto is het toevoegen van een foto aan je profiel aan bepaalde voorwaarden verbonden. Als je nog geen foto hebt, dan kun je te allen tijde een foto aan je profiel toevoegen. Als je reeds een foto hebt, dan kun je alleen foto toevoegen in de periode dat de KNVB dit toestaat. Deze periode kan per seizoen verschillen, maar voor het seizoen 2020-2021 is het mogelijk om tot en met 31 oktober je foto te wijzigen. Op hoofdlijnen kunnen bestaande foto’s in de periode vanaf april t/m 31 oktober gewijzigd worden. Buiten deze periode kunnen wijzigingen van de foto uitsluitend door de KNVB plaatsvinden.