Nieuws

Het seizoen 2020-2021 zal een nieuw team de geel blauwe v.v.Hattem kleuren gaan verdedigen. Het team gaat de naam “Hattem 4” of wat al snel afgekort zal worden naar ’t viérde of ‘t 4e (let op de klemtóón) Het team steunt op een basis van meer of minder ervaren voetballers en deel “jonkies” die de jeugdopleiding hebben doorlopen. Het team bestaat nu uit zo’n 16 spelers… Natuurlijk is het ook prettig wanneer om zo nu en dan eens een weekendje weg te gaan, een dagje uit, geblesseerd te zijn of om een reden die “je team-maten niks aangaat” ? een wedstrijd over te slaan.
Daarom is er nog ruimte voor een aantal enthousiaste spelers. Er zijn vast ook nog oud voetballers (gewone mensen mag ook) die vinden dat ze organisatorische kwaliteiten hebben gecombineerd met verstand van voetbal en een portie gezelligheid. Dat komt goed uit want we zijn op zoek meer dan enthousiaste leiders/coaches voor dit team. Wil je info over dit nieuwe team of ben je zo enthousiast dat je je direct wil aanmelden Bel of App Pascal Broere, 06-46108141

Niek Dalhuisen (trainer JO19-2) kreeg vorige week uit handen van de KNVB docent zijn diploma junioren trainer. Hij heeft met goed gevolg een trainerstraject doorlopen.

 

De Thema-avond XXL is een exclusief event voor de dertig amateurverenigingen waarmee PEC Zwolle samenwerkt. Insteek van de avond is een inspirerend (inhoudelijk) programma met presentaties en workshops, waarbij de club de vertaalslag maakt naar de convenantverenigingen. Op woensdag 1 april vindt een nieuwe editie plaats in het MAC3PARK stadion.

Klik hier voor meer informatie op de PEC website

Een gehavend Hattem heeft de uitwedstrijd tegen Olympia ’28 in Hasselt met 4-1 verloren. Trainer Hans Roeland kon in tegenstelling tot de week er voor, niet beschikken over aanvoerder Roald Landman, Rabi Ezzat en Yannick Rave. Laatstgenoemde viel in de warming-up uit met een liesblessure. Ondanks de noodzakelijke omzettingen in de opstelling, speelde Hattem best een aardige eerste helft. In balbezit ging de bal goed rond en kwam het ook regelmatig in de buurt van het vijandelijke doel. Nadat Hattem een corner mocht nemen, was het zelfs dicht bij de openingstreffer, maar een verdediger die bij de eerste paal stond opgesteld kon de bal nog voor de lijn wegwerken. De tegenstoten van Olympia waren ook niet ongevaarlijk en daarbij kwam Hattem een keer goed weg. Een schot van afstand spatte uitéén op de dwarsligger boven Hattem keeper de Weerdt. Toen de klok richting de 45e minuut tikte, kwam Hattem plotseling op achterstand te staan. Een aanval over links, bracht de bal op het hoofd van de Olympia spits, die doeltreffend afrondde, 1-0. Na rust had Hattem, in tegenstelling tot de eerste helft, meer moeite om de tegenstander achteruit te duwen. Olympia was feller in de duels en was geenszins van plan om de minimale voorsprong nog weg te geven. Dit fanatisme van de thuisploeg kwam Hattem duur te staan. Door twee cruciale fouten in de linker verdediging van Hattem, werd het tien minuten na rust 2-0 en weer tien minuten later 3-0. De wedstrijd was nu gespeeld. Hattem deed nog wel wat terug via Wesley van Winsum, nadat Bram de Boer de paal had geraakt, maar het slotwoord was weer voor de thuisclub, 4-1.

Er is een nieuwe versie van de Voetbal.nl app beschikbaar. Hierin zijn enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd, voor jou als gebruiker. In dit artikel lichten we deze graag toe.

ROL OUDER
In veel gezinnen is voetbal het gesprek van de dag. Juist voor gezinnen met meerdere actieve KNVB-leden, hebben we het gebruik van de Voetbal.nl-app gemakkelijker gemaakt. Zo hoeft er niet langer gewisseld te worden tussen personen in de app. Je ziet het programma, de uitslagen en de stand van al jouw gezinsleden direct in één overzicht binnen je persoonlijke omgeving.

Hierdoor kan je dus ook zonder te wisselen eenvoudig voor iedereen binnen jouw gezin de aanwezigheid aangeven of het rijschema invullen. Handig, toch?

GEGEVENS AANPASSEN VAN JEZELF EN JE KIND(EREN)
Wanneer je als ouder de app gebruikt, wordt er nu ook gevraagd of je je eigen persoonlijke gegevens achterlaat. Als we weten wie de app gebruikt, kunnen we de app optimaliseren. Voor zowel ouders als voor kinderen. En zo kunnen we de app blijven verbeteren.

WERKT HET (NOG) NIET?
Ben jij ouder van één of meerdere kinderen en moet jij na het inloggen toch nog kiezen tussen verschillende personen? Neem dan contact op met je vereniging en vraag of ze jouw mailadres op de juiste manier willen vastleggen in de ledenadministratie. Dan hoef jij in de toekomst niet steeds de keuze te maken tussen personen, maar zie je alle activiteiten van jouw gezin in één overzicht.

PUSHBERICHTEN OP MEERDERE APPARATEN
In deze versie van de Voebal.nl-app sturen we pushberichten naar ieder toestel dat de app gebruikt, tenzij je in je instellingen pushberichten hebt uitgeschakeld. Hierdoor hoef je niet meer te kiezen of je pushberichten wilt ontvangen op bijvoorbeeld je tablet óf op je telefoon, je krijgt ze nu op alle apparaten.

DATUMWEERGAVE GEGROEPEERD
Daarnaast is er een wijziging doorgevoerd in de datumweergave van programma en uitslagen. Wanneer wedstrijden in dezelfde poule op dezelfde dag worden gespeeld, worden deze nu gegroepeerd weergegeven.

De v.v.Hattem heeft afgelopen zaterdag, in een gelijk opgaande wedstrijd, met 2-2 gelijk gespeeld tegen ESC uit Elburg.

Hattem begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste grote kans, maar het schot van linksbuiten Ayoub strandde op de keeper. Daarna nam ESC meer het initiatief en kwam het na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong. Alhoewel er wel een buitenspel luchtje aan dit doelpunt zat en er ook voor buitenspel gevlagd werd, keurde de leidsman de treffer toch goed. Met deze stand werd ook de rust bereikt. Toen het publiek nog aan de consumptie zat in de kantine, werd er binnen twee minuten na rust ook twee keer gescoord door Hattem. Eerst rondde Felix Noordberger een goed lopende aanval af en nadat ESC weer had afgetrapt en Hattem de bal snel veroverde wist Wesley Richardson de bal tussen de palen te schieten, 2-1. Hattem leek nu op weg naar drie punten te gaan, maar een ongelukkige handsbal van de ingevallen Bram de Boer gooide roet in het eten. ESC kreeg een strafschop toegewezen en deze werd goed ingeschoten, 2-2. Beide teams kregen hierna nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer, zodat de wedstrijd na 90 minuten eindigde in 2-2.

De bal voor de wedstrijd Hattem – ESC van zaterdag 8 februari wordt aangeboden door Herberg Molecaten.

Herberg Molecaten is een sfeervol restaurant gelegen midden in de bossen van het gezellige Hattem. Herberg Molecaten is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 10.00 uur voor lunch en diner.

LAZY SUNDAY, IEDERE ZONDAG BIEFSTUK MET FRITES EN SLA € 12,75

Reserveer nu direct een tafel voor jouw Valentijn en geniet van een romantisch 3 gangen sharing dinner voor 32,50 euro p.p. inclusief ontvangst met een een heerlijk glas bubbels gevuld met liefde!ast ons à la carte restaurant bieden wij u ook de mogelijkheid om gebruik te maken van besloten diners of buffetten voor gezelschappen tot 350 personen.

Wilt u ook eens een orgineel kado geven? denk dan eens aan onze kadokaart, deze valt altijd in de smaak.

Wist u dat de herberg een trouwlocatie is? Wij verzorgen graag uw huwelijksfeest !

Vergaderen is ook mogelijk in de herberg, en in overleg stellen wij graag een arrangement voor u samen.

Andere openingstijden in overleg mogelijk.

Herberg Molecaten
Molecaten 7
8051 PN  Hattem

Tel: 038 – 444 34 83
Fax: 038 – 444 50 47
info@herbergmolecaten.nl

Blij met elkaar….
Deze week ontving de voorzitter van onze vereniging een mailtje dat afkomstig was van de scheidsrechter die afgelopen zaterdag de wedstrijd Lunteren 45+ tegen v.v.Hattem 45+ floot……De tekst was als volgt:

Jongstleden zaterdag was ik de scheidsrechter bij Lunteren 45+ tegen Hattem 45+. Met plezier heb ik deze wedstrijd geleid, het spelplezier en passie van deze oud strijders is een voorbeeld voor de 45+ competitie. Spelers hebben respect voor de tegenstander en zeker voor de scheidsrechter. Als oud marinier zou ik dit stel best willen meenemen op een missie.

Vrienden klasse,
Scheidsrechter Klaas

v.v. Hattem zoekt een ambitieuze hoofdtrainer voor haar JO17-1 en JO19-1 selectie, uitkomend in de Hoofdklasse, voor het seizoen 2020/2021.
v.v. Hattem is een bloeiende en ambitieuze vereniging. De vereniging investeert voortdurend in het verder verbeteren van de jeugdopleiding.
Plezier en prestatie dienen daarbij hand in hand te gaan.

Voor verdere informatie verwijzen we naar de onderstaande links’s

ambitieuze trainer/coach voor JO17-1

ambitieuze trainer/coach voor JO19-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herman Oosterhaar uit Zwolle is met ingang van het nieuwe seizoen de hoofdtrainer van vv Hattem. Herman is op dit moment, voor het achtste seizoen, trainer van het eerste elftal van KHC uit Kampen. Dit team komt uit in de 1e klasse D Oost. Daarvoor heeft hij vele jaren ZAC onder zijn hoede gehad. Ook bij Hattem zal Herman geassisteerd worden door Fred Zwiggelaar; zij vormen al vele jaren een twee-eenheid.

De technische staf wordt verder aangevuld met de ervaren keeperstrainer Henry Karrenbelt die overkomt van zaterdag 1e klasser SVI.

Herman Oosterhaar is -behalve voetbaltrainer- docent Lichamelijke Opvoeding in het middelbaar onderwijs. Het Bestuur van v.v.Hattem is blij dat, na het uitstekende werk van de vertrekkende trainer Hans Roeland, een hoofdtrainer is aangetrokken die bewezen heeft een (recent vernieuwde) selectie als eenheid te kunnen gaan laten functioneren. Zijn drive om het beste uit een individuele speler te halen gaat onze spelers ongetwijfeld helpen zich verder te ontwikkelen.

Ook dit jaar organiseert v.v.Hattem op een van de mooiste sportparken van Nederland haar pupillentoernooi 2020

De toernooicommissie van de v.v. Hattem is alweer druk bezig om het jaarlijkse JO8, JO9, JO10, JO11, JO12 toernooi te organiseren. Het toernooi is voor jongens en meisjes en deze worden zoveel als mogelijk ingedeeld op hun eigen niveau. Het toernooi wordt jaarlijks bezocht door teams uit heel Nederland.

De teams (JO8, JO9, JO10 =ochtend, JO11, JO12 = middag) spelen ca. zes wedstrijden van ca. twaalf minuten. Verder bieden wij een sportief en gezellig jeugdtoernooi op een van de mooiste
sportparken van Nederland, diverse extra jeugdactiviteiten, een goede organisatie en vrije inschrijving.

In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u te reageren voor 14 maart 2020.

Zodra wij de aanmelding van u ontvangen, zult u van ons bericht krijgen of de aanmelding is geaccepteerd. Op het moment dat de deelnemers en de indelingen definitief zijn, zullen wij u nadere
informatie toezenden, aan het door u opgegeven contactadres.

Schrijf je team(s) snel in want er is jaarlijks veel interesse.

Aanmelden via:
https://www.vvhattem.nl/jeugdtoernooi/

Met sportieve groeten,
Toernooicommissie v.v. Hattem
jeugdtoernooi@vvhattem.nl

Grand Café Banka Hattem, gelegen aan het prachtige Marktplein van Hattem, is de balsponsor voor de wedstrijd Hattem – Vios  van zaterdag 25 januari.

Genieten met een hoofdletter G staat voorop bij Banka! Wij zijn 7 dagen per week geopend voor een lekker kopje koffie met heerlijk gebak, een heerlijke lunch, een high tea, een goed glas wijn of een gezellig diner! Op onze menukaart vindt u vooral ‘huisgemaakte’ gerechten van eerlijke producten uit de regio. Wat je ook neemt, het is prettig toeven bij Banka!

Geniet van onze sfeervolle ambiance binnen of van ons zonnige terras, midden in het hartje van Hattem. Een ideale plek om dagelijks te genieten! De tijd verstrijkt er geruisloos, zeker met een heerlijk wijntje of een mooi koud biertje van de tap.

De Markt van Hattem vormt het hart van het Hanzestadje. Verschillende parels van de historische binnenstad zorgen voor een authentieke sfeer. Het oorspronkelijke herenhuis waarin Banka is gevestigd, behoort als rijksmonument eveneens tot het beschermd stadsgezicht.

Het is er prettig mijmeren over de tijden dat nazaten van de Heren van Amstel hier woonden. Over de drukke bedrijvigheid in de glorietijd van het Hanzeverbond, of over de artistieke bloeiperiode in de Gouden Eeuw van Hattem. De sporen van de geschiedenis zijn zichtbaar en voelbaar op de Markt en dat is slechts één van de redenen waarom Banka een ideale plek is om te genieten.

Grand Café Banka

Markt 5

8051 EZ  Hattem

Tel. 038-2306304

www.banka.nl

Afgelopen donderdagavond gaf Fysiotherapeut Jasper Dijkslag een presentatie over Fitheid en voetbal.
De 1ste selectie in voorbereiding op de 2e seizoenshelft werd bijgepraat over het 65 – 35 model dat aangeeft dat 35% van de prestaties in het voetbal bestaat uit fitheid die op verschillende manieren te beïnvloeden is.

Zo werd de selectie voorgehouden dat naast het specifiek trainen van startsnelheid, longinhoud, spier/duelkracht ook fysieke winst te behalen valt door voeding en voldoende slaap.
Een leerzame presentatie en kennismaking met Jasper Dijkslag die als fysiotherapeut verbonden is aan Fysiotherapie Praktijk Dynamiek waarmee v.v.Hattem een samenwerking is aangegaan. (Hierover binnenkort meer info.)

 

Op vrijdag 3 januari hebben de (ere)leden en donateurs van v.v. Hattem het nieuwe jaar ingeluid. In een volle kantine was er volop gelegenheid elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. En in verband met de winterstop gaf dat ook iedereen de gelegenheid om met elkaar bij te praten.

Zoals sinds enige jaren een traditie is bij v.v. Hattem werd ook een aantal leden in het zonnetje gezet. Op de foto ziet u de leidster, trainer, vrijwilliger, scheidsrechter, speler en het team van 2019. Waarbij Erik Rietberg, als speler van het jaar, helaas ontbreekt. Zijn plaats op de foto is ingenomen door Jan Weldink. Uiteraard zijn het beeldje en de bloemen inmiddels aan Erik overhandigd.

Inmiddels is een deel van de voetbalcompetitie alweer gestart. Op 25 januari hervat ook ons 1e elftal de 2e helft van dit voetbalseizoen, met een thuiswedstrijd tegen VIOS. Natuurlijk bent u van harte welkom op Sportpark Het Achterveen!

v.v. Hattem

Wieneke van Regteren-de Boer
Secretaris v.v. Hattem
06-48 38 66 72

Nieuwjaarstoernooi   (compleet programma overzicht)

We beginnen vrijdag 3 januari in de ochtend met de JO 13 en 15 de eerste wedstrijd zal om 9:30 beginnen, dus graag een kwartier van tevoren aanwezig.

Inloop vanaf 9:00

Start 9:30

Vrijdagmiddag gaan we daarna door met de JO 17 en 19 de eerste wedstrijd zal om 13:00 beginnen graag een kwartier van tevoren aanwezig.

Inloop vanaf 12:30

Start 13:00

Voor iedere deelnemer die meedoet moet voor de start van het toernooi €2,50 te betalen.

Zelf graag zorgen voor zaalvoetbalschoenen en de kleur shirt wat achter je team naam staat.

Nieuwjaarstoernooi   (compleet programma overzicht)

We beginnen donderdagochtend 2 januari met de JO 7/8 en 9 de eerste wedstrijd zal om 9:30 beginnen, dus graag een kwartier van tevoren aanwezig.

Inloop vanaf 9:00

Start 9:30

Donderdagmiddag gaan we daarna door met de JO 10 en 11 de eerste wedstrijd zal om 13:00 beginnen graag een kwartier van tevoren aanwezig.

Inloop vanaf 12:30

Start 13:00

 

Voor iedere deelnemer die meedoet moet voor de start van het toernooi €2,50 te betalen.

Zelf graag zorgen voor zaalvoetbalschoenen en de kleur shirt wat achter je team naam staat.

 

Beste leden,

 

Het bestuur van de Voetbalvereniging Hattem nodigt u van harte uit om op vrijdag 3 januari 2020 de Nieuwjaarsreceptie van vv Hattem bij te wonen.
Onze gezellige, versierde, kantine is vanaf 19:00 open voor jong en oud.

In deze bijeenkomst heffen we gezamenlijk het glas op het nieuwe jaar. Tevens zullen de winnaars van de clubverkiezing 2019 bekend worden gemaakt.

Graag tot ziens op 3 januari.

Met sportieve groet,

Jan-Dirk Sprokkereef
Voorzitter VV Hattem