Nieuws

Van Wijnen Bouw heeft het 3e elftal van vv Hattem voorzien van nieuwe voetbaltassen wat natuurlijk zeer gewaardeerd wordt. Op foto worden de nieuwe tassen overhandigt door Edward Blankvoort namens Van Wijnen Bouw.

Voor zaterdag a.s. (Hattem – Oene) wil “Kok Peter” weer lekkere verse soep maken…en het is geworden…………………………………………

 

 

 

 

Best samenwerkende amateurvereniging,

Woensdagavond 20 november organiseert PEC Zwolle dé jaarlijkse thema-avond XXL voor haar convenantclubs. Na de succesvolle vorige edities organiseren we dit jaar een nieuwe editie met een inspirerend én uitgebreid programma.

Thema-avond XXL
De thema-avond XXL is een exclusief event voor dertig amateurverenigingen waarmee PEC Zwolle samenwerkt. Insteek van de avond is een inspirerend (inhoudelijk) programma met presentaties en workshops, waarbij de club de vertaalslag maakt naar de convenantclubs. Een impressie van de thema-avond van vorig seizoen vindt u hier: Bekijk hier de aftermovie van vorig seizoen.

Dit jaar zijn er een aantal nieuwe thema’s toegevoegd aan de workshops, die zowel binnen als buiten op het veld plaatsvinden. Inschrijven voor deze workshops is mogelijk via de onderstaande button. De thema’s en inhoud van de verschillende workshops vindt u eveneens via de onderstaande button. Wilt u zeker zijn van een plek bij een bepaalde workshop? Meld u dan tijdig aan.

Programma
18.30 uur: inloop in het MAC3PARK stadion
19.00 uur: start plenair programma
21.45 uur: afsluiting Thema-avond XXL

Na het welkomstwoord van voorzitter Adriaan Visser trapt sportpsycholoog Martijn Ruitenburg het inhoudelijke gedeelte af met de lezing ‘De balans tussen winnen en ontwikkelen’. Daaropvolgend wordt er door de PEC Zwolle Voetbalacademie uitleg gegeven over spelprincipes. Hoe dit er in de praktijk uitziet laten de trainers op het veld zien tijdens de workshops van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Erben Wennemars (Performance Coach PEC Zwolle) zorgt voor de afsluiting van de avond.

Aanmelden
Aanmelden voor deze avond is kosteloos, maar enkel mogelijk voor personen die zijn aangesloten bij één van de convenantverenigingen van PEC Zwolle. Aanmelden kan t/m maandag 11 november via de onderstaande button. Na aanmelding ontvangt u uiterlijk een paar dagen voorafgaand aan de bijeenkomst een e-mail met de praktische informatie.

Met vriendelijke groet,
Namens PEC Zwolle,

Het nieuwe voetbal seizoen 2019 / 2020 is alweer begonnen en zo ook de inning van de contributie van de Vriendenkring der v.v. Hattem.

Zoals de meesten al hebben begrepen gaan wij in eerste instantie proberen alle leden en nieuwe leden via de mail te benaderen zodat het bedrag over gemaakt kan worden. Lukt dit niet zullen wij alsnog langs komen en de contributie ophalen.

Wij hopen dan ook op een ieder zijn medewerking om het bedrag van € 7,50 over te maken op rekeningnummer NL06ABNA0512465711 t.n.v. Vriendenkring o.v.v. , wijknummer , postcode en huisnummer zodat wij dit goed kunnen opnemen in de administratie.

Voorbeeld O.V.V. Wijk 4, 6001 AA, 16

Je kunt altijd reageren door een mail te sturen naar penningmeester.vriendenkring@gmail.com

Wij wensen een ieder een sportief en gezond seizoen 2019/2020.

Met vriendelijke groet,

Namens de vriendenkring der v.v. Hattem

Henk Voskuil (penningmeester)

Op zaterdag 19 oktober wordt er in het clubhuis van de v.v.Hattem weer een oergezellige Herfstbingo georganiseerd door de Vriendenkring der v.v.Hattem waar ook dit maal weer een groot aantal prijzen te winnen zijn en voor de hoofdronde hebben wij de sponsoring van Suiker / Prudon Schilderswerken te Hattem.

Daarnaast hebben wij natuurlijk ook weer de Jackpot- en Dobbelsteenronde.

Het clubhuis van de v.v.Hattem is geopend vanaf 19.00 uur waarna de Bingo om 19.45 uur zal starten.

De Bingo is toegankelijk voor leden en donateurs van de v.v.Hattem met introducé en leden van de Vriendenkring der v.v.Hattem met introducé.

Hattem JO13-1, je weet wel… het team dat uitkomt in de 1ste klasse en zo graag aan een buitenlands toernooi wil deelnemen is door Pascal Augustinus van Autoservice Hattem voorzien van heuse trainingskleding.

Op de foto’s is het trotse team

Bij Autoservice Hattem gevestigd aan de Netelhorst 6 kan iedereen vanaf 1 oktober terecht voor onderhoud, APK, banden en bandenopslag voor privé en bedrijfsauto.

Op woensdag 23 oktober organiseren de buurtsportcoaches i.s.m. Tennisclub Hattem. Dutch Golf, Hockey club Hattem en voetbalvereniging Hattem een superleuke dag waarbij je aan 4 sporten gaat deelnemen. Inbegrepen is een gezamenlijke lunch. Meld je snel aan.. ! !

 

 

Dit seizoen doet v.v.Hattem mee aan de zogenaamde Beltona-competitie voor spelers (beloften) onder 21 jaar. Deze competitie bestaat al 20 jaar en wordt georganiseerd door Sparta Enschede. Een mooie kans om onze beloften uit JO19-1 en seniorenselecties 1 en 2 de gelegenheid te geven zich verder te ontwikkelen en mooie wedstrijden te spelen.

 

 

 

In de Beltona Beloften Competitie (BBC) speelt Hattem JO21 met 5 clubs in een poule. Hattem zit in een poule met Dos Kampen, BAS, Zwart-Wit ’63 en vv Zeewolde. De leiding van het team is in handen van Patrick Dijkstra (trainer JO19-1),  in nauwe samenwerking met de trainers van de leverende teams.

De wedstrijden worden door neutrale arbitrale trio’s geleid, die door de BBC in overleg met de scheidsrechterscoördinatoren uit de betreffende regio worden aangesteld.

Aan de finaledag op 20 juni 2020 bij Sparta Enschede nemen zestien teams deel. De nummers 1 t/m 3 van iedere poule spelen tegen de nummers 1 t/m 3 van een andere poule (uit- en thuiswedstrijd volgens het CL-systeem). Het aantal verenigingen dat speelt voor een plaats op de finaledag wordt aangevuld met de beste nummers 4 om tot 32 teams te komen. De winnaars van deze (kruis)wedstrijden plaatsen zich voor de finaledag. In principe speelt een nummer 1 tegen een nummer 3. Er zal rekening worden gehouden met de afstanden. De nummers 1 t/m 4 van de finaledag spelen een wedstrijd tegen FC Twente onder 19, waarbij men de keus heeft die wedstrijd op het eigen terrein dan wel op de trainingsaccommodatie van FC Twente in Hengelo te spelen. Bovendien krijgen de nummers 1 t/m 3 een geldprijs.

Eerste wedstrijd gestaakt door regenval bij 0 – 0

Afgelopen dinsdag speelde Hattem Beloften haar eerste wedstrijd in en tegen Zeewolde. Hattem speelde een goede 1ste helft waarin voor beide teams kleine kansjes waren om te scoren. De zware regenval tijdens de wedstrijd kon het hoofdveld van Zeewolde niet verwerken waardoor de scheidsrechter de wedstrijd moet staken met een 0 – 0 stand. We verwachten binnenkort de datum om de wedstrijd uit te spelen.

De voorronde wedstrijden die vastliggen zijn:

Maandag 14 oktober: Zwart Wit ’63 – v.v.Hattem 20:00 uur

Maandag 4 november: v.v.Hattem – Dos Kampen

Maandag 25 november: v.v.Hattem – BAS

Wanneer Hattem JO 21-1 zich plaatst voor de volgende ronde worden die wedstrijden in februari en maart 2020 gespeeld.

 

De wedstrijdbal voor Hattem – Olympia’28 van zaterdag 21 september is aangeboden door de vriendenkring van v.v. Hattem.

Vandaag de dag heeft bijna iedere sportvereniging een supporters- vereniging, een club van honderd, en andere spaarpotjes die bepaalde inkomsten genereren. Dit is natuurlijk niet anders binnen onze vereniging. De vrienden van de ‘Vriendenkring der v.v.Hattem’ bestaat sinds 1 juni 1974. Met trots kunnen wij zeggen, dat de ‘Vriendenkring der v.v.Hattem’, een speciale plek binnen onze club inneemt.

Wie en wat is de Vriendenkring?

De Vriendenkring is een stichting die zich niet op het dunne ijs van het dagelijks beleid wil begeven. Het doel van de vriendenkring is de club op lange termijn door alle gelederen te ondersteunen en daardoor een stuk fundament voor de toekomst neer te leggen.

Natuurlijk organiseert de Vriendenkring het hele jaar door tal van activiteiten. Zoals de Bingoavonden, Otto-Lotto, verkoop van loten bij thuiswedstrijden voor de verloting. Hierdoor kunnen we de v.v. Hattem op allerlei gebied ondersteunen, in alle gelederen binnen onze vereniging.

Het bestuur heeft zich als doel gesteld om het leden aantal op 500 te krijgen. Voor maar 7,50 euro per jaar bent u al lid.

Wordt daarom nu lid! Zorg samen met het dagelijks bestuur van de Vriendenkring der v.v. Hattem dat we onze mooie vereniging kunnen blijven ondersteunen zoals we al vanaf onze oprichting doen. Met uw steun zal dat zeker lukken.

Alvast bedankt namens het dagelijks bestuur van de Vriendenkring der v.v.Hattem.

‘HANDOUT’ VOOR OUDERS/ BEGELEIDERS DIE GAAN VLAGGEN

Het doel van deze korte handleiding is om informatie te geven aan o.a. ouders/ begeleiders die incidenteel als assistent scheidsrechter dienen te fungeren bij een wedstrijd van hun zoon en/of dochter. Deze handleiding behandelt niet alle informatie over de 17 spelregels, maar besteed slechts aandacht aan de zaken en regels waarmee u als assistent scheidsrechter het meest te maken krijgt.

Taak
De taak van een assistent scheidsrechter is het samenwerken met de scheidsrechter. De nadruk ligt dus nadrukkelijk op het samenwerken.

Voor aanvang van een wedstrijd:
* Voorafgaande aan een wedstrijd maakt de scheidsrechter meestal afspraken met de assistent scheidsrechter. Dit initiatief komt van de scheidsrechter en zal enkele minuten duren. Hierbij geeft de scheidsrechter korte instructies aan beide assistent scheidsrechters.
* De assistent scheidsrechter gaat terug naar zijn team om eventueel deze instructies door te geven aan leider(s) en spelers.
* De assistent scheidsrechter loopt mee naar de middenstip om gezamenlijk de toss te doen en zich voor te stellen aan de aanvoerders.

Wanneer dient u als assistent scheidsrechter te vlaggen:
* Wanneer de bal geheel en al buiten het speelveld is, aangeven welke partij recht heeft op een inworp, hoekschop of doelschop;
* Bij een inworp wijst u met uw vlag richting de hoekvlag van de niet ingooiende partij.
* Bij een hoekschop wijst u met uw vlag richting de hoekvlag van de verdedigende partij.
* Bij een doeltrap wijst u met uw vlag richting het doel van de verdedigende partij.
* Wanneer een speler bestraft kan worden voor het buitenspel staan. Maak gebruik van de twee seconden bedenktijd. Met uw vlag wijst u de plaats aan van de speler die buitenspel stond.
* Wanneer overtredingen plaatsvinden in uw gezichtsveld en waarbij u als assistent scheidsrechter er van overtuigd bent dat de overtreding buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter heeft plaatsgevonden.
* Wanneer onbehoorlijk gedrag of enig ander voorval heeft plaatsgevonden buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter.
* Wanneer men een wisselspeler wenst in te zetten. Hierbij houdt u de vlag horizontaal boven uw hoofd.

Noot: Als de SR u een teken geeft (dit kan zijn een fluitsignaal, vinger opsteken, doorspeelgebaar en/of roept “ga door”), doe dan de vlag direct omlaag en ga door met het spel. Bij géén retour-teken mag u blijven staan met de vlag omhoog, net zolang totdat de SR u gezien heeft.

Welke positie dient een assistent scheidsrechter in te nemen bij spelhervattingen:
* Hoekschop en strafschop, op een lijn met de doellijn. Hierdoor hebt u zicht op als de bal volledig de doellijn is gepasseerd. (Tenzij u anders door SR wordt geïnstrueerd)
* Inworp, geef de inwerpende speler voldoende ruimte om te kunnen inwerpen.

RTV Hattem doet mee aan Rabo Clubsupport. Het bestedingsdoel -nieuwe digitale microfoons- is door de Rabobank gehonoreerd. Stem daarom op RTV Hattem!
RTV Hattem verzorgt wekelijks een live verslag van de wedstrijden van de VV Hattem. Dit naast lokaal en regionaal nieuws en wetenswaardigheden via radio, TV en sociale media. Vele vrijwilligers maken dit samen mogelijk.

Nieuwe microfoons zijn hard nodig!
Vanwege nieuwe wetgeving dienen microfoons vanaf 1 januari 2020 van andere frequenties gebruikt te maken. Zonder deze aanpassing is het na 1 januari a.s. niet meer mogelijk om met de oude apparatuur geluidsopnames te maken. Voor de omroep is dit een behoorlijke investering. Een bijdrage uit deze actie is dan ook zeer welkom.

Jouw stem telt écht!
Van 27 september tot en met 11 oktober brengen klanten van Rabobank IJsseldelta hun stem uit op hun favoriete initiatieven. Zij ontvangen een email met een unieke code waarmee ze kunnen stemmen. Iedere klant (vanaf 12 jaar en ouder) ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op hetzelfde initiatief uitgebracht mogen worden. Mocht iemand uit jouw omgeving na 1 oktober nog geen code hebben ontvangen, vraag deze dan aan bij de Rabobank via communicatie.ijsseldelta@rabobank.nl.

Ook de leden van de VV Hattem kunnen een bijdrage leveren om een deel van het door de Rabobank beschikbare bedrag aan RTV Hattem toe te kennen. Stem daarom tussen 27 september en 11 oktober op RTV Hattem, waardoor RTV Hattem kwalitatief goede radio- en tvprogramma’s kan blijven maken. Stemmen doe je hier

 

 

Vragen over de voetbal.nl app.

Ook in het seizoen 2019-'20 is Voetbal.nl het platform voor de amateurvoetballer. In de beginfase van het seizoen hebben veel gebruikers vragen over het gebruik van de Voetbal.nl app. Bijvoorbeeld over het inloggen of toevoegen van favoriete teams. Wij hebben de belangrijkste vragen mét antwoorden op een rijtje gezet. Hopelijk helpen we jou op deze manier verder.

Als voorbereiding op de competitie die 21 september van start gaat spelen de mannen van Hans Roeland dinsdagavond 10 september een oefenpot tegen s’ Heerenbroek.

Hoewel er goed en intens wordt getraind door de selectie vallen de resultaten in de oefenwedstrijden nog niet mee en is de zoektocht naar de juiste samenstelling van het team nog niet volbracht.

De aanvangstijd op veld 2, dinsdagavond is 19:30 uur.

De volgende wedstrijd speelt Hattem 1 zaterdagmiddag a.s. om 14:30 uur. tegenstander is dan EZC ’84 uit Epe.

Zaterdag 31 augustus jl. werd de 5e editie van het “v.v. Hattem MINI-EVENT” gehouden op sportpark Het Achterveen.
De laatste jaren zit deze jongste leeftijd groep (4 t/m 7 jaar) behoorlijk in de lift bij de v.v. Hattem.
Ook nu hadden zich meer dan 50 kinderen aangemeld voor dit event.
Op het zonovergoten sportpark werd begonnen met een heuse warming-up. Daarna werden de kinderen opgedeeld in groepen om de verschillende voetbal clinics te volgen.
Na ca. een uur voetballen, mocht iedereen vrij spelen, daarvoor waren er diverse springkussens op het hoofdveld geplaatst.
Uiteraard kregen alle kinderen regelmatig iets te drinken en was er fruit in overvloed.
v.v. Hattem bedankt de Albert Heijn te Hattem, Fietsspeciaalzaak Gaperslanden en ’T Heem voor de ondersteuning van dit succesvolle event.

Wil je ook eens voetballen in een echte arena op echt gras, in het shirt van je favoriete landenteam ?
Kom dan zaterdag 7 september eens kijken bij v.v. Hattem, we starten om 09.00 uur.
Je ouders kunnen dan onder het genot van een kop koffie de verrichtingen volgen.

Voor het zevende jaar op rij biedt de Voetbalschool Hattem voetballers/sters uit de hele regio in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar de kans om zich spectaculair te ontwikkelen middels extra trainingen.

Focus op techniek én motoriek

Hoewel de basis van voetballen blijft bestaan uit passen, trappen, kappen en draaien, dribbelen en drijven en passeer- en schijnbewegingen wordt ook aan de motorische en fysieke ontwikkeling speciale aandacht gegeven, een onmisbaar ingrediënt in het huidige voetbal.

Aantoonbaar resultaat

De extra trainingen hebben hun nut bewezen. Maar liefst vier van de vijf landelijke finalisten vanuit de regio Zwolle van het tv voetbalprogramma ‘The Scouts’ zoals 2 seizoenen geleden uitgezonden door Veronica/SBS, waren actieve deelnemers van de Voetbalschool.

Voor jongens én meisjes

De Voetbalschool Hattem is niet club gebonden. Iedereen wordt naar eigen leeftijd en vaardigheid ingedeeld, jongens en meisjes gemengd. Plezier hebben in het voetbal en de wil om een betere voetballer/ster te worden is de basis om deel te nemen. Deelnemers komen uit Zwolle, Wezep, Oosterwolde, Heerde, Kampen, Wapenveld en Hattem

 

De najaarsreeks bestaat uit 10 sessies

Deze vinden plaats op zondagochtend van 10.00 tot 11.30 uur op het perfecte kunstgras van een van de mooiste sportparken in Nederland, ‘t Achterveen in Hattem.

MAAK WERK VAN JE VOETBALSKILLS !
Vind je het belangrijk en leuk om niet alleen op FIFA maar ook in het echt goed te worden in voetbal?
Begrijp je dat trainen en oefenen de basis is van je techniek?
Denk je ook dat je door persoonlijke aandacht nog beter kunt worden?

Dan kun je bij Voetbalschool Hattem op zondagochtend aan techniektrainingen deelnemen zodat je je op het voetbalveld kan onderscheiden door bijvoorbeeld passeer-acties, zuiver en met de juiste snelheid passen, snel wegdraaien en nog veel meer.

Zondag 8 september start Voetbalschool Hattem met de nieuwe reeks van 10 techniekclinics onder leiding van ervaren techniektrainers.

Aanmelden kan via:  www.voetbalschoolhattem.nl

Daar is ook meer informatie te vinden over trainingsdata, techniektrainers en de (beperkte) kosten van een reeks van 10 voetbalclinics.

De KNVB heeft het de competitieprogramma’s bekend gemaakt via Voetbal.nl. Voor Hattem 1 is het programma als volgt.

Vanaf 21 juni is het weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.
Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel clubs en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal ‘te plakken’ op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Wijzigen vóór 1 november

Sinds afgelopen seizoen werkt het amateurvoetbal met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken-app. De Wedstrijdzaken-app bevat ook de digitale spelerspas.

Tot 1 november kunnen leden zelf hun spelerspasfoto wijzigen via de Voetbal.nl-app of de Wedstrijdzaken-app. Een teammanager kan via de Wedstrijdzaken-app de foto’s van alle teamleden wijzigen. Tot 1 november kan ook de ledenadministrateur de foto’s wijzigen.

Welke voorwaarden?

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.

Het is genoegzaam bekend dat de hedendaagse jeugd minder beweegt. “Onder andere social media en games zorgen ervoor dat kinderen steeds minder buitenhuis en op school bewegen. En dat is helaas terug te zien op het voetbalveld” aldus Anton Rave, hoofdopleidingen van de v.v.Hattem. ”Kinderen bewegen minder gemakkelijk, de oudere jeugd en senioren zijn blessuregevoelig en overgewicht ligt op loer.”

Deze constatering heeft v.v.Hattem doen besluiten in zee te gaan met fysiek trainer Ed van de Bergh. “Het is zeer verstandig dat v.v.Hattem structureel aandacht gaat geven aan fysiek training. Motorische vaardigheid, snelheid, kracht, lenigheid en conditie zijn basis-ingrediënten voor iedere voetballer”, geeft Ed aan.

Het komende seizoen gaan de bovenbouwteams van de jeugd en de Hattem 1 selectie tweemaal per week fysiek training krijgen binnen hun reguliere trainingen. “Tweemaal per week aandacht geven aan het fysieke is minimaal noodzakelijk om het zinvol te laten zijn” aldus Ed van de Bergh.

Het nieuwe trainingsschema is bekend. Let op… Want er zijn een aantal wijzigingen t.o.v. het afgelopen seizoen.

Bij het maken van het schema hebben we rekening gehouden dat ieder team zowel op gras als op kunstgras traint. We houden rekening met leeftijden en de aanvangstijd, de beschikbaarheid van de trainers en bezetten de velden zo dat wanneer in de winter het trainingsveld (gras) niet bespeelbaar is, zoveel mogelijk teams kunnen trainen op kunstgras en het niet dezelfde teams zijn wiens training geen doorgang kan vinden.

Trainingstijden 2019/2010

De KNVB heeft de bekerindelingen categorie A bekendgemaakt

De selectie van Hans Roeland mag het de 3 weken vanaf 31 augustus gaan opnemen tegen de 4e klassers. Noord Veluwe Boys, EZC’84 en de 3e klasser v.v.Hellendoorn.

De mannen van Hattem 2 krijgen ook een mooie uitdaging… Om de Knock Out fase van het bekertoernooi te bereiken moeten zij afrekenen met de reserves van SEH, Hatto Heim en WVF

Hattem JO17-1 dat aankomend seizoen is ingedeeld in de hoofdklasse krijgt te maken met de hoofdklassers BWO 90 uit Hengelo en DOS Kampen maar mag ook Go Ahead Eagles JO17 dat onder leiding van ex international Ugur Yildirim uitkomt in de 2e Divisie als beker-opponent tegemoetzien.